Şimdi Ara

sizce abd kaç yıl daha tek süper güç olarak kalacak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
2
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika'da net sayısını bilmiyorum ama 50 civarı eyalet bulunuyor. Bunların Anayasal düzenlemesi bile bazen birbirinden farklı oluyor. Benim görüşüme göre Dünya da büyük bir ekonomik buhran çıkarsa bundan en fazla etkilenecek ve zarar görecek ülke Amerika. Böyle bir durumda bazı eyaletler birleşik devletler'den ayrılıp tek başına ülke olmak isteyebilir. Böyle bir ayrılık Amerika kıt'a sını böler ve şu an bildiğimiz Amerika yok olur.

Tarihte de görüyoruz ki bunun örneği çok var. En basitinden size İspanya-Katolonya muhabbetini örnek vereyim anlarsınız.

Amerika'dan sonra kimmi süper güç olur. Şu an buna en yakın Devlet Çin Halk Cumhuriyeti gibi duruyor, gerek yönetim şekli, gerek coğrafyası, gerek nufüsu. Ama şöyle de bir durum var Amerika'nın süper güç pozisyonundan şikayetçi olan bizlere allah Çin'lerin süper güç olduğu zamanları yaşatmasın. Dünya şu an ki gibi rahat olmaz asla. Merak edenler en basitinden Orta Asya Türkleri'nin Çin'liler den gördüğü zulümleri okusun....

• quote:

Orijinalden alıntı: Cami Hocası

3 saat içinde Amerika çok büyük bir düşüşe geçecek. Sistemlerine sızdım, 1025 milyar dolarlık bir maddi düşüşleri var, manevi düşüşleride 250 milyon dolar çok kötüler yardım edelim mi? Yada daha iyi bir fikrim var.

adam anakarti yakmis aksam aksam ne dion sen allah askina
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jakoßen

Amerika'da net sayısını bilmiyorum ama 50 civarı eyalet bulunuyor. Bunların Anayasal düzenlemesi bile bazen birbirinden farklı oluyor. Benim görüşüme göre Dünya da büyük bir ekonomik buhran çıkarsa bundan en fazla etkilenecek ve zarar görecek ülke Amerika. Böyle bir durumda bazı eyaletler birleşik devletler'den ayrılıp tek başına ülke olmak isteyebilir. Böyle bir ayrılık Amerika kıt'a sını böler ve şu an bildiğimiz Amerika yok olur.

Tarihte de görüyoruz ki bunun örneği çok var. En basitinden size İspanya-Katolonya muhabbetini örnek vereyim anlarsınız.

Amerika'dan sonra kimmi süper güç olur. Şu an buna en yakın Devlet Çin Halk Cumhuriyeti gibi duruyor, gerek yönetim şekli, gerek coğrafyası, gerek nufüsu. Ama şöyle de bir durum var Amerika'nın süper güç pozisyonundan şikayetçi olan bizlere allah Çin'lerin süper güç olduğu zamanları yaşatmasın. Dünya şu an ki gibi rahat olmaz asla. Merak edenler en basitinden Orta Asya Türkleri'nin Çin'liler den gördüğü zulümleri okusun....

çinin super guc olacagini pek sanmiyorum 100 tane uyrugu var vede ortak cin dilleri bile yok farkli farkli cince konusurlar zeytin burnunda orta asyali turklerden edindigim bilgiye gore eger kominizim zaten halli hazirda bitmis benliklerden silinirse tamamen o zaman cini cil yavrusu gibi dagitirlar zaten tarihte cini japonya bile almistir o akdar nufusyla benim kantim bu eger olursa bu kulvarda ingilitereyi bos gecmemek lazim cunku ingilizler bu konularda oldukca profesyonel

• quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

quote:

Amerika'da net sayısını bilmiyorum ama 50 civarı eyalet bulunuyor. Bunların Anayasal düzenlemesi bile bazen birbirinden farklı oluyor. Benim görüşüme göre Dünya da büyük bir ekonomik buhran çıkarsa bundan en fazla etkilenecek ve zarar görecek ülke Amerika. Böyle bir durumda bazı eyaletler birleşik devletler'den ayrılıp tek başına ülke olmak isteyebilir. Böyle bir ayrılık Amerika kıt'a sını böler ve şu an bildiğimiz Amerika yok olur.

çinin super guc olacagini pek sanmiyorum 100 tane uyrugu var vede ortak cin dilleri bile yok farkli farkli cince konusurlar zeytin burnunda orta asyali turklerden edindigim bilgiye gore eger kominizim zaten halli hazirda bitmis benliklerden silinirse tamamen o zaman cini cil yavrusu gibi dagitirlar zaten tarihte cini japonya bile almistir o akdar nufusyla benim kantim bu eger olursa bu kulvarda ingilitereyi bos gecmemek lazim cunku ingilizler bu konularda oldukca profesyonel

İngiltere bir ada devleti, coğrafi keşifler çağında değiliz kolonileşip ilkel uygarlıkları sömürsün. unutmayın ki Amerika'da İngiliz sömürgesiydi ayrıca. Çin dememin sebebi Dünya'daki en eski uygarlık olmasından gelir, dağılır falan demişsiniz ama kominizmden önce de Çin vardı sonrasında da Çin var. Adamların artık sosyalist bir tarafıda kalmadı zaten. Serbest pazara bir açıldılar bütün dünya dengeleri alt üst oldu. Ülkeler, ekonomistler, bilim adamları araştırmalar yapıyo ilerde bunun boyutu nasıl olur, ekonomimizi Çin etkisinden nasıl kurtarırız diye.

Tabi görüş farklılıklarımız olabilir ama Çin öyle birkaç siyasi oyuna dağılacak bir imparatorluk değildir.

• hiçbir zaman.Amerikanın düşmesinden ne gibi bir çıkarınız var ki?Tüm dünya Türk mü olsun yani derdiniz nedir sizin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

quote:

İngiltere bir ada devleti, coğrafi keşifler çağında değiliz kolonileşip ilkel uygarlıkları sömürsün. unutmayın ki Amerika'da İngiliz sömürgesiydi ayrıca. Çin dememin sebebi Dünya'daki en eski uygarlık olmasından gelir, dağılır falan demişsiniz ama kominizmden önce de Çin vardı sonrasında da Çin var. Adamların artık sosyalist bir tarafıda kalmadı zaten. Serbest pazara bir açıldılar bütün dünya dengeleri alt üst oldu. Ülkeler, ekonomistler, bilim adamları araştırmalar yapıyo ilerde bunun boyutu nasıl olur, ekonomimizi Çin etkisinden nasıl kurtarırız diye.

Tabi görüş farklılıklarımız olabilir ama Çin öyle birkaç siyasi oyuna dağılacak bir imparatorluk değildir.

işte british commonwealth(commonwealth of nations) şuan ki lideri kraliçe elizabeth ve hala ayakta olan bir oluşum
     sizce abd kaç yıl daha tek süper güç olarak kalacak?

• 3 ay 9 gun
  • Devletler de insanlar gibidir doğar,büyür ve ölürler(yıkılırlar)... İngiltere gerek yönetim şekli, gerek kültürü, bilimi vs. ile gelişmiş bir ülke sadece. Ama süper güçmü asla. Dediğim gibi coğrafi keşiflerin, koloniciliğin çağı artık bitti. Afrika kıt'ası bile özgürlüğüne kavuştu. Dünya'da artık böyle şartlar söz konusuyken İngiltere 50 milyon nüfusuyla (ki Avrupa'nın en büyük sorunu olan nüfusun giderek azalması sorunu İngiltere'de de var) nasıl süper güç olacak lütfen birisi bana açıklasın...

Not: İngiltere Kraliyet Ailesi'nin ve bilakis kraliçenin hala siyasi bir gücü olduğuna inanacak kadar romantik bir görüşe sahipseniz kendinize göre çok haklısınız tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 25 Ekim 2012; 5:05:39 >
  • ABD hala açık ara en büyük güç.Çin'in dünyadaki ABD egemenliğini bitirmesi için çok yol gitmesi lazım.Ekonomik olarak Abd'ye yaklaşmış olsa bile askeri güç ve teknoloji konusunda yetişmesi 10 sene içinde mümkün değil.

Rusya'yı kıyaslamaya sokmuyorum bile zira ABD'den zamanında iyi posta yediler ve çok gerilere düştüler.ABD'den sonra bir hipergüç olacaksa bu Çin olur büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 25 Ekim 2012; 5:08:32 >
  • quote:

Devletler de insanlar gibidir doğar,büyür ve ölürler(yıkılırlar)... İngiltere gerek yönetim şekli, gerek kültürü, bilimi vs. ile gelişmiş bir ülke sadece. Ama süper güçmü asla. Dediğim gibi coğrafi keşiflerin, koloniciliğin çağı artık bitti. Afrika kıt'ası bile özgürlüğüne kavuştu. Dünya'da artık böyle şartlar söz konusuyken İngiltere 50 milyon nüfusuyla (ki Avrupa'nın en büyük sorunu olan nüfusun giderek azalması sorunu İngiltere'de de var) nasıl süper güç olacak lütfen birisi bana açıklasın...

Not: İngiltere Kraliyet Ailesi'nin ve bilakis kraliçenin hala siyasi bir gücü olduğuna inanacak kadar romantik bir görüşe sahipseniz kendinize göre çok haklısınız tabi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_of_Nations
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngiliz_Milletler_Toplulu%C4%9Fu
    http://www.thecommonwealth.org/

/>

2 milyar insan ve dünya ekonomisinin %20 si hiç bişey ifade etmiyomu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 25 Ekim 2012; 5:44:20 >

• @Karlito Yalarez

ALıntı yapmadım sayfa uzamasın çok diye. Sence bu devletler birleşebilirmi? Hepsi kendi bağımsızlığını ilan etmiş farklı etnik, dinsel, kültürel benliğe sahip devletler. Bende bahsettiğiniz bu Commonwealth yerine o zaman diyorum ki ABD'den sonra Türk'ler süper güç olsun. Dünya'da 500 milyonu aşkın nüfusa ve Asya'nın neredeyse yarısı bir coğrafi alana hükümsürüyoruz ve bizi birleştirebilecek Türklük benliğimiz var.. Bahsettiğiniz Commonwealth bile birleşiyorsa, niye bütün Türkler birleşemesin dimi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 25 Ekim 2012; 6:03:14 >
  • bencem amarika düşüşe gecti. ha, aralarında bi düşüş galdı, o düşüşnen çok güzel oldu.
    meselam herkesin demograsisine kimse garışamaz.
    ha nasıl garışamaz; ben bu şekil yönetirim, bu ülke şu şekkil yönetir, şu şekkil yönetir.
    ha hiç kimse kimseye garışmaya bi hakkı yok, diktatörü bidir.
    ha insan hakları gurban olduğum ya resulallahtan gelebilir amma lakin ki öyle değildir.
    eyorlamam bu gadar. hadi hayırrı işler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

bencem amarika düşüşe gecti. ha, aralarında bi düşüş galdı, o düşüşnen çok güzel oldu.
    meselam herkesin demograsisine kimse garışamaz.
    ha nasıl garışamaz; ben bu şekil yönetirim, bu ülke şu şekkil yönetir, şu şekkil yönetir.
    ha hiç kimse kimseye garışmaya bi hakkı yok, diktatörü bidir.
    ha insan hakları gurban olduğum ya resulallahtan gelebilir amma lakin ki öyle değildir.
    eyorlamam bu gadar. hadi hayırrı işler.

• quote:

@Karlito Yalarez

ALıntı yapmadım sayfa uzamasın çok diye. Sence bu devletler birleşebilirmi? Hepsi kendi bağımsızlığını ilan etmiş farklı etnik, dinsel, kültürel benliğe sahip devletler. Bende bahsettiğiniz bu Commonwealth yerine o zaman diyorum ki ABD'den sonra Türk'ler süper güç olsun. Dünya'da 500 milyonu aşkın nüfusa ve Asya'nın neredeyse yarısı bir coğrafi alana hükümsürüyoruz ve bizi birleştirebilecek Türklük benliğimiz var.. Bahsettiğiniz Commonwealth bile birleşiyorsa, niye bütün Türkler birleşemesin dimi??

iyide commonwealth of nations var olan bi oluşum zaten başakan sıfatı kraliçe elizabeth te 2. en yüksek rütbe bi hint müslümanındaydı yanlış hatırlamıyosam birleşmişler yani birleşmeyi hedeflemiyolar kendi ağzınla söyledin ingiltere 50 milyon diye şuanhttp://www.globalfirepower.com/ şuan bile 5. en güçlü devlet ingiltere sence bu nasıl mümkün oluyo commonwealth ingiltereyi hala güçlü kılıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Zenciler akıllanana kadar.(Daha fazlası için araştırın.)
    Amerika neden her adım başı basketbol sahası yapmış? Neden NBA diye takım kurulmuş?
    Araştırın öğrenin.

zenciler akıllanınca süpermen mi olucaklar, gözlerinden lazer çıkarıp yıkarlar artık amerikayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 25 Ekim 2012; 6:40:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

@Karlito Yalarez

iyide commonwealth of nations var olan bi oluşum zaten başakan sıfatı kraliçe elizabeth te 2. en yüksek rütbe bi hint müslümanındaydı yanlış hatırlamıyosam birleşmişler yani birleşmeyi hedeflemiyolar kendi ağzınla söyledin ingiltere 50 milyon diye şuanhttp://www.globalfirepower.com/ şuan bile 5. en güçlü devlet ingiltere sence bu nasıl mümkün oluyo commonwealth ingiltereyi hala güçlü kılıyo

Ben İngiltere zayıf bir devlet demiyorum ki tabiki güçlü bir devlet. Ben Süper Güç olmanın yanına bila yaklaşamaz diyorum sadece. Bahsettiğin oluşum resmi olarak var olan bir oluşum olabilir ama fiili olarak etkisi olan bir oluşummu önemli olan o. Demek istediğim İngiltere istese hepsi birleşip ortak ekonomi, ortak ordu vs şeyler yapabilecek bir oluşummu? Mümkünmü böyle birşey?

Tam göz gezdirmedim oradaki ülkelere ama mesela Pakistan bile var. Sence Pakistan ile İngiltere arasında ortak bir amaç ve irade olabilirmi? Keza diğer devletler içinde geçerli bu.

Dünya'da buna benzer oluşumlar çok var ama bunlar sandığınız kadar etkili birlikler değil. Birleşmiş Milletler'in bile bana şuan Dünya siyasetin de yönlendirebildiği herhangi bir konu söyleyebilirmisin. Amerika ne isterse o karar çıkıyor tabiki.

Suriye Bm'ye üye milletler arasındaydı mesela, ama şimdi ki durumda ortada. Bilmem anlatabildimmi derdimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 25 Ekim 2012; 7:20:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Zenciler akıllanana kadar.(Daha fazlası için araştırın.)
    Amerika neden her adım başı basketbol sahası yapmış? Neden NBA diye takım kurulmuş?
    Araştırın öğrenin.

zenciler akıllanınca süpermen mi olucaklar, gözlerinden lazer çıkarıp yıkarlar artık amerikayı

Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

3. dünya savaşına kadar.

Şu avatarı değiştir ya gözümü bozucak en sonunda
  • ABD şuan süper güç değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 51. bölgenin sırrı öğrenilene kadar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.