Şimdi Ara

Sizce bir bilgisayar toplanırken en çok dikkat edilmesi gereken donanım nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1- Anakart, iyi olması gerekir. Anakart bilgisayarda bir yol gibi düşünebilir. Yolun bozuk ise elinde Ferrari bile olsa çok düşük hızlarda gitmek zorunda kalırsın.
    (yani işlemcin çok iyi olsa ekran kartın çok iyi olsa, Ram in çok iyi olsa neye yarar anakart iyi olmadıkça) Bilgisayar alırken önce anakart iyi seçilmeli.
    2 - İşlemci, Anakarta göre iyi bir işlemci seçilmeli L2 Cache bellek ne kadar fazla ise İşlemci o kadar iyi performanslı olur. Tabi L3 de önemli ama öncelik L2 de.
    3 - Ram, veri iletim erişim hızı dikkate alınmalı. Bu hız ne kadar fazla ise o kadar iyi. (Tabiki de Anakartın müsade ettiği iletim hızı kadar) Örnek Ram özelliğinde(kağıt üzerinde) işlemciye 0.1ms de ulaşıyor. Ancak Anakartın veri iletim erişim yolu 0.13ms ise; ram işlemciye
    bu durumda 0,13ms de ulaşmış olacak.
    Aynı şeyler ekran kartı içinde geçerli olacak ben çok iyi ekran kartı aldım.Almış olabilirsin ancak senin Anakartın desteklediği veriyi ilettiği kadar performans gösterir. Ram olayı gibi.

Bilgisayar bileşenleri birbiri ile uyum içinde olmalı ki en iyi performans versin. Özetle böyle

• Power supply düzgün kaliteli ve verimliliği olmayan bir power özene bezene topladığıniz sistemin içine edebilir. bu yüzden ne yapıp ne edip sistem toplarken psu iyi seçmek gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi
  • RGB. RGBsiz PC bu devirde çöp
  • Dogukans7965 D kullanıcısına yanıt
    "ekran kartı değiştir geçer ama dur bir dakika benim sistem yandı neyi değiştireyim"
  • Kasa, güç kaynağı, anakart ve işlemci.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.