Şimdi Ara

Sizce seçimlerim nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba seneye evleneceğim kısmetse ve şimdiden ufak ufak araştırmalara filan başladım. Tabi burada ki üstadlar sayesinde de birçok fikir oluştu ve birkaç seçim yaptım bütçem dahilinde. Sizler de yaptığım seçimlere bi göz atıp yorumlarsanız sevinirim.

Bulaşık M. Profilo bm6224 beyaz olacak
    Çamaşır M. electrolux EWF1486GDW
    yalnız buzdolabında tam karar veremedim 1400 tl e kadar birşey bakıyorum ancak yorumlar dahilinde 1750 e kadar cıkabilirim zorlayarak.

ocak ve fırın için de soyle orta seviye oneri rica edicem sizden. Ocak set üstü olacak.

Bunlar da küçük ev aletleri
    Süpürge philips-fc917007 veya rowenta-ro8221
    Ütü philips gc 4870 modeli veya 4850 modeli de olabilir eger arada ki 100 tl e yakın farka değmez ise.
    Kettle ise HOMEND 1610 THERMOWATER CAM veya Felix FL-365 Glory bu modeller arasında da karar veremedim. Üstadlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J70 -- 27 Kasım 2012; 17:52:39 >

• yeni evlenmiş biri olarak tavsiyelerimi sıralayayım

buzdolabı lg marka aldım şu ara aynı model dolaplar 1.500 tl civarı
    neden lg çünkü bir çok buzdolabının teknolojisini üreten markadır kendisi
    siemens bosch dolaplarının bazılarını lg üretir, arçelik/bekonun bir dönem tüm dolaplarının teknolojisini sağlıyordu

fırın simfer aldım yerli malı yurdun malı diye memnunum hem set üstü var hem hem fırın kısmı
    alırken nerden alacaksan al pazarlık yap 700 tl lik fırını 500 e alabilmen mümkün (tabi yerli ürünlerde)

çamaşır ve bulaşık mak. arçelik eşim önceden almış,
    ben olsam lg ve samsung a bakardım fiyatları biraz uçuk gelebilir ama inan bir cep telefonu kadar pahalı değil :)

süpürgede homend kullanıyorum deepsilence 1210 du sanırım sessiz ve gerçekten çok iyi çekişi var torbalı, sesine göre çok güçlü çekiyor :)
    kettle almadık biz direk homendin çay makinesi aldık hem kettle hemde çay makinesi olarak kullanıyoruz birde mama suyu özelliği varmış onuda bebeğimiz olunca kullanıcaz inşallah :D modeli de royaltea 1709 (esse de geçen indirim vardı 130 tl civarına verdiler biz 170 küsüre almıştık)

mobilya alacaksan kasımdan şubata kadar tepe home mobilyada sürekli birşeylerin kampanyası oluyor biz bazı mobilyaları oradan almıştık baya uyguna geldi

haricen sormak istediğin konu olursa yardımcı olurum hayırlı olsun şimdiden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: seckinty

yeni evlenmiş biri olarak tavsiyelerimi sıralayayım

siemens bosch dolaplarının bazılarını lg üretir, arçelik/bekonun bir dönem tüm dolaplarının teknolojisini sağlıyordu

fırın simfer aldım yerli malı yurdun malı diye memnunum hem set üstü var hem hem fırın kısmı
    alırken nerden alacaksan al pazarlık yap 700 tl lik fırını 500 e alabilmen mümkün (tabi yerli ürünlerde)

ben olsam lg ve samsung a bakardım fiyatları biraz uçuk gelebilir ama inan bir cep telefonu kadar pahalı değil :)

süpürgede homend kullanıyorum deepsilence 1210 du sanırım sessiz ve gerçekten çok iyi çekişi var torbalı, sesine göre çok güçlü çekiyor :)
    kettle almadık biz direk homendin çay makinesi aldık hem kettle hemde çay makinesi olarak kullanıyoruz birde mama suyu özelliği varmış onuda bebeğimiz olunca kullanıcaz inşallah :D modeli de royaltea 1709 (esse de geçen indirim vardı 130 tl civarına verdiler biz 170 küsüre almıştık)

mobilya alacaksan kasımdan şubata kadar tepe home mobilyada sürekli birşeylerin kampanyası oluyor biz bazı mobilyaları oradan almıştık baya uyguna geldi

Cevap için eyvallah teşekkürler. Konuya gelirsek Lg için pek iyi şeyler duymadım açıkcası servis için ama senin yorumun üzerine arıştırayım biraz. Peki buzdolabının modelini söyler misin ? Çünkü elektronik aletler herkesin deyimiyle şans işi bunu bende tecrübe ettim beyaz eşya için olmasa bile yinede ürünün arkasında duracak markalardan almak istiyorum. Çünkü malum ülkemizde elekrik şebekeleri çok dengesiz ve korumasız birde buna ev tesisatlarının baştan sağma yapıldığını düsünursek bozulma ihtimalleri çok yüksek. Küçük ev aletlerini kafaya koydum homend den alıcam hepsini sadece ütü konusunda biraz kararsızım onun dışında mutfak gereçlerinin birkaçını homendden aldım zaten (mutfak robotu vs.) kullanmak nasip olmadı ama firmayı araştırdım çok samimi geldi yazılanlar ve ilgilenmeleri umarım hayal kırıklığına uğramam ileride :D

• kardeşim paran varsa git arçelik yada boch al. ben hepsini arçelikten alıcam. bildiğin kaliteli markadan şaşma. uzun süre kullanıcaksın çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzknUysL

kardeşim paran varsa git arçelik yada boch al. ben hepsini arçelikten alıcam. bildiğin kaliteli markadan şaşma. uzun süre kullanıcaksın çünkü.

çamaşır makinası hariç arçelik evet boschtan no frost buzdolabıda alınmaz boş yere konuşmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzknUysL

kardeşim paran varsa git arçelik yada boch al. ben hepsini arçelikten alıcam. bildiğin kaliteli markadan şaşma. uzun süre kullanıcaksın çünkü.

hocam zaten maddi yön bu marka tercihlerine itiyor zaten para sıkıntısı olmasa en alasını alırsın evine ama birçoğumuz için elindeki paraya en iyi aleti almaya çalışıyor. Arçelik tamam iyidir güzeldir ama iki gün sonra bir yerden arıza verirse keşke şunu bunu alaydım dememek için içime sinen ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. Ha birde şu var ki her firmanın uzmanlık alanı ve kontrol test prosesi farklıdır. Misal ben homend mutfak robotu aldım 2802 kodlu ama geçen gün reyonlarda tekrar bir bakayım derken Arçelik ve yanlış hatırlamıyorsam Arzum du aynı kalıp aynı motor gücü aynı aparatlar ile de satılıyor tek fart motorun bulunduğu blender tarafı orada da ufak tefek şeyler değişik ve şimdi en ufak pişmanlık içinde değilim keşke Arçelik veya Arzum alsaydım diye çünkü okuğum yorumlarda Homend in müşteri memnuniyeti için sevis ve satış sonrası ilgileri çok daha iyi diğer firmalara nazaran bunda yeni olmalarınında tabi payı büyüktür oda ayrı mevzu ileride göreceğiz. Ama benim içime sindi aldıklarım. Şimdi beyaz eşyadan tutunda tv e kadar araştırıyorum kafamda bir kaç model oluştu ve sizlerlede paylaştım bunların üzerinden yorum yaparsanız sevinirim. Sadece git Lg al veya Bosch almak değilde model belirtirseniz daha iyi olur. Yinede yorumunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkürler arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigben13

quote:

yeni evlenmiş biri olarak tavsiyelerimi sıralayayım

Cevap için eyvallah teşekkürler. Konuya gelirsek Lg için pek iyi şeyler duymadım açıkcası servis için ama senin yorumun üzerine arıştırayım biraz. Peki buzdolabının modelini söyler misin ? Çünkü elektronik aletler herkesin deyimiyle şans işi bunu bende tecrübe ettim beyaz eşya için olmasa bile yinede ürünün arkasında duracak markalardan almak istiyorum. Çünkü malum ülkemizde elekrik şebekeleri çok dengesiz ve korumasız birde buna ev tesisatlarının baştan sağma yapıldığını düsünursek bozulma ihtimalleri çok yüksek. Küçük ev aletlerini kafaya koydum homend den alıcam hepsini sadece ütü konusunda biraz kararsızım onun dışında mutfak gereçlerinin birkaçını homendden aldım zaten (mutfak robotu vs.) kullanmak nasip olmadı ama firmayı araştırdım çok samimi geldi yazılanlar ve ilgilenmeleri umarım hayal kırıklığına uğramam ileride :D

LG GN-M602YSX olması lazım yada LG GN-M652YSX aralarında boyut farkı olduğu için biri 602 biri 652 tam hatırlamıyorum
    lg teknik servisine gelirsek ben kurulum için servisi aradım, kurmaya geleceklerinde ben çalışıyor olduğum için babam durdu başlarında gelen servis çalışanı babamın tanıdığı çıktı ürün için iyi şeyler söylemiş ama malum elektronik şans işi, ben bu forumdan araştırıp karar verdim ürünleri alırken 2 marka üzerinde duruluyordu biri lg diğeri sharp ben lg yi tercih ettim, araştırırken dikkatimi çeken şey şu oldu siemens ve bosch ürünleri içinde lg buzdolabı ile birebir aynı olan buzdolapları var ve içine bakıldığında üretim yeri korea yazıyor yani lg tesisleri :) almanlar bile lg yi seçiyorlarsa vardır bir bildikleri :) şuda var bosch ta 2500 tl ise lg de 2000 tl :) (bu arada tv yide lg den aldım)

homende gelince benim aldığım çay makinesi arızalanmıştı, aradım kargo gelecek dediler dedikleri gibi de geldi teslim ettim 5. gün ürün geri geldi
    inşallah böyle hizmetler diğer servislere örnek olur da hepsi bu şekilde çalışır :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem nasıl sizce?
    4 ay önce açıldı
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    Sistem sizce nasıl?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

LG GN-M602YSX olması lazım yada LG GN-M652YSX aralarında boyut farkı olduğu için biri 602 biri 652 tam hatırlamıyorum
    lg teknik servisine gelirsek ben kurulum için servisi aradım, kurmaya geleceklerinde ben çalışıyor olduğum için babam durdu başlarında gelen servis çalışanı babamın tanıdığı çıktı ürün için iyi şeyler söylemiş ama malum elektronik şans işi, ben bu forumdan araştırıp karar verdim ürünleri alırken 2 marka üzerinde duruluyordu biri lg diğeri sharp ben lg yi tercih ettim, araştırırken dikkatimi çeken şey şu oldu siemens ve bosch ürünleri içinde lg buzdolabı ile birebir aynı olan buzdolapları var ve içine bakıldığında üretim yeri korea yazıyor yani lg tesisleri :) almanlar bile lg yi seçiyorlarsa vardır bir bildikleri :) şuda var bosch ta 2500 tl ise lg de 2000 tl :) (bu arada tv yide lg den aldım)

homende gelince benim aldığım çay makinesi arızalanmıştı, aradım kargo gelecek dediler dedikleri gibi de geldi teslim ettim 5. gün ürün geri geldi
    inşallah böyle hizmetler diğer servislere örnek olur da hepsi bu şekilde çalışır :D

Anladım hocam sağol bende bi bakayım dediklerine ama tv konusunda Panasonicten vazmicem :) Süpürge için Homend i düşünmeye başladım ama modele karar veremedim daha :S

• Merhaba arkadaşlar. Bilgilerimizi paylaşarak daha iyi seçimler yapabildigimiz için öncelikle emegi geçen herkesi kutluyorum gerçekten. Düne kadar bu islerden hiç anlamazdim ama iş başa düşünce istemesede bilgi sahibi oluyor insan. Piyasada da özellikle müşteri memnuniyeti odakli yerine satış odakli satış temsilcileri olunca insanın pek güveni kalmıyor malesef. Bende ütüde philips gc3760 185 tl ye, supurge de yine philips fc8761/01 389 tl ye aldım. Bu ürünler i arastrarak almıştım. Seçim yapmak istediğiniz ürünlerse aldığım yerlerin bilgisini verebilirim, yardımim akmasada damlasin istedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigben13

quote:

Anladım hocam sağol bende bi bakayım dediklerine ama tv konusunda Panasonicten vazmicem :) Süpürge için Homend i düşünmeye başladım ama modele karar veremedim daha :S

Modeli hatirlamiyorum ama homendin mor beyaz modeli vardi torbali bence guzel bir model bende dusunuyorum ama kullanan yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: den_eme7

Merhaba arkadaşlar. Bilgilerimizi paylaşarak daha iyi seçimler yapabildigimiz için öncelikle emegi geçen herkesi kutluyorum gerçekten. Düne kadar bu islerden hiç anlamazdim ama iş başa düşünce istemesede bilgi sahibi oluyor insan. Piyasada da özellikle müşteri memnuniyeti odakli yerine satış odakli satış temsilcileri olunca insanın pek güveni kalmıyor malesef. Bende ütüde philips gc3760 185 tl ye, supurge de yine philips fc8761/01 389 tl ye aldım. Bu ürünler i arastrarak almıştım. Seçim yapmak istediğiniz ürünlerse aldığım yerlerin bilgisini verebilirim, yardımim akmasada damlasin istedim :)

Sanada eyvallah hocam herkes bildiği ve aldığı ürünleri paylaşarak hem fiyat olarak kesemizi rahatlatıyoruz hemde içimize sinerek aldığımız için kafamız rahat oluyor herkese teşekkürler. Hocam peki aldığın ürünlerden memnun musunuz ? özelliklede süpürgede hala muallaktayım torbalı mı torbasız mı diye :S bu yüzden hangisi denk gelirse onu alıcam gibi :D Bu arada vereceğin yer bilgisini de bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059
    Modeli hatirlamiyorum ama homendin mor beyaz modeli vardi torbali bence guzel bir model bende dusunuyorum ama kullanan yok

Deepsilence 1210 sanırım dediğin model benimde kafamda ki modellerden aslında ama tam kararı veremedim.
  • aynen üstadım hepimiz bilgilerimizi paylaştıkça tüketiciler olarak bizden bilgilisi, fiyat araştırdıkçada aşırı kar marjlı çalışan firmalardan o kadar korunmuş oluruz.
    süpürge ve ütü üretilme amacını henüz yerine getiremiyor istirahatta :) ama aldığımız gün Nişanlım test ettiğinde ilk izlenimleri gayet iyimiş.
    ütü de satıcılar genellikle azur serisini öneriyor ama benim aldığım modeli seçmemde ki en büyük sebep %25 tasarruf olmasıydı. izmir balçova kipa boynerde hafta sonu %25 indirim vardı üstüne birde nakit indirim %5 yapılınca 185-TL ye geldi.
    süpürge konusunda da toz torbalıların torba doldukça performansında düşüş olduğunu duyunca bu modele niyetlendik. maraton serisinin en alt versiyonuymuş. bunuda izmir kipadan 389-TL ye aldım bundan başka en ucuzu da teknosada 400-TL ye teknosada diye biliyorum. diğer yerlerde 450-TL den bir başlıyor 550 ye kadar devam ediyor. hatta kipada ilk gördüğümde bu üründe yanlışlık var diğer mağazalardakinden değildir bu kadar fiyat farkı nasıl olur demiştim :)

• quote:

aynen üstadım hepimiz bilgilerimizi paylaştıkça tüketiciler olarak bizden bilgilisi, fiyat araştırdıkçada aşırı kar marjlı çalışan firmalardan o kadar korunmuş oluruz.
    süpürge ve ütü üretilme amacını henüz yerine getiremiyor istirahatta :) ama aldığımız gün Nişanlım test ettiğinde ilk izlenimleri gayet iyimiş.
    ütü de satıcılar genellikle azur serisini öneriyor ama benim aldığım modeli seçmemde ki en büyük sebep %25 tasarruf olmasıydı. izmir balçova kipa boynerde hafta sonu %25 indirim vardı üstüne birde nakit indirim %5 yapılınca 185-TL ye geldi.
    süpürge konusunda da toz torbalıların torba doldukça performansında düşüş olduğunu duyunca bu modele niyetlendik. maraton serisinin en alt versiyonuymuş. bunuda izmir kipadan 389-TL ye aldım bundan başka en ucuzu da teknosada 400-TL ye teknosada diye biliyorum. diğer yerlerde 450-TL den bir başlıyor 550 ye kadar devam ediyor. hatta kipada ilk gördüğümde bu üründe yanlışlık var diğer mağazalardakinden değildir bu kadar fiyat farkı nasıl olur demiştim :)

Kipa mı orayı aslında iyi takip etmek lazım bazen şuursuzca fiyatlar veriyorlar :D Ama kendilerininde haberi filan yok yani indirim vs yazmıyor :D bir ara 2 sene önce yaklaşık nestle 320 veya 300 gr lık kavanozda çikolata 2 liraydı ama ne indirim yazıyordu nede başka birşey :D birde mobil motor yağı 4 litre 32 liraya kadar düştü bi ara ben 50 lira iken almıştım :D şimdi ara ara beyaz eşyalara bakıyorum veya küçük ev aletlerinde pek bi indirim göremedim açıkcası birde modeller çok az ama takipteyim belki bi düşeş bulurum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: J70

quote:

aynen üstadım hepimiz bilgilerimizi paylaştıkça tüketiciler olarak bizden bilgilisi, fiyat araştırdıkçada aşırı kar marjlı çalışan firmalardan o kadar korunmuş oluruz.

Kipa mı orayı aslında iyi takip etmek lazım bazen şuursuzca fiyatlar veriyorlar :D Ama kendilerininde haberi filan yok yani indirim vs yazmıyor :D bir ara 2 sene önce yaklaşık nestle 320 veya 300 gr lık kavanozda çikolata 2 liraydı ama ne indirim yazıyordu nede başka birşey :D birde mobil motor yağı 4 litre 32 liraya kadar düştü bi ara ben 50 lira iken almıştım :D şimdi ara ara beyaz eşyalara bakıyorum veya küçük ev aletlerinde pek bi indirim göremedim açıkcası birde modeller çok az ama takipteyim belki bi düşeş bulurum :)

dediklerinin aynısına harfiyen şiddetle katılıyorum :) aldığım üründe de 389-TL etiket fiyatı yazıyordu ve üstünde indirime dair ufacık bir bilgi dahi yoktu. bunun fiyatı hep böyleydi dercesine :) media markta aynı ürün 440-TL ye satılıyordu adamlar indirimi daha ucuzunu bulamazsın gibi tanıtım yapıyordu, kapının önüne bile yazmışlar indirimi. piyasada daha uygunu var mı bilmiyorum ama tabi doğru ürünü aldıysam (fiyattan dolayı şüphe devam ediyorda) kipanın fiyatı çok uygun geldi.
    kesinlikle ara ara fiyatlarına bakmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: J70

Arkadaşlar merhaba seneye evleneceğim kısmetse ve şimdiden ufak ufak araştırmalara filan başladım. Tabi burada ki üstadlar sayesinde de birçok fikir oluştu ve birkaç seçim yaptım bütçem dahilinde. Sizler de yaptığım seçimlere bi göz atıp yorumlarsanız sevinirim.

Bulaşık M. Profilo bm6224 beyaz olacak
    Çamaşır M. electrolux EWF1486GDW
    yalnız buzdolabında tam karar veremedim 1400 tl e kadar birşey bakıyorum ancak yorumlar dahilinde 1750 e kadar cıkabilirim zorlayarak.

ocak ve fırın için de soyle orta seviye oneri rica edicem sizden. Ocak set üstü olacak.

Bunlar da küçük ev aletleri
    Süpürge philips-fc917007 veya rowenta-ro8221
    Ütü philips gc 4870 modeli veya 4850 modeli de olabilir eger arada ki 100 tl e yakın farka değmez ise.
    Kettle ise HOMEND 1610 THERMOWATER CAM veya Felix FL-365 Glory bu modeller arasında da karar veremedim. Üstadlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. Saygılar..

hepsi bilindik marka ama herşey kullanınca belli olur sana tavsiyem gir şikayetvar.com'a bak bakalım seçtiğin ürünlere yol gösterici olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.