Şimdi Ara

Sizce tiyatro nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
12.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana tiyatronun en basit ve açıklayıcı tanımını söylermisiniz

• Tiyatro hayatın aynasıdır!
    İstanbul şehir tiyatroları anonsu.. Ben de katılıyorum..
  • sınırları düşünüldüğü kadar dar olmayan,hayatın her noktasında aslında sürekli ilerleyen bir sanat tiyatro.
    sadece gidip sahnede yürüyüp konuşanlara bakıp olayı bitirmemek gerek
  • anlatılması zor aslında ama yinede fikrimi söyleyeyim tiyatro, özgür olmaktır..
    sahnede olmak istediğin veya şuana kadar hiç anlam veremediğin bir sürü kişinin kimliğine bürünerek aslında nasıl olduklarını anlayabilmektir.. tiyatro hayattır.. hayattaki ayrıntıları bir bir gözler önüne sergilemektir..tiyatro bambaşka bişeydir...kendini hiç olmadığın kadar mutlu hissettiğin andır tiyatro..
  • Tiyatro= Yıldız Kenter yada William Shakespeare
  • TYATRO ;YAŞADIGIN ZAMAN DILIMININ PERDELENMİŞ YÜZÜ
  • fransız yazarlarına karşı Shakespeare çok basite kaçıyor...
    Moliere tavsiye ederim

quote:

Orijinalinden alıntı: ASiK_SHaKeSPeaRe

Tiyatro= Yıldız Kenter yada William Shakespeare
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dershane şart mı sizce
    5 yıl önce açıldı
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayatın ta kendisidir tiyatro
  • tiyatro insana insanı insanca anlatmaktır.
  • Hayat bi sahne bi de oyuncularız..
  • eski bir tiyatrocu olarak.

tiyatrocu açısından bakarsak:istediğin herşeyi yapabildiğin ve istediğin şey olabildiğin bir şey.(mesela ben gazeteci çocuk rolü yaparken veya tecavüze uğrama rolünde veya hanzo bir izleyici iken) gerçekten rolümü hissederek oynamıştım.Bitimde 250 kişinin alkışlaması ve aldığımız çiçek beni çok sevindirmişti.Tabi bu tiyatro hocası ilede alakalı bir şey.Oyunun belli bir ana teması vardı fakat bize oyunda istediğiniz şeyi yapın derdi.İsterseniz kendiniz karakter çıkarın oyunun ortasında canlandırın derdi.

Seyirci olarak açıklarsam:Bazı oyunlar hariç çok sıkıcı ve gereksiz bir şey.Ben oynarken polis okulu tiyatrosu gelmişti.Bir kitabın oyununu yapıyorlardı çok sıkılmıştım.Ama bazı oyunlar var güldürür mesaj verir.O oyunlara bayılırım işte.
  • TİYATRO : Hayatın anlaşılabilir yönünü,sahnede yaşamaktır.
  • Tiyatro: Kamera arkası olmayan filim , Silmeden Çizebilme sanatı
  • quote:

Orjinalden alıntı: gerekmez

hayatın ta kendisidir tiyatro

• Aslinda bir konu uzerinde yapmak istedigimiz herseyi sahnede yapiyoruz mesela hayatta bunu yapmak zordur ama orasi ole bi yer ki konu ile dalga gec onu al basa koy sona koy yap birseyler bir edep cercevesinde yapilan hayatini guzellestiren hayattala dalga gecebildigin hayatin aynisi yani aynasi dir...Salondaki insanlar senin her ne kadar izleyecin olsada onlar aslinda oyunun bir parcasidir... O sahenenin tozu cigerlerine isledigi zaman oinu birakmak cok zor onu ole bir seviyorsunki... Hayatimi berbat edebilirim onun icin tiyatro benim icin bir oidol yasam tarzidir...

• insanı,insanca,insanla anlatan en lazım sanat dalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: odieuodette

bu ne bicim mesaj bole bisi annamadm

insanı,insanca,insanla anlatan en lazım sanat dalı.

• tiyatro...

vazgeçtiğim...yaşam tarzı yapmamın imkansız olduğu...
    içinde hayran olduğum dünyayı barındırmadığını anladığım ve
    bizzat işin içindekiler tarafından anlatıldıgım en sevdiğim kavram...

• insanı,insanca,insanla anlatan en lazım sanat dalıdır tiyatro

• ben biraz daha sinemadan yanayım. sinamanın tiyatronun yerini aldıgı kanısındayım. zaten tiyatronun seyirci bulamamasıda tamamen bundan. ekonomi ile pek alakalı degil gibi çünkü çok ucuz hatta bedava oyunlar bile oluyo ama tiyatrocular gene seyircisizlikten yakınıyor. tiyatroda anlatmak istediklerinizi sinemada degişik görsel efectler ile kusursuzca anlatma imkanına sahipsiniz. tiyatronun sıcaklıgıda pek yok oyuncu oyununu oynar selamını verir perde kapanır. seyirci le oyuncu arasında pek bir yakınlaşma olmuyo. hergün tv de gördügümüz hayatını tamamen bilgimiz sinema oyuncularını ben kendime daha yakın hissediyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.