Şimdi Ara

SİZCE TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMELİ Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayal kurmayalım beyler. Olsa fena olmazdı ama ahval ve şerait ne yazık ki müsade etmiyor..

Bir kere stratejik açıdan adamların sömürü ve yeşil hat yolunun en kalın yerinden geçiyoruz.. yani onlara göre bizler affınıza sığınıyorum g.tünden manivelayla kurulmuş Ağızda allahüekber elde de dandiğinden keleş ,sadece fiziksel instansıyla var olan ve ellerindeki kaynağı işlenmeye hazır elmas olan bir topluluğuz biz..Sovyetlerin dağılmasından sonra da iyice pohpohlanmış g.tü kalkmış cinsinden..

Adamlar bizi ne biçim adam yerinde görüyor..

Tek dertleri ortaya çıkan bu kontrolsüz durumun kendilerini tehdit etme noktasına geldiği ve bu yüzden bizi pohpohlamaya çalışıyorlar..

Yemezler abi..

Bu şartlarla AB işi olmaz..

Adamlar resmen toprak verin diyor..

Yapmadıkları Ali Cengiz oyunu kaldı mı???
  • abi kim oldugu önemli değilde yazdıgına hala katıla katıla gülüyorum

ne demiş..

"<b>Originally posted by customadam

niet etmeden once gerdeee girmek sevap deildir o yuzden once 2 rekat namaz kilin tabi once abdest alin sonra ya allah ya bismillah diin sooorada sabaaaa kadar aaaah uuuh.. kari yeter derse bile yok diin ben namaz kildim sartlari yerine getirdim filan deyin yani..bu arada azinada verin arkdana da kayin cunku namaz kildik felan. gunah diil yani. ben mesla gusul abdest almadan takmam karia temiz olcek bi kere.. soora oruc moruc tutuosa o zaman iftardan sora kayabilirsinizi. hatta iftari ...neyse. ehe </b> "
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by HeavyWeight</i>
    <br />abi kim oldugu önemli değilde yazdıgına hala katıla katıla gülüyorum

ne demiş..

"<b>Originally posted by customadam

niet etmeden once gerdeee girmek sevap deildir o yuzden once 2 rekat namaz kilin tabi once abdest alin sonra ya allah ya bismillah diin sooorada sabaaaa kadar aaaah uuuh.. kari yeter derse bile yok diin ben namaz kildim sartlari yerine getirdim filan deyin yani..bu arada azinada verin arkdana da kayin cunku namaz kildik felan. gunah diil yani. ben mesla gusul abdest almadan takmam karia temiz olcek bi kere.. soora oruc moruc tutuosa o zaman iftardan sora kayabilirsinizi. hatta iftari ...neyse. ehe </b> "
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

yeni okudum da
    ben de gulmeye başladım.aşşağı bakın
    ehuhehhuheuhuhuehehhuhe......
    durdurun beni yaw

• Tam matrak adam ya.. Sevdim bunu
  • hele şuna ne dersiniz.

topicin birinde gece boşalmış eleman oruç tutmuş vs. eleman yorum yapıyor

<b<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by customadam</i>
    <br />bise olmaz len diom ya istersen tikir tikir uyuyodum bosaldim ayaaana karia tak kim ne bilcek. bise olmaz la ne korkmain olm
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> </b>
  • :) uheahua valla yemin ederim AB'ye sırf belki PC fiyatlari duserde ucariz dye girmek ve altima bir tane Aston Martin CX7 Almak icin giricem.
    baska bise icin degil siz ne icin giriceksiniz HE ?
  • siz avrupalı olsanız 70 milyonluk gsmh si düşük insanı alırmıydınız?Bizim AB ye ihtiyacımız var.Onların bize değil.Olduğu zaman anca alırlar.
  • AB bizi bölüp napıcak? kime vericek bizim parçamızı? En yakın yunana mı, kendisinden olmayan israile mi, suriyeye mi, irana mı, rusyaya mı?

Biz AB için gerekenleri yapıyo muyuz? Salla AB'yi, adam gibi yaşamak için gereken standartların neresindeyiz? Bizim insanımız tüm kurumlarıyla (eğitim, sağlık, ordu vs) devletimiz nezdinde nerede, kendi insanımız kendini ve kendinden başka halkın geri kalan kısmını nereye koyuyor?

5-10 milyon nüfusu 10 yılda kalkındırırsınız, biz bunu 70 yıl önce yaptık. Doğu bloğu bize model olamaz. 70 milyonu kalkındırmak için çok daha büyük bir güç lazım. Ve o kudret malesef artık bizim damarlarımızda değil, daha doğrusu bizim kudretimiz yetmiyo.

Bir Almanyanın, ingilterenin, fransanın birliğe ihtiyacı mı vardı? entegrasyonla kendi ekonomilerini sarsmak pahasına neden böyle bir birleşmeye gerek gördüler.

aldığımız akademik eğitimin istyanbulda değil de avrupanın herhangi bir yerinde olması bizi neden yaralasın. devlet sisteminin bir standarda oturup suiistimallerin tespiti ve kayırmacılığın önlenmesi neden bize ters gelsin. şefaflık neden birilerini korkutsun.

tek başına neden yapamadık da AB dayatınca biz hem ekonomik hem kamusal düzenlemelere gidiyoruz?

• HİÇBİŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL.OLMAYACAK DA
  • Bende şöyle bir yorum yapayım;
    Niye ABye girmek istiyoruzki sonuçta her ab milleti birbirine yrdımcı oluo belli kolaylıkları fln var cart curt<b>(bu kolaylıklar nelerdir biri yasarsa iyi olur bide sizin açınızdan görelim.)</b> Bence ab ye girmek sanki devletin yetkilerini kısıtlıyor, belli bir konseyin himayesine giriyorsun adamlar oyluyor bunu, şunu yapamassın bence Türkiye kendi kendine ayakta durmalı kendi istediğini yapmalı, aciz miyiz hayır!!... yapan yapıyor mesela bir Çin Cumhuriyeti tek başına ayakta...ama ben bu ab meselesin-e karşımıyım hayır çünkü yukarıda dediklerimin hiç biri bu memleketin başına gelen adamların %90 yüzünden gerçekleşemedi ve gerçekleşebiliceği olasılığını da göremiyorum bunları ancak ab ye girersek başka devletlerin bize el atıp bizim yönetime karışarak düzelicek her ne kaar istemesek te bu böyle. Koyun, Çoban misali...
  • ducati cin japonya v.s adamların teknolojisi kuvvetli dunyanın her yerinde yatırımları felan var teknoloji onların elinde tabii ki tek basına ayakta dururlar ama bizim icin avrupa birligine girmemiz bence iyi olur.cunku hersey ucuzlar vatandas rahat hareket eder..birak onlarin himayesi altinda olmayiz..
  • haluk bey, ne is yaparsiniz? "ben elektronik muhendisiyim."
    ayse hanim siz ne is yaparsiniz? " ben ev hanimiyim"

[afro] anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna olmazsa acariz ilerleyen safhalarda.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i>
    <br />bu vendeta ve customadam bir anda böyle damlayıp sivri sivri yorumlar yapıyolar.
    Amaçları sivrilip dikkat çekmekse bunu başardılar ama bence çift karakterliler.
    Demek ki gerçek düşüncelerini gerçek kimlikleriyle söylemekten acizler.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Birinicisi benim sivilmeye ihtiyacım yok sadece yalın gerçeği söylüyorum.ikincisi kimliğimi asla gizlemem ben inanmış bir KEMALİSTİM . Üçüncüsü bu seni rahatsız ettiyse hiç umrumda değil.
  • AB bizi çok sallıyo.Ama bizde AB yi hakedecek şeyler yapmıyoruz.zor biraz
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vendeta</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i>
    <br />bu vendeta ve customadam bir anda böyle damlayıp sivri sivri yorumlar yapıyolar.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Birinicisi benim sivilmeye ihtiyacım yok sadece yalın gerçeği söylüyorum.ikincisi kimliğimi asla gizlemem ben inanmış bir KEMALİSTİM . Üçüncüsü bu seni rahatsız ettiyse hiç umrumda değil.

Niye rahatsız etsin ki biz çok gördük böyle mantar gibi bir anda türeyenleri. 2 ay sonra bıkar yazmazsın bu nickle...
    2.'si; Mustafa Kemal Atatürk, heralde sana bölücü ol(!) demiş ki, öyle yapıyorsun.
    O zaman ben burada doğuda boşuna çalışıyorum, ne işim var giderim paşalar gibi yaparım memleketimde görevimi.
    Böyle ısrarla Kemalistim diyorsun, söyle bakalım sen ne yapıyorsun vatanın için? Yoksa laf yapmaktan başka hiç bir olayın yok mu?

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vendeta</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i>

Niye rahatsız etsin ki biz çok gördük böyle mantar gibi bir anda türeyenleri. 2 ay sonra bıkar yazmazsın bu nickle...
    2.'si; Mustafa Kemal Atatürk, heralde sana bölücü ol(!) demiş ki, öyle yapıyorsun.
    O zaman ben burada doğuda boşuna çalışıyorum, ne işim var giderim paşalar gibi yaparım memleketimde görevimi.
    Böyle ısrarla Kemalistim diyorsun, söyle bakalım sen ne yapıyorsun vatanın için? Yoksa laf yapmaktan başka hiç bir olayın yok mu?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Ya sen ne diyon birader ben Türk milliyetçisiyim bana böyle hakaret edemezsin nerenden uydurdun bunu ikincisi doğuda ne yaptığını bilmiyorum ama hava yapma ben 10 gün sonra askere gidiyorum , bu memleket sırf sana ait değil , üçüncüsü ab Türkiye'yi bölmeye uğraşıyor bunu söylemem sana niye battı anlamdım sen kendi işine bak.

• Mewluth denen vatandaş sen kim oluyorsunda beni küçümsüyorsun bu forumda benden daha önce yazmaya başladın diye kendini üstün mü sandın.Hem sen beni tanıyor musun da bölücü diye önyargı da bulunuyorsun.Sana şu kadarını söyleyeyim ben İstanbul Ünv. gibi her çeşit siyasal eğilimin olduğu bir yerde 6 yılımı geçirdim. Ve sağından soluna bütün fikirleri tanıma fırsatı buldum ve Atatürk'ün ve Türk Devriminin önemini daha iyi anladım o yüzden çok konuşma.
  • arkadaşlar mübarek bir günde birbirimizi kırmayalım
    daha kibar konuşalım please
  • Bizim ülkeyi paylaşmak isteyen insanların "birliği"ne girmeyi istemem açıkçası, fakat onların dışında da kaldık mıydı adamlar bizi maşa gibi kullanmaya, yani en son moda sömürü taktiğiyle bizi sömürmeye başlayacaklar. Bu, olayın siyasi tarafı.
    Bir başka bakış açısı ise kültürel taraf. Bence bizim ülkenin insanları, AB'ye girmek için çok yetersiz. Ülkemizde eğitimsizlik diz boyu malesef. Bu insanlar bir düzene ayak uydurmak yerine o düzeni bozarlar. Bunları üzülerek söylüyorum malesef arkadaşlar.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vendeta</i>
    <br />Mewluth denen vatandaş sen kim oluyorsunda beni küçümsüyorsun bu forumda benden daha önce yazmaya başladın diye kendini üstün mü sandın.Hem sen beni tanıyor musun da bölücü diye önyargı da bulunuyorsun.Sana şu kadarını söyleyeyim ben İstanbul Ünv. gibi her çeşit siyasal eğilimin olduğu bir yerde 6 yılımı geçirdim. Ve sağından soluna bütün fikirleri tanıma fırsatı buldum ve Atatürk'ün ve Türk Devriminin önemini daha iyi anladım o yüzden çok konuşma.

ab Türkiye'yi bölmeye uğraşıyor demen yanlış değil beni rahatsız eden
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=61412
    topiğindeki
    "Senin doğulu olduğunu anlamıştım vatansız ." yazından dolayı bölücü olduğunu çıkardım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.