Şimdi Ara

SİZCE ÖZEL DİREKSİYON DERSİ ALMALI MIYIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
7.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ehliyetimi şubat ayında aldım ehliyetimi aldıktan sonra hiç şehir içi trafiğe çıkmadım kursta 10 saat şehiriçinde araç kullandım genel olarak direksiyon hakimiyetim iyi vites yükseltirken sorun yok ama vites düşürürken deviri ayarlayamıyorum araç birden yavaşlıyor kalkışlarda yol düz ise kalkıyorum ama eğimli yollarda kalkışta ise araç biraz bağırıyor ve biraz da geri kaçırma oluyor son olarak park etmeyi beceremiyorum yani iki araç ortasına park edemiyorum sizce özel direksiyon dersi alsam faydası olurmu kaç saat alırsam trafiğe kendim çıkabilirim

• bence alin tanidikla surmeye cikinca bi hata yapiyorsun hemen bagiriyorlar o anda el frenini cekip inesin geiyo 400 liralik dersle oda 10 12 saat yapiyo yaparsiniz hic olmazsa guveniniz artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayla trafik olmayan bir yere git, kavrama noktası üstünde çalış, yokuşta geri kaçırmasın. Vites küçültmede de hıza göre vitesi seçeceksin. Çok küçük vitese atarsan arabaya zarar verirsin. Gerekirse, alışıncaya dak vitesleri teker teker küçültürsün.

• Peki bu vites küçültme nasıl yapılır 3 ten 2 ye geçerken araç sanki frene basmışım gibi oluyor bunun nedeni nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcrrwwrx

Peki bu vites küçültme nasıl yapılır 3 ten 2 ye geçerken araç sanki frene basmışım gibi oluyor bunun nedeni nedir

aracın hızı o vitese yüksek geldiğinden kasıyor kendini frenliyo gibi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: halway

quote:

Peki bu vites küçültme nasıl yapılır 3 ten 2 ye geçerken araç sanki frene basmışım gibi oluyor bunun nedeni nedir

aracın hızı o vitese yüksek geldiğinden kasıyor kendini frenliyo gibi oluyor

düşük hızla değiştirirsem sorun olmaz yani
  • Özel ders alırsan faydasını görürsün, deneyim açısından, trafikde kendine güven açısından, hatalarını bir hocanın sölemesi açısından gayet iyi oluyor. Ben ehliyetimi aldıkdan sora 11 saat özel ders almışsım müthiş bir hocam vardı, sağolsun o 11 saat 1 yıllık şoförmüşüm etkisi yarattı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dershane şart mı sizce
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşime yaptığım gibi, boş arazi bulup orada sürmelisin.

az da olsa ağaçlı bir bölge var. orada aracı ona verir geri geri giderken yardım ederim. hata yapmasına karşı vites ve el frenini tutarım. 10km/h filan gittiği için ve otomatik olunca 1sn bile sürmüyor müdahalem. tanıdık olayının aksine hep benimle çıkıp sürmek ister. bağırmam. elimden geldiğince püf noktaları anlatırım. hazirandaki kurs ile de ehliyet alacak.

Boş arazide taş, sopa yardımı ile park edilecek alan yarat. oraya geri geri girmeye çalış. en iyi yöntemdir. çarpsan bile taş sopa araca fazla zarar vermez, çizer. başkasının aracına zarar vermemiş olursun. youtubeden videolar izle. hala zorlanırım diyorsan 100TL'ye park sensörü var. bizim araçta da var. mesafe göstergeli. genelde kullanmam ama çok çok dar yerde girmemi sağlıyor.

Geri kaydırma olayına gelince; el freni ile kalkmayı dene. o şekilde çözebilirsin. bir ayak debriyajda vitese al, bir ayak gazda beklesin, bir el; el freninde olsun, bir el direksiyonda alışana kadar yap. Ben de manuel kullanırken fazla alışkın olmadığım için öyle yapıyorum...

Vites düşürme olayını da zamanla kaparsın. Ben otomatik ile öğrendim, otomatik kullanıyorum. ehliyet alırken 1saat manuel vites gördüm. Arkadaşlarımın manuel araçlarını kullanırken fazla zorlanmıyorum. toplamda 10saat anca mauel kullanmışımdır. motor freni, park sorunu yaşamıyorum. sadece park ederken benzinli aracı 4kere stop ettirdim. ama şimdi o sorun yok.

400-500tl verene kadar o kadar depo doldursan, kendi başına ögrenirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 27 Mayıs 2012; 16:01:01 >

• Kocaeli çevresindeysen yardımcı olurum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Kocaeli çevresindeysen yardımcı olurum...

Ankara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

Kardeşime yaptığım gibi, boş arazi bulup orada sürmelisin.

az da olsa ağaçlı bir bölge var. orada aracı ona verir geri geri giderken yardım ederim. hata yapmasına karşı vites ve el frenini tutarım. 10km/h filan gittiği için ve otomatik olunca 1sn bile sürmüyor müdahalem. tanıdık olayının aksine hep benimle çıkıp sürmek ister. bağırmam. elimden geldiğince püf noktaları anlatırım. hazirandaki kurs ile de ehliyet alacak.

Boş arazide taş, sopa yardımı ile park edilecek alan yarat. oraya geri geri girmeye çalış. en iyi yöntemdir. çarpsan bile taş sopa araca fazla zarar vermez, çizer. başkasının aracına zarar vermemiş olursun. youtubeden videolar izle. hala zorlanırım diyorsan 100TL'ye park sensörü var. bizim araçta da var. mesafe göstergeli. genelde kullanmam ama çok çok dar yerde girmemi sağlıyor.

Geri kaydırma olayına gelince; el freni ile kalkmayı dene. o şekilde çözebilirsin. bir ayak debriyajda vitese al, bir ayak gazda beklesin, bir el; el freninde olsun, bir el direksiyonda alışana kadar yap. Ben de manuel kullanırken fazla alışkın olmadığım için öyle yapıyorum...

Vites düşürme olayını da zamanla kaparsın. Ben otomatik ile öğrendim, otomatik kullanıyorum. ehliyet alırken 1saat manuel vites gördüm. Arkadaşlarımın manuel araçlarını kullanırken fazla zorlanmıyorum. toplamda 10saat anca mauel kullanmışımdır. motor freni, park sorunu yaşamıyorum. sadece park ederken benzinli aracı 4kere stop ettirdim. ama şimdi o sorun yok.

400-500tl verene kadar o kadar depo doldursan, kendi başına ögrenirsin...

Araba yok ki kimsede arabasını bir acemiye kolay kolay vermez

• Bence de boş alanlarda çalış.Pratik yaparak öğrenebilirsin.Kurs ücretinin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama onu yakıt parası olarak kullanabilirsin.Biraz çalıştıktan sonra emin ol daha rahat park edersin.Biraz alıştırma yapman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Özel ders alırsan faydasını görürsün, deneyim açısından, trafikde kendine güven açısından, hatalarını bir hocanın sölemesi açısından gayet iyi oluyor. Ben ehliyetimi aldıkdan sora 11 saat özel ders almışsım müthiş bir hocam vardı, sağolsun o 11 saat 1 yıllık şoförmüşüm etkisi yarattı.

hangi ildesin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Bence de boş alanlarda çalış.Pratik yaparak öğrenebilirsin.Kurs ücretinin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama onu yakıt parası olarak kullanabilirsin.Biraz çalıştıktan sonra emin ol daha rahat park edersin.Biraz alıştırma yapman lazım.

Benimde aklıma o geldi ama araç bulmam çok zor kiralasam oda bi ayrı dert en iyisi bu gibi ders ücreti ortalama 10 saat için 300 tl evden alacaklar eve bırakacaklar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Özel ders alırsan faydasını görürsün, deneyim açısından, trafikde kendine güven açısından, hatalarını bir hocanın sölemesi açısından gayet iyi oluyor. Ben ehliyetimi aldıkdan sora 11 saat özel ders almışsım müthiş bir hocam vardı, sağolsun o 11 saat 1 yıllık şoförmüşüm etkisi yarattı.

hangi ildesin ?

İzmir'deyim
  • quote:

Araba yok ki kimsede arabasını bir acemiye kolay kolay vermez

Araba olmadan şoför olunmaz.Önce araba alman lazım.
  • 3 ten 2 ye alırken gaz verip çek debriyajı, oran orantı kur, 3 viteste 3000 de 2 ye almaya kalkarsan araba 2. vites 4500 civarı bi devirle gidecek, yoksa frenleyecek, ona göre yap hesabını.
  • Banlayın şu adamı ya nasıl insanlarsınız arkadaşım forum burası, güveniyorsanız kendinize reklam verin basın parayı :)

edit: Heyecandan yazamamış bile anakra yazmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocainer -- 16 Şubat 2016; 10:20:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocainer

Banlayın şu adamı ya nasıl insanlarsınız arkadaşım forum burası, güveniyorsanız kendinize reklam verin basın parayı :)

edit: Heyecandan yazamamış bile anakra yazmış :)

sence çok umrunda mı? belli ki sadece reklam için açılmış bir hesap. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.