|
Bildirim
|
neinname demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Gerçekten Boğaziçinde,Bilkentte mühendislik okuyup dünyanın iyi üniversitelerine giden,büyük firmalarda çalışan insanların sadece çalışa çalışa oraya geldiğine mi inanıyorsunuz? Daha hızlı kavrıyorlar,daha farklı düşünebiliyorlar. Bu yüzden başarılılar. Ben yata yata zekayla bu işi yürütüyorlar demiyorum. Çok iyi bir çalışma alışkanlığı var o adamların zaten. Ne kadar çalışırsan çalış dostum önemli olan ne kadarını anlayabildiğin.
Çalışma seni belli bir yere kadar getirir,üstünü zeka tamamlar. Sadece üniversite sınavı olarak değerlendirmeyin. Üniversite ve sonraki hayatında da bu adam zekasıyla öne geçiyor diğerlerinden. Üstüne alınma ama zekayla alakası yok diyenler ya hala sınava hazırlanıyor ya da sınavda bu dereceleri yapamayıp,ben de zekiyim adamlar sadece çok çalışıyor,diye kendini kandıranlar oluyor. |
Hocam " Sizce hayalimi bırakayım mı?" diye sormak nedir Allah aşkına? Bizim lafımıza göre hayalini bırakacaksan o senin hayalin değilmiş zaten.
|
İlk 5bin yapan çok tanıdığım var yorum yapma hakkım var sanırım biraz uzun olabilir kusura bakmayın.İlk 5binde olan çok zeki adamda var ortalama seviye olan adamda var lan bu gerizekalı mı diyebileceğin insanlarda var nasıl diyeceksin açıklayayım, çok zeki olan adam gayet pratik zekalı sorunlara kolay çözüm bulabiliyor ve az-ortalama çalışmayla buralara gelmiş,ortalama olan adam düzenli çalışmayla buraya gelmiş,gerizekalı mı bu diyebileceğin insanlar ise sadece ve sadece ilkokuldan beri önüne koyulan herbilgiyi ezberlemeye odaklanmış ezberlemeyi öğrenmiş ve bu sınavda iyi bi derece elde edebilmiş ancak hayata dair pratik bir çözüm üretme vb gibi yetiler gelişmemiş.Ayrıca ilk 5bin yapamadım gerizekalı mıyım vb gibi sorulara gerek yok muhtemelen değilsiniz. ilk 5 bin ve ilk 100bin arasında şöyle bir fark var net olarak görülebilecek ilk 5binden 1000 adam seçsen 300-400ü zeki olarak adlandırılabilir ilk 100binden 1000 kişi seçsen bu sayı belki 50-60a düşer ancak yine zeki kişi bulunur.Sınav derecesi her şey de değil hiçbir şey de değil kafanızdan acaba zeki değil miyim gibi saçma soruları atıp çalışmaya devam edin,emek verin gerisi gelir.Zeki değilim diye çalışmamazlık etmeyin unutmayın zeka geliştirilebilir.
|
Kardeş zeka ile felan tabii ki alakası var ama sen çalışmassan ne kadar zeki olursan ol bir bok olmaz. İyi tam çalışırsan başarırsın. Derece çok arkadaşım var.çoğu gecesini gündüzüne katmış insanlar düzgün sistemli çalışan kişiler. Bu arada rakip elemeye çalışan, başaramazsın tıp hayalinden vazgeç diyen sapiensleri de aldırma. Bütün konuları mantığını öğrenerek, ezber gereken yerlerde ezberleyerek derece yapabilirsin. Zeki insan biraz daha kolay bazı konuları halledebilir ama sen zeki olmasan bile ondan biraz daha fazla çalışarak kavrayabilirsin hepsi bu. Teog'da kötü yaptın diye bu seni aptal yapmaz. Karamsar olma... Geçen sene 120k da olup bu sene 8k olup tıpa giden arkadaşım var ne oldu 1 sene de zekası mı arttı
|
Asla ve asla değil.. Belki kapasite öğrenme süreni uzatabilir veya kısaltabilir ama zekayla hiçbir alakası yok. Ben gördüm ve söylüyorum. Çalışan yapıyor çalışmayan bi bok yapamıyor. Temelle falan da ilgisi yok. Temeli olan adamda çalışmamışsa yapamıyor. Çünkü Yks sorularda konularin özünü bilip bilmediğini ölçüyor. Benim 95 obp'm var. O zaman çalışmasam bile bir şeyler yaparım düşüncesi de yanlış. Çalışan kazanıyor. Resmen masa başında oturma sürenizi ölçüyorlar. Tabii verimli olarak..
|
Yazılan yorumları okudum da sadece iki şeyden bahsedilmiş zeka ve çalışmak. Bu sınavda iyi bir yere gelmek için sadece bu ikisine mi ihtiyacımız var gerçekten. Stres ruhsal durumlar sınav günü etkili olan bir çok şey ve yıl içinde yaşadıklarınızın anlaşılan hiçbir etkisi yok. Bazen yeterince zeki donanımlı olup çalışsanız da olmadığı oluyor.İki etkene takılıp sınavı bu iki şeye bağlamanız acayip olmuş. Ortalama zekada bir insan çok iyi çalışarak sınav gününde de talihsiz bir durumla karşılaşmazsa gayette zeki bir çok kişiyi geçebilir.Ki bu şekilde tanıdığım çok insan var adam 3 seferde anlıyor ama anlamak için asla pes etmiyor neticede de istediği yeri tırnaklarıyla kazıyarak alıyor.Birazcık da geniş düşünün yahu illa her zaman kendinize örnek insan arıyorsunuz bir kere de kendim örnek olmalıyım deyip kendiniz bir şeyler yapmayı deneyin.Atıyorum zeki olmadığını düşünüyorsan ve kazanamam diyorsan zoru başar kazan örnek ol kardeşim neden olmasın her şeyin bir ilki var
|
Aynen kardeşim bu şartlanmışlıkla ilerleyin.Derece yapamadınız diye yapanların zeki olduğunu düşünün.Neden dünyanın en iyi oyuncusu messi biliyor musunuz? Çünkü o bende yetenek var diyip durmadı.Daima 9-10 yaşından beri hep çalıştı. Ama ne yazık ki çalışmıyor damgası yiyor.O ayrı bir konu.Belki de tarık çamdal daha yetenekli ama çalışmıyor. İkisinin geldiği nokta ortada. Dereceye gelince, onlar insan üstü zekaya ,her gördüğünü anlama kapasitesine sahip ultra zeki üstün ırk değiller.Bunlar sizin bahaneleriniz.Sizden daha bilinçliler.Belki temelleri daha sağlam.Belki daha iyi yönlendirilmişler.Belki proje çocukları (olimpiyat için falan yetiştirilenler oluyor).Ama şu var ki öğrenmeyi biliyorlar.Siz diyorsunuz ki okuduğunu anlamak,Onlar daha çabuk kavrıyor falan bilmem ne.Gelişmiş ülkeler artık bunun eğitimini veriyor.ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMENİN.Stocholmdeki IBM eğitim merkezinde 17 haftalık eğitimi var.Ama çalışma veriminiz minimum %80 artıyor. (Nimonik teknikleri).İngiltere insan gücü komisyonunun verilerine göre en zengin %10 luk dilimdeki şirketlerin %80 i zamanını ve parasal kaynaklarının büyük bölümünü eğitime ayırıyor.Ben zekiyim öğrenirim demiyorlar.Doğuştan kapasite yok çünkü.Geliştirilebilir kapasite var.en alt %10 dilim ise hiç ayırmıyor.Siz öğrenmeyi bilmeyen birine 1000 dolar yatırım yapsanız 1 hafta sonra 800 dolarlık kısmı çöpe gidecek. Size göre bunlar salak adamlar. Ama öğrenmeyi bilen birine 1000dolar yatırımın maximum %10 u çöpe gider hayat boyunca.Zeka yok beyler.Çalışma var istek var azim var.Öğrenmeyi öğrenmek var.Teknikler var.Siz anca kendinizi kandırırsınız.Bahane üretirsiniz başarısızlıklarınıza.İnanın IQ denilen şey belirleyici değil.Ve gelişime çok açık.İki veya üç sayı sizin hayatınızı belirleyemez.Sadece siz belirleyebilirsiniz.
|
Evet bence de tıp hayalinden vazgeç zaten basaramazsin.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playstation7 -- 4 Kasım 2018; 14:8:27 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 4 Kasım 2018; 14:49:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 21:36:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominus Cajal -- 4 Kasım 2018; 15:35:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |