Şimdi Ara

Sizce bu bilgi doğrumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süre sonra bilgisayar toplıycağım suan için parçaları araştırıp neyin ne olduğunu uyuymlulukları ile ilgili bilgiler bulmaya çalışırıyorum.
    Ram konusunda kafam biraz karıştı x58 sistemde 1.65 volt a kadar ram destekliyor ve x48 p45 gibi sistemler sanırsam 2.1v’a kadar destekliyor.
    Şimdi ben 2000mhz 2.1v’ta çalışan bir ram alırsam x58 anakartta bunu 1.65 v’ta düşürüyor ve 2000mhz den 1333 mhz lik bir hıza düşüyor.

Asıl kafamda karışıklık yaratan nokta ise bu; Anakartlarda
    Kullanılabilir ram hızı 1333, 1600(oc), 1800(oc) ye kadar destekliyor yazıyor. Fakat forumda 2000mhz lik corsair dominator gt testi gördüm ve bunu asus p6t delux ve gigabyte x58(modelini tam bilmiyom) üzerinde deniyorlardı.
    Şimdi burada ben sunu anladım anakart üzerinde 1800 e kadar ram hızı destekler desede 1.65v ta çalısan düm hızları destekler ve ram in hızı atıyorum 2400mhz olup bu 1.65v destekliyorsa anakart ta max ram hızı 1800 denilse bile ben 1.65v’luk 2400 mhz lik ram ı bu anakarta takabilirim yani hız ne kadar olursa olsun ram in voltajı 1.65v ise o rami o hızda çalıştırabilir bu anakart.

Sizce doğru bir nokta damıyım yoksa yanılmışmıyım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artharstra -- 28 Aralık 2008; 16:48:40 >

• quote:

2400mhz olup bu 1.65v destekliyorsa

bu tip durumlar icin "hala" atasozu yerine soylenebilecek bisi soyleyin bana yav, o atasozune puan veriyorlar.
  • Çok karmaşık olmuş açtığınız konu

Ancak şunu söylemeliyim;

Intel X58 için Triple Channel (Üç Kanallı) bellek kiti almalısınız.
    Bu bellek kitinin de zaten çalışma voltajı 1.65V'tur.

Dolayısıyla X58 sistem için üç kanallı bellek kiti almalısınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.