Şimdi Ara

Sizce Yks de Derece Yapmak Zeka ile alakalımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
15.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçüklükten beri hayalim doktor olmakdi.Teog da 408 puan alarak yüzde19 luk dilime yerleşmiştim.Teogda netlerim türkçe soyal iyi fen ortalama mat kötüydü.Bu siralamayi ortalama bi calışma ile yaptım ne fazla ne az.Çokda iyi olmayan bi liseye yerleştim.9 10 da herögrenci gibi yazılıdan yazılıya çalışdım.Şuan 11 sayısalım.Sınıfımdaki cogu kişi ciddi olarak calısmya basladı bende calısıyorum ama onlardan geride oldugumu düşünüyorum bu adamlarında cogu bu liseye calışmadan geldigini söylüyor.Dersi dersde halleden bi ögrenci hic bi zaman olamdım youtube den ögrendim lise hayatım boyunca tüm konuları.Nedense okulda dersleri anlayamıyorum evde kendim halletmesem sınıfta kalırdım heralde.Uyku düzenim bozuk ondan da olabilir.Günlük 2-6 saat arası calışmaya calışıyorum okul benim icin bos gectigi için cok soru çözmek icin vakit bile kalmıyor.Konuları anlarken acıkcası zorlanıyorum.Mesela fizikde nehir problemlerini işledik mantıgı kavramaya calışırken beyim yanıyor.Bugune kadar hep çalısan azimli olan her kez istedigini alır kafasındaydım.11 konularını analarken aşırı zorlanmam adam gibi soru çözemem öz güvenimi kırdı acıkcası.Sayısalda ilk 20 30k için ortalama zeka düzeyinin üzerinde olmak lazım gib seyler duyuyordum etrafdan ilk başda derce calışmakla alakalı felan diyodum.Bu sene zorlanmaya baslayınca gercekten bu işde çalışma şart ama zeka olarak da belirli seviye üzerinde olamam lazım düşüncesi oluştu kafamda maalesef ki sayısala yatkınlıgı olmayan ortalama zekaya sahip bi insanım sizce tıp hayalimden vazgeciyim mi?gerekirse mezunada kalırım ama yapmamaktan korkuyorum sanki netelrim bi yerde taklı kalır ilerleyimem gibi gelmeye basladı.mat için behza kimya için kimay özel fizik için ertan sinan şahin almayı düşünüyodum.Ne kadar calışsamda mezuna kalsamda olmıyacaksa bunlarıda almaya gerek yok.Abim hukuk okuyor bana da mat saglam tut tm de hukuk kazanırsın diyor sizce ne yapmalıyım.TIP HAYLİMDEN VAZGECİYİM Mİ.

• neinname kullanıcısına yanıt
    neinname demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    Gerçekten Boğaziçinde,Bilkentte mühendislik okuyup dünyanın iyi üniversitelerine giden,büyük firmalarda çalışan insanların sadece çalışa çalışa oraya geldiğine mi inanıyorsunuz? Daha hızlı kavrıyorlar,daha farklı düşünebiliyorlar. Bu yüzden başarılılar. Ben yata yata zekayla bu işi yürütüyorlar demiyorum. Çok iyi bir çalışma alışkanlığı var o adamların zaten. Ne kadar çalışırsan çalış dostum önemli olan ne kadarını anlayabildiğin.

Çalışma seni belli bir yere kadar getirir,üstünü zeka tamamlar. Sadece üniversite sınavı olarak değerlendirmeyin. Üniversite ve sonraki hayatında da bu adam zekasıyla öne geçiyor diğerlerinden.
    Üstüne alınma ama zekayla alakası yok diyenler ya hala sınava hazırlanıyor ya da sınavda bu dereceleri yapamayıp,ben de zekiyim adamlar sadece çok çalışıyor,diye kendini kandıranlar oluyor.
    İlk 5bin yapan çok tanıdığım var yorum yapma hakkım var sanırım biraz uzun olabilir kusura bakmayın.İlk 5binde olan çok zeki adamda var ortalama seviye olan adamda var lan bu gerizekalı mı diyebileceğin insanlarda var nasıl diyeceksin açıklayayım, çok zeki olan adam gayet pratik zekalı sorunlara kolay çözüm bulabiliyor ve az-ortalama çalışmayla buralara gelmiş,ortalama olan adam düzenli çalışmayla buraya gelmiş,gerizekalı mı bu diyebileceğin insanlar ise sadece ve sadece ilkokuldan beri önüne koyulan herbilgiyi ezberlemeye odaklanmış ezberlemeyi öğrenmiş ve bu sınavda iyi bi derece elde edebilmiş ancak hayata dair pratik bir çözüm üretme vb gibi yetiler gelişmemiş.Ayrıca ilk 5bin yapamadım gerizekalı mıyım vb gibi sorulara gerek yok muhtemelen değilsiniz. ilk 5 bin ve ilk 100bin arasında şöyle bir fark var net olarak görülebilecek ilk 5binden 1000 adam seçsen 300-400ü zeki olarak adlandırılabilir ilk 100binden 1000 kişi seçsen bu sayı belki 50-60a düşer ancak yine zeki kişi bulunur.Sınav derecesi her şey de değil hiçbir şey de değil kafanızdan acaba zeki değil miyim gibi saçma soruları atıp çalışmaya devam edin,emek verin gerisi gelir.Zeki değilim diye çalışmamazlık etmeyin unutmayın zeka geliştirilebilir.
    Kardeş zeka ile felan tabii ki alakası var ama sen çalışmassan ne kadar zeki olursan ol bir bok olmaz. İyi tam çalışırsan başarırsın. Derece çok arkadaşım var.çoğu gecesini gündüzüne katmış insanlar düzgün sistemli çalışan kişiler. Bu arada rakip elemeye çalışan, başaramazsın tıp hayalinden vazgeç diyen sapiensleri de aldırma. Bütün konuları mantığını öğrenerek, ezber gereken yerlerde ezberleyerek derece yapabilirsin. Zeki insan biraz daha kolay bazı konuları halledebilir ama sen zeki olmasan bile ondan biraz daha fazla çalışarak kavrayabilirsin hepsi bu. Teog'da kötü yaptın diye bu seni aptal yapmaz. Karamsar olma... Geçen sene 120k da olup bu sene 8k olup tıpa giden arkadaşım var ne oldu 1 sene de zekası mı arttı
    Asla ve asla değil.. Belki kapasite öğrenme süreni uzatabilir veya kısaltabilir ama zekayla hiçbir alakası yok. Ben gördüm ve söylüyorum. Çalışan yapıyor çalışmayan bi bok yapamıyor. Temelle falan da ilgisi yok. Temeli olan adamda çalışmamışsa yapamıyor. Çünkü Yks sorularda konularin özünü bilip bilmediğini ölçüyor. Benim 95 obp'm var. O zaman çalışmasam bile bir şeyler yaparım düşüncesi de yanlış. Çalışan kazanıyor. Resmen masa başında oturma sürenizi ölçüyorlar. Tabii verimli olarak..
    Yazılan yorumları okudum da sadece iki şeyden bahsedilmiş zeka ve çalışmak. Bu sınavda iyi bir yere gelmek için sadece bu ikisine mi ihtiyacımız var gerçekten. Stres ruhsal durumlar sınav günü etkili olan bir çok şey ve yıl içinde yaşadıklarınızın anlaşılan hiçbir etkisi yok. Bazen yeterince zeki donanımlı olup çalışsanız da olmadığı oluyor.İki etkene takılıp sınavı bu iki şeye bağlamanız acayip olmuş. Ortalama zekada bir insan çok iyi çalışarak sınav gününde de talihsiz bir durumla karşılaşmazsa gayette zeki bir çok kişiyi geçebilir.Ki bu şekilde tanıdığım çok insan var adam 3 seferde anlıyor ama anlamak için asla pes etmiyor neticede de istediği yeri tırnaklarıyla kazıyarak alıyor.Birazcık da geniş düşünün yahu illa her zaman kendinize örnek insan arıyorsunuz bir kere de kendim örnek olmalıyım deyip kendiniz bir şeyler yapmayı deneyin.Atıyorum zeki olmadığını düşünüyorsan ve kazanamam diyorsan zoru başar kazan örnek ol kardeşim neden olmasın her şeyin bir ilki var
    Aynen kardeşim bu şartlanmışlıkla ilerleyin.Derece yapamadınız diye yapanların zeki olduğunu düşünün.Neden dünyanın en iyi oyuncusu messi biliyor musunuz? Çünkü o bende yetenek var diyip durmadı.Daima 9-10 yaşından beri hep çalıştı. Ama ne yazık ki çalışmıyor damgası yiyor.O ayrı bir konu.Belki de tarık çamdal daha yetenekli ama çalışmıyor. İkisinin geldiği nokta ortada. Dereceye gelince, onlar insan üstü zekaya ,her gördüğünü anlama kapasitesine sahip ultra zeki üstün ırk değiller.Bunlar sizin bahaneleriniz.Sizden daha bilinçliler.Belki temelleri daha sağlam.Belki daha iyi yönlendirilmişler.Belki proje çocukları (olimpiyat için falan yetiştirilenler oluyor).Ama şu var ki öğrenmeyi biliyorlar.Siz diyorsunuz ki okuduğunu anlamak,Onlar daha çabuk kavrıyor falan bilmem ne.Gelişmiş ülkeler artık bunun eğitimini veriyor.ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMENİN.Stocholmdeki IBM eğitim merkezinde 17 haftalık eğitimi var.Ama çalışma veriminiz minimum %80 artıyor. (Nimonik teknikleri).İngiltere insan gücü komisyonunun verilerine göre en zengin %10 luk dilimdeki şirketlerin %80 i zamanını ve parasal kaynaklarının büyük bölümünü eğitime ayırıyor.Ben zekiyim öğrenirim demiyorlar.Doğuştan kapasite yok çünkü.Geliştirilebilir kapasite var.en alt %10 dilim ise hiç ayırmıyor.Siz öğrenmeyi bilmeyen birine 1000 dolar yatırım yapsanız 1 hafta sonra 800 dolarlık kısmı çöpe gidecek. Size göre bunlar salak adamlar. Ama öğrenmeyi bilen birine 1000dolar yatırımın maximum %10 u çöpe gider hayat boyunca.Zeka yok beyler.Çalışma var istek var azim var.Öğrenmeyi öğrenmek var.Teknikler var.Siz anca kendinizi kandırırsınız.Bahane üretirsiniz başarısızlıklarınıza.İnanın IQ denilen şey belirleyici değil.Ve gelişime çok açık.İki veya üç sayı sizin hayatınızı belirleyemez.Sadece siz belirleyebilirsiniz.
  • değil
  • Asla ve asla değil.. Belki kapasite öğrenme süreni uzatabilir veya kısaltabilir ama zekayla hiçbir alakası yok. Ben gördüm ve söylüyorum. Çalışan yapıyor çalışmayan bi bok yapamıyor. Temelle falan da ilgisi yok. Temeli olan adamda çalışmamışsa yapamıyor. Çünkü Yks sorularda konularin özünü bilip bilmediğini ölçüyor. Benim 95 obp'm var. O zaman çalışmasam bile bir şeyler yaparım düşüncesi de yanlış. Çalışan kazanıyor. Resmen masa başında oturma sürenizi ölçüyorlar. Tabii verimli olarak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam " Sizce hayalimi bırakayım mı?" diye sormak nedir Allah aşkına? Bizim lafımıza göre hayalini bırakacaksan o senin hayalin değilmiş zaten.

• Dereceden kastın tıp kazanacak bir sıralama yapmaksa hayır zeki olmasan da başarabilirsin. Hatta tıpta başarılı olmak için bile zekaya gerek yok. Ama ilk 500-1000 gibi dereceler gayet de zeka işi. Değil diyen kendini kandırıyordur.

• quote:

TIP HAYLİMDEN VAZGECİYİM Mİ.

Şaka mı bu? Daha 11. sınıftasın. 12 bile değilsin, mezuna kalmamışsın. 2.,3., 4. defa mezuna kalanların hala hayalleri peşinden gitmeye çalıştığı ortamda sen 11. sınıfta daha hiç denemeden hayalimden vazgeçeyim mi diyorsun
  • Evet bence de tıp hayalinden vazgeç zaten basaramazsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    Devlet okulunda 95 obp si olanın temeli olmus oluyor çalışmayı az cok biliyor ve konularda cok takılmiyor bu en önemli fark

• Kardeş zeka ile felan tabii ki alakası var ama sen çalışmassan ne kadar zeki olursan ol bir bok olmaz. İyi tam çalışırsan başarırsın. Derece çok arkadaşım var.çoğu gecesini gündüzüne katmış insanlar düzgün sistemli çalışan kişiler. Bu arada rakip elemeye çalışan, başaramazsın tıp hayalinden vazgeç diyen sapiensleri de aldırma. Bütün konuları mantığını öğrenerek, ezber gereken yerlerde ezberleyerek derece yapabilirsin. Zeki insan biraz daha kolay bazı konuları halledebilir ama sen zeki olmasan bile ondan biraz daha fazla çalışarak kavrayabilirsin hepsi bu. Teog'da kötü yaptın diye bu seni aptal yapmaz. Karamsar olma... Geçen sene 120k da olup bu sene 8k olup tıpa giden arkadaşım var ne oldu 1 sene de zekası mı arttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playstation7 -- 4 Kasım 2018; 14:8:27 >
  • Zeka ile alakaai yok Einstein universite sinavini kazanamamistir

• Bu iş zeka ile olabilecek bir olay değil belirli bir yere kadar zeka ile gelinebilir bence ama ilk 2000 felan civarlarına gelince zekadan çok çalışma, sınav stratejisini inanılmaz iyi yönetebilme işin içine giriyor yıl boyunca 10 saat çalışırsın her şeyi yalayıp yutarsın yapamadığın soru yoktur ama her soruyu ancak 3-5 dakikada çozebiliyorsundur sınavda başarılı olamazsın mesela, bunun için belirli bir değişken yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Asıl zeka işi diyen kendini kandırıyordur. Zekanın etkisi %10 ise %90 ne kadar çalıştığın ile alakalı.

• Zekayla kesinlikle ilgisi yok Çalışan yapar Ben teogta ilk sınava çalışmadım 455 aldım 2.sine sadece 1 hafta çalıştım ve 491 aldım Zeki biriyim ama kesinlikle tembel(d)im Kavrama yeteneğim diğerlerinden azıcık fazla olmasa yapamazdım o kadar kısa sürede Ama dediğim gibi çalıştıkça o fark ortadan kalkar Sen daha üstün bir duruma gelirsin gitgide Bu yüzden hiçbir zaman çalışmayı bırakıp umudunu kesme hayallerinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Asıl zeka işi diyen kendini kandırıyordur. Zekanın etkisi %10 ise %90 ne kadar çalıştığın ile alakalı.
    Gerçekten Boğaziçinde,Bilkentte mühendislik okuyup dünyanın iyi üniversitelerine giden,büyük firmalarda çalışan insanların sadece çalışa çalışa oraya geldiğine mi inanıyorsunuz? Daha hızlı kavrıyorlar,daha farklı düşünebiliyorlar. Bu yüzden başarılılar. Ben yata yata zekayla bu işi yürütüyorlar demiyorum. Çok iyi bir çalışma alışkanlığı var o adamların zaten. Ne kadar çalışırsan çalış dostum önemli olan ne kadarını anlayabildiğin.

Çalışma seni belli bir yere kadar getirir,üstünü zeka tamamlar. Sadece üniversite sınavı olarak değerlendirmeyin. Üniversite ve sonraki hayatında da bu adam zekasıyla öne geçiyor diğerlerinden.
    Üstüne alınma ama zekayla alakası yok diyenler ya hala sınava hazırlanıyor ya da sınavda bu dereceleri yapamayıp,ben de zekiyim adamlar sadece çok çalışıyor,diye kendini kandıranlar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 4 Kasım 2018; 14:49:57 >

• +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 21:36:50 >
  • alakalı tabiki ama çalışmak çok daha önemli, bence %90 çalışma %10 zeka

• Evet, sınavdaki başarının çok büyük bir kısmı zekadır, çok çalışsanız bile genetiğinizin ile sınırlısınızdır. Öğrenmek, problem çözmek, soyut konseptleri anlamak zeka gerektirir, genetiktir.

Genel olarak zeka konusunda insanların tonlarca anekdot verip başarının çalışma ile olduğunu söylemelerinin nedeninin özgür irade illüzyonuna bağlı olduğunu düşünüyorum. Başarılarının doğuştan belirlenmiş olmasından ziyade "ben çok çalışıp başardım, benim iradem sayesinde oldu!" demeyi doğal olarak daha tatmin edici buluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominus Cajal -- 4 Kasım 2018; 15:35:8 >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Yazdım yazdım yanlışla silindi, tekrar yazacağım mecburen.

Ben zekanın çalışarak geliştirlebilecegini düşünüyorum. Bilkent ve Boğaziçi öğrencileri genel olarak daha çok çalıştığı için daha zeki olmalari o yüzden normal bence. Zeka ancak çok ust yerlerde yerini gösterir. Çok zeki değilsen ne yaparsan yap Einstein olamayabilirsin mesela. Ama iyi bir bilim adamı olabilirsin.

Bilim adamı olabilirsin demişken, Aziz Sancar'in şu sözünü bilirsin. "Ben zekaya inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir. Ben çalışmaya inanıyorum."

Ben de bu söze kısmen katılıyorum. Son paragrafına gelirsem. Oralarda okuyan bir iki kişi biliyorum. Zeki olan da vardı ama hepsi zeki değildi. Şu lafin aynısını Silikon vadisinde çalışan birinden de duyabilirsin. Bilkent-Boğaziçini geçtim artık. Bana gelince ben zaten normal zekada bir insanım bence. Zeki veya aptal olduğumu düşünmüyorum. Son cümle benim için geçerli değil yani.

Bu son paragrafı bir çok kişi anlamayacak da sen anlasan yeter. Ninjutsu kullanmayan Rock Lee, Jinchuriki ve Anasının gücüyle otomatik kalkanı olan Gaara'yı yenemese de ağzını burnunu kırabiliyor. Ve sen çalışmaya inanmıyorum diyorsun

• dominus Cajal D kullanıcısına yanıt
    İşte bilimsel verilerle konuşan birisi, aramızda olmanız güzel hocam.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.