öyle bir soruki parlama derecesi çok göreceli evt parlama yapıyor ama beni çok rahatsız etmiyor eğer bu konuda çok duyarlıysanız mutlaka görmeniz gerekiyor bence parlama konusunu aldığınız yerle konuşun parlama çok aşırı deil eğer parlayan noktaya takılırsanız pencereyi görürsünüz parlama sadece siyah ve çok koyu renklerde oluyor ama şu var bu sıralar hava yağmurluydu ve daha, çok güneşli bir havada denemedim samsunglar genellikle parlıyor ama samsung dan daha iyi panel kalitesine sahip marka yok gibi 46c530 kullanacağınız yer büyükse ve 50 hz yeterli derseniz kaçırmayın ib de bile 1700 civarında bir kaç özellik eksik gibi araştırın derim siz bilirsiniz he bu arada ben ib den aldım şuanda memnunum şuan sadece şu sorun var pc giriş yerinde vidalar oturmuyor ve birkaç gün sonrada kabloyu takınca ses çıkartmaya başladı bu gün servisi aradım onlar vip garantiyi arayın telde sorun çözülmezse bize iş emri çıkarılar bizde geliriz dediler yani servisleri çoğu yerde var ben bursadayım mesela güvenebilirsiniz ib ye ama tabi her firma gibi şikayetlerde var belki bende ilerde şikayet ederim belli olmaz.
Teknoloji Delisi; teşekkür ederim cevabın için.ben 46c530 un 50 hz olduğunu bilmiyordum.Açıkçası bunu duyunca hevesim kaçtı.46c650 alacağım heralde ama onun da fiyatı 3000 Tl o da nakit fiyatı.ibb de 2150 tl.Samsung bayiileriyle görüştüm ve orda bi satıcı ibb den aldığınız üründe eğer diyelim ki iki ay sonra birşey oldu;garanti kapsamında bile olsa tv yi sizin alıp servise götürmeniz gerekiyor diyorlar.Yani gelip kendisi almıyormuş ibb.Ne derece doğru bilmiyorum. He benim şahsi fikrimi sorarsanız ticaret yapan biri olarak derim ki; kardeşim ürün sony yada samsung ya da lg her ne ise ne.Ürünün markası aynı ve orijinal.İbb sadece distribütörleri by-pass ederek ithal ediyor ürünleri.Bunu başka sektörlerde yapan birsürü firma var."Bundan ne çıkar" a gelince?Eğer adamlar iki gün sonra tası tarağı toplayıp gitmeyecekse - ki bu kolay bişey değil- hiç bişey olmaz.Aldığınız ürünün garantisi olduktan sonra distribütör vermiş başkası vermiş farketmez.3000 tl olan bir ürün 2150 tl.E birader 850 lira az para mı? Bunlar benim dışarıdan tahmin yürüterek söylediklerim.Ama alışveriş yapanların ve teknik sorun yaşayanların fikirlerini dikkate almak daha doğru olur. Bir keresinde Tekno-sa dan aldığım lg ev dvd+ 5.1 ses sistemi aldıktan 34 gün sonra bozuldu.Adamlar bir ayı aştığı için direkt değişim yapamayız tamire yollayacağız dediler.Peki dedim.Ne kadar sürer?30 iş günü.30 iş gününü sonuna kadar kullandılar ve İstanbul'un dehşetli bir kar havasında gidip hevesle ürünü alıp,araç bulamadan rezil olarak eve döndükten sonra bana tamir edilmek bir yana hiç açılmamış olarak aynı ürünü geri verdiler.Açılmadığını biliyorum çünkü işaret yapmıştım.(Paranoyaklık had safhada :) ) Telefon açtım ağzıma geleni söyledim, sinirim geçmedi camdan aşağı attım hoparlörlerler beraber. O yüzden Teknosa veya diğerleri ne kadar sağlam servis konusunda,o da şüpheli.
ben teknolji delisi kendi profilimden gönderemedim burdan gönderiyorum nedenini çözemedim neyse evt arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum 850 tl az para değil bu paraya hd bir uydu alıcısı alıp mükemmel görüntü elde edilir bu arada uydu alıcılarınıda iyi inceleyin kaliteli görüntü sadece tv de bitmiyor normmal bir uydu alıcısı bu modelin tam özelliklerini kullanamıyor bu arada ib ye ben güveniyorum ve 850 tl az değil ama illa dispiritör garantisi diyorsanız bu parayıda gözden çıkaracaksınız ib nin garantisiyle ilgili şu limki vereyim bu kopyalayıp yapıştırırsanız görürsünüzhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/index.php?act=bultenDetay&advID=75 ve yerinde servis ve eğer parça değişecekse 81 ildede servisleri var diyor en yakın teknik servise 20 km ye kadar para almıyolarmış bunu yinede sorun bulunduğunuz yerde var mı, bu hizmetleri çok iyiymiş ayrıca zaten 2 yıl garanti veriyorlar bu sanayi bakanlığın onayı ve kontrolünde 2 yıl mecburen ilgilenmeliler örneğin süpürge bozuldu markası samsung bunu 30 dk uzaktaki servise götürdüm kendim bıraktım adamlar kapıdan alıyorlar artık dispiritörlere para bayılmaktan bıktık bizde avrupadaki gibi uygun fiyatlı ürünler istiyoruz yinede siz bilirsiniz tabiki sonra başınız ağrımasın karar sizin neyse model güzel arkadaşım c serisi en iyi serilerden ve modellerden hem büyük ekranların galiba panel kalitesi daha iyi oluyormuş hayırlı olsun
Dostum sende çok yoruldun ama kusura bakma valla... Son bir soru daha kaldı simdi bu 40c650 ile 652 arasında ne gibi fark var? Ben İB'de farklarına bakiim dedim 652 hemen hemen her formatta video oynatirken 650'de böyle bisey yok. Sen denedin mi bilmiyorum ama video oynatiyormu yada söyle sorayım hangi formatları destekliyor? Bu konuda da bilgilendirirsen süper olur. Vatan bilgisayardaki model 650 olandan eğer aralarında fark yoksa onu alcam. Saygılar.
fark yok sadece tasarımda ufak farklar var
herkese günaydın dostum şuan gerçekten çok yeni tv sadece pc bağladım ve uydudan tv seyrediyorum pc de çözünürlük ayarlanabildiği için çözünürlük ve görüntü kalitesi hoşuma gitti daha flashtan veya hdd den film izleyemedim ama arkadaşın dediği gibi aralarında tasarım ve renkten başka bir fark yok senin için şimdi ib sitesinden karşılaştırdım hempsi aynı formatı oynatıyor bunları inceleme imkanın varsa git bak derim hangisinin tasarımı hoşuna giderse onu al fakat şöyle bir problem var bu tv ler için ib ye stok sordun mu genellikle olmuyor geldiği an yaklamak lazım. büyük ihtimalle 652 ve 650 de sadece hafif bir renk farkı vardır 650 nin detay özelliklerihttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-40C650-LCD-TV,14345.html#urun_detay_div 652 nin detay özelliklerihttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-40C652-LCD-TV,14347.html#urun_detay_div yani c serisi aynı kalitede üretilmiş örnğin hepsinin arkası sac b serisinde plastikti ayrıca ne kusuru hocam yardımcı olabildiysem sevinirim aklına takılan soru varsa sor hee pc den bitek avi formatını denedim ve görüntülü konuşmayı karşımdakini göremedim ya nette sorun vardı yada tv desteklemiyordu ama avi formattaki filmi oynattı not düşeyim dedim.
1 hafta önce Samsung 40C650 serisi televizyonumu istanbul bilişim vasıtasıyla aldım.Bunun öncesinde yaklaşık 1 ay televizyon araştrıması yapmıştım.40c650 alacak arkadaşlar asla pişman olmayacaktır.1 hafta içinde eve kaç kişi geldiyse televizyona hayran olup gittiler.nazar değecek diye korkuyorum:) en beğendiğim özelliği görüntü netliği ve usb den hangi film formatı varsa disk içerisinde görüp oynatması(disk 500gb).altyazı senkronizasyonu ayarlarını yapabilmesi çok güzel bir özellik.yalnız altyazıları biraz daha büyütebilsek harika olurdu.umarım yeni yazılımlarında bunu çözerler.
ayrıca İB den alanlar çöpe atsın falan diyenler olmuş.ne derdiniz var ib ile anlamıyorum adamların ucuz satması hizmetinin iyi olması Tr şartlarında istemediğiniz birşey sanırım.Ben siparişi verdim ertesi gün kargo ile gönderdiler.Daha kargo eve gelmeden servis beni aradı kurulum için ne zaman gelelim dediler bügün müsait olmadığımı ertesi gün halledelim dedim.ertesi gün ben aramadan onlar tekrar aradı müsaitseniz gelelim dediler.evet dedim ve beykoz servisi evime yakın olduğu için 20dk sonra geldiler.şans eseri geldikleri zaman elektrik kesildi.arkadaşlar masaüstü kurulumu yaptılar ve elektiriğin gelmesi için beklediler.bu durumdan ben rahatsız oldum onları boş yere alıkoymak istemedim.işleriniz varsa siz gidin diğer işlemleri sonra hallederiz dedim ve servis formuna elektrik kesik olduğundan testi yapılamadı yazıp gittiler.yarım saat sonra elektrik geldi ama ben teknik konulara uzak olmadığım için kendim açıp çalıştırdım usb disk testi falan yaptım ölü pixel varmı diye baktım.laptopumda hdmi olarak bağlayıp görüntü aldım.neyse arkadaşlar 2 saat sonra arayıp elektrik geldimi diye sordu dedim geldi ama ben dayanamayıp test ettim ve bir sorun olmadığını söyledim ve teşekkür edip kapattım.
Arkadaşlar şimdi içinizden bazıları beni ib çalışanı olarak düşünecek ama yaşadığım olay bu amacım sadece ucuz fiyatı bu hizmeti veren bir firma hakkında kendi yaşadıklarımı anlatmak.karar sizin.
carnesir05 sana bir soru sorcam pc girişi monitör girişine kabloyu takınca hafiften bir ses oluyor bu sendede var mı yada deniyebilir misin ve yazdıkların konusunda ksinlikle katılıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: s*e*m*i*h
carnesir05 sana bir soru sorcam pc girişi monitör girişine kabloyu takınca hafiften bir ses oluyor bu sendede var mı yada deniyebilir misin ve yazdıkların konusunda ksinlikle katılıyorum
hdmi olduğu için vga hiç denemedim.ama akşam eve gittiğimde dener sonucu yazarım.Tabi eskiden kalma bir vga kablom vardı onu bulabilirsem :)
Arkadaslar bugün teknosa broşürü elime gecti ve yanlış hatırlamıyorsam 1600 liraydi. Modeli yazıyorum bir inceleyin fikirlerinizi burda paylaşın 40xv733g Toshiba. Saygılar...
carnesir05 çok soru sordum ama bir sorum daha olacak dokunmatik tuşlardan ses tuşlarını çalıştıramadım sendede öyle mi yoksa benimkinde bir arıza mı var
toshibayı pek önermem hele bide dispiritörü var ki aman uzak olsun bizden bir laptop aldım hayatımın en büyük hatasını yaptım 1 yıl içinde 4 kere aynı arızadan götürdüm değişim yapmadılar bu pazartesi 5. ye götüreceğim anlayacağınız ne tamirini becerebiliyorlar ne de değişim artık 5. kağıtla elimi güçlendirip mahkemeye gitcem neyse konu dışına çıktım biraz ama samsung un görüntü kalitesi hepsinden daha iyi ama parlama yapıyor parlamayı çok takıyosan temmuzda gelecek olan philips modellerine bak derim
quote:
Orijinalden alıntı: s*e*m*i*h
toshibayı pek önermem hele bide dispiritörü var ki aman uzak olsun bizden bir laptop aldım hayatımın en büyük hatasını yaptım 1 yıl içinde 4 kere aynı arızadan götürdüm değişim yapmadılar bu pazartesi 5. ye götüreceğim anlayacağınız ne tamirini becerebiliyorlar ne de değişim artık 5. kağıtla elimi güçlendirip mahkemeye gitcem neyse konu dışına çıktım biraz ama samsung un görüntü kalitesi hepsinden daha iyi ama parlama yapıyor parlamayı çok takıyosan temmuzda gelecek olan philips modellerine bak derim
hocam elini güçlendirmeye hiç gerek yok, zaten yasal sınır aynı arızadan 1 yıl içinde 2 kez arızalanabilir, hala sorun devam ediyorsa, sanayi ticaret il müdürlüğü-tüketici sorunları hakem heyetine başvuracaksın, onlar ücret iadesi kararı alırlar zaten, hiç boşuna beklemeden hakkını aramanı tavsiye ederim
bu modeller benim de hemen hemen kafamda vardı fakat yeni model tv'ler geliyor sanırım vatan bilgisayarda bir sürü yeni model tv girmiş stoklara ayrıca ileriki döne Toshiba'nın VL733 isimli bir modeli var üstün bir televizyon gibi gözüküyor 2ms tepki süresi 100 hz panel ve diğer özellikleriyle Toshiba'nın çok ses getirecek tv'lerinden biri olabilir.Ayrıca başlığa sadık kalarak 40B750 nin 40B650 aralarındaki öne çıkan fark birinin 200hz diğerinin 100hz oluşu tabi diğer ince detayları ustalar daha iyi yorumlar İB'den alınacaksa 40B750 yok eğer ki vatan,teknosa,vb.. yerlerden alınacaksa 40b650 alınmasını öneririm fiyat farkı olarak.Ben de daha ne yapacağımı bilmiyorum
PAny 42G20 olarak plazma mı yoksa Samsung 40B750 Samsung 40B650 Sony 40EX500 LG LD750
mı alırım bilemiyorum fakat Toshiba dediğim 40VL733 modelini şatışa sunarsa direk gider onu alırım gibi duruyor buradan bir inceleyin derim
carnesir05 çok soru sordum ama bir sorum daha olacak dokunmatik tuşlardan ses tuşlarını çalıştıramadım sendede öyle mi yoksa benimkinde bir arıza mı var
bende çalışıyor.bu arada vga çıkışıda denedim bi sorun göremedim
İ.B me sordum stoklara SAMSUNG LE-40C650 modeli gelmiş. Ama stokların hızla eridiğini ilettiler. bİLGİNİZE KARDEŞLER...
İ.B şimden Samsung 40C650 3 adet toplu alım yaptık.
İçlerinden 1 tanesinde 1 ölü piksel çıktı. Melsef 2 ölü piksel olması gerektiği için değiştiremiyoruz.
Ama Lcd'ler çok güzel...
Zaman buldukça bakup sşzlerle özelliklerini paylaşıcam...
c650 yi 1750 ye buldum ib den dahada uygun fiyata bu modelde internet tv vs var diyor doğrumu ?
1. SAMsuNG LE-40C650-1,2,3,4 SAMSUNG LCD TV - 1.665 TL
4. PHILIPS 42PFL5405H LCD TV
İkisinden bırını alacagım muhtemelen kagıt ustunde onde olan cok yok ıkısıde aynı suan phılıpsın 42 ınc olması bıraz daha ıyı gıbı parlama yapmıyormus sadece sımdı haftasonu tekno marketlere gıdıp canlı gormek kaldı ardındanda en uygun satan yerden almak yada bır kampanya beklemek bu arada
bu ıkı cıhazda net tv varmı ?
2. olarak samsung da wıreles varmıs galba bunun uzerınden ınternet kullanılabılıyormu yada yan odadakı pc uzerınden wıreles ıle fılm ızlenebılıyormu ?
Ben phılıps le bu nun arasında kaldım kullanıcıları olarak hangısını onerırsını samsung da ınternet tv var mkv ve alt yazı destegı ve dts varmıs ekran bıraz parlama yapıyor dıyorlar phılıpstede parlama yokmus ve ekranı 2 ınc daha buyuk mkv alt yazı ınternet tv yok fıyatlar yaklasık su an samsun 1635 ne dersınız philips 1799