Şimdi Ara

tv mi monitor mü? hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben monıtor mu tv mi almak arasında karar veremedim lütfen birisi soylesin eğer tv alırsam monıtordeki göruntuyu yakalamak için (kalite olarak) hangi özelliklerine bakmam gerek yani ne gibi özellikler gerek tv de veya hangi tv markası bunun için çok uygun ..Aynı zamanda monıtor yerine tv kullanan varsa performansı nasıl oluyor lütfen birisi cevap yazsın cıldırmak üzereyim HELP MEEE !!!!!

• bilgisayarı tv ye bağlacaksan hiç yapma .ok gibi oluyor
    filmde belki ama sıradan kullanımda berbatttt
  • Merhaba
    Ben bununla ilgili bir yazıyı Pc magazin dergisinde okumuştum. Aynen söyliyim.
    Monitörler genelde 100 Hz tarama yapabilir. Ama çoğumuzun evinde bulunan televizyonlar en fazla 800*600 çözünürlük ve 50 Hz ekran taraması yapabilirler. 120 $ lık bir monitörün işini yapabilecek televizyon yok gibi bişey. Var ama çok çok çok pahalı. Paran çok ise al. HDTV ler monitör görüntüsüne yakın görüntü verebiliyorlar. 1024*768 çözünürlük ve 100 Hz de tarama yapabilirler. Ama neden kullanacağın önemli. Film için ise al. Yok monitör yerine kullanmak istiyorsan öyle büyük bir televizyona yakından bakmanı tavsiye etmiyorlar. Yine de karar senin.:))) Bu arada ekran kartında bu işten anlamalı yani. Ekran kartın Maxtor veya ATI değil ise televizyonu boşver.
    Ben 32 MB ATI RAGE 128 TV OUT ekran kartı kullanıyorum. Görüntü tv ekranına tam oturuyor. (Haberin olsun herkart görüntüyü ekrana tam oturtamaz) 50 Hz lik tv den gayet mükemmel görüntü alıyorum. Ben tv yi DVD filmlerimi izlemek için kullanıyorum. Televizyonum 55 ekran vestel tv. Görüntüyü compozit video çıkışından alıp skartla tv ye aktarıyorum. Heralde çenem fazla düştü:)))))

• Acayip derecede berbat oluyor TV'den görüntü bekleme.
    Arkadaşta ATİ RADEON 9700pro vardı. + 72 ekran SONY 1027*768 100hz
    görüntü veriyordu. Görüntü pok gibi idi.
    Kİ yalnızca ekran kartı ve tv'nin ederi 1700$ falan :-)
  • lord_of_the_world84
    Bence senin arkadaşın bu işi bilmiyor. Tv outlu ekran kartı üreten şirketler eminim bu işi arkadaşından daha iyi biliyorlar. O bahsettiğin ekran kartıyla arkadaşın iyi bir görüntü alamıyorsa diyecek bişey bulamıyorum. Benim ekran kartım o kartın yarısı kadar bile değil ama, tv ye gönderdiği görüntüyü görmeni isterdim. Ama şu önemli bak. Bilgisayar uygulamalarında bütün ekran kartları görüntüyü bulanık gösteriyor. Ben film ve oyun uygulamalarını kastediyorum.
  • Ne olursa olsun arkadaslar monitörün kalitesini ve de kullanımını hiç bir tv vermez monitörler bilgisayar lar için tasarlanıyorlar ama tv ler bilgisayarın monitörü olmak için tasarlanmıyorlar bunu da ekleyeyim
  • loewe mi ne , öyle bi televizyon varmış kendinden net bağlantılı filan... fiyat gacırt ama kalite monitör gibiymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc ekranı için TV mi? Monitör mü?
    geçen yıl önce açıldı
    Monitör mü tv mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • garip linkini versene
  • ekranlarda resim fosforlu maddelerde oluşur. tv lerdeki fosforlarda parlama daha kısa süreli (o tür fosfor kullanılır) olur (resim daima değiştiği için) monitörlerde ise daha uzun süreli parlar (resim daha durağan olduğundan) dolayısıyla 100 hz çalışan bir tv bile monitör gibi titreşimsiz bir resim veremez. (bu televizyon yayını gösterimi için iyi bir özellik) diğer farklılıklara yukarda arkadaşlar değinmiş.
  • Gerçekten de bu .ok gibi görüntünün sebebi TV'nin özellikleri değil,kart çıkışıdır.Sen TV-Out'tan TV'ye giriş verdiğin zaman çözünürlük 800*600'ı bile bulmuyor ki.Bir dvd playerı TV'ye bağla,bir de bilgisayarı,sonra aynı dvd'yi ikisinde de çalıştırarak karşılaştır.Dvd player ile normal bir tv'de filmi ayna gibi seyredersin ama bilgisayar çıkışı ile asla!!!
  • TV'ler de yatay tarama PAL'de 15,5 kHz'dir. Bu da yaklaşık 640x480 çözünürlüğe karşılık gelir. Yani, PC girişi olan çok pahalı olmayan TV'lerin verebileceği doğal çözünürlük budur. İyice pahalılarında 800x600 olarak SVGA olabiliyor. O zaman 800x600 kabul ediyor. (31,5kHz te)
    Öte yandan, koskoca TV tüplerinin 17"'lik bir monitör tüpü kalitesinde üretilmesi aşırı pahalıya geleceğinden söz konusu bile değil. Dot pitchleri bırakın 0.20 veya 0.22mm'yi , normal TV yayınında gerekli olmadığından 0.35-0.4 lar mertebesinde !!! Bırakın TV out'tan bağlamyı, 10000 dolar da verseniz, SVGA girişli bir plasma TV de alsanız, monitör kalitesinde görüntüyü bir "TV"den asla alamazsınız.
    Ama özel profesyonel video+pc monitörler var onlar, bu amaçla yapıldığından çok kaliteli görüntü verebiliyor, çok manyak fiyatlara tabi.

• Arkadaşlar benim dediğim 72 ekran TV'ye biz TV-Out çıkışından bağlamadık zaten TV AGP girişini destekliyor. Direkt monitörün arkadasına takar gibi TV'nin arkasına taktık. 1024*768 100hz görüntüyü gerçekten verdii.
    Ancak 72 ekran tv'de 1024 çözünürlük öyle sırıttı ki :-)
    55 ekran olsa idi de 1024 çalışsa idi lafım yok. 55 ekran TV için 1024*768 gayet ii bir çözünürlük. Ama 72 ekran için son derece yetersiz.
  • al bi tane 42'' samsung plasma tv kalitenin kralını dev ekranda yaşa hem monitör girişi de var çünkü aynı zamanda lcd monitör ama küçük bir sorunu var 6000 dolar civarında :)))
  • Aslında işin özü şu arkadaşlar. Bilgisayar uygulamalarını bilgisayar monitöründe yapacaksın. DVD film izleme işinide; Bir DVD player alıp Tv ye direkt bağlayacaksın. Gerisi fasafisu. Hiç başın ağrımıyacak bu şekilde. Her cihaz üzerine düşen görevi layıkıyla yapacaktır. Fazlasını beklemek hayalcilik olur. Haksızmıyım arkadaşlar. Aslında Bilgisayar monitöründe DVD görüntüsüde çok tatlı oluyor haa:) Yav soz sözle yine başa döndük heralde.:))))
  • Yaw bende sürekli bir Agp'dir gidiyorum.. TV'nin arkasında işte nasıl anlatsam..
    Monitörün arkasına takacağınız fişi araya eklenti koymadan TV'ye takıyorsunuz. O girişin adı ne ise :-)
  • Ya ben en pahalı Tv de bile öyle bir giriş duymadım. Yanlışlıkla koymuş olmasınlar. Dalga geçmiyorum Lord. İnan ki hiç duymadım.
  • bence de hiç boşuna daha fazla para verme bi faydasını göremedim
  • Aslında opsiyonel bir özellik o. Grundig TV'lerde de vardı yanlış hatırlamıyorsam(Tabi sosyete işi olanlarda)
    Ama düşününce monitörün arkasındaki girişin adı ne olursa olsun hiç bir zaman nokta ağırlığını arttırmadığı sürece monitör gibi görüntü vermeyecek. İster 100hz'lik modelleri çıksın ister 120hz'lik.
  • TV rullez..

Ne o gadar ayrıntıyı büyüteçle inceleyerek mi oynayacanız oyunları ..hem o kadar ayrıntının hakkını vermek için monitörün g.tünün dibine giriyonuz yazık değil mi o güzel gözlerinize...Cik cik cik...Pardon Cık cık cık..
  • Ben tv derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.