Şimdi Ara

Sizce Coil Whine Sorununun Anakart İle Bir İlgisi Var Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı oyunlarda ekran kartından cızırtı sesi geliyordu, servise gönderdim ve sorun yok deyip geri göndermişlerdi. Daha sonra farklı sebeplerden anakartı değiştirdim. Ekran kartından gelen o ses kesildi. Bu durum bana çok garip geldi. Demekki bu soruna anakart sebep oluyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 7 Mayıs 2018; 15:35:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart değil genelde topraklama hattı olmayan ev - priz ya da psu kaynaklıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topraklamaya çok dikkat ediyorum, topraklaması olan prizden güç çekiyorum. Bilgisayarımda sadece anakart değişti diğer parçalar, psu fln hep aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 7 Mayıs 2018; 15:34:32 >
  • çok faktörlü krem gibi sorunsal..

başta gıgabyte olmak üzre am2 am+ am3 am3+ anakartlarda topraklı dahil olan eletyrikte usb cihazlar bağlıyken değişken locasyon ve seviyede cızırtı sesi mümkündür.

yine düşük kaliteli bobin ve pcb li intel kartlarında duruma neden olduğu görülebilir.

bunca yıldır kurcalaamdığım cihaz sistem kalamdı içinden çıkamadım dediğim ender konudur.

tüm parçalarında ok aldığını sistem alt katta cızırtı yaparken üst katta en ufak ses çıkarmayabiliyor..

çok can sıkan durumda (hiyadeden değil) topraklama ile başlayabilirsiniz..
  • hortlatıcam ama aynı sorunu yaşıyorum , servise gittiğinde bende başındaydım. öncelikle gpu değiştirildi ses kesilmedi. sonrasında eski kart takılarak psu değiştirildi ancak ses halen devam ediyor. yani değişmeyen tek parça anakart. yarın servise götüreceğim tekrar. anakartın değiştirilmesini istemelimiyim sizce?

• gitarci107 G kullanıcısına yanıt
    Mantıken anakart ile bu sorunun alakası olmaması lazım ama bende sadece anakart değişti ve ses kesildi. Diğer elemanlar hep aynı. İlk mesajda da belirttiğim gibi bu durum çok garip geldi bana. Bende anakart değişimi işe yaradı ama sizde durum ne olur bilemem.
  • a.ekin kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkürler. anakart da değişti ancak sorun devam ediyor. 4 farklı ekran kartı denendi sorun devam ediyor. bir de şöyle bir sorun var, yerine göre 1-2 saat oyun oynadıktan sonra ekran bir anda donuyor hiçbir şekilde komut işlemiyor. klavyenini capalock tuşu bile işlemiyor. Ram arızası olabilir mi acaba? sistemim rx580 li güçlü bir sistem. tek değişmeyen parça ram ve işlemci?

• gitarci107 G kullanıcısına yanıt
    Driver sorunu var hocam ekran kartı driver 18.3.1 i kur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sapphire rx 580 nitro+ var ve oyun sahneleri 500 1000fps li yerlerde coil whine sesi var bizim evde topraklama yok topraklama olmadığı içinmi coil whine sesi cıkıyor??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorunu yaşıyorum. Ekran kartımı garantiye gönderdim ancak Coil Whine sorunu yok dediler. Sorun nerede olabilir?
    PSU'dan geleceğini sanmıyorum sesin.
    İşlemci: i5 3470
    GPU: Asus Rog Strix Top RX580 8GB
    PSU: Thermaltake 600W 80+
    Anakart: ECS H61H2-M17 V1.0

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.