merhaba arkadaşlar gecen yeni pc topladıgım için güc kaynagı ve kasa gerekti en mantıklısıda asagıdaki kasa gibimegeldi hosuma gitti ewedeki pc ye taktım ama silkilasyonu yakalayamadım. telefon olsa foto cekicektim ama tlf yok kasanın resmini paylasıcagım ve rica etsem görüşlerinizi söylermisin fanlar XILENCE 120MM KASA FANI 2 adet yan kafak üfleyici xmatek yeşil ledli fan 120 mm - ön alt egzoz everst 80 cm fena emiyor-egzoz fanı arka xigmatek std 964 sogutu 92 mm fanı karsısında 80 cm xilance - psuya dönük pcu coolar xigmatek 500 wat 120 cm fanla ice bakan psu kasamızda bu
Benim fikrimce.
kasa arkasındaki fan daima dışarı üflemeli
kapaktaki fanlar ise içeri..
ön panoda fan takacak yerin mevcut ise o da mutlaka içeri üflemelidir...
Çünkü psu ve ekran kartı da içerideki havayı dışarı atmaya yonelik calısıcaktır.
Aynı zamanda kasanın arka tarafında içeri fan olmaması psu nun yada ekran kartının dısarı attıgı sıcak havayı cekmemesını
kasanın her daım hava sılkulasyonu yapmasını saglar...
Tabi bu benim görüşüm...saygılar ...kolay gelsin...
sıcak hava yükselmek ister kasanın üstünde 2 adet fan olması gerek ve işlemcinin fan cıkış yönüne kasa dısarı atması için bir adet egzos fan takılması gerekir.
yada kapağı acık bırakın aynı işi görür.
ilk yoruma aynen katılıyorum. kasa için fanlarla psu soğutmaya çalışma zaten işe de yaramaz. çünkü psu kapalı bir kutu. içinde iki fan vardır zaten. biri alttan (kasanın dışından) soğuk havayı alır diğeri arkadan (kasanın direk dışına) sıcak havayı atar. güç kaynaklarının kasa için hava dolaşımıyla hiç bir alakası yoktur. arkaya kesinlikle içeri üfleyen fan takılmaz. faydan çok ciddi zararı olur. ben de bu konu üstüne epey düşündüm. şu an kullandığı sistem gayet performanslı. işlemci boşta 20-25 derece ekran kartı 25-30 derece. kapaklar da sıkı sıkı kapalı üstelik 4 tane HDD var
KASANIN ÖNÜNDE: alt tarafta 2 tane 130luk içeri üfleyen fan. üfledikleri hava HDDlerin üstünden geçerek kasa içine ılık bir giriş yapmakta. KASANIN ÜSTÜNDE: 3 adet dışarı üfleyen 120lik fan var. çünkü ısınan hava yükselir. KASANIN ARKASINDA: 1 adet 130luk dışarı üfleyen fan var. işlemci hizasında. ayrıca işlemci soğutucusunda iki adet 135lik fan mecvut. bunlar yukarı dönük. çünkü ısınan hava yükselir.. işlemci ekran kartının hemen üstünde. karttan yayılan ve yukarı(işlemciye) doğru yükselen sıcak havayı kasa üstündeki egzost fanlarına yönlendiriyor.
yan kapakta 250lik bir fan vardı aslında ama işlemci soğutucusu sığsın diye söktüm. ayrıca diğer yanda işlemcinin hemen arkasında bir fan yeri var ama boş. hatta kasada 6-7 tane daha fan yeri var ama kullanmıyorum şimdilik
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme