Kuzenimle Antalya'ya otelde çalışmaya gittik. Kendi arabası vardı babasının adına kayıtlı. Antalya'da zorlanmayalım diye bu arabayla gittik. İşe başladık. Ben Komi o ise Barboydu. Barboy olduğu için gizli gizli alkol tüketiyordu. Neyse. Bize lojman vermişlerdi. İşe servisle gidip geldik ilk zamanlar. Sonra kuzenim kendi arabasıyla gidip gelmeye başladı. Bazen bende gidip geliyordum onunla. Bir gün servisle lojmana geldik. Acıktık otele gidip yemek yiyelim ordan da sahile gideriz dedik. Ben kuzenim ve bir arkadaşı bindik arabasına. İkisi öndeydi bende arkadaydım. Kuzenim birden gaza yüklendi ve kavşağa yaklaşırken yavaşlaması yerine direksiyonu aniden kırmayı denedi ve direksiyon elinden kaydı. Derken kavşağın karşısında kaldırımın dibinde park halindeki doblonun sol arka kapısına çarptı. Dobloda ufak yamulma oldu fakat kuzenimin aracında sağ ön taraf komple gitti sağ kapı bile ezildi ve açılmadı. Önde oturan arkadaş camdan indi. Herkes iyiydi sadece diz kapaklarımda inanılmaz ağrı vardı. Kuzenim bi telaş içinde indi arabadan doblonun sahibi de kaldırımda 3-5 kişiyle konuşuyormuş meğer onunla tartışmalar bağırışmalar oldu. Neyse ortamı sakinleştirdik. Kuzenim hala telaş içindeydi su istedi spor salonundan. Kuzenim aldı suyu arka tarafa gidip elini yüzünü yıkadı bol bol su içti nerdeyse 2 litre içti. Orda sarhoş olduğundan tamamen emin oldum. Polis geldi ne alkolünü ölçtü ne bir şey. Tutanak yazıp gitti. Bu arada otel de sezonu kapatmasına yakındı. Bizde evlerimize dönecektik. Kuzenim gitmeden önce ceza yememesi için arabanın birkaç kısmını düzelttirip öyle gitmek istediğini söyledi ve benden borç para istedi. Ödicek misin dedim söz verdi. Büyük yemin etti. Bende içinde bulunduğu duruma acıdım kredi kartımdan bir miktar borç çektim ve nakit olarak teslim ettim. Sanayiye gittik daha sonra ücret yetmeyince bu sefer kredi kartımdan pos cihazıyla 2-3 yere ödeme yaptım. Evlerimize döndük. Banks beni arıyor borç var diye. Kuzenimi arıyorum "şuan iş bakıyorum o borcu taksitlendir ben öderim sonra" dedi. Öyle yaptım. 12 taksite böldüm. Zar zor bu borçları kapattım. Bir gün kuzenim babama yazmış diyor ki: "Oğlun benim arabayla kaza yaptı. 9.500 masraf vardı 5 ödedi 4.500 kaldı onu ödesin" Şok oldum görünce o gün saat 16 civarıydı öyle sinirlendim ki 1 saat uzaklıktaki adliyeye dava açmaya gidicektim geç kalırım diye yarı yoldan döndüm. O zamanlar ehliyetim yoktu. Kuzenimin aracını da hiç sürmedim. Bunlara rağmen oto sanayiye kredi kartıyla ödeme kanıtım var. Üstelik kuzenim babama yazmış olduğu yazışmada benim 5 bin ödediğimi itiraf etti. Sizce dava açsam kazanır mıyım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sizce Bu Davayı Kazanır Mıyım?
-
-
Ne yüzsüz insanlar var dünyada -
dava olayini bilemem ama kuzenin ehliyeti var ve soför o tutanakta onun ismi yazıyor gerci bu sefer de der o kaza yaptı ben kendim üslendim diye akraba es dost kinseye aracim olsa teslim etmem verip aklimin aracta kalicagina vermem kapim da durur rahat ederim davadan pek birsey cikmaz gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dava açsanız dahi delil yetersizliğinden kaybeder üstüne karşı taraf size 'iftira' suçlamasıyla dava açarsa tazminat ödemek zorunda bile kalabilirsiniz.
Avukat değilim ancak mahkemelere birkaç kere yolum düştüğü için mahkemelerin nasıl işlediğini öğrendiğimi söyleyebilirim.Mahkemeler somut delillere bakar.Sizin durumunuzda karşı tarafın size borcunu ödeyeceğine dair elinizde somut bir belge yok.Yani mahkemeye verseniz bile karşı taraf sizi yalancılıkla suçlayacaktır.Dahası mahkeme sizden bunu ispatlamanızı isteyecektir.Dediğim gibi ortada kuzeninizin size borcunu ödeyeceğine dair bir kanıtınız olmadığı için mahkemede hiçbir şey ispat edemeyeceksiniz ve davayı kaybetmiş olacaksınız.
Elinizdeki kredi kartı ödemelerinizde sizin söylediklerinizi mahkeme nezdinde doğrulamaz.Sadece borçlu olduğunuzu gösterir.Bu ödemelerden yola çıkarak borcun kuzeninizin yapmış olduğu kazadan dolayı kaynaklandığını ve kuzeninizin size daha sonra ödemek maksadıyla kaza masraflarını üstlendiğinizi ispat edemezsiniz.O an bir kırtasiyeden boş senet alıp kuzeninize imzalatsaydınız durum daha farklı olabilirdi.
Kısacası elinizde somut deliller olmadığı için boş yere mahkeme masraflarıyla uğraşır durursunuz.Kazayı onun yaptığını polis tutanağıyla ispat etseniz dahi kuzeninizin size borçlu olduğunu ispatlayamazsınız.Doğal olarak davanız düşer.Kuzeniniz ise kötü niyetli birisiyse üstüne iftira iddiasıyla dava açabilir ve siz iddialarınızı ispatlayamadığınız için tazminat bile ödemek zorunda kalabilirsiniz.Ama siz yinede bir avukattan fikir alın.İyi bir avukat kanunların altından girip üstünden çıkıp birşekilde hakkınız olan parayı karşı taraftan alabilir.
-
Akraba dahi olsa şeref haysiyet vicdan herkese lazım.
Geçmiş olsun dostum.
El oğlu candır akraba uzakta dursun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X