Şimdi Ara

Sizce bir bilgisayar toplanırken en çok dikkat edilmesi gereken donanım nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baştan söyleyeyim bu bir seviyeli tartışma konusudur beyler
    sistem toplamaya niyetim yok şimdilik
    bence işlemci ekran kartıdır
    çünkü bu ikisi uyumlu olmazsa (g4400 pascal titan x)sistem çop olur

• Sistemi saglikli besleyen bir psu yoksa islemcinde , ekran kartinda bir ise yaramaz . Sistemi karsisinda öyle oturur bakarsin .
  • "beyler titan x i7 6700k alıp msi ejderli anakartımla bastım overclocku yandı gitti sistem neden oldu şimdi uyum sorunu mu var acaba psu 250w everest bu arada"

acaba hangi parça önemli hmm biraz daha düşüneyim msi ejderli anakart olabilir
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt

bence ekran kartının suçu var hocam yada ssd kaynaklı olabilir ama emin olduğum tek şey ses kartının %20 lik bir etkisi olduğu
  • Diğer donanımlara harcama yapılırken psu göz ardı ediliyor genellikle. Sistemin kalbi olan psu olabildiğince kaliteli olmalı.
  • Dolar bence
  • PSU ve kasa.
  • Tartışmasız monitör

Bana göre monitör bir bilgisayarın %70-80 lik kısmını oluşturuyor. Dünyanın en iyi, en güçlü PC sine sahip olsan da monitörün kötü olduktan sonra o sistemin hiç bir kıymeti yok. Ekran kartı, işlemci, power, sdd vs. bunları bir kere alır o kasa denen zımbırtının içine takar bir daha görmezsin bile fakat monitör öyle değil sürekli gözünün önünde. Kötü bir monitör (kötüden kastım burada ucuzluk değil 700-800 liralık kötü monitörleri de çok gördüm) en başta gözleri yorar, baş ağrısı yapar, oyun film vs aldığın zevki sıfırlar. Sağlam FPS oyuncusuysan dünyanın en iyi PC sini topla ve git 60 hz monitör de oyun oyna bakalım o sistemin bir anlamı kalıyor mu aynı şekilde tasarımcısın git 8 bit standart bir monitör al bakalım renkleri canlı görebiliyor musun.

Kısaca Monitör > Tüm bileşenler.

• Ne olursa olsun öncelik kaliteli ve sertifikalı güç kaynağıdır. Sonra Motherboard gelir. Bütçene göre de donanımlarla oynarsın.
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    işkembeden sallıyalar çok var dediğin gibi psu önemli ama aslında tüm bileşenler önemli önemsiz bişey yok
  • 1.monitor -> goz biseye benzemez aga
    2.psu "ana"kart kombinasyonu
    3.hdd/ssd -> bence ssd
    4.ne is icin kullanacaksan ona gore islemci ekrankarti kombinasyonu
    5.sogutma ve kasa ici hava sirkulasyonu
  • Cpu sogutucu ve psu...
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Psu 250W Everest Bu Arada
  • orta-üst seviye bir oyuncu veya render pc toplarken kasa içindeki fanların konumlandırılması bile bence çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

"beyler titan x i7 6700k alıp msi ejderli anakartımla bastım overclocku yandı gitti sistem neden oldu şimdi uyum sorunu mu var acaba psu 250w everest bu arada"

acaba hangi parça önemli hmm biraz daha düşüneyim msi ejderli anakart olabilir

Hocam yada
    "selamün aleyküm beyler 1000w psu xeon işlemci 32gb ram ve 950 pro ssd var ancak bf1 açmıyor bu arada ekran kartım 9500gt"
    bence buradaki eksiklik ssd hocam
  • Bence işlemci ve ram iyi olmali
  • Başta uzun ömürlü sistemin bütün parçalarını voltaj anlamında iyi besleyecek bir psu gerekir.
    Sonrasında anakart gelir, anakartı da iyi seçmek gerekir güncel işlemcileri desteklemeli,OC potansiyeli olmalı, performans ve stabil olmalı. Bu iki parça bence ilk için önemli zaten sırasıyla işlemci+Ram+ekran kartı uyumunu sağlıyorsun. HDD ve SSD hız ve veri depolama için.
  • kasa ve psu
  • Bence şu aralar monitör ve hoperlör bunlar en iyi olmadıktan sonra gerisi hikaye milyar harcadıgin sisteme liralık monitör ve haporler takmak sacma
    geliyor.
    Ve tartismayi alevlendirmek için ortaya atıyorum sistemde en çok para harcanması gerek parçalar monitör ve haporler dir. 4k 5k ne ki pro düzeyinde görüntü ses almak herseyden önce gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 9 Aralık 2016; 10:56:59 >
  • Eğer uzun ömürlü ve performanslı bir sistem istiyorsanız anakart ve psu'dur.
    Ardından işlemci ve oyun da oynayacaksanız ekran kartı gelir.

(Zamanında sağlam 775 anakartlardan alanlar hala q serisi işlemcilerle rahatça bilgisayar kullanabiliyor)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.