Şimdi Ara

Sizce ramazan davulculuğu yasaklanmalı mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce ramazan davulculuğu yasaklanmalı mı?

(En Son Oy Tarihi: 11.7.2014)
Giriş
  • Hayır ama adam gibi yapılmalı. Yaptığın işin bir anlamı olmalı.

Eskiden böyle değildi her şey. Şimdi her şey sahte.
  • Milletin ekmek teknesi sonuçta hayır
  • Camdan davulcuya çal keke çal diye bağırıyorum ayrıca yasaklanmasını istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi gelenektir falan devam etsin sorun degil 1 ayda arkadaş
    bu nedir her hafta bahşişmi toplanır
    zaten tutan var tutmayan var telefonla kalkan var işin cılkını cıkarıyorlar bahşişle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkanadam -- 6 Temmuz 2014; 23:26:52 >
  • Bence yasaklanmalı.

Çünkü çok ilkel bir olay bana göre.

Bangır bangır gece davul çalmanın anlamı yok.

Ayrıca buna paralel ramazan topu da yasaklanmalı.Ezan yeterli sadece.

Oruç tutmayan uyuyan hasta olabilir.

Zaten yaz günü olduğu için insanlar çok geç vakitte yatıyorlar bu yüzden de sahura özel olarak davulla kaldırmaya gerek yok.

Ben mesela 3e doğru yatıyorum.

Artık herkesin telefonun da alarm var.

Bir zahmet kurun
  • Adamssa kullanıcısına yanıt
    Sanırım biraz dar pencereden bakıyorsun gelenek kelimesinin anlamını bir araștır. Turist ilgisi için değil o gelenekler.
    Dindarlık tarafına çekmișsin ama alakası olmadığını sen de biliyorsun. Empati diyor bașkalarının görüșüne saygı göstermiyorsun. Sana göre gelișmișlik eskileri bir zararları olmadığı halde atıp yakıp yıkmak mıdır?
    Bence küçücük bir șey biraz da sen empati kur ve ramazan davulcusunu görmek isteyenleri de anlamaya çalıș.

Not: her hafta bahșiș isteyenlere ben de sinir oluyorum bence paralarını belediyeden almalılar ama ne yazık ki tersine ișliyor sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Bence yasaklanmalı.

Çünkü çok ilkel bir olay bana göre.

Bangır bangır gece davul çalmanın anlamı yok.

Ayrıca buna paralel ramazan topu da yasaklanmalı.Ezan yeterli sadece.

Oruç tutmayan uyuyan hasta olabilir.

Zaten yaz günü olduğu için insanlar çok geç vakitte yatıyorlar bu yüzden de sahura özel olarak davulla kaldırmaya gerek yok.

Ben mesela 3e doğru yatıyorum.

Artık herkesin telefonun da alarm var.

Bir zahmet kurun

Sokaktaki araba kornasından da uyanır o zaman hastalar olayı çok abartıyorsunuz

• Ramazan davulcusu, Ramazan ayı deyince akla ilk gelen gelenekselleşmiş bir öğedir. Tabii ki kaldırılmamalı.

Konuyu açan arkadaş başka bir arkadaşa taşınmaya varana kadar tavsiyeler vermiş ama kendisi aynı şeyi düşünememiş nedense

Davuldan rahatsız olan arkadaşlara ;

* Kulaklarınıza pamuk tıkayabilirsiniz
    * Davul sesinin sizi rahatsız etmeyeceği başka bir eve taşınabilirsiniz
    * Eğer taşınma durumunuz yoksa o zaman konuyu açan arkadaşın dediği gibi , oy verdiğiniz kişileri değiştirin
  • çoğu kişi savunmuş, ben de savunuyorum ancak davulculuğu değil 'ramazan davulculuğu'nu savunuyorum. güzelce çalarsın manini söylersin amenna ama adam sanki düğünde gibi patlatırcasına çalıyor davulu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Ramazan davulcusu, Ramazan ayı deyince akla ilk gelen gelenekselleşmiş bir öğedir. Tabii ki kaldırılmamalı.

Konuyu açan arkadaş başka bir arkadaşa taşınmaya varana kadar tavsiyeler vermiş ama kendisi aynı şeyi düşünememiş nedense

* Eğer taşınma durumunuz yoksa o zaman konuyu açan arkadaşın dediği gibi , oy verdiğiniz kişileri değiştirin

Kafan mı iyi dostum?

Bir yanlış karşısında neden kendimi yanlışa göre düzenleyeyim yanlışı eleştirmek yerine.
    Bunu ancak sen yaparsın.

• Yine gümbür gümbür anlamsızca vuruyor davula.
    Uyumadığım halde rahatsız oluyorum arkadaş ne kadar saçma bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adamssa

Yine gümbür gümbür anlamsızca vuruyor davula.
    Uyumadığım halde rahatsız oluyorum arkadaş ne kadar saçma bir şey

Hala aynis seyimi diyosun son bir sey diyorum eger bu kadar rahatsizsan git bunu meslek olarak yapan birisine sor bakalim neder bangir bangir caliyomus bakalim ne kadar para kazaniyomus ailesini nasil gecindiriyormus

• quote:

quote:

Ramazan davulcusu, Ramazan ayı deyince akla ilk gelen gelenekselleşmiş bir öğedir. Tabii ki kaldırılmamalı.

Kafan mı iyi dostum?

Bir yanlış karşısında neden kendimi yanlışa göre düzenleyeyim yanlışı eleştirmek yerine.
    Bunu ancak sen yaparsın.

Onu yanlış kabul eden sen varsın. Bu kadar insan da rahatsız olmuyorsa, bu ancak senin yanlışın olabilir. O yüzden önlemleri almak da senin sorunun.

• quote:

quote:

quote:

Kafan mı iyi dostum?

Bunu ancak sen yaparsın.

Onu yanlış kabul eden sen varsın. Bu kadar insan da rahatsız olmuyorsa, bu ancak senin yanlışın olabilir. O yüzden önlemleri almak da senin sorunun.

Bırak bunu hocam Bay empatinin aklina empati yapmak gelmiyo iste

• Gelenek görenek olduğunu düşünüyorum. Kalmalı

• BJK kullanıcısına yanıt
    Oylamaya bakmadın sen heralde?

Bu kafaya ulaşmak için ramazan ramazan ne içtin?
  • quote:

Oylamaya bakmadın sen heralde?

Bu kafaya ulaşmak için ramazan ramazan ne içtin?

Oylamada isteyen de var istemeyen de doğal olarak. Ya kulağına pamuk tıkayacaksın ya da davul çalınmayan bir mahalleye taşınacaksın bu kadar basit
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç ?
  • Yasaklanmasında adamlar 3:50 de biten sahur için 2 de başlıyorlar çok saçma ve sinir bozucu
    Geleneğimizi kaybedersek neyimiz kalacak batı da batı batıda batı annenizi huzur evinemi koymak istiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Gelenek görenek olduğunu düşünüyorum. Kalmalı

Kanlı çarşaf diye bi geleneğimizde var bizim. Sırf gelenektir görenektir diye kaldırılmamasını istiyorsan bi hatırlatıyım istedim.

Gelenek ne zaman gelenek olmaktan çıkar? Tepki gösterenlerin sayısı artınca.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.