Şimdi Ara

Sizce En İyi ve Modern Jet Savaş Uçağı Hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
15.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leopard99

Şuan için İnşAllah bir savaş'a girmeyiz.Savunma Sanayimizin Dışa Bağlılığı yüzünden kötü sonuçlar doğurabilir.Bir sorum daha olacak arkadaşlar konu bir az uzadı ama amacım bilgi edinmek.. Altay,Heybelida,Atak,Cirit,Arma,Kobra,Kirpi gibi savaş yerli üretim olduğu belirtilen savaş araçlarımız tamamen yerli mi? yerli değilse hangi parçaları değil?

Milgem; Silah sistemleri, motorları, ana radarı ve bazı elektronikleri yabancı.

Altay; Motor, şanzıman, top yabancı ayrıca Altyapı Güney Kore.
  • Su-47'nin operasyonel olma ihtimali yok. 5. nesil savaş uçaklarını karşılatırmanın dışına alırsak (F-22, F-35, PAKFA, J20 vb..)

Su-30/35/37
    F-15S/E
    Eurofighter
    Rafale
    F-16 (Block 50 ve üzeri)
    F-18E/F Superhornet
    Mirage 2000-5
    Gripen

Gibi uçaklar aviyonik sistemleri açısından günümüzün en modern uçakları olarak nitelendirilebilirler. Mig-29, Su-27 gibi mekanik altyapısı muazzam fakat elektronik modernizasyon işlemleri zor ve kısıtlı olan uçaklarda yine bu gruba dahil edilebilir.
  • Affınıza sığınarak söylüyorum ama çok cahilce ve abuk susbuk mesajlar var açıkçası. Biri demiş AMRAAM'ın maks mezili 10-15 nm diye arkadaşlar şaka mı bu 15 milden AIM-120C ateşlerseniz uçağın radarına gerek kalmadan anında pitbull olup sadece kendi radarıyla bile vurur menzil ile ilgili çok değişkenlikler olmakla beraber Raero yani max düzeyle AMRAAM 60 nm'de ideal angajman mesafesi olarak 30-40nm'de çok rahat etkilidir.

Gelelim radar mesafesine F16 radar max mesafesi 160nm'dir. Bunun yanında ortamda bir AWACS desteği olması şartıyla F16 çok rahat akıllıca hareketlerle F22'yi alabilir. Bunun yanında alçak irtifa terrain mask ya da radar kapatma gibi taktikler ile radar tanımı için gereken mesafeyi düşürebilir.

Bir hava angajmanının bir çok değişkeni vardır illaki F22'nin radar izi onun için büyük bir avantajdır. Fakat yei nesil bir F16 Block 52+ HAF CFT hiç yabana atılmayacak ve bence en iyi uçak sınıfındadır.

Uçakların BVR kapasiteleri angajman için asıl önemli olandır yani görüş ötesi yoksa uçağın arkasına geçip mühimmat ateşleme ya filmlerde ya da Ege'deki alıştırmaiçin apılan dogfightlarda olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• F-22 raptor ve F/A 18 hornet diyorum bende
  • Sıkı durun Rus Sukhoi T-50 geliyor!

Planlanan hizmete giriş tarihi 2015/2016 olarak düşünülüyor.

Sizce En İyi ve Modern Jet Savaş Uçağı Hangisi?
  • Bessonnitsa kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=86360384 Konumu inceleyin beğeniceksiniz şuan biraz kısıtlı çünkü uçak üstünde top secret çalışılıyor..Yakın hava desteğinde A-10 Thunderbolt arkadaşlar önleme\av derseniz şuan Su-37 yakın tarihtede Su-50 Pak-Fa diyeceğim..Yine iddia ediyorum bence F-22 ölü doğmuştur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur35 -- 16 Ocak 2014; 17:03:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 nesil uçaklar iyi ama f22 f35 çok pahalı
    Bu yüzden f15 diyorum
    Birde rus pakfa varki f22den daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: gob b

budur

Efsane

• Bence JAS-39 Gripen ve F-16 Fighting Falcon
  • harrier lar tomcat ler :)

TAI TFX i yetiştirsin de gururumuz olsun
  • f 35 bence türkiyeye daha gelmedi
  • tornado net.
  • Thunderbolt
  • savaş uçağı değil biliyorum; ama benim her zaman bir tane efsanem var oda SR-71 Blackbird.

• ultiMance kullanıcısına yanıt
    SU-47 Deneysel bir uçaktır bunu hatırlatmak isterim.

Uçaklarının iyi veya kötü olması bana göre Pilotuna bağlıdır. Mesela 1982'de MİG-23 uçağı bir F-16'yı düşürmüştür.

En iyi değil belki ama benim en sevdiğim uçak MİG-25,MİG-31 savaş uçaklarıdır. Havacılık tarihinde pek çok rekora imza atmıştır bu iki uçak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 5 Nisan 2014; 14:09:26 >
  • Ya arkadaşlar kalkıp şu iyi bu iyi gibi yorum yapabilecek durumda değiliz bence hiçbir rüzgar tüneli verisi yok elimizde verilen menzil ve hız şartlarının neye göre ölçüldüğünü bilmiyoruz adam bu kadar menzilden vurur şu kadar hız yapar vs diyor ama elimizde kanıtı yok hiçbirinin kalkıp bir uçağa dışardan bakıp şu iyi bu kötü diyemeyiz. Zaten o uçaklar tasarlanırken cfd kullanılsa bile yine de rüzgar tüneli testi yapılıyor ve bu testler günlerce aylarca sürüyor o yüzden bize en iyisi bu demek düşmez bence. Zaten drag hesaplamak imkansız deneylere göre bulunuyor drag.Cfd de dediğim gibi bir yere kadar elimizde bir rüzgar tüneli testi olmadan verilen wikipedi verilerine bakarak yorum yapmak saçma bence.Gel gelelim ki f-22nin görünüşünü çok seviyorum.
  • f22 lerin katıldığı bir tatbikatta f18 pilotu şöyle demiştir; f22 ye gözle görebilecek mesafeye kadar yaklaşmama rağmen bir türlü radarımda tespit edemedim ve dolayısıyla füzlerimi ona kilitleyemedım. f22 yi düşürmenin tek yolu ona iyiyce yaklaşarak göz kararı topla ateş edip düşürmektir.
    mesaj anlaşıldımı arkadaşlar. bana göre şu an f22 yle baş edebilecek bir uçak varsa t50dir.
  • leopard99 L kullanıcısına yanıt
    Ne zaman birileri taşın altına elini sokup çalışmaya başlarsa o zaman.Hiç kolay bir süreç değil müthiş bir Ar-Ge ve malzeme akışı lazım.O günleri umarım görürüz
  • Su-47 diyorum ben ama üretildiğinde pak fa tahta oturacak

• Dikey kalkış ve iniş yapabilen F-35 en iyisi olacak. Sadece Amerikan ordusunda bulunan bu uçağın konvensiyonel modeli ve diğer modelleri için bizim de siparişimiz var ancak ne zaman gelir belli değil. Hizmete girdiğinde dünyanın en iyi savaş ve avcı uçağı olacağını düşünüyorum. Helikopter gibi pop-up atışlar yapabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.