Ek'teki hatayı alıyorum, masaüstündeyken ekran birden böyle oluyor daha sonra siyh ekrana geçiyor ve öylece kalıyor. Sistemim: ekran kartı Msi armor rx 570, Anakart msi A320M Pro-E, ramler Corsair Vengeance 3000mhz 8 gb ram 2, Ryzen 3 2200G. Bu hatayı aldıktan sonra yaptığım işlemler. Güvenli modda DDU programı ile ekran kartı driverlarini temizleyerek yeni ve güncel driver kurdum. Windows bellek tanılama aygıtı ile ramleri kontrol ettim ve %100 çalıştıklarını gördüm. Funmark stres testine 20 dk boyunca soktum, gözle görülür herhangi bir hata almadım. Sıcaklık değerleri gayet olağan şekilde ilerledi. İşlemci ve ekran kartı kullanımın yük altında gayet normal, sıcaklık değerleri de aynı şekilde. Bios sürümünü kontrol ettim güncel değil ancak son sürümden bir önceki sürüme sahibim. Beta sürümü olduğu için son sürümü kurmayı tercih etmedim. Bu hatayı şimdiye kadar üç kez aldım ve almadan önce herhangi bir ciddi sistem değişikliği yapmamıştım. En belirgin değişiklik yeni bir akım korumalı prize geçtim. Önceden standart bir uzatma kablosu kullanıyordum. İkincisi ise msi center uygulamasını kullanarak monitöre oyun için renk ayarı yapmak oldu. Bunları aynı gün yaptım ve bir gün sonra bu hatayı ilk kez aldım. Daha sonra yukarıda bahsettiğim işlemleri yaptım ancak bugün yine aynı hatayı aldım. Hatayı aldığımda sistem kilitlendi ve reset attım, msi centerdan şüphelendiğim için bilgisayarı tekrar açtım ve uygulamayı silmeye çalıştım o sırada tekrar devreye girdiği sırada yine ekranım dondu. Sadece zamanlamadan kaynaklı bir tesadüf mü yoksa gerçekten bir sıkıntı mı çıkartıyor emin değilim ama uygulamayı sildim. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir. Ek olarak hdmi kablosunu değiştirdim. Ancak bu işlemi yeni yaptığım için test etmedim tekrar olup olmayacağını bilemiyorum. Düzenleme: Hatayı herhangi bir oyunda almadım. Masaüstünde oldu hep. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B334A9AD8 -- 24 Mayıs 2021; 3:9:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim