Şimdi Ara

Sizce böyle bir eğitimle nasıl yerlere gelinir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent İşletme’yi (bir dönem Copenhagen Business School’da Erasmus yapılmış halde) 3.70 üstü ortalamayla High Honor diploması alarak bitirip hemen ardından birkaç sene Big 4 şirketlerinden birinde çalışıp iş tecrübesi edinmek ve en sonunda gerekli referans mektupları ile Harvard Business School da MBA yapmak için kabul alıp, orayı da başarılı bir şekilde bitirmek

(Siyasi olmayan sosyal sorumluluk derneklerinde görev almış, öğrenci kulüplerinde aktif..İngilizceyi ana dili gibi konuşup üstüne bir yabancı dil daha eklemiş olduğunu da varsayın)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yaz dizilerinde ceo olursun

• Birebir aynısını yapmış bir adam şu an Dubai’de altında son model Ferrari’si ile instagrama fotoğraflar atıyor ama siz bilirsiniz hocam

• Cevabını bildiğin soruları sorma o zaman

• ayıp ediyosunuz hocam ben de ceng tayfadanım

• The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma evlat bir an seni tıpçı sandım

• yani baya iyi olur da bilkent isletme tarihinde boyle kac adam var ki? bolum secerken uc ornekler yerine ortalamaya bakilmali diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Big 4 çalışanı olmak için Bilkent İşletme'yi 3.70 ortalamayla bitirip high honor almana gerek yok. Sonuç olarak buralarda Kocaeli, İstanbul. Marmara vb. mezunları çalışıyor ağırlıklı olarak. Acaba onlar da Harvard'a MBA yapmaya gidebilir mi Bir de işletme mezunu neden MBA yapar biri bana açıklayabilir mi? Ben hala bunda bir mantık bulamadim.

• Ne sanıyosunuz olum siz böyle kağıt üzerinde olacak şeyler değil .Tamam bir üni hedefin olur da yüksek lisansını nerede yapacağın üni , kaçla bitireceğin vs bunlar bana göre boş laflar

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Harvard olmasa dahi ortalaması ortalama üzerinde olan çoğu kişi baya üst düzey yerlere gelmiş hocam

dogrudur hocam. ama isletme bolumu okuyunca geleceginiz yerin ortalama olarak banka-big4 veya bir sirkette satis-pazarlama-finans birimleri oldugunu dusunerek tercih yapmak bana daha mantikli geliyor.kisisel tabi bunlar

bir de big4 isini iyi dusun ailen istanbulda degilse verdikleri 3500 tl ile zor gecinmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 8 Ağustos 2020; 13:3:33 >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Gideceklerini sanmam. Yüksek ortalamanın yanında ülkenin top class okullarından mezun olmak gerek. Ayrıca Harvard MBA’da kasacağın network’ü düşün, dersine Coca Cola CEO’sunun geldiğini veya Jeff Bezos’un size proje verdiğini..Öyle bir okul orası

• Ben kendim bunu yapacağım diye bir şey iddia etmedim. Yukarda yazdığım olayı başarmış birisine forum ne tepki verecek onu merak etmiştim. Yanıltmadılar sağolsunlar

Tamamdır kusura bakma o zaman

Kocaeli mezunları Harvard MBA kabulü alır demedim zaten :) Yüksek ortalama falan bunlar herkesin bildiği parametreler ama top class falan bunları geçelim lütfen. Komşu ülkelerde Bilkent'i bilmeyen milyonlar vardır, Harvard admission office'deki Jonathan nereden bilsin? Bir de ben Harvard'la veya yurt dışında eğitimle, sağladığı networkle ilgili bir şey söylemedim. MBA özelindeydi sorum. Yazdıklarıma cevap olarak neden Harvard'ı anlatma gereği duydunuz onu da anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 8 Ağustos 2020; 13:12:27 >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Sorduğunuz soruyu anlamadığım için anlatma gereği duydum ve evet onlar bilmese dahi ülkemizin Top Class okulları olduklarını geçmiş mezunlardan referans alarak kısa sürede öğreniyorlardır

• Arkadaşın yaş maksimum 15 üstüne fazla gitmeyin

• biz de iibf yaziyoruz da bu kadar pilot degiliz be dostum :)

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    Ahahahaha nerden çıktı bu. Linkedin verilerinden böyle bir mezun buldum ve sizin gibi çok bilmişlere sorayım dedim acaba ne yorum yapacaksınız diye, hiç şaşırtmadınız. Siz böyle milleti küçümserken, insanlar harbiden bir şeyleri başarıyor. Ha çok eski mezunda değil 2010 mezunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.