Şimdi Ara

Sizce ne yapayım? Canım sıkılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OrCAD indireceğim birazdan. Yeni bilgisayarıma. Kitaptan devre karıştırıyorum, sinyal ölçümlemesini etkin bir şekilde yapabileceğim bir devreyi çizivereceğim. :)

Sizlere de tavsiyem oyalanacak bir şeyler bulmanız. Ben sıkıntımı devreler ve kodlar ile gidereceğim. ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• eskiden evler hep sobalıydı.
  • Sizce ne yapayım? Canım sıkılıyor.

Bu devreyi çizeceğim. OrCAD'ten iç değerler ayarlanıyordu yanılmıyorsam. Cevapları yanlarında var. Kapasitif değerlere ve bazı diğer iç değerlere göre çok hafif sapmalar olabilir, zaten olmaması beklenemez.

Program insin, 5-10 dakika arasında çizerim. :)

• Sizce ne yapayım? Canım sıkılıyor.

Bu devre çalıştı. :) EVREKA!

Bu da simülasyon sonucum, yani a şıkkı.

Yeşil olan 2 mA'den başlıyor, kırmızı olan da -0.1 mA'den başlıyor. Değerlerin sönümlenmesinin sebebi frekans ve kapasite değerleriyle alakalı. Transistörlerin iç değerlerini doğru girdim.

Değerler;

(Is=534fA Ikf=150mA Isc=534fA Bf=200 Br=3 Rb=1ohm Rc=1ohm Va=30V Cjc=10pF Cje=15pF)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobalı Ev -- 18 Aralık 2017; 22:10:55 >

• Bana abstract gelen ve pollock stili gorunen sey bilim miymis vay anasini. Saka bir yana vallahi boyle donanimli kisileri hele de bos vakitlerini boyle seylerle ilgilenenleri gormek cok hos. Yillardir benimsedigim seyi baskalarinin da kesfetmis olmasi guzel.

Kolay gelsin hocam. Iyi calismalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genccizer

Bana abstract gelen ve pollock stili gorunen sey bilim miymis vay anasini. Saka bir yana vallahi boyle donanimli kisileri hele de bos vakitlerini boyle seylerle ilgilenenleri gormek cok hos. Yillardir benimsedigim seyi baskalarinin da kesfetmis olmasi guzel.

Kolay gelsin hocam. Iyi calismalar.

Sağ olasın, frekansı stabil hale getirdim, kapasite değerlerini optimize ettim;

Sonuç;

Bakma hocam buradakilere, kod ve özellikle devre çizim konusunda bayağı bilgim var benim. Bir ara mikrodenetleyiciler ile çeşitli rölelerle sayaçlar koyup, her sayacın kapanmasına göre (Kısa süreli) sıra sıra DONANIM HABER yazan (D... DO... DON gibi) devre yapmıştım, kodunu da ben yazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce ben ne zaman evleneceğim?
    2 yıl önce açıldı
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Multisimde rahatça çizersin
  • Su sinavlar bi gecsin 15 tatilr dogru indirim olur zaten şöyle adam gibi bir singleplayer rpg alicam hayvan gibi oynicam veyahut sosyal bir sekilde de gecirebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 CEK

• Bende electronic workbench indireyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Osliloskop

Bende electronic workbench indireyim.

Bana böyle yeni bir şey lazım. Hi-Fi Receiver güç devresi çizeceğim bir ara ama o emek istiyor bak. Mikro denetleyicilerin çoğunu halen belli bir uygulamada kullanmadım. Proteus'ta Arduino var, onunla da temel devreleri çizmeliyim, sıradan bir belirli frekanslarda led yakma devresi olsa bile. Zamanla farklı mikro denetleyicileri de işin içine katar, sensör devresi çizerim. (Bunu aslında reelde yapmalı, bende bir Arduino var)

Böyle. Uğraşılacak çok şey var aslında. Direkt kod da çalışmam lazım. C, C++, C# falan. Bunlarda vasatım. MATLAB da çok geniş uygulama alanına sahip. Hani işe girmesem bile Home Office para kazanabilirim. Hatta çoğu iş yerinin vereceğinden iyi kazanırım.

• bos isler

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

bos isler

DH'de ölüm haberi paylaşmak da çok dolu bir iş değil.

• Dorumu bu?

• ünide misiniz ? hangi bölüm

• quote:

Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

ünide misiniz ? hangi bölüm

Elektronik ve Hab Müh.

• o zaman sobayı

• Kayra yilbasinda napiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaFéin

Kayra yilbasinda napiyorsun

Kardeşimin yanındayım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.