5000 km sonra, 165000km'de janziman selenoidlerini iceren merkez cortladi. 4500tl masraf acti. yapmisken kavramayi da degistirdim. bitmeye yakindi. 4500tl de o... kisaca yakin gecmiste 19.000tl masraf acti. hehehehe
arabayi cok iyi bilmek, cok iyi takip etmek gerekiyor. kavrama bitmeye yakinsa cok zorlamadan degistirmek sart. zincir trigerse ara ara kontrol etmek lazim. uzama varsa aninda degismeli.
yag eksilten 1.8tfsi'dan uzak durulmali. serviste yapilmissa bir daha sorun cikarmaz.
ozetle cok dikkatli secilmesi gereken bir araba.
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
Bende a3 cabrio 1.8tfsi var. 34.000de kavrama degisti. segman hatali cikti. 70.000kmde yag yakma iyice arttı. araca garantiden komple motor yapildi. 74.000kmde mekatronik arizasi verdi. mekatronik degisti. 160.000kmde ZİNCİR TRİGERLİ ARABA SENTE ATLADI!!?? 10000tl masraf acti. zincir triger zamanla uzama yapiyormus (yuh!) o yuzden 120.000km gibi değiştirmekte fayda varmış.
5000 km sonra, 165000km'de janziman selenoidlerini iceren merkez cortladi. 4500tl masraf acti. yapmisken kavramayi da degistirdim. bitmeye yakindi. 4500tl de o... kisaca yakin gecmiste 19.000tl masraf acti. hehehehe
arabayi cok iyi bilmek, cok iyi takip etmek gerekiyor. kavrama bitmeye yakinsa cok zorlamadan degistirmek sart. zincir trigerse ara ara kontrol etmek lazim. uzama varsa aninda degismeli.
yag eksilten 1.8tfsi'dan uzak durulmali. serviste yapilmissa bir daha sorun cikarmaz.
ozetle cok dikkatli secilmesi gereken bir araba.
sizin aracinizla arkadasin baktigi kasa ayni mi sanki boyle yanlis yonlendiriyorsunuz hocam? ilandaki 8v kasa cabrio 1.4 tsi harici motor mevcut degil. ben de 1.4 tsi olarak 8v cabrio kullaniyorum, 2015 agustosta sifir aldim; calismadan yattigi 2 ay sonunda aku bitmesi haric en ufak bir sorunu olmadi. ilandaki sorulan arac icin 1.8 tfsi motoru anlatmaniz ilginc olmus.
S2000
quote:
Orijinalden alıntı: The Rhino
sizin aracinizla arkadasin baktigi kasa ayni mi sanki boyle yanlis yonlendiriyorsunuz hocam? ilandaki 8v kasa cabrio 1.4 tsi harici motor mevcut degil. ben de 1.4 tsi olarak 8v cabrio kullaniyorum, 2015 agustosta sifir aldim; calismadan yattigi 2 ay sonunda aku bitmesi haric en ufak bir sorunu olmadi. ilandaki sorulan arac icin 1.8 tfsi motoru anlatmaniz ilginc olmus.
Alıntıları Göster
1.8tfsi cikart, kalani icin durum bu. bunu dusunemeyecek adam zaten ikinci ele girmesin. :)
ben hangi yilda hangi motorlar var falan takip etmem. alacagim zaman bakarim. o yilda 1.8tfsi varsa bilsin.
1.4tfsi'da zincir triger var mi, onu da bilmem. bildigim kadari ile bir noktadan sonra zincir trigerlerdeki sorun sebebi ile kayış trigere dönmüş. Aracta zincir triger varsa bir noktadan sonra takip etmek onemli. yoksa sorun yok zaten. Alirken bunu da bilsinler.
dsg ile ilgili konular da aynen devam. hic sıkıntı çıkmayabilir. çeşitli sorunlar çıkabilir. belli olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme