Şimdi Ara

Sizce Plazma Mı Lcd Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar bir Tv alamya karar verdik fakat phılıps bayine gittiğimde Lcd nin ömrü Plazmaya göre kısa oldğunu sölemişti bana sizce Hangisini Seçmeliyim????
    Ve Önerebileceğiniz Modeller Varmı Maksimum 3 milyara kadar önere bileceğiniz en iyi Model Ve marka Hangisi??(tvden anlamaıdğım için siz bilen aarkdaşlara sormak istedim)
    en kısa sürede önere bileceğniz marka seçeneklerini bekliyrum arkdşalar şimdiden teşekkürler.

• Sence arama motorunu kullanmakmı yoksa aynı konuyu defalarca açmakmı daha uygun ?
  • Kullanıcam Aama hep böel modeller hakkında bilgiler yazmışlar fkat ben modell olarka değil marka olarak biliyorum makineleri neyin nasıl olduğunuda anlamıyorum...birşey bilsem haklısınızda cahilim bu konuda...kusura bakmayın
  • plazma spor ve film izleyenler için ,lcd oyun oynayanlar için profesyonel kullanımlar için diyip duruluyor.Hiç bir gelişme olmuyor mu yakında lcd de daha iyi spor izlenir diyebilcekmiyiz ya da plazma da ps3 xbox için lcdden daha iyi olabilecek mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__
    Kullanıcam Aama hep böel modeller hakkında bilgiler yazmışlar fkat ben modell olarka değil marka olarak biliyorum makineleri neyin nasıl olduğunuda anlamıyorum...birşey bilsem haklısınızda cahilim bu konuda...kusura bakmayın

Eğer konu başlığına yazdığınız cümleyi Google'a yazmış olsaydınız, istediğinizden daha fazla sonuca ulaşırsınız

Plazma mı Lcd mi
    http://www.google.com.tr/search?source=ig&hl=tr&q=Plazma+m%C4%B1+Lcd+mi&meta=

quote:

Orjinalden alıntı: gago
    ya da plazma da ps3 xbox için lcdden daha iyi olabilecek mi?

Plazma'nın PS3 - Xbox360 için Lcd'den daha kötü olduğunu kim söyledi ?

Bilakis, Full HD Plazma ile alacağınız keyif, Full Hd Lcd ile alacağınız keyiften kat be kat fazladır;
    çünkü Lcd'de olduğu gibi yatay akan görüntülerde görüntü netliğinin kaybolması durumu olmaz.

Bununla beraber, Plazma'nın 42" ve altında 1024x768 çözünürlükte olması ve "burn-in" gibi sorunları var.
    Ancak siz doğrudan görüntü kalitesine yönelik Plazma hakkında olumsuz görüş belirtince yukarıdaki görüşü yazdım.

• hangisinin iyi olduğunu öğrendim fakat sizce Plazma Ve lcd de alınabilecek 3.000 ytl ye alınabilecek önerilerinizide googleye yazsam öğrenebilrimiyim acaba????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    geçen yıl açıldı
    tv mi monitor mü? hangisi
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Suave Kajko of CANADA HiFi demiş ben onun yalancısıyım
    http://youtube.com/watch?v=rzoFoy8W2dI&mode=related&search=
    quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Kullanıcam Aama hep böel modeller hakkında bilgiler yazmışlar fkat ben modell olarka değil marka olarak biliyorum makineleri neyin nasıl olduğunuda anlamıyorum...birşey bilsem haklısınızda cahilim bu konuda...kusura bakmayın

Eğer konu başlığına yazdığınız cümleyi Google'a yazmış olsaydınız, istediğinizden daha fazla sonuca ulaşırsınız

Plazma mı Lcd mi
    http://www.google.com.tr/search?source=ig&hl=tr&q=Plazma+m%C4%B1+Lcd+mi&meta=

quote:

ya da plazma da ps3 xbox için lcdden daha iyi olabilecek mi?

Plazma'nın PS3 - Xbox360 için Lcd'den daha kötü olduğunu kim söyledi ?

Bilakis, Full HD Plazma ile alacağınız keyif, Full Hd Lcd ile alacağınız keyiften kat be kat fazladır;
    çünkü Lcd'de olduğu gibi yatay akan görüntülerde görüntü netliğinin kaybolması durumu olmaz.

Bununla beraber, Plazma'nın 42" ve altında 1024x768 çözünürlükte olması ve "burn-in" gibi sorunları var.
    Ancak siz doğrudan görüntü kalitesine yönelik Plazma hakkında olumsuz görüş belirtince yukarıdaki görüşü yazdım.

• HANGİSİNİ TERCİH EDERSEN ET HER İKİSİNDEDE ABUK SABUK SORUNLARLA KARŞILAŞMAMAK ELDE DEĞİL

HELE BİRDE CANIM ÜLKEMİZİN SATICILARININ ELİNE DÜŞTÜYSEN VAY HALİMİZE
  • quote:

hangisinin iyi olduğunu öğrendim fakat sizce Plazma Ve lcd de alınabilecek 3.000 ytl ye alınabilecek önerilerinizide googleye yazsam öğrenebilrimiyim acaba????

"Hangisinin iyi olduğunu öğrendim" dediğinize göre, ben size forumun son iki sayfasındaki konuları okumanızı öneririm.
    Çünkü biri diğerinden iyi değildir; ikisinin de daha uygun olduğu durumlar vardır.

Ayrıca, satınalma yapılırken "X liraya ne alabilirim" diye yola çıkılmasını pek önermiyorlar;
    ilk önce ihtiyaç ve beklentilerin tanımlanması gerekiyor, gerisi kendiliğinden gelir zaten.
  • quote:

Suave Kajko of CANADA HiFi demiş ben onun yalancısıyım
    http://youtube.com/watch?v=rzoFoy8W2dI&mode=related&search=

Üşenmedim verdiğiniz videoyu izledim.
    Bizim de her zaman söylediğimiz gibi, iki teknolojinin de bazı durumlarda birbirlerine karşı avantajlarından bahsedilmiş.

Benim yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi, Plazma'ların "burn-in" sorunundan dolayı Lcd Tv oyun konsolu için tercih edilebilir demiş.
    Yoksa görüntü kalitesi daha iyidir gibilerinden bir açıklama yok, zaten olamazdı da.

Merak edenler için yukarıdaki videodaki karşılaştırma maddelerini yazayım

Video Diyor ki :

PLAZMA şu koşullar için daha iyi :
    - Karanlık Odalar
    - Hızlı hareketli görüntüler
    - Spor ve Film
    - Daha büyük ebat

LCD şu koşullar için daha iyi :
    - Aydınlık odalar
    - Video oyun sistemleri (yine söyleyeyim de, bu önerinin sebebi daha güzel görüntü değil, Plazma'daki burn-in sorunu)
    - PC bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 12 Mayıs 2007; 20:14:54 >

• Geçenlerde platin elektroniğe gittim.Orda xbox360 ı pioneer plazmaya bağlamışlardı.Görüntü çok güzeldi ama pixeller biraz büyük gibi geldi.Ne bileyim teknosada ps3 sony full HD lerde daha güzel gözüküyordu,açıkcası plazma biraz garip.UFFFF ya! Tam da panasonic 37PV70 e karar vermiştim,acaba şimdi LCD mi alsam diyorum........
  • quote:

Orjinalden alıntı: h3ps3d
    Geçenlerde platin elektroniğe gittim.Orda xbox360 ı pioneer plazmaya bağlamışlardı.Görüntü çok güzeldi ama pixeller biraz büyük gibi geldi.Ne bileyim teknosada ps3 sony full HD lerde daha güzel gözüküyordu,açıkcası plazma biraz garip.UFFFF ya! Tam da panasonic 37PV70 e karar vermiştim,acaba şimdi LCD mi alsam diyorum........

Pes yani
    1024x768 çözünürlüğe sahip Plazma ile 1920x1080 çözünürlüğe sahip Lcd'yi mi kıyasladınız !
    Önce Full HD Plazma ile PS3 deneyin, ondan sonra karar verin isterseniz.

Bu arada, Plazma - Lcd kararı veremeyen birisi (ki hangi durumda ne alınması gerektiği çok açık ortadadır),
    hayatta marka ve model tercihi yapamaz !

• Tabi haklısın zaten benim FULL HD plazmalara lafım yok!Zaten plazma almak istememin sebebi "renk kalitesi,kontrast oranı,tepki süresi..." ayrıca SD ve DVD performansı, cözünürlükten dolayı, LCDlere göre kat kat üstün bu tartışılmaz zaten.Ayrıca ben PC ve xbox360 da bağlamak istiyorum....Şimdi çık işin içinden çıkabilirsen Sen benim yerimde olsan nasıl bir karar verirdin merak ediyorum...

LCD almak istememin tek sebebi:KONTRAST!!! sinir oluyorum grileşmeleri görünce!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h3ps3d -- 12 Mayıs 2007; 20:31:03 >
  • quote:

Tabi haklısın zaten benim FULL HD plazmalara lafım yok!Zaten plazma almak istememin sebebi "renk kalitesi,kontrast oranı,tepki süresi..." ayrıca SD ve DVD performansı, cözünürlükten dolayı, LCDlere göre kat kat üstün bu tartışılmaz zaten.Ayrıca ben PC ve xbox360 da bağlamak istiyorum....Şimdi çık işin içinden çıkabilirsen Sen benim yerimde olsan nasıl bir karar verirdin merak ediyorum...
    LCD almak istememin tek sebebi:KONTRAST!!! sinir oluyorum grileşmeleri görünce!

Benim bu tür durumlarda karar sürecim biraz daha farklı işliyor
    Eğer tüm avantajlara bir anda sahip olamıyorsam, hangilerine daha fazla önem verdiğimi belirlemem gerekir.

Bununla beraber, eğer Xbox360 ve PC bağlantısı yapma düşünceniz varsa, Plazma alma şansınız yok.
    Çünkü Lcd Tv'nin dezavantajları ona -5 puan veriyorsa, Plazma'nın "burn-in ve PC bağlantısı sorunları" bence -25 puan olur.
    Yani bir nevi Lcd ile Plazma ikame edilebilir, fakat Plazma ile Lcd ikame edilemiyor.

Dolayısıyla sizin durumunuzda olsam, Lcd Tv alırdım, zira aldım da !
    Ama benim Lcd Tv kullanım amacımın %70-80 oranında Xbox360 ve Home Theatre PC olduğunu (HD filmler, HD diziler, müzik vs.) olduğunu hatırlatmak isterim.

• Teşekürler.Ben de HTPC ye merak saldım.O yüzden LCD tarafı biraz ağır çekiyor gibi.Hangi model-marka LCD kullanıyorsun? Kontrastta bir sorun yaşıyor musun,.mkv lerde iyi görüntü veriyor mu? Son sorum LCD tv yi PC ye hangi bağlantı türüyle bağlıyorsun ,HD dizileri izlemek için?
  • Film izleyeceksen plazma.ayrıca cozunurluk oranına da dikkat etmelisin
  • quote:

Teşekürler.Ben de HTPC ye merak saldım.O yüzden LCD tarafı biraz ağır çekiyor gibi.Hangi model-marka LCD kullanıyorsun? Kontrastta bir sorun yaşıyor musun,.mkv lerde iyi görüntü veriyor mu? Son sorum LCD tv yi PC ye hangi bağlantı türüyle bağlıyorsun ,HD dizileri izlemek için?

Aşağıdaki konuda birçok soruya cevap bulabilirsiniz.

LCD TV için HOME THEATRE PC (HTPC) Seçimi
    http://forum.donanimhaber.com/m_11377842/tm.htm

Benim Lcd Tv'im Vestel 37" Millenium Wireless Lcd Tv; Ağustos 2006'da bir arkadaş aracılığı ile uygun fiyata almıştım.
    Zaten Lcd Tv'ye PC bağlantısı yaptıktan sonra, ekran kartının görüntü işleme yetenekleri devreye giriyor; her türlü renk, contrast ayarını yapabilirsiniz.

Ben HTPC'yi sadece Lcd Tv için kurdum 1.200 YTL harcamıştım 3-4 ay önce.
    Aslında onboard ekran kartlı, AMD işlemcili bir sistem 600-700 YTL'ye bile kurulabilir.
    Bence ödediğim parayı hakediyor; mesela Heroes, Prison Break, Lost dizilerini hep HD olarak 5+1 ses ile izliyorum

• Teşekürler!
  • yaw, topic kirliligi olmasin dedik ama
    yine dayanamayip ihya etmisiz
    ayni/benzer adla acilan milyonuncu topic'i..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.