Şimdi Ara

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.811
Cevap
97
Favori
296.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değerli Müşterimiz;

Size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını bizlere mesaj yoluyla iletirseniz. Tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunacaktır.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • PM
  • Merhaba,
    Tp-link TL-wa7210N model iki adet cihazım var,

Modem 192.168.1.1
    TL-wa7210N 192.168.1.252 Modeme Kablo ile bağlı , Access Point Modunda, Mac filter Devrede , Wpa2 şifreleme var,
    TL-wa7210N 192.168.1.253 192.168.1.252 ye client modunda bağlamajk istiyorum. cihazdaki ap client router özelliğini kullanmak istiyorum,

sorularım aşağıdadir.

7210 içerisinde Region türkiye seçince en çok 8 dbm oluyor, yasal sınır bundan fazla olması lazım. unitate state seçince 27 dbm olabiliyor. dbm arttırmam yasal ne gibi sorunlar doğurabilir.
    SSID broadcast kapatmak istiyorum. bu durumda kablosuz client oalrak bağlamak istersem bir sorun yaşarmıyım. Survey listesinde çıkmayacağını düşünüyorum,
    iki cihaz arasındaki mesafe yaklaşık 50 MT kadar. yapmamı tavsiye edeceğiniz bir ayar varmıdır.

Cevaplarınızı bekliyorumi şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba,

Oncelikle bu forumda boyle bir girisim baslattiginiz icin sizi tebrik ederim.

TP Link WR720N adli cihaza sahibim. Cihazin kurulumunu yaptiktan bir muddet (birkac ay) sonra ayni anda birkac alet (laptop, cep teli vs) wifi uzerinden internete baglaninca unlimited internet adli bir problem olusuyordu ve internete baglanamiyordum (ilk aylar boyle bir problem yasamamistim). Daha sonra cozum icin nette biraz arastirma yapinca, DHCP yi disable yaparak bu problemi cozebilecegime dair burada birkac yorum okudum.

192.168.1.1 adresine girerek DHCP yi disable yaptim. Fakat problem daha kotu bir hale geldi. Su an hem wifi yi kullanamiyorum hem de 192.168.1.1 veya lplinklogin.net uzerinden router in konfigurasyon sayfasina ulasamiyorum. Konfigirasyon sayfasina ulassam, DHCP yi enable edip ilk problemi cozmeye calisacagim ama mumkun degil.

Birkac sitede su tavsiye ediliyordu (dogrulugunu teyit ederseniz sevinirim): cmd ye girip ipconfig/all u yazmak sonra da oradaki default gateway numarasini, internet browser a yazarak router in configuration sayfasina ulasabilirmisim. Lakin bunu denedigimde default gateway in karsisinda hic bir numara cikmiyor.

Sizlere sorum iki tane olacak:

1. Configuration sayfasina nasil ulasabilirim?
    2. DHCP yi enable ettikten sonra, ayni anda birkac cihazin wifiye sorunsuz baglanmasi nasil ayarlanabilinir?

Ilginiz icin tesekkur ederim,

• dertliali D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle basitçe kavramlardan bahsetmek gerekirse;
    WAN (wide area network) geniş ağ bağlantısı
    LAN (local area network) yerel ağ bağlantısı
    DHCP dinamik host dağıtma protokolü

Bu cihaz 2 şekilde kurulabilir.

*Öncelikle DHCP protokolü ip dağıtma protokolüdür dhcp protolünü kapatıp network kablosunu wan(wide area network) yani mavi porta takarsan cihaz ip dağıtmaz. Cihaz Üzerindeki mavi wan portu wide area network yani geniş ağ bağlantısı anlamına gelir, bu portu kullanman için dhcp açık kalmalı fakat farklı bir ip aralığından ip dağıtıcaktır cihaz. Örnek vermek gerekirse ana modem 192.168.1.1 olarak varsayalım, router 192.168.0.1 olmalıdır, iki ip adres aynı olursa cihaz internet dağıtmaz.

* Anamodemle aynı network, aynı ip adresi üzerinden internet dağıtmak istersek; dhcp kapalı konuma gelmeli ve network bölümündeki ip adresi ana modemle aynı ip aralığına çekmeliyiz. Tekrar ana modem 192.168.1.1 olarak varsayarsak, router üzerinde bir ip adres çakışması olmaması için ip adresini 192.168.1.50 gibi boş bir adres belirleyebiliriz.

Not: Daha açıklayıcı olmak gerekirse, ilk kurulumda 254 tane yeni ip adresimiz oluyor fakat router anamodemden farklı ip dağıtıyor (dhcp açık/ ip adres aralığı ana modemden farklı/ internet gelen kablo mavi portta)
    ikinci kurulumda, modemle aynı ip aralığında ve aynı ağda kurmuş oluruz (dhcp kapalı/ip adres aralığı anamodemle aynı/ internet gelen kablo sarı portta)

Saygılar.

• e-postada gönderdim port dolu hatası alıyorum

port 9000--9999 dolu! bu hatayla karşılaşıyorum biraz araştırdım nette bu sorunla karşılaşan ve çözüm arayan çok kişi var

bu dolu hatası nedendir nasıl çözebilirim

açacağım portlar udp'de 9000-9999 tek sorun çıkan port o

UDP: 3659; 9565; 9570; 9000 - 9999
    TCP: 3569; 9946; 9988; 10000 - 20000; 42124

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 9 Mart 2014; 11:20:08 >
  • Cracker87,

Cok tesekkurler. Sorumdan da anlayacagin uzere bu konulara cok hakim degilim.

Bahsettigin kavramlar aslinda bayagi yardimci oldu. Ana modemden gelen kabloyu Wifi router in LAN kismina bagladim - WAN (Mavi spot) a baglamadim.Suan Wifi gorunuyor, ve laptop dan baglanabiliyorum. -Ozgurluk guzel birsey :) -

Fakat sadece bir alet bagli oluyor wifi ye - muhtemelen tek bir IP adresi sagladigi icin. Benim icin cok iyi bir gelisme simdilik :)

Cok alet ile baglanabilmem icin sanirim DHCP yi acmaliyim, degil mi? Bu yuzden browser a 192.168.0.1. ve 192.168.1.1 yazdim Wifi Router in konfigurasyon sayfasina ulasmak icin. Fakat maalesef ulasamiyorum. Bu noktada verebileceginiz tavsiyeler varsa cok memnun olurum.

Saygilarimla
  • Merhaba TP LINK ,

Şu an hali hazırda memnun bir şekilde Tp-link TL-WA701ND ürününüzü kullanıyorum fakat ayrıca TP-LINK TL-WR720N ürününüzü alıp bu iki ürünü birlikte kullanmak istiyorum şöyle ki ;

30 metre mesafeden bir yakınımdan interneti TL-WA701ND vasıtasıyla alıyorum ama bu access point balkonda durduğu için normal olarak balkona uzak kalan odada kablosuz verimi birhayli düşüyor bende balkonda duran TL-WA701ND'den ethernet kablosu vasıtasıyla yeni almak istediğim TL-WR720N ' e giriş yaparak ve konumunu ise sıkıntı yaşadığım bu odaya yerleştirerek kullanabilirmiyim ? Yani TL-WA701ND kodlu access pointten TL-WR720N'e kablo ile giriş yapılarak aynı anda her ikisininde wireless özelliğini kullanabilir miyim ?

Teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar

mehmet
  • merida M kullanıcısına yanıt
    Değerli Müsterimiz

TL-WA701ND access point kullanarak kablosuz sinyali kabloluya cevirip daha sonrasinda router cihazinda kullanabilirsiniz. Gerekli ayarlar ile ilgili mesaj yoluyla bizlere ulasabilirsiniz.

Saygılarimizla
    TP-LINK TURKIYE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür Ederim.
  • Merhabalar kolay gelsin..7210N fabrika ayarlarına nasıl döndürebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dertliali

Cracker87,

Cok tesekkurler. Sorumdan da anlayacagin uzere bu konulara cok hakim degilim.

Bahsettigin kavramlar aslinda bayagi yardimci oldu. Ana modemden gelen kabloyu Wifi router in LAN kismina bagladim - WAN (Mavi spot) a baglamadim.Suan Wifi gorunuyor, ve laptop dan baglanabiliyorum. -Ozgurluk guzel birsey :) -

Fakat sadece bir alet bagli oluyor wifi ye - muhtemelen tek bir IP adresi sagladigi icin. Benim icin cok iyi bir gelisme simdilik :)

Cok alet ile baglanabilmem icin sanirim DHCP yi acmaliyim, degil mi? Bu yuzden browser a 192.168.0.1. ve 192.168.1.1 yazdim Wifi Router in konfigurasyon sayfasina ulasmak icin. Fakat maalesef ulasamiyorum. Bu noktada verebileceginiz tavsiyeler varsa cok memnun olurum.

Saygilarimla

Tekrar Merhaba,

Bir önceki yazımda söylemeyi unutmuşum, dhcp kapalı olunca cihazın içine giremezsin :)

Bunun 2 yönlemi var;

1. Cihazı arkadasındaki reset düğmesinden ince bir cisimle(kürdan, iğne vb.) 15 sn basılı tutarak fabrika ayarlarına çekebilirsin ama tüm verilerin gider.

2. benim ayarlarım bozulmasın dersen, ağ kartına ip tanımlaman gerekir, resimli bir şekilde anlatmayı denedim, umarım işine yarar :)

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN

• ahboztas kullanıcısına yanıt
    Ethernet kablosu takılan yerin kapağın altında Reset yazan deliğe ucu sivri bir cisimle 8 sn basılı tutarsanız. Cihaz fabrika ayarlarına dönmüş olacaktır.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Teşekkür ederim cevap için..
  • Cevaplariniz icin teekkur ederim, problemler cozuldu sonunda :)
  • Merhaba,

üzerinde en az 4 data gigabit portu olan, vlan destekli kablosuz yönlendiriciniz var mı?

vlan desteğinden amacım; örneğin 1 nolu portu - 10 vlanına, 2 nolu portu 50 vlanına,4 nolu portuda 40 vlanına ayarlayabilimme ve her vlan bir başka vlan ile kesinlikle haberleşemeyecek olmaları gerekiyor. Fakat her vlan internet çıkabilecek.

varsa modelini ve detaylı bilgi verebilirmisiniz?

teşekkürler.
  • Merhaba.
    Yakın zamanda kablosuz olarak aldığım interneti hem kablolu hem de kablosuz olarak dağıtabilmek amacıyla TL-WA701ND alıp Range Extender modunda denedim. Daha önceden wifi adaptörü ile aldığım sinyal gücünün yarısını ancak alabildim ve istediğim ağa bağlanamadım. Bunun üzerine daha güçlü bir cihazın işimi göreceğini düşünüp Zyxel WAP3205 v2 ve Asus RT-12N modellerini denedim ancak onlar daha da kötü çıktı. Son olarak TP Link TL-WA830RE modelini aldım. Range Extender modunda aldığım sonuç Zyxel ve Asus marka ürünler ile aynı oldu. Bu durum Range Ex. moduyla alakalı bir durum mudur? Daha güçlü cihazlar neden wifi adaptörlerine göre çok düşük sinyal alımı göstermektedir?
  • remziakyuz R kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

ip bazlı vlan yapabileceğiniz cihazlarımız bulunmamaktadır. Fakat Port bazlı vlan yapabilmeniz için Yönetilebilir Switchlerimiz bulunmaktadır. Vlan yapısı gereğı zaten kendileri arasında haberleşme sağlayamamaktadır. Bundan dolayıda her bir vlan internet ve data aktarımınlarını kendi vlan aralığında gerçekleştirebilir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Değerli Müşterimiz;

İlk aşamada yapmamız gereken alınan sinyalin hangi noktadan almamız gerektiğidir. Bununla ilgili olarakta TL-WA830RE yada TL-WA701ND cihazlarında verimli bağlantının sağlanamamasından dolayı konum ile ilgili olarak bir problem olabilir. Hangi noktadan internet almaya çalışmaktasınız ?

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz;

ip bazlı vlan yapabileceğiniz cihazlarımız bulunmamaktadır. Fakat Port bazlı vlan yapabilmeniz için Yönetilebilir Switchlerimiz bulunmaktadır. Vlan yapısı gereğı zaten kendileri arasında haberleşme sağlayamamaktadır. Bundan dolayıda her bir vlan internet ve data aktarımınlarını kendi vlan aralığında gerçekleştirebilir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

8 yada 12 portlu, ethernetten portu üzerinden elektrik alabilen ve port bazlı vlan yapabileceğim bir model belirtebilirmisiniz?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.