Şimdi Ara

Sizce Kia Sportage 1.6 lt. GDI Benzinli 2WD mi yoksa Hyundai ix35 1.6 GDI 6MT 4x2 STYLE PLUS mu?! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
89.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili noveche ye sonuna kadar katılıyorum.. Piyasada fiyatı o mala olan talep belirler.. Aynı zamanda o malın piyasada ne yoğunlukta bulunduğuda önemlidir fiyat için.. Bu Sportage değil piyasada satılan tüm ürünler için geçerlidir.. Şimdi siz bu aracı ikinci el almayı düşündüğünüzde en düşük fiyatı vererek sahip olmak istersiniz.. Satıcı ise bu aracı satmak istediğinde en yüksek fiyatla satmayı ister.. İşte bu ikisinin birleştiği nokta optimum noktadır.. Birileri bulunduğu durumdan feragat etmek zorundadır ki alışveriş gerçekleşsin.. Ya satıcı fiyatı düşürecek yada alıcı teklif ettiği fiyatı arttıracaktır.. Dolayısıyla fiyatı piyasa belirleyecektir..
  • @noveche yazdıklarınıza katılıyorum. 'Böyle adamlar' demekle; Distibutörlerin 40 naz 40 edayla sınırlı sayıda araç getirmesi yüzünden ihtiyacı olmadığı halde hızlı davranıp veya biryerlerden tanıdık bulup arabaya sahip olduktan ve 3-5 bin km yol kat ettikten sonra satılık ilanı koyan şahısları kast ettim. Sportage ile ilgili başlığı ilk zamanlarda takip ediyordum(Şimdi takip etmeme nedenim daha fazla imrenmemek bu arada ) Benim doğru bulmadığım nokta bu aracı almak için bekleyen ve bu araca sahip olduktan sonra kıymetini bilip senelerce mutlu mesut binecek o kadar kullanıcı varken fırsatçılara gün doğması.. 20*30 sene önceki karaborsacılardan farkları yok bana kalırsa.. Ben kişisel olarak komisyoncu, emlakçı ve galericilerle iş yapmamayı ve avanta vermemeyi prensip edindiğim için bu konudaki düşüncelerim nettir. Araç yoksa başka marka ve modellere yönelirim..
    Neticede onlar da kendilerince ticaret yapıyorlar. Arz talep meselesi.. Ama yine de dediğiniz gibi burada asli kusurlu Çelik Motors..

Saygılar..

• İlk sayfa için baya emek çekmişsiniz,emeğinize sağlık çok faydalı olmuş bbasaran
  • Açıkcası 2. el mi alsam diye düşünmeye başlamadım değil... Ama diğer yandan birde şöyle bir durum var 1 yıl içerisinde piyasaya 22 adet farklı SUV geleceğini de düşünürsek... mart ayında yeni focus gibi veya chevrolet Captiva'nın yeni modeli gibi araçların da piyasada yer alması durumu varken ve önümüzde neredeyse hazirana kadar uzanan bir bekleme süreci dururken farklı veya 2. el araçlara yönelmek sanırım an itibari ile en mantıklı yol veya dediğiniz gibi beklemek. Beklemek ama neyi? Hazirandan sonra kim ne yapsın bu araçları?

sfzb67 benim aslında çok emeğim yok ama faydalı olabilirsek ne mutlu. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walka -- 7 Şubat 2011; 22:40:40 >
  • Konuyu açan bbasaran'a sadece ortaya bir soru atıp kenara çekilmek yerine açtığı konuyu eklediği resimlerle zenginleştirdiği için teşekkürler...

Benim seçimim ix35 olmuştu... Sportageden vazgeçip ix35'e karar veriş ve ix35'i alış hikayemi içeren mesajım burada...

Kurbağa benzetmesi gibi oldukça objektif ve deha ürünü olan yorumlar yerine, aynı fabrikanın ürünü olan benzer donanıma sahip bu iki aracın birbirine üstün yanlarını vs içeren yorumlar yapılması ve her iki aracın kullanıcılarının da tecrübelerini paylaşmaları halinde sanırım başlık amacına ulaşacaktır.

• sayın bbasaran
    Öncelikle bir sportage sahibi olduğumu belirtmeliyim. samimi olarak bende sizi kutlarım. Aynı fabrikadan çıkan kuzen yada kardeş sayılabilecek bu iki araçla ilgili çok güzel resimler bulmuşsunuz. ikiside güzel araçlar. Kafanızdaki soru işaretleri bu araçlarla ilgilenen herkezin kafasını meşgül ediyor. Düzenli olarak sportage altında dış forumlardan ilginç bilgileride paylaşmaya çalışıyorum.
    Gerek ix35 ve sportage benzinli 1.6 motorda tüm üllkelerde temin sıkıntısı yaşıyor. norveçte bayiler resmen haziran ayını göstermiş durumda. Herneyse ortada net bir bilgi yok fakat KIA işin kaymağını yeme adına 2012 modeller için belirgin bir değişiklik planlamıyormuş dedikodular bu yönde. Bir kasa malum enaz 2-3 yıl ekmek yediriyor küçük makyajlarla idare edilebiliyor ve motor geliştirmekte hiç kolay birşey değil.
    Bu araçlarla ilgilenen herkeze tavsiyem konformu performansmı diye kendilerine sormaları. 135 beygir 165 torkla ortlama şehir içi 8.5 litre yakan keyif aracı istiyorsanız hangisini bulursanız alın yada modelin fiyata göre ne verdiğine bakın nede olsa motor aynı Buna karşılık kırmızı ışıkta kızgın boğa gibi bekleyip depar atmak istiyorsanız bu araçlar size uygun değil mucize beklemeyin;tabi hızın bedeli olan ekstra yakıtı ödemeyede hazır olun.
    CUV segmenti 2011 yazına doğrı gerçekten renklenecek görünüyor.Umarım sorularınızın yanıtını bulursunuz selamlar...

• Öncelikle katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim. Kendi adıma bu kadar iltifatla beni mahçup ettiğiniz için de ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek isterim.

Araçlar arasında karar vermek, alternatif araçlara da göz gezdirmek için yeterince zamanımız olacağa benziyor. Bugün Eskişehirde araçlarımı götürdüğüm ve bir süredir tanışı durumda olduğum sanayideki tamircime (aslında oldukça büyük bir yer) konu hakkında fikrini sordum teklemeden Hyundai dedi. Bende aralarında yürüyende veya motorda fark yok dedim; olabilir dedi. Birisinde Hyundai yazıyor diğerinde de Kia dedi çıktı işin içinden....

Bu arada hazirana kadar piyasaya girecek onlarca araç var... gerçekten hem karar vermek hem de sabır göstermek gerçekten çok zor.?!
  • Arkadaşım yıllardır kia nın suv unu kullanıyor hiç pişman olduğunu görmedim... Benzinlikteyken hariç
  • Sportage büyük ve çirkin görünüyor, IX35 daha kibar. Hyundai' ın iç mekanı da daha çok hoşuma gitti.
  • Aslında görüntü konusunda önümüzdeki dönemlerde gelmesi beklenen araçların tasarımlarına baktığımızda genelde köşeli ve sert hatlara sahip araçların yollara çıkacağını görebiliyoruz. Yani bir yandan hem daha olgun hem içi daha iyi bir araç olsun diye düşünürken acaba yeni araçlar piyasaya girdiğinde daha yuvarlak hatları nedeniyle "demode" görünür mü diye endişe ediyorum ix35 için.

Diğer yandan bir kullanıcı Kia sportage tasarımının 2 yıl içerisinde tekrar değişeceğinden falan bahsetmiş... Bilmiyorum...

Birde yakıt konusunda normalde 4x4 olan bir araca göre daha az yakıyor diye biliyorum? Bu kadar üzücü olmasa gerek benzinliğe uğramak ama?
  • Yeni haberlere göre hem Sportage hem ix35 fabrika üretim sorunu nedeniyle mayıs ve sonrasında ülkemize giriş yapacakmış. İnsan herahlde parası ile ancak bu kadar rezil olabilir... Şöyle gururla binilebilecek yerli bir aracı üretip kendi piyasamıza satamadılar, düştüğümüz hale bak.
  • eee sonucu neye bağladık araçları alıp binen oldumu yoksa halen daha bekleniyormu? birde bu araçların servis peryotları ve bakım masrafları nelerdir bence bunlarda önemli konu?
  • Tedarik sıkıntısı devam ediyor iki araç içide.
  • Bende Mart ayı gibi Kia ya bakmış ve beğenmiştim. Ama gerek araç temin sıkıntısı gerek sürekli gelen zamalardan sonra ciddi soğuyup QQ aldım. Bekleyen arkadaşların sabrı takdire şayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Kerem -- 17 Ağustos 2011; 13:22:20 >
  • Sportage çok güzel tasarımlı.

Ben olsam Sportage alırdım.

Sadece Siyah çizgili jantları beğenmiyorum. Sonradan alınmış gibi duruyor. Normal çizgisiz jant olsa daha iyi olurdu.
  • bende son 1 haftadır düşünür oldum ix35 almayı ama henüz ne nedir ne değildir detaylı bir araştırmaya girmedim. burdan takip ettiğim kadar biliyorum bayiler tedarik için ne kadar süre veriyorlar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Sportage çok güzel tasarımlı.

Ben olsam Sportage alırdım.

Sadece Siyah çizgili jantları beğenmiyorum. Sonradan alınmış gibi duruyor. Normal çizgisiz jant olsa daha iyi olurdu.

Şu ana kadar spo Avrupada 4 adet odul aldı ve bunlardan birisi tasarım konusunda 'İyinin en iisi' diye..
  • Bulunduğum şehirde Kia yok, Hyundai var.Bu bile yeterli sebep.

Bir çok şehirde bu durum söz konusu.

2.el ve servis olaylarını düşününce+ bir de donanım avantajı ve daha kaliteli iç mekan -->Hyundai ix35
  • Bu gün her iki arabayıda bayilerde inceledim.
    Kia nın Siyah 1.6 modeline baktım, ilk olarak şunu belirtmek isterim şoför koltuğuna otururken kafamı çarptım ki boyum 1.75 bu bana biraz tuhaf geldi. Sonra ix35 e göre gösterge paneli ve deri koltuk eksiği ciddi can sıkıcı oldu benim için, çünkü hemen yanında 2.0 full derili Kia yı görünce neler kaybettiğinizi anlıyorsunuz. Bunun dışında arka koltuğa 3 kişi rahat rahat sığıyor çok güzel ve rahat. Panaromik tavan mükemmel, Kia da biraz dış tasarım güzelliği ile arabaya çok güzel oturtulmuş sisler var. İçi ise siyah ve daha bir kaliteli duran malzemeden yapılmış gibi.
    Hyundai de ise deri koltuklara oturunca insan bir rahatlıyor doğrusu. Direksiyondaki tuşların metalik görüntüsü ve dokunuşları daha bir güzel geldi bana. bu tuşlar belkide kullanım açısından plastiklere göre daha bir artı olabilir. Her iki araçta ta Xenon olmaması kayıp, ix35 e 1.000 TL civarı takılabilir dediler. Bu arada Kia için ısıtmalı deri koltuklar ise 3.000 TL civarı yapılabiliyormuş.
    Şuanda fiyatlari Kia : 62,700 yan basamakları hediye veriyorlar.
    İX35 : 61,800 Güvenlik cam filmi ve yan basamak dahil.

gösterge paneline takılmayan deri koltuk hevesi olmayan için Kia mükemmel, yada deri koltuğada parayı bayılıp 65.000 alınabilir.
    Kararım şuanda İx35 ten yana, Hem hyundai daha eski oturmuş bir firma, hemde Bende Getz de var, sürüş keyfi ve kalitesini o arabda bile bana kanıtlamış durumdalar. Kia benim için yeni bir başlangıç olacak.
    Her iki aracıda Test edememek çok kötü hala test aracı olan bayi arıyorum, bile nbir arkadaş var ise bilgi verirse sevinirim.

• 2 aracı bende çok inceledim.özellikle ix 35 i çok inceledim.donanım,kalite,malzeme,tasarım yani bence her açıdan ix 35 daha iyi yani ben alıcak olsam ix 35 alırdım.yazıldımı bilmiyorum.kia sportage ı audi tt,g7 vs bazı modelleri tasarlasayan eski audi tasarımcısı yanılmıyorsam peter schereyer tasarladı.hyundai ix 35 i ise eski bmw tasarımcısı hazırladı.hyundai grup bu elemanları transfer etti.

ama şimdilik ix 35 düşüncemi erteledim.nedenleri

1-şehir içi 10 lt benzin yakmak gözümü çok korkutuyor.aylık milyara yakın benzin eder

2-2011 sonu ve 2012 başında mazda cx 5- subaru xv-citroen cross air-dizel asx vb bir sürü crossover piyasaya çıkacak.bunların içinde 1.6 dizel motorlusundan tutunda skyactiv motorlusuna,1.6 otomatik viteslisine kadar bir sürü model piyasaya çıkacak yani seçenek artacak

3-sponun ve ix 35 in fiyatı şuan tavan durumunda ve 2012de mutlaka düşecek.çünkü hyundai şuan crossoversız piyasada at koşturuyor milleti sıraya sokmuş bekletiyor ama öteki markaların çatır çatır crossoverlerı getirmeleri ve araç beklemekten sıkılıp başka araç alanlar yüzünden fiyatlar aşşağıya çekilecek

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.