Şimdi Ara

Sizce inanç bir ihtiyaç mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlginç geliyor bana; aslına bakılırsa şöyle bir bilim dünyasına baktığınızda belli bir yere gelebilmiş bilim adamlarının çoğunun inancı yoktur bu da insana şu soruyu sordurur: "Bu din dediğimiz şey düzmece mi?" ancak şöyle bir bakın, hepsi de mutsuzdur bu sefer de şu soruyu sormak gerekiyor insanın mutluluğuna giden yol inanç mıdır? İnançsızlık insanı nihilizme iter genelde ve nihilizm de genel olarak karamsar ve kötüdür öte yandan inançların çoğunda(Müslüman, Musevi, Hristiyan, Budizm vb.) iyimserlik baskındır insana bir umut verir, yol göstericilik yapar genel olarak. Ben de size sormak istiyorum inanç gerçekten de sizin hayatınıza bir mutluluk sağlıyor mu yada inançsız olup da çok mutluyum ben diyeniniz var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu modeller ne zaman bitecek?

• İhtiyaç değil. Genelde en mutlu ülkelerin çoğunluğu inançsız.

• namaste1968 kullanıcısına yanıt
    Yalnız inanç derken bizim bildiğimiz anlamda sadece semavi dinleri demiyorum örnek vermek gerekirse Japonlar ateist bir millettir ama şintoizm inançları vardır zaten japonların saygısı görgüsü burdan gelir genel olarak yani benim kastettiğim inanç tanrı inancı değil herhangi bir inanç put olabilir buda olabilir gelenekler olabilir gok tengri bile olabilir yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesbrown0fnatic -- 8 Ocak 2023; 20:12:15 >
  • jamesbrown0fnatic J kullanıcısına yanıt

Bu saydıkların da inanç hem ateist hem başka bir şey olmaz. According to the Government of Japan, 69.0% of the population practises Shintō, 66.7% practise Buddhism, 1.5% practise Christianity and 6.2% practise other religions as of 2018. However, people tend to identify with no religion when asked about religious belief. Spirutal şeylerde inanç olur. Göktengri filan metafizik işin içine girince inanç olur.

• Bireyler için Değil ama yönetici takımının kitleleri konsolide edebilmesi ve kolay yönetebilmesi için şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 8 Ocak 2023; 20:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaçtan daha fazlası. Toplum olmanın ilk gereği. Bakmayın burada inançsızlık pompalandığına inanç olmazsa toplum olmaz. Kimi puta tapar, kimi bir ilaha, kimi atalarına, kimi bir ideolojiye. İnsanların tabulara ihtiyacı vardır. Bunlar olmazsa büyük bir insan toplumunu bir arada ASLA tutamazsınız.

İnancı sadece din ile sınırlamamak gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişime İnanan Var mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi eğer dünyadaki en mutlu ülkelere bakarsan ilk sırada karşına muhtemelen iskandinav ülkeleri çıkacaktır Norveç Finlandıya vesaire
    Religion in Norway is dominated by Lutheran Christianity, with 68.7% of the population belonging to the Evangelical Lutheran Church of Norway in 2019. The Catholic Church is the next largest Christian church at 3.1%.The unaffiliated make up 18.3% of the population. Islam is followed by 3.4% of the population.74.4% of the population of Denmark were registered members of the Church of Denmark ve son olarak Finland is a predominantly Christian nation where 66.6% of the Finnish population of 5.5 million members of the Evangelical Lutheran Church of Finland pek tabi portestanlara Hristiyan demeye bin şait lazım ancak yine de nüfusun büyük bi bölümü inanan insanlar ama yanlış anlaşılmaya yol açmamamak için ekleyeyim tabiki bu inanmayanların az olduğu anlamina gelmemekte büyük bir bölüm inanmayan mutlu insan da olabilir buna lafım yok ama bence inancın mutluluk üzerinde bir miktarda olsa payı var diye düşünüyorum(tamamen kendi fikrim)

• İnanç bir toplumu yonetebilmenin en kolay yoludur insanları korkuyla baskı altına alabilirsen yönetmek çocuk oyuncağıdır

• Benim aslında başta kastetmek istediğim debbuydu anacak biraz konudan sapmış oldum yine de güzel toparlamışsın teşekkür ederim.

Rica ederim hocam. Zaten bunu kastetmek istediğiniz açık ve belli. Bu tıpkı bir futbol takımının kupayı kazanacağına inanması gibi. Ortada böyle bir inanç olmazsa o takım dağılır. İsterse en güçlü oyunculardan kurulu olsun bu değişmez.

İnsanın zayıf yönü de bu işte, umarım ilerleyen süreçte genetik biliminin yardımı ile duygularımızdan arınmış bir insanlık nesli üretebiliriz. Böyle yapabilirsek olmamışsa eğer bizden önce böyle bir ırk, evrene hakim olmamız sadece zaman meselesi olur.

• Tabiki, insanın duyguları bazen potansiyeline giden yolda önünde oldukça engel olabiliyor. İnsanlık açısından yardımlaşma vesaire her ne kadar önemli de olsa profesyonel noktaya gelince duygularını bastırabilmiş bir insanı durdurabilecek çok da rakibi olacağını zannetmiyorum

Evet tam olarak bu işte. Duygusuz insanlar her zaman daha başarılı oluyor. Ancak toplum buna ayak uyduramadigi için geride kalıyor ve ilerleme fırsatını her zaman geri tepiyor. Bu yüzden duygusuz insanlardan kurulmuş ancak bir hedefe odaklanmış bir toplumla önce dünya sonra tüm evren kontrol altına alınabilir. Bu potansiyel çok açık şekilde e önümüzde duruyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.