Şimdi Ara

Siz olsanız hangi makineyi alırdınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar erasmus ile polonya ya okumaya gideceğim. Şöyle bi internetten oranın fiyatlarını araştırdım burdan daha makul olduğunu gördüm. O yüzden burdan makine alıp gitmek yerine ordan almak daha mantıklı geldi. Tabi dönünce garanti olmayacak burda ama olsun fiyat farkı iyi yani. Şimdi kafadan geçen modeller ve ordaki fiyatlar şunlar:

Fuji s5700 ========= 300YTL
    Fuji s8000fd========= 460YTL
    Fuji s6500fd========= 610YTL (sanırım bundan artık gelmiyor o yüzden fiyat eski normalde biraz daha düşük olsa gerek)
    Fuji s9600 ========= 630YTL

Olympus sp550uz===== 410YTL
    Olympus sp560uz===== 580YTL

Canon S3 IS======== 480YTL
    Canon S5 IS======== 580YTL

Panasonic Lumix FZ8 == 375YTL
    Panasonic Lumix FZ18 = 600YTL
    Panasonic Lumix FZ50 = 750YTL

işte fiyatlar aşağı yukarı böyle. görüldüğü üzere slr-like bir makine düşünüyorum. gerekçelerimde şunlar

1-bu işe yeni başlıycam devam edermiyorum bunu ancak bu 5 ayda polonya da ve komşu ülkelerde çekeceğim fotoğraflar gösterecek :) SLR makine alıp sonra lens peşinde koşturmak bana ilk aşamada çok maliyetli geliyor. sıkılırsam vs. yazık olur yani.
    2-bütçem sınırlı. 500ytl nin üzerine çıkmak beni zorlayacak.
    3-ultra compact bişey istemiyorum çünkü hem şekil şemal olarak bu işi dslr ile devam edecek kadar seversem şimdiden alışmış olmak istiyorum.makine ölçülerine alışmak ve manuel ayarları öğrenmek yani.

işte durum bu

şimdi benim araştırdıkça kafama taktığım noktalar ve tercihler şöyle.

1-çektiğim resimler bi kere net ve renkleri keskin olsun istiyorum.
    2-zoom konusunda 18 olsun diye bir çaban yok 10 da gayet yeter diye düşünüyorum
    3-avrupada bol bol gezeceğim veya en azından polonya içinde gezeceğim için vs. geniş açı manzara bina resimleri çekeceğim.
    4-titreşim önleyiciler ne kadar gerekli vs bilmiyorum ama bida gitme görme şansım olmayacak yerleri resmedeceğim için bulanık şeyler istemiyorum. ayarlarla bu işi kotarabilirmiyim.yoksa is olmazsa olmaz mı?
    5-sd kart taraftarıyım.xd den hazzetmiyorum.pahalı ve uyumsuz olduğunu düşünüyorum.sd her yerde kullanılabiliyor ve bulunabiliyor.
    6-bu makinelerin kendine ait pili olanlarının şarjı ne kadar gidiyor bilmiyorum fakat.seyrek de olsa zaman zaman 3-4 gün şarj edemeden dolanabilirim gibi geliyor.e bu süre zarfında da 200-300 resim çekerim en az.piller yeterli olurmu.yedek pil mi gerekir.yoksa kalem pille çalışan modeller mi tercih etmeliyim.
    7-para bana çok lazım olcak orda o yüzden işimi görcek en ucuz modeli almayı tercih ederim.yani s5700 de yeter sana diyebiliyosanız (ki geniş açı olsa kafam iyice yatacak) onu alayım.

şimdi napiym ben bir türlü karar veremiyorum.

unutmadan birde
    Panasonic Lumix DMC-TZ3 = 435YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canhantas -- 3 Şubat 2008; 18:36:59 >

• Senin de dediğin gibi uygun fiyat arayanlar için S5700 ideal. 2500lük Ni-MH pillerle 200-300 çekimi yapabilirsin, şüphen olmasın. SD - XD konusunda da Fuji'ler SD de desteklediği için bir elemeye yol açmaz, sen yine SD kullanabilirsin. Bence maddi duruma göre S5700 ya da S8000'den birisi tercih edilebilir. S8000 beğenilen bir model.
  • 500 ün üzerine biraz çıkabilirsen verdiğin makineler içinde en mantıklısı panasonıc fz18 olur. Diğer seçenek te canon s5 ıs olabilir. Yok en fazla 500 diyorsan fujı s8000 veya panasonic f8 arasında bir tercih yap derim.
  • lumix fz18 , fuji s8000fd den çok mu iyi? yani değermi aradaki farka onu kestiremedim.120ytl az bi para değil sonuçta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canhantas

lumix fz18 , fuji s8000fd den çok mu iyi? yani değermi aradaki farka onu kestiremedim.120ytl az bi para değil sonuçta.

hocam 120 ytl az para değil diyosan kesinlikle reddox arkadasıma katılıyom s5700 al kesınlıkle memnun kalırsın arkadasım;)ayrıca pıl acıdanda kafanı yorma ben 2500 mah pıllerle 450 foto cektım;)bıde yedek 4 tane daha pıl alırsan sana cok rahat edersin kesınlıkle tavsıyem s5700;)
  • Kesinlikle değer 120 ytl için aşağıdaki linkten iki fotoğraf makinasının test fotolarının çekimlerine bakıp kararı verebilirsin.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
  • ne çok kararsız insan varmış yaw
    valla karasızlık en kötüsü sanırım
    ne alacağımızı şaşırdık ya
    hiç dört dörtlük bir makine yok... ama yerinde olsam hehe fz18 alırdım kesinlikle... tam onu tarif etmişsin çünkü...
  • ilk terihim fz50 olurdu...canon s5 lumix fz 18 de sonra gelir...yanlız fiyatlar burayla aynı:) Türkiye den de bu fiyatlara garantisiz alabilirsin...
  • tek kelimeyle fz 50..
  • raw formatı sunan 60 saniye kadar pozlama imkanı tanıyan

8 mp de 18x optik zoom
    5 mp de 23 x optik zoom
    3mp de 28.7 x optik zoom
    optik zoom + digital zoom la 3mp de 115 x zoom
    optik zoom + digital zoom la 5mp de 91.8 x zoom
    optik zoom + digital zoom la 8 mpde 72x zoom

1 cm makrosu olan PANASONİC FZ 18 alın derim
  • canhantas arkadasım senle aynı durumdayım..(polonyaya gitmek dışında) bende araştırıyorum ancak 500 ytl ye kadar en iyi s5700 duruyor ancak bu görüntü sabitleme muhabbeti benim için cok önemli...s5700 de sadece video da varmış bu olay...ama s8000 de var görüntü sabitleme...sanırım bu görüntü sabitleme özelliği bayağı önemli...istanbul3400'un verdiği linkte fz18 ile s8000 ni karşılaştırdım ve s8000 dedim. amatörce değerlendirdim yalnız..
  • Şu aralar hiçbirini almaz, Fuji FinePix S100FS' yi beklerdim bu aralar piyasaya ya verildi yada verilmek üzere....
    http://www.dpreview.com/news/0801/08012410fujifS100FS.asp
  • Arkadaslar ben biseyi anlamadim Kodakz712 ile Nikond40'i karsilastirdim sanki Kodak daha ii gibi ozellikle makroda , ben amator oldugum icin iyi ve kotu fotograf arasindaki farki mi anlamiyorum yoksa gercekten KodakZ712 Nikon'dan daha mi iyi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: talos

canhantas arkadasım senle aynı durumdayım..(polonyaya gitmek dışında) bende araştırıyorum ancak 500 ytl ye kadar en iyi s5700 duruyor ancak bu görüntü sabitleme muhabbeti benim için cok önemli...s5700 de sadece video da varmış bu olay...ama s8000 de var görüntü sabitleme...sanırım bu görüntü sabitleme özelliği bayağı önemli...istanbul3400'un verdiği linkte fz18 ile s8000 ni karşılaştırdım ve s8000 dedim. amatörce değerlendirdim yalnız..

Tuhaf , resimleri büyüttünmü peki

Bırak büyütmeyi küçük resmlerde bile fz18 bariz üstün s8000 ne göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul3400 -- 6 Şubat 2008; 16:45:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Bakkada

Arkadaslar ben biseyi anlamadim Kodakz712 ile Nikond40'i karsilastirdim sanki Kodak daha ii gibi ozellikle makroda , ben amator oldugum icin iyi ve kotu fotograf arasindaki farki mi anlamiyorum yoksa gercekten KodakZ712 Nikon'dan daha mi iyi?

• bence canon g9
  • nette baktığım kadarıyla s8000 tr fiyatı 750 civarı fz18 ise 950 civarı...ben yine diyorum acemi ve bilgisiz olarak s8000...arkadas içinde bu daha iyi sanırım çünkü 500 ytl ye düşünüyor...
  • merhaba ben de erasmusla almanyaya geldim,s5700 almistim ama iso performansindan memnun kalmamistim eos350d aldim,demek istedigim dslr olanlarin iso performansi ciddi oranda kompaktlardan daha iyi,her zaman gitmedigin yerlerin fotograflarinin daha iyi olmasini istersin demi,s5700de en begendigim nokta ise makrosunun mukemmel olmasiydi,ama genel anlamda gezi cekimlerinde hic tatmin etmedi ne yalan söyliyim ,ben de senin gibi geziler yaptim cunku ;)
  • Bence fz50.Biliyorum seni zorlayabilir ama bu model şahane @bipekkan geniş bilgi alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.