bana 2500 2600 arası bir sistem cıkarabilirmisiniz ?
Seçimin sahane sadece 1000w gibi hadi olmadı 700w gibi bir güç kaynağı al 600 w de yetmez zira benim 3 cekirdek 2 gb ramlı makinemin güç tüketimini google güç tüketim hesaplama yazarak cikan cizgi elektronik.com un sayfasında hesaplattırdım 564w yapıyo sende var 16 gb ram kilo ile tarmısın gibi cok cekirdekli işlemci artı limuzin gibi ekran kartı. sonra bu sisteme 400W ... olmamıs en az 1000w. Güç kaynağı su sebepten onemli 700w isterken sen 400w verirsen o da i7 iken i3 gibi calısır. sokak iti gibi uyuzlaşır bi sintirleşir. kasayı da mümkünse büyük al normalden geniş ve yüksekleri var onu al ii hava alsın. satıcıların elinde coğunlukla standart kasa olur "esnaf ağzı" yapar. ya quad core lar yeni cıkmıs kocaman bi pc mağazasına gittim dul avrat gibi döşü açmıs bi kız geldi nasıl yardımcı olabilirim dedi "bi versene" psu dedim kaçlık lazım dedi "göster bi" sende neler var dedim tutmus 200w 250w cıkartıyo 200w de gösterip geçen biz Quad core bundan verdik cok memnun dio :) 200w abi 2 ampul o kadar enerji istiyo tüplü ferrari olmus o :P almadım cıktım. gittim 550w aldım x2 istemem taktım pc rahatladı bi.
velev ki dikkat edilmez ama psu önemlidir. Esnafa kalırsak tüm sistemler 200 300 w takar geçerler kaldı ki simdi quad core mi kaldı ortalığı cekirdek götürüyo 400 ne ya. işlemcinin şanına yakışmaz
quote:
Orijinalden alıntı: Carus
bana 2500 2600 arası bir sistem cıkarabilirmisiniz ?