Evimin sınırları içerisine izinsiz giren her türlü böceği öldürürüm. Mülkiyet hakkı denen bir şey var...
arada bi temizlersen böcek bahane bulup giremezher böcek giren ev pis değil ama bu yanıda var elbet.yok sen mülkiyet hakkım var diyosan öldükten sonra o senden hakkını fazlasıyla alır canım kardeşim
quote:
Orjinalden alıntı: canozgur
Evimin sınırları içerisine izinsiz giren her türlü böceği öldürürüm. Mülkiyet hakkı denen bir şey var...
+99999
ben öldürdükten sonra yiyorum, yani tamamen hayatta kalmak için olduğundan günah olcağını sanmam, tavuk kesip yemek gibi bişey benim için.
quote:
Orjinalden alıntı: radressss
ben öldürdükten sonra yiyorum, yani tamamen hayatta kalmak için olduğundan günah olcağını sanmam, tavuk kesip yemek gibi bişey benim için.
karasineğin içerisinden beyaz beyaz kurtçuklar çıkıyor.. Onlarıda yiyor musun güzel arkadaşım Şifa niyetine değil mi ?
Sinek öldürmek günahsa ben cehennemliğim. Daha bugün dışarda ışığın yanındaki 10-15 sivrisineği katlettim.
Sana zarar verecek canlıyı öldürmek günah değildir. Ama mesela bir örümcek. Duvarın köşesine ağ yapmış duruyor orda. Gidip onu öldürmek günahtır. Sivrisinekle bir tutulamaz.
Sinek sana hamle yaptığı andan sonra 3 saniye içinde öldürdün öldürdün, çünkü reflekse girer, bir şekilde yırtarsın. Ama bi salise kayarsa, günah olur.
quote:
Orjinalden alıntı: Mystério
quote:
Orjinalden alıntı: radressss
karasineğin içerisinden beyaz beyaz kurtçuklar çıkıyor.. Onlarıda yiyor musun güzel arkadaşım Şifa niyetine değil mi ?
vitamini orda
Soru: Evimizde bulunan sivrisinekleri veya diğer hayvanları öldürmenin günahı var mı?
Cevabımız
Değerli Kardeşimiz;
1- Evdeki canlıları öldürmeden dışarı atmanın yollarını arayacağız. Her canlının hayatını korumaya gayret göstereceğiz.
2- Buna rağmen onlara engel olamıyor ve bize zarar veriyorsa onları öldürmak caizdir, haram değildir.
3- Dışarıda bize zararı olmayan hayvanları öldürmek gibi bir anlayış kesinlikle doğru değildir. En azından mekruhtur.
arada bi temizlersen böcek bahane bulup giremezher böcek giren ev pis değil ama bu yanıda var elbet.yok sen mülkiyet hakkım var diyosan öldükten sonra o senden hakkını fazlasıyla alır canım kardeşim
Ne alakası var pisle temizle. Diyelim ev temiz, böcekle mi yaşayalım. Ben onun evine girersem o da bana saldırsın. Mantığa bak gece gece...
sinek eve ne için giriyor Allahınızı severseniz dolaşmak için mi sokmak için geliyor o halde sende onu öldüreceksin
geçen pc basındayım ogle vaktı havada sıcak neyse boel gozume bsııler ılısıyır rahatsız oluom basımı sag taraf dogru cevırıom bı tırsıntyla bırlıkte bırden bıre bı orumcekle goz goze gelıom.Utanmasa basıma koncak.bole sarı bısı dı nese elıme aldıgım bı cısımle sarktıgı agı koparttım ve yere dustu.dedım alıyım sunu bı peceteyle balkondan yenı hayatına yelken acsın dedım. tam yakalıcam ne cıns bıseyse artık bana zıplayan turu denk gelmıs sarı bıde. tam yakalıcam zıplıo halıyle bn bıraz tırs trs. nese 3-4 hamleden sonra yakaladım.tam atcam balkona dogru gıdıom bı ıcım kalktı o anda. ezı verdım orumcegı pecete ıcındeyken.Allah tahsılatını affetsın ne dıyelım. ılk defa zıplayan orumcek gormus olammadan dolayımı yoksa daha once kıtap okurken basımın yanındakı perded yumruk kadar sarı bı orumcek gormus olamamdan mıdır nedır yaptım bole bsı.nese artık olan oldu
quote:
Orjinalden alıntı: AurorAbeam
Dün gece sivrisnek uyutmadı beni 1 saat uğraştım vınn vınn kulağımın dibinde Bari sok bir yerden aha kolumu çıkarıyorum dışar sok ordan git vınlama kulağımda uykum var. Anlamıyor ki. Yoğun çabalarımız sonucunda gürültüye uyanan kardeşimle beraber yakaladık. Ölmek üzereydi, can çekişiyordu. Kalemlikte gözüme çarpan sulu boya fırçasının üzerine sivrisineği koydum ve yan kapağı açık olan kasanın 3000 devirde dönen fanına doğru yönelterek... Birden ortadan kayboldu! Işınlanmıştır diye düşünüp uyumaya karar verdim ve gerçekten ışınlandığını farkettim. Çünkü mışıl mışıl uyumuştum
quote:
Orjinalden alıntı: HilFul
Sinek sana hamle yaptığı andan sonra 3 saniye içinde öldürdün öldürdün, çünkü reflekse girer, bir şekilde yırtarsın. Ama bi salise kayarsa, günah olur.
awıudjawoıdjaosd ahahha
quote:
Orjinalden alıntı: AurorAbeam
Dün gece sivrisnek uyutmadı beni 1 saat uğraştım vınn vınn kulağımın dibinde Bari sok bir yerden aha kolumu çıkarıyorum dışar sok ordan git vınlama kulağımda uykum var. Anlamıyor ki. Yoğun çabalarımız sonucunda gürültüye uyanan kardeşimle beraber yakaladık. Ölmek üzereydi, can çekişiyordu. Kalemlikte gözüme çarpan sulu boya fırçasının üzerine sivrisineği koydum ve yan kapağı açık olan kasanın 3000 devirde dönen fanına doğru yönelterek... Birden ortadan kayboldu! Işınlanmıştır diye düşünüp uyumaya karar verdim ve gerçekten ışınlandığını farkettim. Çünkü mışıl mışıl uyumuştum
Bende denicem
Geçen sene muğla-akyaka'ya gitmiştim. Herkesin elinde sinek kovucu. Sordum nedir olay diye, hayvan hakları savunucuları ilaçlamaya izin vermiyormuş. Etmediğim küfür kalmadı o entellere. Kaldığım süre boyunca ısırılmadık yerim kalmadı. Sivrilerde normal sivri değil mutasyonamı uğramış ne şişen bi yer 2-3 günde anca indi. O günden beri sineklere daha bir nefretle bakıyorum.
Hiç düşünmeyin, öldürün
ya bu yeni sinekler bi daha gelişmiş bi ısırıyor bildiğin 2cm genişliğinde şişiyor valla ben ne gorursem öldürüyorum hatta yanımda peçete bulunduruyorum sırf sinekler için ki gördüğüm anda öldürebiliyim diye
Sinek öldürmek günahsa arabada kullanmayalım ozaman, hele uzun yolculuklarda ön cam komple sinek leşi olup çıkıyor
sinek öldürmek günah veya değil farketmez rahatsız ediyorsa mutlaka öldürürüm hatta öldürmessem rahat edemem