Şimdi Ara

Siz de bu durumu yaşıyor musunuz ? (Yazılımcılar İçeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sizlere sormak istediğim bir şey var o da şu : mesela herhangi bir programlama dersini çalışırken (örnek vermek gerekirse java) bir konu çalışıyorsunuz (örnek : do-while döngüsü) konuyu videodan izledikten sonra acaba ileri ki zamanlar da karşıma çıkarsa yapabilecek miyim diye telaşlanıyor musunuz yada dikkatli bir şekilde dinlediğiniz dersin sonrasında acaba öğrendim mi diye stres yapıyor musunuz ?

Mesela ben biraz önce döngüler konusunda do-while çalıştım bu döngüyü de kullanarak bir hesap makinesi yaptım fakat iş bittikten sonra yazdığım koda göz gezdirirken bazen "acaba tam öğrendim mi,ileri de karşıma çıksa yapabilir miyim" diye kafamı kurcalayan sorular ortaya çıkıyor .Sizde bunlar oluyorsa nasıl bir çözüm yolu izliyorsunuz ?

Ayrıca do-while döngüsünde kullandığım bir structure var o da şu while(secim != 0){ System.out.println("Teşekkürler"); } -> bu structure'ın bana türkçe mealini yazabilir misiniz ? (kullanıcı 0 yazdığı zaman teşekürler yazmasını istiyorum fakat bunu şu şekilde yapamaz mıyım ? while(secim==0)System.out.println("Teşekkürler"); }//Yani kullanıcı do-while döngüsünde 0 yazdığı zaman teşekkürler yazdırıcam fakat bu şekilde olmaz mı ? Ben != şu yapıyı tam kavrayamadım do-while konusunda.

Teşekkürler.

• == (eşit eşit), !=(eşit değil), <=(küçük eşit), >=(büyük eşit)

Bu kavramlar mantıksal karşılaştırma operatörleridir. sadece while da değil if ve for da da kullanılmaktadır.

while(secim!=0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerine eşit olmadıkça işlemi yap demektedir.
    while(secim==0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerine eşit olduğunda işlemi yap demektedir.
    while(secim<=0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerinden küçük olana kadar işlemi yap demektedir.(0 olduğunda işlemi yapar ve bitirir)
    while(secim<0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerinden küçük olana kadar işlemi yap demektedir.(-1 olduğunda işlemi yapar ve bitirir)

Ayrıyeten her öğrendiğim bilgi yararımada olabilir zararımada, en kısa yol hangisi ise onu tercih etmeye çalış.

Mesela while ile database den veri çekerken datareader ve dataadapterlar bulunmakta. While ile datareader ı kullanmanı, for ile dataadapterı kullanmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnePage -- 9 Eylül 2014; 11:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnePage

== (eşit eşit), !=(eşit değil), <=(küçük eşit), >=(büyük eşit)

Bu kavramlar mantıksal karşılaştırma operatörleridir. sadece while da değil if ve for da da kullanılmaktadır.

while(secim!=0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerine eşit olmadıkça işlemi yap demektedir.
    while(secim==0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerine eşit olduğunda işlemi yap demektedir.
    while(secim<=0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerinden küçük olana kadar işlemi yap demektedir.(0 olduğunda işlemi yapar ve bitirir)
    while(secim<0){//işlem} Bu kodda secim 0 değerinden küçük olana kadar işlemi yap demektedir.(-1 olduğunda işlemi yapar ve bitirir)

Ayrıyeten her öğrendiğim bilgi yararımada olabilir zararımada, en kısa yol hangisi ise onu tercih etmeye çalış.

Mesela while ile database den veri çekerken datareader ve dataadapterlar bulunmakta. While ile datareader ı kullanmanı, for ile dataadapterı kullanmanı tavsiye ederim.

Vermiş olduğunuz açıklayıcı bilgi için teşekkür ederim ayrıca yukarı da sorduğum soru hakkında ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim ? Siz de buna benzer durumlar yaşadınız mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

Arkadaşlar merhaba,

Benim sizlere sormak istediğim bir şey var o da şu : mesela herhangi bir programlama dersini çalışırken (örnek vermek gerekirse java) bir konu çalışıyorsunuz (örnek : do-while döngüsü) konuyu videodan izledikten sonra acaba ileri ki zamanlar da karşıma çıkarsa yapabilecek miyim diye telaşlanıyor musunuz yada dikkatli bir şekilde dinlediğiniz dersin sonrasında acaba öğrendim mi diye stres yapıyor musunuz ?

Mesela ben biraz önce döngüler konusunda do-while çalıştım bu döngüyü de kullanarak bir hesap makinesi yaptım fakat iş bittikten sonra yazdığım koda göz gezdirirken bazen "acaba tam öğrendim mi,ileri de karşıma çıksa yapabilir miyim" diye kafamı kurcalayan sorular ortaya çıkıyor .Sizde bunlar oluyorsa nasıl bir çözüm yolu izliyorsunuz ?

Ayrıca do-while döngüsünde kullandığım bir structure var o da şu while(secim != 0){ System.out.println("Teşekkürler"); } -> bu structure'ın bana türkçe mealini yazabilir misiniz ? (kullanıcı 0 yazdığı zaman teşekürler yazmasını istiyorum fakat bunu şu şekilde yapamaz mıyım ? while(secim==0)System.out.println("Teşekkürler"); }//Yani kullanıcı do-while döngüsünde 0 yazdığı zaman teşekkürler yazdırıcam fakat bu şekilde olmaz mı ? Ben != şu yapıyı tam kavrayamadım do-while konusunda.

Teşekkürler.

Kullanıcı 0 yazdığında ekrana bir şeyler bastırmak istiyorsan == kullanacaksın. öteki yandan bir kalıbı kullanırsın unutursan tekrar dönüp bakarsın for. foreach, do while pek unutulacak kalıplar değil açıkçası ama yazdıkça iyici oturacaktır. Unuttuğum bir şey oldumu açar nete bakarım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

quote:

Orijinalden alıntı: OnePage

== (eşit eşit), !=(eşit değil), <=(küçük eşit), >=(büyük eşit)

Vermiş olduğunuz açıklayıcı bilgi için teşekkür ederim ayrıca yukarı da sorduğum soru hakkında ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim ? Siz de buna benzer durumlar yaşadınız mı ?

Eğer yapamazsam gibi telaşlanma olmuyor çünkü elimde geniş bi kaynak var(internet). Girerim stackoverflow a ordan sorarım.
    Bu gibi şeylerde pek takılacak şeyler değil daha çok şunu düşün.

While Örneği
    int sayi=0;
    int kullaniciSayi=Convert.ToInt32(textBox1.Text);
    while(i<=kullaniciSayisi)
    {
    label1.Text=i.ToString();
    i++
    }

For Örneği
    int kullaniciSayi=Convert.ToInt32(textBox1.Text);
    for(int i=0; i<=kullaniciSayisi; i++)
    {
    label1.Text=i.ToString();
    }

Birisi 3 satır diğeri 5 satırlık bi program bunu ilk olarak baktığında önemsiz gelir ama büyük çapta program yaptığında biraz ağırlaşabilir. Kısaca kısa ve öz program yazmaya odaklan...

• "==" islemini mumkun oldugunca primitif olmayan objeler icin kullanmamaya calisin. equals() metodunu kullanin onun yerine.
  • if 'i genelde bir kere bakar ve geçersin. while da ise o icerde kullandığınız değişken sizin istediğiniz sartı sagladıgı surece devam eder. Unuttugunu düşünmen normal bir suru dil var unutrsun ama zamanla oturtrursn hepsi cunku ortak seyler genelde benzer.
  • soruna cevap olarak kod kısımına herkes cevap vermiş
    telaş konusuna gelirsek 6 senedir kodluyorum hiç o şekilde hissettiğim bi an olmadı bence bu senin yapınla alakalı bi durum
  • hayır hiç öyle bir şey yaşamadım . zannedersem algoritmik zekaniz henüz gelişmemiş , yenilerde goruyorum bu sorunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.