Şimdi Ara

Siyasi konuşmak suç mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün @hashus1099 arkadaşımızın paylaştığı bu videoya denk gelince, bu soru kafamda dönmeye başladı. Uzun zamandırda anlam veremediğim bi konuydu bu. Bahsi geçen video;
    Dondurmam Gaymak

Şuan ben siyasi konuşmaya çekiniyorum.
    Sebepler; İnsanların anlayışsız şekilde davranmaları, önyargılılarının aşırı şekilde olması, en büyük sebepte bilgisiz olmaları.
    Bide şöyle diyenler var;
    -Aman arkadaş bugüne kadar konuştular işte ellerine ne geçti.
    -Ya konuşsak nolacak, ne sağcı solcu olur ne solcu sağcı.(Burası çok önemli, çünkü bizim ülkemizde siyasi konuşuyosan tek amacın, karşı tarafı kendi düşüncene çekmek. Böylece kesin doğruları bildiğini kanıtlarsın. Karşı tarafın düşüncesine geçmek, belki dönekliktir, yada eziklik.)

Bizim ülkemizin bugüne kadar iyi yönetilmediğini herkes bal gibi biliyor. Ve diğer devletler arasındaki ekonomi-huzur seviyemizde pek iç açıcı değil.
    Forumda bile siyasi konuşmak yasak.

Peki böyle mi olmak zorunda?

• Siz konuşmayın, birileri sizin için konuşur
  • ben konuşurum, çekinmem.
    sağolsun bölüm hocalarımız, inşaat sanayicileri sendikası başkanını (sendika ismini tam hatırlayamadım) getirmişti. kendisi hes karşıtı karadenizlileri hainlikle, yurtdışından para yemekle, bölücülükle suçlamıştı.

bu suçlamaların ardından tüm hocaların önünde de hes'e karşı olanlar el kaldırsın dedi. 200 kadar kişiden ben ve 4-5 kişi daha el kaldırdı sadece. oysa ki sayının daha fazla olduğunu çok rahat biliyorum. insanlar, düşüncelerini hürce dile getirmeli, çekinmemeli.

siyaset, kavga olmadığı sürece konuşulabilir. herkesin siyasi karakteri, ideolojisi oturmalı derim her zaman.
  • suçmuş malesef
  • Ben istediğim gibi konuşuyorum, hiç çekincem yok. Etrafımda da konuştuğu için başına bir şey gelen yok.
  • Siyasetsetin yasak olması veya yapılması yanlış birşeymiş gibi akıllarda yer etmesini 80 darbesinin eseri olarak görüyorum. Ondan önce nasıldı bilmiyorum ama 80 darbesiyle milleti susturmuşlar ama iyi susturmuşlar

Siyaset, bana göre, her vatandaşın yapmak zorunda olduğu bir görevidir. Siyaset yapmayı sakıncalı görenleri, siyaset yapılmamasının daha iyi olacağını düşünenleri, demokrasiden bir haber olan ve ülkenin gelişmesine engel olan kişiler olarak görüyorum.
  • özgürlük kapsamındaki konuşma eylemi, anlamını özgünlük içermesinden alır.
    konuşuyoruz diye sürü halinde böğürüyorsak konuşsak ne yazar konuşmasak ne yazar...

buradaki tartışmalarda bile:
    - bana öyle dediler, öğrettiler, şurada yazıyormuş, sen haksızsın!
    - iyi de ben onları da dikkate alarak, özgün bir biçimde kurguladığım düşünceleri seslendiriyordum!
    - konuşma kafir! cehennem de yanacaksın! hemen konu kitleyiciyi çağırın, milletin kafasını karıştırmasın bu bilim manyakları...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Ben istediğim gibi konuşuyorum, hiç çekincem yok. Etrafımda da konuştuğu için başına bir şey gelen yok.

üzgünüm ama demek ki konuşmasanız da bir şey fark etmeyecek anlaşılan.
  • sağ/sol davalarında anne babalarımız çok çektikleri için bizi "aman oğlum bir işe bulaşma" "aman oğlum sakın karışma" "aman oğlum sen üniversitede sadece derse gir çık gel" diye yetiştirdi , tabiki kafası basan bir adam/genç bu tip konuları düşünmek ve yorumlarını paylaşmak zorundadır. Ben bugüne kadar bilgim olan birçok konuda yorumumu yaptım düşüncelerimi belirttim , zaten belirtmedikten sonra fikir alışverişinde bulunup tartışmadıktan sonra yaşamanın bir ülke olmanın sisttem kurmanın ne anlamı var?
    hepimiz birer hayvan avlayıp ateşte pişireydik o zaman ne halt yemeye uygarlık ve devletler kurup toplum olarak yaşadık... Türkiyede siyaset tamamen farklı bir tartışma konusu o konuya bulaşmıyorum ama genel olarak siyaset hakkında düşünmeyen/konuşmayan bir millet gerizekalıdır! koyun bile değildir...

ayrıca her yerde siyaset konuşulmaz , konuşurum diyen adam provakatörlük yapmış olur , her yerde nasıl iç çamaşırlarından bahsedemiyorsan veya sucuklu yumurta yapımını tarif edemiyorsan siyasetde konuşamazsın...
    Forumda bu tarz konuşmalar geçer , türk milleti olarakta eleştiriye açık değiliz ve tartışma kültürünü bilmiyoruz, biri bir şey dediğinde sadece kavga edebilen barbar bir milletiz aslında ama çaktırmıyoruz desem yeridir. Forumdada konuşamassın , sen 1-2 konuya yorum yaparsın elin oğlu provakatörlüğü flood la yaptığı için forum düzenini ve paylaşımı engeller/bozar bundan dolayı ben olsam bende konuşturmam , konuşanın ipini çekerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

quote:

Ben istediğim gibi konuşuyorum, hiç çekincem yok. Etrafımda da konuştuğu için başına bir şey gelen yok.

Tanımadığınız kişilerin ne konuştuğunu bilmeden ahkam kesip terbiyesizlik yapmayın.
  • quote:

quote:

quote:

Tanımadığınız kişilerin ne konuştuğunu bilmeden ahkam kesip terbiyesizlik yapmayın.

neredeyse fark edecekti...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Altta kalmıyayım diye çirkinleşmeye devam edin. Sizin için bir şey fark etmiyor. Boş da olsa cevap vermek için cevap veriyorsunuz.

• Siyaset bizim gibi küçük insanların değil(halk) devletin başındaki büyük insanların işidir.
  • Siyaset sizin işiniz değil ise, geleceğinizden de birşey beklemeyin.

Ne verilir ise gelecekte onunla yetinmelisiniz.
    Ya da, geleceğiniz için nasıl okuyor iseniz, aynı şekilde siyasi olarak da geleceğinizi düşünmelisiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin başka derdiniz yokmu. Hani bazı düşünceleri eleştirseniz amenna. Herkesemi her düşünceyemi düşmansınız. Çok doğrusunuzdur eyvallah onuda kabul ederim. Ama bazışeylerinde üslubu vardır. Bence diyaloglarda geçen 3. kişi durumuna düşmeyin...

• Siyasi olması gerekmiyor, genel olarak konuşmak suç aslında.Söz gümüş,sükut altın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.