Şimdi Ara

Sizce kusurlu kim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu simimage kullanmayanları forumdan banlasanız nası olur adminler?
  • kararı kadı (şey pardon tramer) verir.
    Kişisel fikrim: sigorta olduğu sürecek sallamıyorum. Zira hesaplarıma göre kazandığım ve yanacak indirimlerin tümü hasardan daha az.
    Gerçi işin ilginci şu ana kadar karıştığım kazaların tümünde karşı taraf %100 kusurlu çıktı.
  • Bu işin caddeyle sokakla hiç bir alakası yok.
    Sağdan gelene yol vermek zorundasınız .
    Sizin geldiğiniz yolda Anayol tabelası var mı? Transporterin geldiği yolda yol ver tabelası var mı? Bunlar yoksa siz suçlusunuz.Değilse karşı taraf %100 suçlu çıkar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri Caddede...

Biri Sokakta..

Sağdan çıkan haklıymışmış....

Resim okuyun biraz. Tali yol-Ana yol ayrımı varken ne sağı-solu..

Cadde burada anayol sayılır. Bununla ilgili Yargıtay kararı bile vardır.. Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 5 Mart 2015; 22:23:11 >
  • oha bizim evin ora :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtuncer

Merhaba arkadaşlar,

dün caddeden aşağı iniyordum sağ sokaktan 40 la falan birden bi transporter çıktı ve ben caddeden aşağı inerken çarpıştık.

Sizce suçlu kimdir ?

Teşekkürler.

[simage]https://store.donanimhaber.com/f6/63/51/f66351ba1b0ad5f9b097b956931541a5.jpg[/imag

[simage]https://store.donanimhaber.com/51/b4/ad/51b4adca008f2b062b2f991fc3a6b828.jpg[/image
    [simage]https://store.donanimhaber.com/52/57/0d/52570de5a6850e47984841afc9ca506f.jpg[/image

[simage]https://store.donanimhaber.com/1d/63/da/1d63dafc0edecab67812c4ed11b8c207.jpg[/imag

[simage]https://store.donanimhaber.com/28/bf/e4/28bfe4d10d6c7145007037cb1445930b.jpg[/image

[simage]https://store.donanimhaber.com/ae/c3/da/aec3dac8171d78374a64fb4c0c156251.jpg[/image

Teşekkürler.

Sen hatalı çıkacaksın çünkü baktığın harita eski harita.

Sen mert büfenin aradan çıkmışsın ve mert büfenin arası sokak diye geçiyor.

Karşı taraf ise tokilerin arasındaki yoldan (ürün caddesinin devamı olan bir yol o yüzden adamın geldiği yol cadde olarak geçiyor.)

sokaktan caddeye kontrolsüz çıkıştan dolayı büyük ihtimal sana yansıyacak ceza. Kaza yaptığınız yer ile evim arasında 40 m yok o yolu da çok iyi biliyorum. :)

EDİT: Kusura bakmayın transporter sizin sandım. YUKARIDAKİLERİM DEDİĞİM GİBİ TRANSPORTER HATALI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 5 Mart 2015; 23:09:06 >

• Kontrolsüz kavşak mi?
    Anayol, tali yol ayrımı var mı? Minibüsün çıktığı sokakta DUR tabelası var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Kontrolsüz kavşak mi?
    Anayol, tali yol ayrımı var mı? Minibüsün çıktığı sokakta DUR tabelası var mı?

Dur tabelası yok.
    ana yol tali yol ayrımı yok ama transporterın çıktığı yer sokak arabanın geldiği yol ise cadde
  • Kesinlikle suç transporter'da ögrenemişmi kuralları
  • Herhangi bir tabela yoksa kontrolsüz kavşaktır.
    Kontrolsuz kavşakta da sagdan gelene yol verilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sağdan gitme muhabbeti saçma gelmiştir bana hep.
    Bu arada türkiye de kavşağa giren geçer kuralı da uygulanmıyor.
    Kavşağa girip bekliyorsunuz. Ama sağdaki araca hak veriyoruz.

Bu arada büyük ihtimal yollar eşit haklara ship tabela yoksa sağdaki araca geçme hakkı tanımadığınız için siz suçlu olacaksınız.
    Yapmanız gereken dosya takip ederken karar aleyhinize gelir gelmez itiraz etmeniz. İkinci kurulda değişir oranlar.
    Bu arada adamın kaçla geldiği şerit ihlali vs. Gibi durumlar mevcutsa eğer ispatlarsanız %100 suçlu olur karşı taraf.
    Çok geçmiş olsun. 2 ay kadar önce de benim başıma gelmişti ve %100 suçlu olmuştum. Üstelik ben yeşil ışıkta kavşaktan çıkıp yol biterken sarı ışığa yetişmek için 60ın üzerinde gelen bir aracın çarpmasıyla oluşmuştu olay. Bu durumda %100 verdiler itiraz ettim %50 ye düştü.
    Gittim kayıtları aldım. Mobese kayıtlarında adamın şerit ihlali hatalı sollama ve hız sınırı geçme gibi durumlarını çarpan kişiye söyledim. Benim masrafları da ödedi kapandı mesele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağ taraftan da çıksa bodozlama yola dalınmaz Allah bilir sinyalde vermiyordur.
  • Kavşaklarda geçiş hakkı
    Madde 57 - Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır:
    a) Kavşağa yaklaşan sürücüler kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.
    b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
    1. Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
    2. Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,
    3. Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,
    4. Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara,
    5. Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara,
    6. Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,
    7. Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,
    c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise ;
    1. Motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara,
    2. Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca,
    geçiş hakkı vermek zorundadırlar.

d) Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı; kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise, sürücülerin kavşağa girmeleri yasaktır.
    e) Trafik zabıtası, yetkili kişi veya trafik ışıklı işareti ile yönetilen kavşaklarda, sürücüler, kavşağa en kısa zamanda geçmek zorundadırlar.
    Sürücülerin gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, taşıttan inmeleri, taşıt veya araçların motorlarını durdurmaları yasaktır.
    f) Aksine bir işaret olmadıkça, bütün kavşaklarda araçlar ray üzerinde hareket eden taşıtlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır.
    Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 1.800.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Trafik kanununda cadde, sokak ayrimi yoktur. Ana yol tali yol ayrimi vardir ve bu da isaretle belirlenir. Cadde, sokak, bulvar vs tanimlar gecis ustunlugu tanimlamaz.
  • bence karşı taraf
  • Ben, yani caddeden giden araç caddeden gittiğim için kusursuz, sağdan, sokaktan gelen transporter kusurlu bulunmuştu arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.