Şimdi Ara

Sizce İdeal Yönetim Şekli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler yorumlarınızı bekliyorum. Demokrasi'nin eksiği olarak yığınlara bir şeyi kabul ettirdiğinizde yanlış da olsa onu savunacağı olarak gösteriliyor.

Zaten kelime anlamı da çoğunluğun söz sahibi olduğu gibi bir manaya geliyor.

Monarşi'yi zaten biliyoruz ya da ne bileyim aristokrasi falan. Bu tip yönetim şekillerinden en beğendiğiniz hangisidir ve sebebi nedir sizce?

• Bilmiyorum ama yıllar sonra belki büyük savaşlar sonra yeni bir yönetim şeklinin ortaya çıkacağını düşünüyorum.Demokraside sanki hep bir şeyler eksikmiş gibi geliyor her ülke için geçerli bu.
  • Demokrasi her konuya çözüm üretemez fakat mevcut yonetim biçimleri arasında en uygunudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yönetim şekli olarak mı ele alınır bilmiyorum. Ama eyalet sistemi. Her bölgenin kültürel, coğrafi ve sosyo-ekonomik durumuna göre yönetim sağlanır.
  • Dayatılan ulus-devlet anlayışının bir panzehiri gibi görebiliriz ancak dediğiniz gibi yönetim şekli olarak ele alınamaz sanırım
  • Meritokrasi ve demokrasi karisimi bir yonetim bicimini tercih ederdim.

Neden?Cunku hicbir yonetim sekli tek basina yeterli degildir.Demokrasilerde alt tabakadan gelenler gucludur ve bu insanlar ve onlarin sectigi yoneticiler istedikleri seyi yapmakta ozgurdur.Yani;kagit uzerinde gayet olumlu gozuken bir sistem,mutlak gucu kendi ellerinde tutan kalabaliklarin,azinligi ezmek icin kullandigi bir araca donusebilir.

Icinde bulundugumuz cag itibari ile de aristokrasi,timokrasi,tirani,monarsi ya da oligarsi gibi ekstrem ve gerceklikten uzak sistemlerde zaten yasayamayiz.

Bu olay,Platon'un devlet adli eserinde gayet iyi anlatiliyor aslinda.Konuyu daha iyi kavrayabilmek icin okunmasinda fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 6 Ekim 2014; 0:02:46 >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    peki meritokrasinin eksilerini nasıl sıralayabiliriz sizce ? neden yaygın yönetim şekli olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlis anlamayin;bir siyasi felsefenin ciddi sekilde kritigini yapmak buyuk bir entelektuel birikim gerektirir ve Antik Yunanistan'daki Platon Akademisi'nden tutun da Ronesans ve Reformasyon donemi onemli filozoflari dahil cogu kisi tarafindan tartisilmistir.

Burada,bu seviyede bir tartisma yapabilecek kalibrede oldugumu sanmiyorum ama bana gore sistemleri elestirmek yerine insanlari elestirmek gerekiyor.Butun bu sistemler teker teker incelendiginde aslinda gayet iyi,ilerici bir toplumda ģayet iyi bir sekilde isleyecek sistemler.Bu sistemleri ele alip,kafamiza gore sekiller veren bizleriz aslinda.

Meritokraside liyakat en onemli unsurdur.Hersey liyakata gore gerceklesir.Aslinda gayet mantikli bir olay,peki neden gerceklesmiyor? Mesela bizim ulkemizde,ozellikle Turk siyasetini yonlendirem kisilerde liyakat gibi ozelliklere bakiliyor mu ?

Bu durumda elestirilmesi gereken insanlar mi,sistemler mi..bunu iyi anlamak lazim.

Bu konu hakkinda aaha detayli yazmak isterim askinda ama mobildeyim malesef

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi ki haklısınız ancak burada kendi bilgilerimiz dahilinde kendi yorumlarımızla anlamaya çalışıyoruz yoksa basit bir konu değil elbette şahsen ben farkındayım.

Kendi toplumumuz için haklısınız ancak batılı toplumları ele aldığımızda bizden daha düşünceli oldukları aşikar, başkanlık sistemini bile sorunsuz uygulayan bir amerika bile meritokrasiye geçmemiş hatta denenmemiş bile. yani dediğiniz gibi çok detaylı bir konu ama imkanlar dahilinde bilgi alışverişinde bulunmak isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.