Şimdi Ara

SİZCE BİR ARABAYA KAÇ YIL BİNİLMELİ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
3.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2009 da sifir almıştı babam hala biniyor maşallah taş gibi araba bi 7 sene daha gider km 125 bin'de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisini uzattırıp garanti süresi bitene kadar kullanırım sonra elden çıkar masraf açmaya başlamadan. Bu da 100.000 le 120.000 arası bir kilometrede değişim yapılmalı bana göre aracımı 99.000 km de bu yüzden sattım şimdi aracım yok derdim de yok.

• Senede 15 bin den 150 bin km

• Halkımızın ne kadar cahil olduğunu gösteren bir konu olmuş, bravo...

İşimi görüyor ama sıkıldım diyen mi dersin, klası sarsılan mı dersin...

Yazık!

• Kimse kendini kandırmasın. Şimdiki araçların nerdeyse hiçbiri öyle 8-10 yıl dayanacak kalitede değil. Verilen örneklerin nerdeyse tamamı 2000-2009 arasını kapsamakta. 2016 itibariyle başta Fransız araçları olmak üzere malzeme ve arıza anlamında çoğu araç daha garantisi bitmeden dökülmeye ve masraf çıkartıyorlar. Bu hakikattir.

• Bence biraz teknolojisine bağlı aracın. Kimisi önemsemez ama benim için önemli hem işlevsellik için hem de sıkılmamak için. Mesela şu 2011 volvo s60 advance var. Bunu nasip olursa en az 8-10 yaşına kadar kullanmayı düşünüyorum kaza bela olmazsa.

• 2001 de aldığımız ford focus hb sıfır aracı hala kullanıyoruz ve gerçekten sorunsuz. Bana kalırsa 4-5 sene daha aynı sorunsuzlukta devam ederse değiştirmeyiz. Sanayiye yılda 1 uğruyor uğramıyor; o da basit otomatik cam motoru, kapı kilidi gibi sebeplerden.

Bu biraz şans ve memnuniyet işi. Çevremde çok daha yeni araçların sanayiden çıkmadıklarını görüyorum. Örneğin ben böyle bir durumda olsam 2 yıl bile beklemez değiştirirdim aracımı.

• 2009 model 1.3 multijet grande puntoya 7 sene bindim (2008 aralık çıkışlı), peryodik bakımlar harici bir masrafı olmadı,
    kızkardeşim araba almayı düşündüğü için ve 2. el piyasasına güvenmediğim için ona sattım, bu vesile ile de kendime sıfır araç aldım.
  • 1994 model Reno Fairway aldık sene 1998'de. 2000 yılında sattık. Pertten toplamaydı araba bize itelediler. Bizde pek tecrübesizdik. Araba sanayiden çıkmayınca babam bi hışımla sattı.

2000yılında, 2000 model Renault Toros aldık. Son üretim renkli camlı olanlardan. 2011'e kadar kullandık. Sattığımızda 44,000km'deydi.

2011yılında, sıfır Renault Symbol dizel aldık. Şuan hala bizimle. 33,000km'de. Muhtemelen bir aksilik çıkmazsa Toros gibi bizimle bi 10 senesi daha var. Aslında sattığımız Toros kız gibi arabaydı. 44,000km'de altın gibiydi. Sahibinden'de 6 saatte satıldı. Çok temiz ve kilometresi az oldugundan satmasak olurdu zaten aşırı derece memnunduk Toros'tan, anne baba yaşlandığından artık az da olsa konforlu olsun diye Symbol aldık. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

En az 10 sene. Avrupaya bakın anlarsınız.

Yeni çıkan modellerin kimse suratına bakmasa fiyatlarda sismeyecek

aynen doğru arz talep meselesi sonuçta.

ülkemiz şartlarında parçası ve sorun çıkarmayana kadar diyorum ilave olarak..
  • 2012 Nisanda sıfır olarak alınmıştı. Bu fiyatlar ile daha 1-2 senesi var rahat.
  • Araci kredi ile almissaniz borcunuz bitmeden kesinlikle dwgistirmeyin. Düzenli bi geliriniz yoksa krediye bulasip araba isine girismeyin derim.

• 2 yıl şayet değer kaybı yoksa, değer kaybında makas çoksa 4 yıl ideal, insanoğlu bu süre zarfında sıkılıyor aracından.
  • Otomobil denilen şeyin herhangi bir değiştirme süresi yoktur, ihtiyaçlarınıza cevap vermiyorsa değiştirilir, veriyorsa değiştirilmez.
  • Sıfır araba aldığımı düşünebilsem bu soruyu cevaplardım.
  • 5 sene,hırpalamazsanız bakımlarını yaparsanız yolda kalmazsınız.
  • Babam 2003'ten beri aynı arabayı kullanıyor. Ben küçükken aldı, kendi arabamı alacak yaşa geldim, baba ben araba alacam diyorum sana da alalım kabul etmiyor . Arabada da gözlemlediğim kadarıyla bir sorun yok hala taş gibi. Kontrollerde falan sorun çıkmıyor. Daha en az 3 sene kullanılır gibi.
  • İhtiyacımı gördüğü sürece ve ( süpriz ) büyük bir masraf açmadığı sürece kullanırım.
  • 2009 da aldığım 2006 model Seat Cordoba hala işimi görüyor. 6 sene bitti 7. senenin içindeyiz. İlk günkü kadar sağlam maşallah. Hala yakıtı kokluyor. 216 bin km.ye geldi. Daha binmeyi düşünüyorum...

• Yeni kasa haberleri düşmeye başladığında satıp 1 sene yeni kasayı beklemek en temizi (idareten araba alınarak). Zaten ortalama 4-5 yıl yapıyor o da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.