Şimdi Ara

Sizce sinek öldürmek günah mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet hep merak ettiğim bir konu çünkü en çok öldürdüğümüz hayvanlardan evlerimizde.Herhangi bir fikrim yok konuda görüş almak istiyorum eğer dini olarak bir dayanakta gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinek Öldürmek Günah mı?

Sinek öldürmek günah olup olmadığı, yüzyıllardır tartışılan bir konudur. Bu konuda farklı dinlerin ve mezheplerin farklı görüşleri vardır.

İslamiyet'te Sinek Öldürmek

İslam inancına göre, sinekler Allah'ın yarattığı canlılardır ve her canlı gibi yaşama hakkına sahiptirler. Ancak sinekler, insanların sağlığına zarar verebilecek hastalıklar taşıyabilirler. Bu nedenle, sinekleri öldürmek zararlıdır.

Hıristiyanlık'ta Sinek Öldürmek

Hıristiyanlık, genel olarak tüm canlılara saygı göstermeyi öğütler. Bununla birlikte, sinek gibi zararlı böceklerin öldürülmesinin günah olmadığı kabul edilir.

Musevilik'te Sinek Öldürmek

Yahudilikte, sinek öldürmek günah olarak görülmez. Ancak, sineklerin yaşamına saygı göstermek önemlidir.

Sonuç

Sinek öldürmek günah olup olmadığı konusunda net bir cevap yoktur. Bu, her bireyin kişisel inançlarına ve içinde bulunduğu kültürün değerlerine bağlıdır. Zararlı böcekleri öldürmek sağlığı korumak için gerekli olabilirken, tüm canlılara saygı göstermek de önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sana zarar veriyosa no problem
  • hangi kaynağın ne dediğini bilmeden sadece kendi fikrimce söylüyorum bence günahtır

dipçik: hacı sen miydin
  • yüreğinin götürdüğü yere git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4EF5D30D9

hangi kaynağın ne dediğini bilmeden sadece kendi fikrimce söylüyorum bence günahtır

dipçik: hacı sen miydin
    Zarar veriyorsa nefsi müdafaya girer, bence dünah değildir. Kısa vadeli psikolojik travmalar geçirmeme sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

Zarar veriyorsa nefsi müdafaya girer, bence dünah değildir. Kısa vadeli psikolojik travmalar geçirmeme sebep olabilir.

Alıntıları Göster
    sanırım değil ama olabilirde emin değilim ineklere bakmak lazım arka tarafındaki sinekleri öldürüyorlarsa sonuc negatif yani günah değil onlar öldürmüyorlarsa bizimde öldürmemiz lazım kanısındayım fakat yakınlarda inek bulup bu konuyu test etmem cok zor olduğundan bu testi pass geciyorum

• Şimdi şöyle düşün. Sivrisinek seni ısırıyor dimi? Öldürmezsen ısırır. Bir de şu şekilde düşün. Cephedesin, savaşıyorsun, karşında düşman, mesafe çok yakın. Ya vuracaksın yada vurulacaksın. O mantıkten giderseeeeeeeek günah olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bana Izin Yokmu

sanırım değil ama olabilirde emin değilim ineklere bakmak lazım arka tarafındaki sinekleri öldürüyorlarsa sonuc negatif yani günah değil onlar öldürmüyorlarsa bizimde öldürmemiz lazım kanısındayım fakat yakınlarda inek bulup bu konuyu test etmem cok zor olduğundan bu testi pass geciyorum

Alıntıları Göster
    iç birşey olmaz gebert tükür içine yaa tartıştığınız konuya bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Serhadss

iç birşey olmaz gebert tükür içine yaa tartıştığınız konuya bak

Alıntıları Göster
    Aklıma bu geldi nedense,koyayım dedim : )

• quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Awesome

Alıntıları Göster
    sivrisinek mi,karasinek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedo20

sivrisinek mi,karasinek mi?

Alıntıları Göster
    bir köpeği balinayı öldürmekle aynı birşey bence sonuçta oda canlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bana Izin Yokmu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bana Izin Yokmu

Sen hayatını bir inek olarak mı baz alıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Scott.

bir köpeği balinayı öldürmekle aynı birşey bence sonuçta oda canlı

Alıntıları Göster
    Bana ayaklı kan bankası muamelesi yapan bir canlıya neden hoşgörülü yaklaşıyim ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Awesome

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TheMassacre

Süper ya

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Bana ayaklı kan bankası muamelesi yapan bir canlıya neden hoşgörülü yaklaşıyim ki

Alıntıları Göster
    Vallahi daha 5 dakika olmadı bir tane karasineği annemin çok sevdiği koltuk takımının yastığıyla öldürdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalgardiyan

quote:

Orjinalden alıntı: TheMassacre

Süper ya

Alıntıları Göster
    öldürme istersen evi sinek bassın sonra takam kafana

• quote:

Orijinalden alıntı: At Düşkünü

öldürme istersen evi sinek bassın sonra takam kafana

Alıntıları Göster
    zararı olmayan hiç bi canlı öldürülmez. evine giriyorsa gircek nedenleri yok etmekle başla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gradyo

zararı olmayan hiç bi canlı öldürülmez. evine giriyorsa gircek nedenleri yok etmekle başla.

Alıntıları Göster
    Dün gece sivrisnek uyutmadı beni 1 saat uğraştım vınn vınn kulağımın dibinde Bari sok bir yerden aha kolumu çıkarıyorum dışar sok ordan git vınlama kulağımda uykum var. Anlamıyor ki. Yoğun çabalarımız sonucunda gürültüye uyanan kardeşimle beraber yakaladık. Ölmek üzereydi, can çekişiyordu. Kalemlikte gözüme çarpan sulu boya fırçasının üzerine sivrisineği koydum ve yan kapağı açık olan kasanın 3000 devirde dönen fanına doğru yönelterek... Birden ortadan kayboldu! Işınlanmıştır diye düşünüp uyumaya karar verdim ve gerçekten ışınlandığını farkettim. Çünkü mışıl mışıl uyumuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: gradyo

Alıntıları Göster
    oda aynı canı taşıyor ama, öldürülmek için de bazen kaşınıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: IORI

oda aynı canı taşıyor ama, öldürülmek için de bazen kaşınıyor...

Alıntıları Göster
    Evimin sınırları içerisine izinsiz giren her türlü böceği öldürürüm. Mülkiyet hakkı denen bir şey var...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.