Şimdi Ara

Sizce En İyi ve Modern Jet Savaş Uçağı Hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
15.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DaVinci

quote:

Orijinalden alıntı: leopard99

Şuan için İnşAllah bir savaş'a girmeyiz.Savunma Sanayimizin Dışa Bağlılığı yüzünden kötü sonuçlar doğurabilir.Bir sorum daha olacak arkadaşlar konu bir az uzadı ama amacım bilgi edinmek.. Altay,Heybelida,Atak,Cirit,Arma,Kobra,Kirpi gibi savaş yerli üretim olduğu belirtilen savaş araçlarımız tamamen yerli mi? yerli değilse hangi parçaları değil?

Tamamen yerli olması çok önemli değil asıl önemli olan bu araçların hepsinin fikir haklarının Türkiye'de olması, misal tank almak istediğinizde alman meclisi diyorki "bunları güneydoğu daki toplumsal! olaylarda kulnnamazsın", helikopter almaya kalktık ABD ben sana görev bilgisayarının kodlarını vermem, benim ürettiğimi alırsın bu da şu demek oluyor helikopteri aldın ama kullanılacak silahları belirleme konusunda da ABD ye mahkumsun. Bener şeyler gemiler için de geçerli. Fikir hakları sende olunca şöyle bir şey ortaya çıkıyor, Altay tankını ihtiyaç duyduğun kadar üretirsin istediğin yerde de kullanırsın kimsenin ağzına bakmazsın, T-129 da da görev bilgisayarı yazılımlar v.s. bütün hepsi senin malın, istediğin silahı monte eder istediğin gibi geliştirir istediğin kadar üretirsin, helikopterin motorunun ABD den gelmesi önemli değil (-ki lisans altında Türkiye'de üretiliyor bu motor da), ABD hırtlık çıkarırsa gider Rusya'dan alırsın veya başka bir ülkeden alırsın. Önemli olan nokta dediğim gibi fikir mülkiyeti.
    Sorunuza gelecek olursak genel olarak araçların motor/makineleri yerli değil tankın motoru MTU, gemilerinki de aynı şekilde helikopterinki CTS800-4 Rolls-Royce ve Honeywell şirketlerinin ortak üretimi.

Maalesef o rusyadan alma işi olmaz biz A.b.d ve natonun müttefiki olduğumuz için rusya ile silah alışverişi yaptığımızda olumsuz sonuçlar doğurabilir.

• karga dan başka kuş hürkuş dan başka uçak tanımam
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

karga dan başka kuş hürkuş dan başka uçak tanımam

jet uçağı dedik Burayı terket
     Sizce En İyi ve Modern Jet Savaş Uçağı Hangisi?

• quote:

quote:

quote:

Şuan için İnşAllah bir savaş'a girmeyiz.Savunma Sanayimizin Dışa Bağlılığı yüzünden kötü sonuçlar doğurabilir.Bir sorum daha olacak arkadaşlar konu bir az uzadı ama amacım bilgi edinmek.. Altay,Heybelida,Atak,Cirit,Arma,Kobra,Kirpi gibi savaş yerli üretim olduğu belirtilen savaş araçlarımız tamamen yerli mi? yerli değilse hangi parçaları değil?

Tamamen yerli olması çok önemli değil asıl önemli olan bu araçların hepsinin fikir haklarının Türkiye'de olması, misal tank almak istediğinizde alman meclisi diyorki "bunları güneydoğu daki toplumsal! olaylarda kulnnamazsın", helikopter almaya kalktık ABD ben sana görev bilgisayarının kodlarını vermem, benim ürettiğimi alırsın bu da şu demek oluyor helikopteri aldın ama kullanılacak silahları belirleme konusunda da ABD ye mahkumsun. Bener şeyler gemiler için de geçerli. Fikir hakları sende olunca şöyle bir şey ortaya çıkıyor, Altay tankını ihtiyaç duyduğun kadar üretirsin istediğin yerde de kullanırsın kimsenin ağzına bakmazsın, T-129 da da görev bilgisayarı yazılımlar v.s. bütün hepsi senin malın, istediğin silahı monte eder istediğin gibi geliştirir istediğin kadar üretirsin, helikopterin motorunun ABD den gelmesi önemli değil (-ki lisans altında Türkiye'de üretiliyor bu motor da), ABD hırtlık çıkarırsa gider Rusya'dan alırsın veya başka bir ülkeden alırsın. Önemli olan nokta dediğim gibi fikir mülkiyeti.
    Sorunuza gelecek olursak genel olarak araçların motor/makineleri yerli değil tankın motoru MTU, gemilerinki de aynı şekilde helikopterinki CTS800-4 Rolls-Royce ve Honeywell şirketlerinin ortak üretimi.

Maalesef o rusyadan alma işi olmaz biz A.b.d ve natonun müttefiki olduğumuz için rusya ile silah alışverişi yaptığımızda olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Kornet füzelerinde oldukça iyi bir iş birliği olmuştu, şu sıralarda Antey-2500 için ortak üretim, 3. ülkelere ihracat hakkı gibi teklifleri de söz konusu, o yüzden hemen yüz çevirmek oldukça yersiz olur.

• Bu araçları çalıştıran motor olmakla beraber görev bilgisayarları, uçuş bilgisayarları, EH v.s. gibi sistemler olmadan da ancak yolcu vapuru, minibüs niyetine kullanılır. Motor önemli bir bileşen ama herşey demek değil, yukarı da da yazmıştım, motor üretecek kapasiteye gelene kadar herhangi bir yerden edinilebilir, anca zırhlar, bilgisayarlar yazılımlar çok daha değerlidir. F35 ele alalım F35 e kendin motor yapıp taksan bile ABD ve LM izin vermeden kendi geliştirdiğin silahı entegre edemezssin -ki öyle de oluyor zaten.
  • Bencede F22 raptor bi de bi ucak vardi uzaya girip cikabiliyormus felan cok ovuluyordu fakat ismini unuttum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uçak var.. Ama favorim F35..
  • oyum F22'ye ama F16 candır
  • quote:

Bu araçları çalıştıran motor olmakla beraber görev bilgisayarları, uçuş bilgisayarları, EH v.s. gibi sistemler olmadan da ancak yolcu vapuru, minibüs niyetine kullanılır. Motor önemli bir bileşen ama herşey demek değil, yukarı da da yazmıştım, motor üretecek kapasiteye gelene kadar herhangi bir yerden edinilebilir, anca zırhlar, bilgisayarlar yazılımlar çok daha değerlidir. F35 ele alalım F35 e kendin motor yapıp taksan bile ABD ve LM izin vermeden kendi geliştirdiğin silahı entegre edemezssin -ki öyle de oluyor zaten.

Moruk sende bilir kişi tipi var söylermisin bana elektrik motoruyla jet uçağı veyahupta normal yavaş uçak çalışır mı ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

F22 bu bahsettiğiniz uçaklardan üstün. SU-47 belki çevikliği ile mücadele edebilir ama o da seri üretimde değil şu anda karşılaştırmak pek doğru olmaz

Hocam size 2 sorum olacak 10 adet f-16 vs 3 adet f-22 mi yener bu birinci sorum,5 f-4 mü 1 su-47 flanker mi yener buda ikincisi lütfen aydınlatın bizi.
  • quote:

quote:

F22 bu bahsettiğiniz uçaklardan üstün. SU-47 belki çevikliği ile mücadele edebilir ama o da seri üretimde değil şu anda karşılaştırmak pek doğru olmaz

Hocam size 2 sorum olacak 10 adet f-16 vs 3 adet f-22 mi yener bu birinci sorum,5 f-4 mü 1 su-47 flanker mi yener buda ikincisi lütfen aydınlatın bizi.

Şöyle düşün...
    F-22 nin radar kapasitesi 200-250 km. ve tehlike için radar ikaz alıcısı ise yaklaşık 400-500 km.
    F-16 nın radar kapasitesi modeline göre değişmekle birlikte 50-130 km arası.

F-22 Raptor radarda çok ufak iz bırakır. Misal F-16 nın radarı onun düşman uçağı olduğunu anlayabilmesi için 20 km. kadar yaklaşması gerekir.

F-22 Raptor, F-16 nın radar kapasitesine dahi girmeden taşıyabildiği yaklaşık 100 km. menzilli AIM-120C füzesiyle F-16 yı saf dışı bırakabilir. Yani filmlerdeki gibi düşman uçağının arkasına geçip kilitlenip füze atma gibi değil. Radarında 200 km. uzaklıktan düşman uçağını ve modelini tespit edip, o uçağın radar menziline bile girmeden füzesini ateşler ve geri çekilir. Füze artık kendi içindeki radarıyla uçağa kilitlenip çok büyük ihtimalle vurur ve düşürür.

Uçaklar diğer uçakları silahlarıyla düşürür. Uçak ve taşıma yetisine sahip olduğu silahlar ne kadar gelişmiş ise (menzili, hızı, kilitlenme-takip yeteneği, taşıdığı harp başlığı vs.) o kadar öldürücü olur.

Ayrıca diğer değişkenlerde işin içindedir. Pilotun kabiliyeti, yer radarlarından bilgi akışı gibi çeşitli etkenlerde rol oynar...

• quote:

quote:

3 adet F-22 10 adet F-16 yı it dalaşına girmeden rahat alır. Ayrıca tarih öncesinden kalma F-4 ile SU-47 karşılaştırılamaz. SU-47 F-4 ü her türlü alır.
  • Selamlar,

Hocam ne yaptin 100 - 200 km bu mesafeler fazla olmus :D. Aim120 icin ideal vurma mesafesi maksimum 10-15 NM dir, ki bunda bile bircok etmen soz konusu. Radar mesafesi fazla dogrudur ama bu hedefi vurmak icin uygun degil, anca karsimda birsey varmi diye bakarsin. Ucagin tipini bile o mesafeden belirleyemesin. Anca hizi ve irtifasi ogrenilebilir.
  • A-10 Thunderbolt II şüphesiz Dünya'nın en iyi yakın hava desteği uçağıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zek

Selamlar,

Hocam ne yaptin 100 - 200 km bu mesafeler fazla olmus :D. Aim120 icin ideal vurma mesafesi maksimum 10-15 NM dir, ki bunda bile bircok etmen soz konusu. Radar mesafesi fazla dogrudur ama bu hedefi vurmak icin uygun degil, anca karsimda birsey varmi diye bakarsin. Ucagin tipini bile o mesafeden belirleyemesin. Anca hizi ve irtifasi ogrenilebilir.

Yanlış yazdıysam affola. Ben yaklaşık olarak AIM-120C nin menzilini 100 km. falan biliyordum. Aklımda kalanı yazmıştım.
    Ansiklopediye baktığımda menzili 100 km. şeklinde.

Operational range
    • AIM-120A/B 55–75 km (30–40 nm)
    • AIM-120C-5 >105 km (>57 nm)
    • AIM-120D (C-8) >180 km (>97 nm)

Kaynak:https://en.wikipedia.org/wiki/AIM-120_AMRAAM

Başka bir kaynakta ise yaklaşık yarı yarıya :http://www.deagel.com/Air-to-Air-Missiles/AIM-120C-AMRAAM_a001164003.aspx

Ama sizin belirttiğiniz "100 - 200 km bu mesafeler fazla olmus :D. Aim120 icin ideal vurma mesafesi maksimum 10-15 NM dir" ifadeniz de yanlış.
    Sonuçta o uzaklıktan füzeyi ateşleyip vurabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: kamilkamiloğlu

quote:

Selamlar,

Yanlış yazdıysam affola. Ben yaklaşık olarak AIM-120C nin menzilini 100 km. falan biliyordum. Aklımda kalanı yazmıştım.

Operational range

Başka bir kaynakta ise yaklaşık yarı yarıya :http://www.deagel.com/Air-to-Air-Missiles/AIM-120C-AMRAAM_a001164003.aspx

Ama sizin belirttiğiniz "100 - 200 km bu mesafeler fazla olmus :D. Aim120 icin ideal vurma mesafesi maksimum 10-15 NM dir" ifadeniz de yanlış.

Menziller doğru ama HA( High Aspect) menzilleri. Yani 180 önden atış menzili belam den yani 90 derecede bunlar yarıya düşer. Tail yani arkadan atışlarda ise daha da kısalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: halild1

quote:

quote:

Selamlar,

Operational range

Menziller doğru ama HA( High Aspect) menzilleri. Yani 180 önden atış menzili belam den yani 90 derecede bunlar yarıya düşer. Tail yani arkadan atışlarda ise daha da kısalır.

Zaten ben de kesin olarak şu mesafeden vurur demedim. Azami menzilleri belirtip "saf dışı bırakabilir. - vurabilir." şeklinde ifadeler kullandım. Neticede bu menzillerden vurabilir.

• quote:

quote:

Selamlar,

Operational range

Bu konuda en çok bilgi edindiğim mesaj sizin ki galiba teşekkür ederim :)

• ben de bizzat uçmuş ve SIM modda kullanmış biri olarak yazdım
  •  Sizce En İyi ve Modern Jet Savaş Uçağı Hangisi?

budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dessangE -- 14 Haziran 2013; 18:27:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.