Şimdi Ara

Sizce hangi çamaşır makinesini tercih etmeliyim? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • size nacizane bi forumdaş tavsiyesi, LG ye bulaşmayın, hele o dediği 10 yıl garantisine veya direct drive a sakın güvenmeyin, çok hassas, tamamen elektronik kontrollü bi makine ve kısa sürede sizi üzmeye başlayabilir, bende lg üretimi 5950 orbital vardı, kaç kere servise gitti sayısını hatırlamıyorum evde müdahale edemiyorlar haydi babam kaldırıp götürüyorlar yazık valla acıdım adamlara, biryeri mutlaka bozulur hadi motor garantili diyor 10 sene, hassas elektronik devrelerinde en ufak bir eleman yansa at çöpe kartı, tamiri yok, whirpool da güzel gözüküyor kağıt üzerinde, ama kullananı yok, yarın öbürgün vestelle anlaşması biter kalırsınız ortada, tecrübe edilmemiş makineleri kağıt üzerinden değerlendirip boşuna kafanızı patlatmayın derim, bu makineler asıl amacı dışında bol led li ışıklı elektronik kumandalı ve gösterge panelli olup çamaşır yıkamanın dışında saçma sapan bi sürü gereksiz zerzavatlarla dolu, yerli markalardada hayır yok bu da bilinen bir durum, o yüzden bende birçok arkadaş gibi bosch gruptan şaşmayın diyorummm... ama 11 kg takıntınız varsa whirlpool denenebilir sanıyorum, nede olsa made in germany...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 19 Temmuz 2011; 17:52:40 >

• Aslında haklısınız... Elektronik olan tüm makineler sanırım benzer sorunları yaşıyor. Annemlerin eski makinesi mekanikti. Uzun seneler kullandı annem ve neredeyse hiç bozulmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

size nacizane bi forumdaş tavsiyesi, LG ye bulaşmayın, hele o dediği 10 yıl garantisine veya direct drive a sakın güvenmeyin, çok hassas, tamamen elektronik kontrollü bi makine ve kısa sürede sizi üzmeye başlayabilir, bende lg üretimi 5950 orbital vardı, kaç kere servise gitti sayısını hatırlamıyorum evde müdahale edemiyorlar haydi babam kaldırıp götürüyorlar yazık valla acıdım adamlara, biryeri mutlaka bozulur hadi motor garantili diyor 10 sene, hassas elektronik devrelerinde en ufak bir eleman yansa at çöpe kartı, tamiri yok, whirpool da güzel gözüküyor kağıt üzerinde, ama kullananı yok, yarın öbürgün vestelle anlaşması biter kalırsınız ortada, tecrübe edilmemiş makineleri kağıt üzerinden değerlendirip boşuna kafanızı patlatmayın derim, bu makineler asıl amacı dışında bol led li ışıklı elektronik kumandalı ve gösterge panelli olup çamaşır yıkamanın dışında saçma sapan bi sürü gereksiz zerzavatlarla dolu, yerli markalardada hayır yok bu da bilinen bir durum, o yüzden bende birçok arkadaş gibi bosch gruptan şaşmayın diyorummm... ama 11 kg takıntınız varsa whirlpool denenebilir sanıyorum, nede olsa made in germany...

5950 orbital sessiz çalışan ancak elektronik kart tasarımı tamamen sorunlu bir makinedir bilmem acaba hiç içini gördünüz mü üst tablayı söküp baktığınızda ön panelin arkasında yer alan elektronik kontrol ünitleri dışında ayrıca kazanın sağ arka tarafında yer alan bildiğimiz bilgisayar anakartı gibi büyük bir elektronik ünite vardır..bugünkü modellerin tasarımı öyle değildir bilip bilmeden insanları yanıltıcı bilgi vermeyiniz...aksine bugünkü modellerde elektronik kartların üstü silikon maddeyle kapatılmış olması ilerde oluşacak arızalarda onarım işlemini zora sokacak gibi görünsede kartı ortamdaki nem ve diğer dış etkenlerden oldukça korumaktadır...evet bosch lg ye göre daha kaliteli elektronik devre ve bileşenleri üretmektedir. 5-6 sene öncesinin teknolojisinden kalma 5950 orbital ile günümüzün lg makinelerini kıyaslayıp yanlış değerlendirme yapmaktasınız...

• Bence de 5950 ile LG'yi kıyaslamak doğru olmaz. 5950'de LG'ye ait motor teknolojisi kullanılmıştır ama bunun dışında makine bildiğimiz Arçelik'tir.

5850 modeli LG üretimidir, tamamen Kore'den ithaldir.
  • arkadaşlar lg 1402 ve 1406 bu modellerden hangisi daha üstün?
  • Bu direct drive olayı hakkında biraz bakıp paylaşmak istedim. Samsung Quiet Drive ve VRT (Titreşim Azaltma Teknolojisi) de tıpkı örnekteki videodakine benzer işe yarıyor veya Whirlpool Quiet Spin 360. Bosch Siemens ve Profilo BSH olarak aynı çatı altında üretiliyor ve birbirindeki özelliklere farklı isimler verilerek kullanıyor yada aynı: vario perfect, IQ drive, EcoSlience Drive vs. Bu bağlamda insanın aklına Samsung'un kullandığı direct drive olayını neden diğerleri kullanmıyor ? patent olayından ise samsung ve ARÇELİK (linke göre 1997 de ödüle layık görülmüş) nasıl kullanıyor? soruları geliyor?
    Sonuç olarak düşüncem; herşeyde olduğu gibi beyaz eşya şans işi, 10 yıl motor garanti olayı Panasonic çamaşır makinelerinde de olmasına bakılırsa, makinenin motoru değil de demek ki diğer kısımlarında (elektronik kart vs.) daha çok sorun çıkabileceğini akla getiriyor. Burada da normal garanti yedek parça bulunabilirliği ve servis devreye giriyor.
    Toparlayacak olursak avrupa şartlarında üretimi yapılmış ve çok güzel olan her makina Türkiye şartlarına uyum sağlayamayabilir. Evin toprak hattındaki veya elektriğin düzensizliği vs. de olabilecek sorunlar yeni nesil dijital, akıllı makinalarda sıkıntılara yol açabilir. Tavsiyem ise Türkiye şartlarını bilen veya Türkiyede üretim yapan firmaları tercih etmeniz. Aklımdakileri söyledim umarım yol gösterici olmuştur. Tercihleriniz için şimdiden Hayırlı Olsun diyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.