400.000 Tl para ayda 2000 tl para getirir faiz ile değerlendirilirse.
Ama bence buna gerek yok, 400.000 TL'lik bir ev alırsanızda zaten ayda 1700 tl kira getirisi var...
İş yapmak için ise, bence Rent-A Car iyi iş yapabilir.
ya siz faizleri yüzde kaçtan baz alıyosunuz anlamıorum ki %1 desek 4000 bin tl dedik ki bunu bankayla pazarlık yaparak %1.10 - 1.15 felan yapsak dahada fazla alırsın...
Al yapıkredinin mevduat faizi hesaplama aracı. 400.000TL 30 gün için %7,85'ten 2193,70 TL faiz getiriyor.
Faiz öyle paranın %1'ini alıp üstüne koymayla hesaplanmıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: novalgine_plus
quote:
Orijinalden alıntı: newmonarch
400.000 Tl para ayda 2000 tl para getirir faiz ile değerlendirilirse.
Ama bence buna gerek yok, 400.000 TL'lik bir ev alırsanızda zaten ayda 1700 tl kira getirisi var...
İş yapmak için ise, bence Rent-A Car iyi iş yapabilir.
ya siz faizleri yüzde kaçtan baz alıyosunuz anlamıorum ki %1 desek 4000 bin tl dedik ki bunu bankayla pazarlık yaparak %1.10 - 1.15 felan yapsak dahada fazla alırsın...
Bence 400.000 liraya eskişehirde 7 tane felan küsür ev alınılır suit daire şeklinde sonra işinede tv buzdolabı felan korsun 300 tl 350 tl ye kiraya verirsin hem para kazanırsın hemde aldığın daireler zaman geçtikçe değerlenir ve paran enflasyonda değer kaybetmez.
İnşaat işine gir,yap,sat...
quote:
Orijinalden alıntı: Infidel_
quote:
Orijinalden alıntı: pasaliyiz.biz
Eğer o kadar param olsa borsaya yatırırdım ve o parayı katlardım. Borsadan hariç diyecek olursanız babamın mesleğine devam ederim başka bir araba galerisi açarak.Eğer ki bunlar hariç falan da derseniz hayalimdeki paint ball sahalarını açardım açabildiğim kadar ve onları işletirdim. Hem eğlenceli bir meslek hem de getirisi iyi
O iş öyle sandığınız kadar kolay değil.Yapabileceksen yine yap al bankadan 5-10 milyar kredi katlada zengin ol bakalım.
Burda yanlış anlarlar diye yazmadım ama bu paradan daha fazlasına sahibiz Allah'a şükür. Dükkanlarımız ve arazilerimiz var.Hava atmak gibi olur diye yazmamıştım. Ayrıca orda parayı katlarım derken 3-5 gündeolucak iş değil zaten ama borsada babam çok rahat hareket ediyor alım satım yapabiliyor. İstanbul'da tanımadığı kuyumcu ve dövizci yoktur. O yüzden demek istedim öyle o kadar para hemen katlanmaz zaten ama işini bilen birine verilirse çok rahat kazanç alınabilir.
usta 400 bin lira sermayeyle git bi şenpiliç , er piliç gibi bi tavuk markasıyla anlaş paranla bi kaç tane kümses kur et civcivi yetiştir 2 yılda paranı amorti edersin . Zaten onların mühendisleri seni yönlendiriyor. Tabi en önemli müsait bi arsan varmı köyde vs . arsan varsa 400binlirayla 5 yılda milyon tl kazanabilrsin
benim hayalimde şu var,
pes kafe bir kat. bir kat da iddaa kafe
Aslında SBS eğitimi veren bir dershane açılabilir. Yada Kpss. İyi para var bu işte, ülke artık yılda 20.000 tl gelir için birbirini parçalayan insanlarla doldu, onun için iyi rant yapıyor Kpss dershaneleri.
Bir diğer olay ise İngilizce kursu açmak olabilir. 400.000 Tl sermaye ile böyle bir işe girişilebilir.
Eğitim belkide en az karın ağrısına sahip işlerden birisi.
Çünkü inşaat, adamı deli eder, işçisiydi, kamyoncusuydu , hedesiydi hödösüydü. Borsa vs. zaten kanser eder, paranın çoğunu kaybetmekte olası. Faiz'de ise bir müddet sonra ana parayı yemeye başlarsınız. Ev kiralamak iyi bir fikir olsada, bir kira getirisi asla sıcak para kadar olamaz.
Yani 400.000 tl para 2000 tl kira getiyor ise, bunu bir işte kullansanız çok daha fazla kazanabilirsiniz belkide.
Yada şöyle bir şeyde olabilir, 3. köprünün yapılacağı bölgede arsa vs. almak, yada yeni konutların yapıldığı bir yere restaurant / cafe / market açmak gibi. Türkiye hala nüfus bakımından gelişmekte olan bir ülke, 10 yıl içerisinde İstanbul'un kuzey kısmını, belkide tanıyamayacağız.
Kreş işinede girebilirsiniz, buda çok karın ağrısı olmayan bir iş. Ayrıca iyi parada bırakıyor. Mesela benim kardeşim gidiyor kreşe, servis masraflarıyla beraber ayda 1000 tl'yi buluyor...1000! Bu parayı ödeyebilecek tonlarca aile var. ( Kadınlar çalışıyor malum, özellikle Ataşehir'i bir gelin görün, kreşten geçilmiyor arka sokaklar ).
Yani o parayla yapılabilecek tonlarca iş var...
Aslında şöyle 300-400.000 değilde, 700-800.000 Tl olsaydı sermaye, Mcdonalds açabilirdiniz. Çok ciddi para dönüyor o işte. Özellikle Mcdonalds, feci kazanıyor yahu. Sabah saatleri dışında ne zaman gitsem sıra bekliyorum.
aklın varsa gayrimenkul alırsın...hem yattığı yerde deger kazanıyo hemde her ay kira alırısn...
pegasus gibi bir uçakşirketi kurardım. ama rekabet çok fazla o yğzden en az 1-2 sene kar elde etmen güç olacaktır. piayasada tutunduktan ve güven kazandıktan sonra kara geçebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: MartNisan
pegasus gibi bir uçakşirketi kurardım. ama rekabet çok fazla o yğzden en az 1-2 sene kar elde etmen güç olacaktır. piayasada tutunduktan ve güven kazandıktan sonra kara geçebilirsin.
şakamı bu:D en ufak uçak şirketini bile bırak 400bini 4milyonla bile zor kurarsın neyden bahsediyosun sen
üstüne 100bin daha kredi çekip burger king açardım yan yana 2 tanede olsa oturcak yer bulunamayan 1 yer
forex piyasasında işlem yapardım. en az bir haftada parayı ikiye katlardım...
quote:
Orijinalden alıntı: leylu3006
üstüne 100bin daha kredi çekip burger king açardım yan yana 2 tanede olsa oturcak yer bulunamayan 1 yer
Burger King lisansı almak çok pahalı. 1.5 yıl önce 800.000 Tl gibi paralardan bahsediliyordu.
istanbulda iyi bilgisayarlardan ve sağlam multi oyunlardan oluşan bir cafe olursa cok iyi iş yaparsın
quote:
Orijinalden alıntı: newmonarch
quote:
Orijinalden alıntı: leylu3006
Burger King lisansı almak çok pahalı. 1.5 yıl önce 800.000 Tl gibi paralardan bahsediliyordu.
Bana 3oo.ooo lira denmişti o kadar olduğunu bilmiyordum açıkcası.
Adidas bayi açabilir 250binlira.
quote:
Orijinalden alıntı: snncbc
quote:
şakamı bu:D en ufak uçak şirketini bile bırak 400bini 4milyonla bile zor kurarsın neyden bahsediyosun sen
çık yukarı ne 4 milyonda az 400 milyara 1 uçak alaınmaz bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: Aragorn
quote:
Orijinalden alıntı: snncbc
quote:
çık yukarı ne 4 milyonda az 400 milyara 1 uçak alaınmaz bu arada
sen 400 milyara uçagın 1 moturunu zor alırsın :D
quote:
Eğer o kadar param olsa borsaya yatırırdım ve o parayı katlardım. Borsadan hariç diyecek olursanız babamın mesleğine devam ederim başka bir araba galerisi açarak.Eğer ki bunlar hariç falan da derseniz hayalimdeki paint ball sahalarını açardım açabildiğim kadar ve onları işletirdim. Hem eğlenceli bir meslek hem de getirisi iyi
borsada seni bekliyordu parasliyiz.biz gelsinde parasını katlıyalım diye Öyle lafla olmuyor o işler ya bir bilene işleticeksin paranı yada önce adam gibi öğreniceksin öyle borsaya yatır parayı katla çık kolay değil okadar...
İnşaat olabilir (burada şansının yaver gitmesi çok önemli), Taşımacılıktada para var. Catering piyasasını ihtiyaç durumunuda araştırmak iyi olur.
Herkez çiftciliği küçümser ama koca şehirleri o tarlalar doğuruyor. Adam gibi tarıma başlarsan, istanbulda halde sağlam ortakda bulursan bak ne kadar para kazanıyorsun Hali bırak direk marketlerede satabilirsin mahsulunu halde komisyoncudan alıp fazla para verecegine kendi kamyonlarıyla tırlarıyla direk üretildiği yerden almak onlarında hem tazelik hemde kazanç olarak işlerine gelir inan bana
quote:
Orijinalden alıntı: Xreleave
quote:
borsada seni bekliyordu parasliyiz.biz gelsinde parasını katlıyalım diye Öyle lafla olmuyor o işler ya bir bilene işleticeksin paranı yada önce adam gibi öğreniceksin öyle borsaya yatır parayı katla çık kolay değil okadar...
İnşaat olabilir (burada şansının yaver gitmesi çok önemli), Taşımacılıktada para var. Catering piyasasını ihtiyaç durumunuda araştırmak iyi olur.
Herkez çiftciliği küçümser ama koca şehirleri o tarlalar doğuruyor. Adam gibi tarıma başlarsan, istanbulda halde sağlam ortakda bulursan bak ne kadar para kazanıyorsun Hali bırak direk marketlerede satabilirsin mahsulunu halde komisyoncudan alıp fazla para verecegine kendi kamyonlarıyla tırlarıyla direk üretildiği yerden almak onlarında hem tazelik hemde kazanç olarak işlerine gelir inan bana
babam 35 senelik borsacı ve Allah'a şükür daha hiç kötübir durum olmadı buna dayanarak konuştum merak etme atıp tutan yok burda ;)