Şimdi Ara

Ertürbülatör hakkında ne dersiniz? Kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Ertürbülatör diye bir cihaz satılıyor. İki ünversiden onay almış. Yorumlarınız? Ve özellikle varsa kullanıcı yorumları.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Er Türbülatör Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Er türbülatörler, otomobillerde yakıt tasarrufu sağladığı iddia edilen türbülans yakıt tasarruf cihazlarıdır. Bu cihazlar, motorun hava giriş sistemine takılır ve hava akışını iyileştirerek yakıt verimliliğini arttırdıkları söylenir.

Er türbülatör yorumlarına göre, bazı kullanıcılar bu cihazların yakıt tasarrufu sağladığını bildirirken, bazıları ise herhangi bir fark görmediklerini ifade etmektedir. Cihazın etkililiği, araç modeline, sürüş alışkanlıklarına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Er türbülatör fiyatları, markaya ve modele bağlı olarak değişir. Bu cihazlar genellikle 100-300 TL arasında fiyatlandırılmaktadır. Cihazın maliyetini karşılayıp karşılamayacağını belirlemek için potansiyel yakıt tasarruflarını göz önünde bulundurmak önemlidir.

Oto türbülatörler, aracın hava giriş sistemine takılan kompakt cihazlardır. Kurulumu genellikle kolaydır ve özel alet veya ekipman gerektirmez.

Türbülans yakıt tasarruf cihazları, hava akışını iyileştirerek ve yakıtın daha verimli yanmasını sağlayarak çalışır. Bu cihazların, araçların genel performansında da iyileşmelere yol açabileceği söylenmektedir.

Er türbülatör satın almadan önce, cihazın aracınıza uygun olduğundan emin olmak ve kullanıcı yorumlarını dikkatlice incelemek önemlidir. Bu cihazların etkinliği araçtan araca değişebileceğini ve iddia edilen yakıt tasarruflarının garanti edilmediğini unutmamak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne işe yarıyomuş ki?? Bide ismi bi acayip geldi bir iki kere okudum bence tutmaz isimden kaybediyor Şaka bi yana hocam bi linki falan varmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

Ne işe yarıyomuş ki?? Bide ismi bi acayip geldi bir iki kere okudum bence tutmaz isimden kaybediyor Şaka bi yana hocam bi linki falan varmı??
    Evet var.http://www.erturbulator.com/ vehttp://www.erturbulatormarmara.com/

• karbülatörlü araçlar içinmiş .
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

karbülatörlü araçlar içinmiş .
    bu çok güzel.fiyatı nedir acaba? aracım karbüratörlü ve taktırmayı düşünüyorum ciddi ciddi...
  • quote:

Cihazı Enjeksiyon yada Pompalı aracımda kullanabilir miyim?
    Cihazımızı Tüm Yakıt Besleme Sistemleri için kullanılmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Alıntıları Göster
    Buda başka bir versiyonu

http://forum.donanimhaber.com/m_32614705/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Buda başka bir versiyonu

http://forum.donanimhaber.com/m_32614705/tm.htm

Alıntıları Göster
    Bir halta yaramadığına eminim.

quote:

PERFORMANS: ERTÜRBÜLATÖR aracın %20 motor gücünü artırır ve süper performans sağlar ERTÜRBÜLATÖR rampa ve yokuşları en düşük devirle ve yüksek vitesle çıkmasını sağlar. ERTÜRBÜLATÖR motor torkunu arttırdığından dolayı motorun rahat çalışıp güç artışını sağlar.Motorun ömrünü uzatır rektefiyeyi geciktirir.

• quote:

quote:

peki o testler hangi arçlarda elde edilmiş değerler .belge diye koydukalrı tsi mi?

karbüratörlülerde belki işe yarar gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 18 Ekim 2011; 10:56:21 >
  • quote:

quote:

quote:

peki o testler hangi arçlarda elde edilmiş değerler .belge diye koydukalrı tsi mi?

Alıntıları Göster
    Mersin'de oto sanayide bir firma tarafindan uretilen, metal bir aparat. Web sitesindeki Toyota-Hummer resimlerini kanmamak gerek.
    Raporlarda da bir tek CUkurova universitesinin 3 silindirli dizel motorunda orta devirlerde %15 civarinda verimden bahsedilmekte, Firat Universitesi raporu derste konu anlatimi gibi hazirlanmis, adam anlatmis. Akar kopar yapar eder diye.
    Paraniz varsa deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Mersin'de oto sanayide bir firma tarafindan uretilen, metal bir aparat. Web sitesindeki Toyota-Hummer resimlerini kanmamak gerek.
    Raporlarda da bir tek CUkurova universitesinin 3 silindirli dizel motorunda orta devirlerde %15 civarinda verimden bahsedilmekte, Firat Universitesi raporu derste konu anlatimi gibi hazirlanmis, adam anlatmis. Akar kopar yapar eder diye.
    Paraniz varsa deneyin.

Alıntıları Göster
    bir de buna patent almışlar. yerlerinde olsam bunu satıp para kazanmakla boşuna uğraşmazdım. şu adamlara patent davası açar, tazminatıyla geçinirdim...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=air+tornado&_sacat=6028&_odkw=supercharge&_osacat=6028&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

http://www.ebay.com/itm/SUPERCHARGE-AIR-TORNADO-INTAKE-FAN-RSX-TL-TSX-INTEGRA-/180696092193?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2a12538e21

http://www.ebay.com/itm/3-TORNADO-TURBINE-TURBONATOR-FAN-AIR-INTAKE-FUEL-SAVER-/320613617930?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4aa60f910a

http://www.ebay.com/itm/TORNADO-AIR-INTAKE-TURBONATOR-FAN-GAS-FUEL-SAVER-BLACK-/250855709887?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item3a682a5cbf

ayrıca merak edenlere: hani bu arkadaşlar yeni bir şey bulduklarını zannetmişler ama ben bunu yıllar önce ebay'dan alıp denemiştim. bir halta yaramıyor... bununla birlikte üniversitelerimizin ne kadar gelişmiş bilim yuvaları olduğunu da böylece görmüş olduk. bu tür şeyler yıllardır dünyanın çeşitli ülkelerinde satılır durur. biraz internette dolaşan herkesin bildiği bu bilgiye bile hakim olmayan üniversitelerimizden bir tanesi bile, "arkadaş bu nedir yahu, milletten arakladığınız şeyi test için bize mi getiriyorsun" dememiş. nasıl desinler, haberleri bile yoktur ki bundan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 18 Ekim 2011; 13:22:14 >

• quote:

quote:

quote:

Siz karburatörlü araçlar içinmiş demişsiniz, ben de sitedeki veriyi aktarmışım. Faydalı değil, işe yaramıyor demek başkadır, karburatörlü araçlar içinmiş demek farklıdır. Ürün hakkında bir bilgim yok, sadece sitede belirtilen notu aktardım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz karburatörlü araçlar içinmiş demişsiniz, ben de sitedeki veriyi aktarmışım. Faydalı değil, işe yaramıyor demek başkadır, karburatörlü araçlar içinmiş demek farklıdır. Ürün hakkında bir bilgim yok, sadece sitede belirtilen notu aktardım.

Alıntıları Göster
    Göz atmadan karar vermeyin..

http://forum.donanimhaber.com/m_53741048/tm.htm

• Bir zamanlar bi EKO66 vardı, ekoyak vardı vs vs...
    Bence de bir işe yaramayacaktır, nasıl olur da hiçbir donanımsal veya yazılımsal değişiklik yapmadan aracın yakıtı, emisyonu azalır ve gücü artabilir ki??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutunch

Bir zamanlar bi EKO66 vardı, ekoyak vardı vs vs...
    Bence de bir işe yaramayacaktır, nasıl olur da hiçbir donanımsal veya yazılımsal değişiklik yapmadan aracın yakıtı, emisyonu azalır ve gücü artabilir ki??
    Yok, bir faydası olacağını sanmam. Bu tür aparatlar ilk değil, sonda olmayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Yok, bir faydası olacağını sanmam. Bu tür aparatlar ilk değil, sonda olmayacak...

Alıntıları Göster
    Ne bu? Vibratör gibi bir şey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ne bu? Vibratör gibi bir şey mi?

Alıntıları Göster
    merhaba ben de diğer arkadaşlar gibi yakıt tasarrufu konusunu araştırıyorum herkes kendince yorum yapıyor kötümser arkadaşlar yine para tuzağı diyerek kestirip atıyor ben olaya objektif bakıyorum mantıklı düşünmek gerekir ertürbülatör yeni çıkmış bir ürün değil kurulum yılına bakın 1999 10 yılı aşmış diğer para tuzağı ürünlere bakın okadar tutunabilmişler mi?. diğer bir bilgi de bu ürün yurt dışında başka bir isimle yıllardır kullanılmaktadır. ismi önemli değil cihazın kendisi de ama şu bir gerçektir ki yakıtı nasıl daha iyi yanar hale getirebilirseniz o aracın hem performansı artar hem de yakıt tüketimi azalır çünkü yakıtın bir kısmının yanmadan egzosdan atıldığını herkes biliyor işte bu atılan yakıtı da yanar hale getirebilirseniz ki bazı araçlar bunu yapmışlardı çift yanmalı gibi alın size yakıt tasarrufu.

gelelim ertürbülatöre araştırıyorum birçok siteye baktım üniversite raporları mevcut, patent almışlar (patent niye alınır ki ??), tescilleri var herşey normal görünüyor diyelim ki işe yaramıyor ama okadar belgeyi birşekilde almışlar peki kullanan insanlar da aptal mı ki 50.000 tane müşteriye ulaşsın bu müşteriler arasında kamyon tır gibi ağır vasıtalar da var. hadi onu da geç ürünlerine okadar güveniyor ki memnun kalmayan müşterilerine paralarını iade garantisi veriyor hiç bir firma bu kadar cüretkar olmaz diyorum noktayı koyuyorum görüldüğü gibi aksini ispat edemiyoruz o zaman kabul edeceğiz bu ürünü kullanıp da yorum yapan yok merak eden arkadaşlara tanıtım raporu

Ertübülatörün tanıtım raporu

ERTÜRBÜLATÖR TANITIM RAPORU:

Isı tıransferinin arttırılması veya hava yakıt karışımının daha iyi yanmasını sağlamak için akış ortamının türbülans şiddetinin artırılması gerekir.
    Bilindigi gibi teoride ısı geçişi iyiligi ve akışkanın daha iyi karışmasını sağlamak için akışkanı hareketlendirecek türbülatörlerin kullanılması zaruridir.
    Türbülatörlerin(türbilans üreticileri) şekilde görüldügü gibi akışkanı daha iyi karıştırarak ek türbilans üretirler ek türbilans sayesinde akışkanlar daha iyi karışır,akışkanın akım yolu uzar,daha iyi ve daha verimli yanma gerçekleşir.
    böylece motor içerisinde,eksoz manifoltunda,eksoz supaplarında ve eksoz susturucusunda atık madde birikimi ve çökelmesi az olur ve bu gibi motor parçalarının kullanım ömürleri uzar.
    Akış ortamına yerleştirilen türbülatörler,akışkanın sınır tabakasının parçalanmasını vetekrarlı olarak yeniden oluşmasını sağlar.Duman borulu kazan üreticileri,türbülatörleri uzun bir zamandırkazanların duman boruları içerisinde kullanmaktadır.
    Türbülatörler,dönmeli ve şiddetli akış ürettiklerinden,benzinli motorlarda benzin ilehavanın daha homojen karışımını sağlamakta ve akışkana ek dönme vermektedir.
    Böylece karbüratör girişine monte edilen türbülatör vasıtasıyla karbüratörde oluşan şiddetli türbülans sayesinde hava-yakıt karışımı homojen olarak karışmakta iri yakıt damlalarında şiddetli türbülansla pulverize hale getirmektedir(yani yakıt damlalarını parçalayarak daha iyi sağlamaktadır.)
    Emme manifoltu girişine monte edilen türbülatör vasıtası ile türbülansın sönümlenmeden şiddetinin arttırılması amaçlanmıştır.
    -Türbülatörlerin hava yakıt karışımını mükemmel sağlar.
    -Yakıt sarfiyatını düşürür.
    -Yanmayı iyileştirdiginden dolayı vuruntulu çalışmayı önledigi ve bu nedenle motorun sessiz çalışmasını sağlar.
    -Devamlı ölçülerek kontrol altında tutulan eksoz emisyonun daki çevre kirletici artıkların azalmasını sağlar.
    -Yanma iyileşeceginden,motor parçalarında karbon birikintilerinin azalmasını sağlar.
    -Motor düzenli çalışacağından,iyi yanma sağlayacağından dolayı motorun ömrünün uzamasını sağlar.
    -Yanmanın daha düzenli olması sonucu bujilerin kullanım ömrünün uzamasını sağlar.
    -Mototr yağının kullanım ömrünün arttığı tespit edilmiştir.
    -Karbüratör girişine ve emme manifoldu girişine yerleştirilen türbülatörler ile teorikte olduğu gibi deneyler sonucundada türbülatörlerin yanmayı iyileştirdigi tespit edilmiştir.
    Türbülatörlü durumlarda,hava akışında bir zorlama olmadığı görülmüştür.
    -Mono enjektörlü ve multi enjektörlü motorlarda emme manifoldu girişine türbülatör yerleştirilmesi ile daha güzel hava-yakıt karışımını sağlana bileceginden yanmasının iyileşecegi ve karbüratörlü motorlardaki güç ve sürat artışının bu tip motorlar daha iyi görülecegi kanaatine varılmıştır.
    Türbülatörler kalbüratör üzerine sabit sökülmez yapılmış olsa imalatları çok büyük bakımlarının bazen imkansız olması gibi sorunlarla karşılaşılırdı böyle tak-çıkarlı olması ile değiştirlme kolaylığı,bakım kolaylığı daha ucuza maliyet imalat kolaylığı sağlamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sportmeen

merhaba ben de diğer arkadaşlar gibi yakıt tasarrufu konusunu araştırıyorum herkes kendince yorum yapıyor kötümser arkadaşlar yine para tuzağı diyerek kestirip atıyor ben olaya objektif bakıyorum mantıklı düşünmek gerekir ertürbülatör yeni çıkmış bir ürün değil kurulum yılına bakın 1999 10 yılı aşmış diğer para tuzağı ürünlere bakın okadar tutunabilmişler mi?. diğer bir bilgi de bu ürün yurt dışında başka bir isimle yıllardır kullanılmaktadır. ismi önemli değil cihazın kendisi de ama şu bir gerçektir ki yakıtı nasıl daha iyi yanar hale getirebilirseniz o aracın hem performansı artar hem de yakıt tüketimi azalır çünkü yakıtın bir kısmının yanmadan egzosdan atıldığını herkes biliyor işte bu atılan yakıtı da yanar hale getirebilirseniz ki bazı araçlar bunu yapmışlardı çift yanmalı gibi alın size yakıt tasarrufu.

gelelim ertürbülatöre araştırıyorum birçok siteye baktım üniversite raporları mevcut, patent almışlar (patent niye alınır ki ??), tescilleri var herşey normal görünüyor diyelim ki işe yaramıyor ama okadar belgeyi birşekilde almışlar peki kullanan insanlar da aptal mı ki 50.000 tane müşteriye ulaşsın bu müşteriler arasında kamyon tır gibi ağır vasıtalar da var. hadi onu da geç ürünlerine okadar güveniyor ki memnun kalmayan müşterilerine paralarını iade garantisi veriyor hiç bir firma bu kadar cüretkar olmaz diyorum noktayı koyuyorum görüldüğü gibi aksini ispat edemiyoruz o zaman kabul edeceğiz bu ürünü kullanıp da yorum yapan yok merak eden arkadaşlara tanıtım raporu

Isı tıransferinin arttırılması veya hava yakıt karışımının daha iyi yanmasını sağlamak için akış ortamının türbülans şiddetinin artırılması gerekir.
    Bilindigi gibi teoride ısı geçişi iyiligi ve akışkanın daha iyi karışmasını sağlamak için akışkanı hareketlendirecek türbülatörlerin kullanılması zaruridir.
    Türbülatörlerin(türbilans üreticileri) şekilde görüldügü gibi akışkanı daha iyi karıştırarak ek türbilans üretirler ek türbilans sayesinde akışkanlar daha iyi karışır,akışkanın akım yolu uzar,daha iyi ve daha verimli yanma gerçekleşir.
    böylece motor içerisinde,eksoz manifoltunda,eksoz supaplarında ve eksoz susturucusunda atık madde birikimi ve çökelmesi az olur ve bu gibi motor parçalarının kullanım ömürleri uzar.
    Akış ortamına yerleştirilen türbülatörler,akışkanın sınır tabakasının parçalanmasını vetekrarlı olarak yeniden oluşmasını sağlar.Duman borulu kazan üreticileri,türbülatörleri uzun bir zamandırkazanların duman boruları içerisinde kullanmaktadır.
    Türbülatörler,dönmeli ve şiddetli akış ürettiklerinden,benzinli motorlarda benzin ilehavanın daha homojen karışımını sağlamakta ve akışkana ek dönme vermektedir.
    Böylece karbüratör girişine monte edilen türbülatör vasıtasıyla karbüratörde oluşan şiddetli türbülans sayesinde hava-yakıt karışımı homojen olarak karışmakta iri yakıt damlalarında şiddetli türbülansla pulverize hale getirmektedir(yani yakıt damlalarını parçalayarak daha iyi sağlamaktadır.)
    Emme manifoltu girişine monte edilen türbülatör vasıtası ile türbülansın sönümlenmeden şiddetinin arttırılması amaçlanmıştır.
    -Yanmayı iyileştirdiginden dolayı vuruntulu çalışmayı önledigi ve bu nedenle motorun sessiz çalışmasını sağlar.
    -Devamlı ölçülerek kontrol altında tutulan eksoz emisyonun daki çevre kirletici artıkların azalmasını sağlar.
    -Yanma iyileşeceginden,motor parçalarında karbon birikintilerinin azalmasını sağlar.
    -Motor düzenli çalışacağından,iyi yanma sağlayacağından dolayı motorun ömrünün uzamasını sağlar.
    -Yanmanın daha düzenli olması sonucu bujilerin kullanım ömrünün uzamasını sağlar.
    -Karbüratör girişine ve emme manifoldu girişine yerleştirilen türbülatörler ile teorikte olduğu gibi deneyler sonucundada türbülatörlerin yanmayı iyileştirdigi tespit edilmiştir.
    -Mono enjektörlü ve multi enjektörlü motorlarda emme manifoldu girişine türbülatör yerleştirilmesi ile daha güzel hava-yakıt karışımını sağlana bileceginden yanmasının iyileşecegi ve karbüratörlü motorlardaki güç ve sürat artışının bu tip motorlar daha iyi görülecegi kanaatine varılmıştır.
    Türbülatörler kalbüratör üzerine sabit sökülmez yapılmış olsa imalatları çok büyük bakımlarının bazen imkansız olması gibi sorunlarla karşılaşılırdı böyle tak-çıkarlı olması ile değiştirlme kolaylığı,bakım kolaylığı daha ucuza maliyet imalat kolaylığı sağlamıştır.

Bu ürünün pazarlamacısıda geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

quote:

Orijinalden alıntı: sportmeen

+1.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

alakam yok sadece araştırdığım bilgileri paylaştım o zaman sen de her iyi ürünü kötüleyen rakip firmalardansın :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.