Şimdi Ara

Siz hiç katil gördünüz mü ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
0
Favori
10.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erenuz

Hız yapıp kadran fotoğrafları çekenler artık bir kere daha düşünürler heralde

bu sayfaya girerlerse
  • çok teşekkürler bizleri çok çok önemli bir konu üzerinde bir daha düşünmemize araba kullanırken daha dikkatli olmamız gerektiğini hatırlattığınız için yeniden teşekkürler.

HIZ FELAKETTİR
  • Yararlı olacağını düşündüğüm ancak uygulamasına çok rastlamadığım bir müessese.Umarım layık olan,duyarlı,kurallara uyan sayın forum üyeleri ilgilenirler.

"FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLİĞİNDE ARANAN ŞARTLAR

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 4199 Sayılı kanunla değişik Ek.6. maddesi hükümlerine göre yayımlanarak yürürlüğe giren “ Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği ” nin 5 ve 6 ncı maddelerinde Fahri Trafik Müfettişi olacaklarda aranılacak şartlar ve müracaat şekli belirtilmektedir. Buna göre ;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az 40 yaşında olmak,

Yüksek okul mezunu olmak,

En az 10 yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,

Asli kusurlu trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,

Müracaat tarihinden geriye doğru toplam 5 yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,

Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılı suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak..."

• quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orjinalden alıntı: maxu

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

cahilliğimi bağışlayın ama önemli cep telefonundan 155 nasıl aranıyor ??

Hangi ilin 3 rakamlı numarasını aramak istiyorsan

0 (alan kodu) XXX XXX 1 çevirmelisin..(XXX=aramak istediğin 3 rakamlı numara)

Mesela Ankara ve 156 için: 0 312 1561561

Bu arada konuyu açan arkadaş, emeğine teşekkürler

Hmmm, bunu deniycem. çalışıyorsa harika bişey olur.

Kesinlikle çalışıyor..İNşallah faydalı olur..

• Hafif ticari araçlarda hız mutlaka 120 ile sınırlandırılıp bunlara takometre koyulmalı ve polis sürekli kontrol etmeli bunları.
  • sizin gibi düşünen ve düşündüren duyarlı,aklıselim sahibi insanların artması dileğiyle.bu topiği üstte tutmak herkesin görevi olmalı beyler
  • Benim anlayamadığım şey araçlarda neden 200 hatta daha fazla km vardır.Hani ortalama 100 km bile yeterli hız gibi dururken,200-250-270 km hızlar bana çok akılalmaz geliyor.
    Ve merak ediyorum;sadece ralliciler hariç 200 km hızla uzun uzun ve ürkmeden gidebilen varmı acaba.
    Ben 100 km geçince korkuyorum gerçekten.
  • gercekten cok gusel yazı olmus cok haklısınız bende 17 yasındaım su ana kadar 2 kaza gecırdım daha ehlıetım yok ama ısın cıddıyetını kaza yaptıktan sora hastanede yattıktan sora anldm Allahtan benden baska bırıne zarar gelmemıstı bende hız yan meraklısıyım zaten 2 kazada bu yuzden geldı hatalıyım bılıorum ama en azından hatamı anldm gec olmasına ragmen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fagrusovic

Whisper911; cümlelerin arasına tek nokta koyarsan yazıların daha iyi anlaşılır.Ben yawaş gitmediğimi yukarıda da söyledim zaten.0-200 km si 8 sn olan bir aracı hiç kimse 90 ile gitmek için almaz.

Buyrun burdan yakın...

Sen aracını hız yapmak içinmi aldın?....

Yüksek güçlü arabalar sadece hız yapılmak için alınmaz, ben aşırı hıza karşıyım. Yüksek güçlü araçlar gün gelir hayat kurtarır. Nasılmı; uzun yoldasınız, önünüzdeki aracı solladınız bi baktınız karşıdan gelen araç size iyice yaklaşmış, kazaya ramak var. Bu durumda gaza yüklenir ve hızla sağa kaçarsınız. İşte yüksek güçlü aracın yararı... Zaten maksatda budur. Yoksa hız yapmak için yüksek beygirli araç almak bence trafik canavarlığıdır. Dünyanın heryerinde aşırı hız yasaklanmıştır. Aracın gidiyor diye senin basman gerekmez. Bu resmen çocukca bir düşüncedir. Trafik canavarı olmayalım...

• quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Hafif ticari araçlarda hız mutlaka 120 ile sınırlandırılıp bunlara takometre koyulmalı ve polis sürekli kontrol etmeli bunları.

Düzeltme yapayım izninle , tüm araçlar kontrol edilmeli... Sürat tüm araçlar için felakettir...

İşte şimdi tamam oldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Hafif ticari araçlarda hız mutlaka 120 ile sınırlandırılıp bunlara takometre koyulmalı ve polis sürekli kontrol etmeli bunları.

Düzeltme yapayım izninle , tüm araçlar kontrol edilmeli... Sürat tüm araçlar için felakettir...

İşte şimdi tamam oldu...

Kesinlikle
  • hız kötü haklısınız da araba gidince insan yine kendini frenliyemiyor, bi de hızı hissetmekle alakalı bişiy, uno varken araba 120-130 da yerden kesilmeye başlıyordu daha fazla yüklenemiyordum ama vectra da hız hissedilmiyorki otobanda 2 dakika kadrana bakmasan 180 i buluyor araç, bence otoyollarda hız sınırı artırılmalı ancak şehir içinde kontroller artmalı, başkasının canına mal olan kazalar hep şehir içinde hız merakından yapılan kazalardan oluyor, ara yollarda insanların bulunduğu yollarda hız yapılmasının engellenmesi lazım bence, yüksek güçlü arabalar sadece kaza yapmak üzereyken ani hızlanmak için yapılmıyor, hızlı gitmek için yapılıyor
  • Makif13 çoook teşekkürler...
    Defalarca, ölümlü kazalar sonrasında yaşanan anlara şahit oldum.
    Parçalanmış bedenler, feryat eden insanlar ve cezaevine giren zavallı bir adam...
    Ne olur biraz daha yavaş ...
  • bızım ordakıler ıcın cumle boyle
    "ARTVININ SOFORU HAYATI BOYUNCA BIR KERE KAZA YAPAR.........."

NOT: ODA OLUMLE SONUCLANDGI ICIN BISEY DIYEMEM
    AMA EGITIM SART
  • Bence bizdeki trafik canavarlıgı Yunanistan'ın kendi ulkesinde buldugu cozumle cozulur... Isteyen istedigi kadar hız yapabilsin, istedigi kadar guclu arabaları olsun, ama heryerde radar olsun. Radar basına verecek 300-500 Euron varsa buyur abi yol senin!! Bas git 200 ile!! Hehehehe... Bakın o zaman bir allahın kulu hız yapabiliyor mu? Bir ceza yiyorsun, küt!! Gidecegin yere gidis donus 3 kere ucak bileti alırsın sadece ceza parasıyla!! Sehir icinde yedigin ceza ile 15 gün hergün evinden isine taksi ile gidersin!! O zaman efendi gibi kullananlar kullanır, bazıları adam olur, adam olamayanlar da arabalarını bırakmak zorunda kalır, biraz trafik de acılır, hem de duzenden trafik rahatlar!! Olay budur. Cahile anladıgı dilden konusacaksın. Kısaca: "nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir!!" (Ziya paşa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Haziran 2006; 2:32:11 >

• Hafta sonu (Cumartesi) İstanbul’dan Bursa’ya gidip geldim. Daha önce de onlarca kez gidip gelmiştim ama sanki bu sefer yol daha bir güzeldi. Sol şeritten bastırıp gidenler yoktu. Arkandan tamponuna yapışarak ya da selektör yakarak yol isteyenler de yoktu. (sadece 1 yada 2 tane oldu.) Çoğu insan sağ şeritten makul hızlarda gidiyordu. Öyle sol şeritten bastırıp gidenlere pek rastlamadım. Bu benim çok dikkatimi çekti. Ama ayrıca çok da sevindirdi. Hem insanlar bu şekilde kullandığı için hem de tehlikesiz ve stressiz bir yolculuk olduğu için. İnanın eşimle birlikte çok keyifli bir yolculuk yaptık. Ben bunu bir yaz günü ve hafta sonu olması dolayısı ile genelde yollarda tatile çıkan kişilerin veya ailelerin olmasına bağladım. Yoksa dediğim gibi daha önce iş günlerinde de defalarca bu yolda gidip geldim ve hep gaza basan kişiler oluyordu. Keşke yollar her zaman böyle sakin olsa. İnanın çok keyifli bir sürüş oluyor.
    Ancak Gebze’den Tem’e girip İstanbul’ dönüşümde aynı rahatlığı söyleyemeyeceğim. Hatta bir ara 3 şerittli yolun orta şeridinde 110 km ile giderken arkamdan bir otobüs 15sn kadar aralıksız uzunlarını yakıp (gece olduğu için aynalardaki parlamayı tahmin edersiniz) beni taciz etti. Güya yol istiyor. Aracın plakasını, güzargahını falan not aldık şikayet etmek için ama sonra arada kaynayıp gitti. Hakiki Koç fimasının bir otobüsü idi.
    Her şeye rağmen birileri hala akıllanmıyor maalesef.

• arakadaşım iyi güzeldiyorsunda madem dünyada hız limiti yasagıvar ki dogrudur neden devletler bu araçların üreticilerine neden bir yasa çıkarıpta 120 yada 130 km üstüne çıkan araçlarlar üretmeyi yasaklamıyor. insan hayatı için hızlimiti koyuyorsun ama bence bu bir kısır döngü yeni nesil araçlar çok güçlü ve süratinin artıgını ibreye bakmazsan kestiremiyorsun bile haksızmıyım. ben ist yaşayan biri olarak zaten sürat yapmak gibi bir şansım yok ama bir boşluk buldugumdada birçok insan gibi ister istemez gaz pedalına dokunuyorum evet belki yanlış bir davranış sergiliyorum fakat çekilmiyor bu trafik be kardeşim. ŞUNUDA İYİ BİLİYORUM ENBÜYÜK TRAFİK CEZASI TRAFİK KAZASIDIR.(MALA GELSİNDE AMAN CANA GELMESİN İNSAN OGLUNA YAŞAMA HAKKI BİRKEZ VERİLİYOR BİR İKİNCİ ŞANS VERİLMİYOR ONUN İÇİN MÜMKÜNSE HERKES ECELİYLE ÖLSÜN) HERKESE KAZASIZ KEYİFLİ ŞÜRÜŞLER DİLERİM YOLUNUZ AÇIK OLSUN.

• yazıyı tekrar okumakta fayda var
  • güncel
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.