Şimdi Ara

Siz de mükemmel bir insan olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal bir insanım, bu nedenle kimseyle konuşmaktan çekinmiyorum. Tanıştığım insanlarda sürekli bir kusur buluyorum. Bu kusurlar onlar ile iletişimi etkilemiyor, gözünüzde insanların kusurlarını arayan takıntılı bir tip hayal etmeyin.

Bu sizde de vardır, birisine bir şaka yaparsınız. Basit bir şakadır ancak hemen ters yapar. Sizin için onun kusuru odur. Birisi. bir hata yapar ve o hatasını ne olursa olsun kabullenmez. Birisi vardır hatası için özür dilemez. Birisi vardır çıkarcıdır, birisi kolpa hikayeler anlatır, yalan söyler. Birisi cimridir, birisi çok küfür eder. Birisi topluluk içinde nasıl davranacağını bilmez, ortamı rezil eder.

Hepiniz yukarıda saydığım modellerde insanlar tanımışsınızdır. İletişime geçtiğiniz tüm insanlarla ilgili yukarıda örnek olarak verdiğim kişisel değerlendirmelerde bulunursunuz - ister istemez-.

Asıl konuya geliyorum. İnsanları bu kadar sık değerlendirirken, elbette kendim ile ilgili de değerlendirmelerde bulunuyorum.

İletişim yeteneği yüksek, çevresi tarafından sevilen, öz eleştiriye açık, hata yaptığı zaman özür dileyen, açık sözlü, içi dışı bir, şakacı ve bununla beraber şaka kaldırabilen, kendisiyle dalga geçebilen, cömert, kimseyle çıkar ilişkisi kurmayan, sadık, tatlı konuşan, küfrü yalnızca şakalarda geçiren, kalp kırmamaya çalışan, kırınca da gönül almayı bilen, çalışkan... vs. vs.

CV gibi oldu :) Bunları yazınca egolu birisi canlanabilir kafanızda, yalnızca kendim ile ilgili değerlendirmeleri anonim bir hesap aracığılıyla ilettim. Kendimde kesinlikle bir kusur bulamıyorum. Bu psikolojik bir sorun olabilir mi?

Herkesi kendinize bakarak değerlendirince, ister istemez birilerinin hataları gözünüze çok çabuk batıyor. Yukarıda kendim ile ilgili değerlendirmelere sahip çok insan da tanıdım bu arada. Aranızda da vardır, komplekslerinden arınmış güzel insanlar. Yukarıdaki güzel modellemeleri 'güzel insan' öbeğinde toplayalım.

Sorum şu, siz de 'güzel insan' olduğunuzu düşünüyor musunuz? 'Evet, ben dışarıdan bakıldığında sorunsuz, eğitimli, iyi bir insanım.' diyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokra.tetus -- 24 Mayıs 2022; 20:1:23 >

• Düşünüyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 🥳🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntılı birine benziyorsun .

• Hepkazanan kullanıcısına yanıt
    bizim de kusrumuz bu olsun dostum:)

• Hayır

• Bu profil büyüklenimci narsisistik örüntüyü çağrıştıryor. Ama yüksek bir öz saygıya ve şahsi yeteneklere dair inanca dayalı sağlıklı bir narsisizm var. Bir de patolojik olan. Narsisizmin patolojik düzeyi istismar edip manipüle ederek öz varlığına toz konduramama veya öz varlığını başkalarına karşı hiç sorumluluk üstlenmeden gerçekten eleştirel gözle irdeleyememe durumundan türüyor. Başkaları tamamen sana hizmet eden ve etmek zorunda olan varlıklar bazında ele alındığında türüyor. "Gaz lambası" yapıyor musun? İnsanları kendi gözlerinde değersizleştiriyor musun? Onları tamamen kendi yargılarına göre kontrol etmeye ya da biçimlendirmeye çalışıyor musun? Etrafında "uçan maymun" diye tabir edebileceğimiz sana hayran karakterler var mı? Kendini bu söz konusu karakterlere muhtaç hissediyor musun? Bu sorulardan mevcut narsisizminin sağlıklı olup olmadığını az çok çıkarsayabilirsin. İleri patolojiksen tedavisi yok zaten. O zaman dediklerimi de anlamayacaksın. Anlasan da kendi lehinde ve başkalarının aleyhinde kullanacaksın. Kendini bile manipüle edeceksin. Bir patolojik narsisistin en büyük olayı başkaları kadar kendisini de manipüle etmesi. Bir büyüklük sanrısı içinde olması. İstismar malzemesi ve gerekçesi araması. Patolojik narsisistik olmayan bir özneyi çok bunaltıp gerebilecek, o öznenin kendi algı ve özsaygısını onun gözünde değersizleştirecek (gaslighting, gaz lambası) dramalar yaratmakta ısrar etmesi ve bu tarz dramadan beslenmesi. Bu forumda ve internetin genelinde misal neredeyse epidemi halinde böyle bir vaziyet var. Narsisistler ve özellikle onlara karşı tepkisel biçimde narsisistleşen narsisizme yatkın öznelerin çarpışması internet alemi kavgalarının ciddi bir kısmını meydana getiriyor.

Soruya cevabım ise iyi insan olmaya, daha çok başkalarına karşı iyi olmaya gayret ediyorum. Biliyorum ki iyilik veya mükemmellik göreceli, suistimal edilmeye ve etmeye açık.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır çok classist'im,insanların sinirini bozuyorum pozitif olsam dahi insanlar söylediklerimi genelde negatif olarak algılıyor,eğlence nedir bilmem sıkıcılıkdan,rahatlıkdan keyif alırım, önyargılarım çok güçlüdür,normalde sakin biriyimdir ama kırmızı çizgilerim geçildiğinde aniden agresifleşebiliyorum,kin tutuyorum yaşadığım kötü şeyleri asla unutmam intikam duygusu beni yaşama bağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Mayıs 2022; 11:32:45 >
  • konuda yazılan mesajların hepsi gereksiz şekilde uzun. o yüzden okumadım.

• sokra.tetus kullanıcısına yanıt

yunan filozofların adını nick olarak alan kişiler genelde kibirli-ukela oluyorlar.

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

Sokra tetus diye biri mi varmış :D Valla aklıma hiçbir şey gelmiyince böyle bir nick koydum. Belki de bilinç altımın etkisidir bilemiyorum

"sokratesin testisleri" der gibi bir nickin var hocam.

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

İyiymiş o zaman :D :d

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Detaylı yanıtınız için teşekkür ediyorum. Sorularınıza kendi içimde cevap verdim.

Cevap gelmesini beklemekten ziyade vaziyet hakkında psikoloji ne diyor hap şeklinde aktarmayı hedefledim. Misal ben belirli ölçüde narsisistik bir kırılganlıktan muzdaribim bu sebeple özsaygımla özgüvenime iyi bakmam gerekiyor. Bu ne demek? Aslında yaygın kanının aksine kolay yaralanmayan ama yaralandı mı da bayağı incinen, acı çekmeye ve acıyı içselleştirmeye müsait, yer yer kaygıya eğilimli bir yaratılış. Şansım o ki göreli bir özsaygı düşüklüğü belirli bir zeka ve alçak gönüllülük göstergesi, ama bir yandan bu düşüklüğü telafi etmek için elden geldiğince iyi veya ideal olma takıntısı. Ruhta her an kırılabilecek değerli bir taş gibi gurur taşıma arzusu. Ruhun bu durumda değerli bir gurur taşından ama hep çatlamaya müsait. İstismarcılara ağır misillemelerle geri dönmemle veya kayıtsız kalmamla özünde çok manasız ve iptidai bir gurur hissetmesem kendimi vahşi bir ortamda koruyamam. Özgünlüğümü yitirir, bir koroda kaybolur, başkalarının öfke veya arzularının bir kurbanı olurum. Kendim de devamlı onları kurban ederim. İnsanlara pervasızca yargılarımı yakıştırırken dahi onları toptan silmekten kaçınıyorum ama insanlardan kaçarak ve sırt çevirerek bu döngüyü alt üst etme becerim de var. Çok sofistikeyiz. Dipsiz ve girift bir kuyu gibi. Karanlık, çirkin ama kendi gözünden mum ışığında incelemesi hep hayranlık uyandırıcı. Nörobilimsel veya evrimsel psikoloji şablonlarına oturtması şüphesiz çok zor ama bazı anlamlara ulaşılıyorsa özellikle tatmin edici. Narsisistler de sonuçta evrimin ürünü. Yerden mantar gibi bitmiş değiller. En basitinden sürüleri etkili biçimde organize edip belirli bir sosyal düzen ve kısmi adaptasyon getirebiliyorlar. Ama evrim optimal adaptasyona dayalı rasyonel bir süreç olmadığı için narsisistik varyasyonu içerisinden bazısı patolojik veya patolojivari nitelikler gösterip çok büyük felaketlere yol açabiliyor. Pol Pot gibi insanları pirinç tarlalarında ölüme sürmüş kötücül narsisistlerle gerçekten bileğinin hakkıyla kazandığı Nobel ödülüyle ve öğrencilerine sahip çıkmasıyla böbürlenen narsisist bir astrofizikçi arasındaki fark özünde dağlar kadar büyük olabilir.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben kendim için yeterince iyi biriyim diyorum.

Yalnızken bile parka yürürken çöpü yere atmam, cebimde tutarım çöp kovasına kadar örneğin.

bi kaç kez yerden çöp alıp kovaya atmışlığım bile var. Yaşadığım yere karşı kendimi sorumlu hissediyorum.

çok farklı kimselerle konuşşam bile asla karşımdaki kırmam, iğnelemem bile.

trafikte araçta iken yayalara hep yol veririm, kavşaklarda bile yol verdiğim olur.

sol şeritte hızla giderken, sellektör yapmadan bana yol veren tüm şoförlere "Allah razı olsun" derim.

hastanede bana yardımcı olan hemşire, doktor çok nazik davranırım.

bugün kargo personeli geldi kargo getirdi, " zahmet oldu sana da" dedim. bahçeye geldi, " kahve ikram edeyim mi" diye sordum, masamda kahvem vardı çünkü.

bi defasında, yağmur yağıyordu, bir özel kargo personeli yaşlıca bir amca, bisikleti ile bizim balkonun altında beklemeye başladı. Onu görünce, ona sıcak bir kahve ikram ettim.

Dün, pencereden bakarken, bir kapkara böcek ters dönmüştü, debelenip duruyordu, dışarı çıkıp onu ters çevirdim. hızlıca uzaklaştı.

yazları bile sivrisinek öldürmem, pencereyi açıp dışarı yol ederim.

ben iyi biriyim bu konuda. Evrenin bir sahibi var ve ben bir yolcuyum bu dünyada.. onu iyi bilirim.

--//---

valla şimdi tekrar okudum da yaptıklarımı,

evet ben iyi biriyim. fani dünyada bir böceğin bile ihtiyacını görmek bence güzel bir şey.

zaten herkes bu dünyadan gidiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ahmet -- 13 Haziran 2022; 19:46:11 >

• bana göre kendini daima yetersiz ve mükemmel bulmayan kişiler daha zeki insanlardır. Bu kişiler sürekli sorgular, eksiklerini kapatmaya çalışmak için araştırıp kendilerini geliştirirler. Kendini mükemmel üstün gören insanları genelde fazla sorgulama yeteneği olmayan, bakış açıları dar ve kapasitesi düşük insanlar olarak görüyorum

tabii bunun aşırısıda öz güven eksikliği yaratır aşağlık kompleksi oluşturur bu da kötü bişey yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 14 Haziran 2022; 14:31:38 >
  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt
    Abi bu dünya senin benim hatrına dönüyo valla :D allah sayımızı artırsın:) yazdıkların çok hoş, okuyunca bi gülümseme oluştu

• Olabildiğince kalp kırmamaya çalışıyorum ama herkesin hayatında iyi karakter olamıyoruz maalesef. İnsanlara kibar olmaya çalışıyorum da çoğu öküz olduğu için boşa uğraşıyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden insanlarla muhatabımı 0 a indirmeye çalışırım hep. Birşey soracaksam önce cevabını ararım son çare birine danışırım. Kimseyle muhatap olmak istemiyorum herkesten tiksiniyorum. Vicdanım rahatsa bende rahatım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.