Şimdi Ara

Sizce ramazan davulculuğu yasaklanmalı mı? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

Sizce ramazan davulculuğu yasaklanmalı mı?

(En Son Oy Tarihi: 11.7.2014)
Giriş

Orijinalden alıntı: Adamssa

Evet soru yukarda. Hayır diyenler nedenlerini de söylerlerse çok makbule geçer

Yav hue hue şıkkını eklemenş talep ediyorum "adamsan" mr.Adamssa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Gelenek görenek olduğunu düşünüyorum. Kalmalı

Kanlı çarşaf diye bi geleneğimizde var bizim. Sırf gelenektir görenektir diye kaldırılmamasını istiyorsan bi hatırlatıyım istedim.

Gelenek ne zaman gelenek olmaktan çıkar? Tepki gösterenlerin sayısı artınca.

Yok hayır onu demiyorum. Bende o tip anti-modernist görünümlü olaylara karşıyım.

Ama davul ve ramazan kavramları birbiriyle adeta hemhal oldukları için bu tür tarihi ve eski âdetlerimizi yansıması hasebiyle kalması gerektiğini düşündüm.

Sizin fikrinize de saygı duyuyorum...

• oruc tutmayanlara saygısızlık yapılıyor. hoşgörü nerede hani ? tutmayan , tutanlara ayip olmasın diye dışarıda yemek yiyip su icmiyorsa tutmayana da saygı için davul calmicaksin. çalar saat var , zaten sahura kadar oturuyoruz. Hele gelip bir de para istiyorlar uyuz oluyorum. Banane lan. vermem zaten.

oruc tutuyorum , ben eşitliklen yanayim. oruc tuttuğu için kendini ilah zanneden tiplere uyuz oluyorum.

• Çalsa da olur çalmasa da olur.

• Ben Vali olsaydım eğer Ramazan gelmeden yapacağım ilk iş ramazan topu ve davulcuyu yasaklardım.Nedenini yukarıda yazdım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

Alıntı yapacaktım lakin o kadar dar görüşlü üyeler varki hepsini birden alıntı yapamayacağım.

En komiğide Türk geleneği diyenler olmuş. Ne geleneği , hangi gelenekten bahsediyoruz? Türk devletinin en eski geleneklerinden mi? Bi bakalım Türklerin geleneklerine:

- Türkler, kadın erkek ayrımı yapmazlar.

- Çeşitli dinlere hoşgörüyle yaklaşırlar.

- Törelerini, yaşadığı coğrafya belirler.

- En önemli olmassa olmazı ise bağımsızlık şuurudur.

Arap-Fars etkisinden sonra Türk gelenekleri:

- Erkek, kadından üstündür, kadın-erkek eşitliğinden söz edilemez.

- Çeşitli dinlere hoşgörü ile yaklaşılamaz.

- Töreleri önce Kuran, sonra da hadisler belirler ( Hadislerin gerçekçiliği tartışılmaz, mantığa yatan doğru kabul edilir)

- Şeyhülislamın fetvalarına göre bağımsızlığı tartışılır.

Günümüzde ise hem Osmanlı hem de Cumhuriyet Döneminin getirdiği fikir ayrılıkları hala devam ediyor. Bu davulcu tartışması da , Müslüman olmayanların olduğu bölgelere camii inşaatı da, herkesi bir sayarak gecenin köründe sahura kaldıran gümmm diye bi top sesi de...

Rahatsız edici her türlü eylemden sakınmak gerek. Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter.

Eskiden bölgeler, bucak adı altında din ve mezheplere göre ayrılmıştı. Hatta etnik kökenlerine göre. Alevi mahallesi,Kürt bölgesi, Rum mahallesi, Çerkez sokağı, Ermeni köyü ve daha nice saçmalıklar. Şuanda ise bu sistem kalktı (!) ve insanlar dostça bir arada aynı mahallede birbirleri ile kardeşçe yaşıyor ne güzel!!!

Yahu arkadaş, çalar saatini ayarla, o da olmadı cep telinin alarmını kur. O devirler eskide kaldı, artık oruç tutanda tutmayanda aynı mahallede yaşyor. Millet uyurken güm güm güm diye oruç tutmayan adama zülm etmenin ne anlamı var? Sen gelenek diyosan olmaz olsun öyle gelenek görenek. Gelenekler, insanları iyiye güzele yönlendirmediği zaman gelenek olmaktan çıkar, gerici olur.

Kesinlikle sonuna kadar katiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.