|
Sizce Yks de Derece Yapmak Zeka ile alakalımı (3. sayfa)
-
-
YKS'nin zeka ile alakası yok nedense üst kısımda çok boş muhabbet dönmüş.
Zeki olan 3 dakikada anlar vasat olan 5 dakikada anlar. Bu demek değildir ki vasat zekalı adam ilk 1000 yapamaz.
2 saat fazla çalışır ama yapar. Zaten çok güzel dediğiniz okullara gittiğinizde göreceksiniz herkesin Übermensch olmadığını. -
İlk 5bin yapan çok tanıdığım var yorum yapma hakkım var sanırım biraz uzun olabilir kusura bakmayın.İlk 5binde olan çok zeki adamda var ortalama seviye olan adamda var lan bu gerizekalı mı diyebileceğin insanlarda var nasıl diyeceksin açıklayayım, çok zeki olan adam gayet pratik zekalı sorunlara kolay çözüm bulabiliyor ve az-ortalama çalışmayla buralara gelmiş,ortalama olan adam düzenli çalışmayla buraya gelmiş,gerizekalı mı bu diyebileceğin insanlar ise sadece ve sadece ilkokuldan beri önüne koyulan herbilgiyi ezberlemeye odaklanmış ezberlemeyi öğrenmiş ve bu sınavda iyi bi derece elde edebilmiş ancak hayata dair pratik bir çözüm üretme vb gibi yetiler gelişmemiş.Ayrıca ilk 5bin yapamadım gerizekalı mıyım vb gibi sorulara gerek yok muhtemelen değilsiniz. ilk 5 bin ve ilk 100bin arasında şöyle bir fark var net olarak görülebilecek ilk 5binden 1000 adam seçsen 300-400ü zeki olarak adlandırılabilir ilk 100binden 1000 kişi seçsen bu sayı belki 50-60a düşer ancak yine zeki kişi bulunur.Sınav derecesi her şey de değil hiçbir şey de değil kafanızdan acaba zeki değil miyim gibi saçma soruları atıp çalışmaya devam edin,emek verin gerisi gelir.Zeki değilim diye çalışmamazlık etmeyin unutmayın zeka geliştirilebilir.
-
Yazılan yorumları okudum da sadece iki şeyden bahsedilmiş zeka ve çalışmak. Bu sınavda iyi bir yere gelmek için sadece bu ikisine mi ihtiyacımız var gerçekten. Stres ruhsal durumlar sınav günü etkili olan bir çok şey ve yıl içinde yaşadıklarınızın anlaşılan hiçbir etkisi yok. Bazen yeterince zeki donanımlı olup çalışsanız da olmadığı oluyor.İki etkene takılıp sınavı bu iki şeye bağlamanız acayip olmuş. Ortalama zekada bir insan çok iyi çalışarak sınav gününde de talihsiz bir durumla karşılaşmazsa gayette zeki bir çok kişiyi geçebilir.Ki bu şekilde tanıdığım çok insan var adam 3 seferde anlıyor ama anlamak için asla pes etmiyor neticede de istediği yeri tırnaklarıyla kazıyarak alıyor.Birazcık da geniş düşünün yahu illa her zaman kendinize örnek insan arıyorsunuz bir kere de kendim örnek olmalıyım deyip kendiniz bir şeyler yapmayı deneyin.Atıyorum zeki olmadığını düşünüyorsan ve kazanamam diyorsan zoru başar kazan örnek ol kardeşim neden olmasın her şeyin bir ilki var
-
Nerden biliyorsun ki adamın bütün soru kalıplarını ezberleyip kazandığını... Mantığa bakar mısın.? Osym nin yaptığı sınavlarda öyle kalıp ezberlemek felan kurtarmaz adamı. Senin dediğin gibi kalıp ezberlemekle olsaydı bu iş o zaman bu adamın ne suçu var ilk sene değilde 2. sene ezberlemiş -
Rakip elemekten vazgeçin artık. En mal adam bile 10k ya girme potansiyeline sahiptir birçok defa söylendi zaten -
O mesajımda ilk kısım sizin örneğinizle alakalı bir sene farkla bu kadar tutarsız sonuç veren bir zeka testinin işlevsiz olacağını anlatmak istedim. 2. satırda dediğim soru tipi ezberleme genel olarak bir söylem, o kişiyle direkt olarak ilgisi yok.
Sınavın soru tipi ezberlenerek çalışıldığını ve bu tarz çalışanların çok iyi sonuçlar aldığını gayet iyi biliyorum. Yoksa neden herkes sürekli aynı soruları çözüp dursun? Neden çok sayıda aynı tür deneme ve soru bankası çözsünler? 1-2 dk içinde ilk defa karşılaştığı soruyla şaşırıp kalmak istemiyor kimse. O kadar zamanda özgün çözüm üretebilme riskini almak çok fena mezuna kalmayla sonuçlanır.
Aslında bu sınav zeka ölçüyor diyenler için kötü bir haberim var. Genel olarak üstün zekalı insanlar çok fazla tekrar gerektiren işleri yerine getirmekte başarısız olurlar. Bu tarz işleri ortalama veya alt zeka grubunda insanlar daha kolay kabullenip yaparlar. Kaynak vermeyeceğim ama kısa bir araştırmayla bilimsel çalışmalarda da bu sonuçlara ulaşıldığını görebilirsiniz.
-
Sınava hazırlanmıyorum kimi eleyeyim? İlk 10 bin 20 bin için değil bunlar zaten normal olarak ulaşılabilecek sıralamalarz.İlk 500-1000 için konuşuyorum ben. Bunu da ilk mesajımda belirttim zaten. Okuduğunu anlayamıyorsan baştan elendin.quote:
Orijinalden alıntı: yksoldier
Rakip elemekten vazgeçin artık. En mal adam bile 10k ya girme potansiyeline sahiptir birçok defa söylendi zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 5 Kasım 2018; 20:9:47 > -
O kadar tiksindim ki sizden cevap yazmaya tenezzül etmiyorum artık. İlk 500 e, 2k ya(hangi sıralamaysa artık) giren adamların kendini büyük göstermesinden başka bir şey değil bu. Bir kere üniversite sıralamasıyla zekayı karşılaştırmak baştan yanlış bir şey oraya hiç girmiyorum zaten. -
Aynen kardeşim bu şartlanmışlıkla ilerleyin.Derece yapamadınız diye yapanların zeki olduğunu düşünün.Neden dünyanın en iyi oyuncusu messi biliyor musunuz? Çünkü o bende yetenek var diyip durmadı.Daima 9-10 yaşından beri hep çalıştı. Ama ne yazık ki çalışmıyor damgası yiyor.O ayrı bir konu.Belki de tarık çamdal daha yetenekli ama çalışmıyor. İkisinin geldiği nokta ortada. Dereceye gelince, onlar insan üstü zekaya ,her gördüğünü anlama kapasitesine sahip ultra zeki üstün ırk değiller.Bunlar sizin bahaneleriniz.Sizden daha bilinçliler.Belki temelleri daha sağlam.Belki daha iyi yönlendirilmişler.Belki proje çocukları (olimpiyat için falan yetiştirilenler oluyor).Ama şu var ki öğrenmeyi biliyorlar.Siz diyorsunuz ki okuduğunu anlamak,Onlar daha çabuk kavrıyor falan bilmem ne.Gelişmiş ülkeler artık bunun eğitimini veriyor.ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMENİN.Stocholmdeki IBM eğitim merkezinde 17 haftalık eğitimi var.Ama çalışma veriminiz minimum %80 artıyor. (Nimonik teknikleri).İngiltere insan gücü komisyonunun verilerine göre en zengin %10 luk dilimdeki şirketlerin %80 i zamanını ve parasal kaynaklarının büyük bölümünü eğitime ayırıyor.Ben zekiyim öğrenirim demiyorlar.Doğuştan kapasite yok çünkü.Geliştirilebilir kapasite var.en alt %10 dilim ise hiç ayırmıyor.Siz öğrenmeyi bilmeyen birine 1000 dolar yatırım yapsanız 1 hafta sonra 800 dolarlık kısmı çöpe gidecek. Size göre bunlar salak adamlar. Ama öğrenmeyi bilen birine 1000dolar yatırımın maximum %10 u çöpe gider hayat boyunca.Zeka yok beyler.Çalışma var istek var azim var.Öğrenmeyi öğrenmek var.Teknikler var.Siz anca kendinizi kandırırsınız.Bahane üretirsiniz başarısızlıklarınıza.İnanın IQ denilen şey belirleyici değil.Ve gelişime çok açık.İki veya üç sayı sizin hayatınızı belirleyemez.Sadece siz belirleyebilirsiniz.
-
AYY LMAOquote:
Orijinalden alıntı: yksoldier
O kadar tiksindim ki sizden cevap yazmaya tenezzül etmiyorum artık. İlk 500 e, 2k ya(hangi sıralamaysa artık) giren adamların kendini büyük göstermesinden başka bir şey değil bu. Bir kere üniversite sıralamasıyla zekayı karşılaştırmak baştan yanlış bir şey oraya hiç girmiyorum zaten. -
Profil foton çok hosuma gidiyor bu arada -
Sağol hocam Nick hatırlanması zor olduğu için pp ile özdeşleştim değiştirmiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Starixa
Profil foton çok hosuma gidiyor bu arada -
Harbi bende merak ettim -
Zekayı tam olarak ölçmek imkansızdır çünkü zeka kavramının ne olduğu bile kesin değildir bilim insanları her biri zeka kavramını farklı farklı - kendilerine göre - tanımlıyorlar yani zekanın tam olarak ne olduğu konususunda fikir birliği bile yok. Üzerinde fikir birliği bile kurulamamış bişeyi ölçmek mümkün değildir. Sadece bir kişinin algılama ve öğrenme yeteneklerinde güçlük olduğunu söyleyebilirsin yani bir kişi ya geri zekalıdır ya normal zekalıdır.
Aziz Sancar'ın da dediği gibi ''Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum! Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum.''
Birinin zekası düşük ise zaten o kişi kendini (zihinsel engelli olarak) belli eder. Eğer zihinsel olarak herhangi bir engeli yoksa, öğrenme yeteceği normalse o kişinin zekası normaldir. Üstün zekalı diye birşey yoktur. İnsanlar birbirini etiketlendirip sahte bir kast sistemi yaratmayı çok seviyorlar
-
bir tane bilim kurgu filmi izleyince ben
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X