Şimdi Ara

Sizde de bitrate düşük mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2k bitrate ne abi yify bile daha iyi resmen. En fazla 4k'yı görüyor böyle değildi önceden 7k falan izliyordum rahatça. İnternet hızı da problem değil zaten 5 mbit bile yetiyor 1080p için 16 ile ben 1080p 7k izliyordum. Sizde de böyle mi? Her şey bulanık resmen özellikle lg tv'de çoğu zaman 1080p'y geçmiyor bile geçse de 2k bitrate en fazla. Verdiğim 10 tl'ye bile acıyorum.

• İçerikten içeriğe değişebiliyor. Ben öyle bir sorun yaşamıyorum. Benim de genelde 1080p aralığında takılıyor. Çünkü Router, TV'ye biraz uzakta kalıyor. Bir de VPN bağlantısını aktif ettiğim için, bayağı bir hız düşüşü oluyor. Aldığım görüntü bu şekilde;

Sizde de bitrate düşük mü?

Bulanık diyemem. Siz karşılaştırın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

İçerikten içeriğe değişebiliyor. Ben öyle bir sorun yaşamıyorum. Benim de genelde 1080p aralığında takılıyor. Çünkü Router, TV'ye biraz uzakta kalıyor. Bir de VPN bağlantısını aktif ettiğim için, bayağı bir hız düşüşü oluyor. Aldığım görüntü bu şekilde;

Bulanık diyemem. Siz karşılaştırın artık.
    Bu resimden nasıl karşılaştırabiliriz ki? Bitrate kaç onu göstermiyor mu tv info tuşuna falan basınca?
    Edit: İçerikten içeriğe değişebilir ama onlarca yeni çıkan içeriğe baktım 30-40 film kontrol ettim hepsi düşük bitrate. Yeni çıkan içerik nasıl olur da 2k görüntüyle çıkabilir. Bugün ilk defa 7k açtı black mirror 5x01'i şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Toad -- 6 Haziran 2019; 17:2:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Toad

Bu resimden nasıl karşılaştırabiliriz ki? Bitrate kaç onu göstermiyor mu tv info tuşuna falan basınca?
    Edit: İçerikten içeriğe değişebilir ama onlarca yeni çıkan içeriğe baktım 30-40 film kontrol ettim hepsi düşük bitrate. Yeni çıkan içerik nasıl olur da 2k görüntüyle çıkabilir. Bugün ilk defa 7k açtı black mirror 5x01'i şaşırdım.

Alıntıları Göster
    Herşey bulanık resmen yazdığınız için ekledim. Şahsen bir sorun yaşamıyorum. Onlarca içeriğe baktıysanız, muhtemelen sorun sizin İnternetinizden veya cihazınızdan kaynaklanıyor. Uygulamanın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu arada Netflix'in 4K için önerisi 25Mbps veya üzeri hızlar.

Düzenleme: Black Mirror'ı yüksek bitrate ile açtıysa, o zaman dediğim gibi içerikle alakalıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 6 Haziran 2019; 17:44:42 >

• quote:

Herşey bulanık resmen yazdığınız için ekledim. Şahsen bir sorun yaşamıyorum. Onlarca içeriğe baktıysanız, muhtemelen sorun sizin İnternetinizden veya cihazınızdan kaynaklanıyor. Uygulamanın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu arada Netflix'in 4K için önerisi 25Mbps veya üzeri hızlar.

Düzenleme: Black Mirror'ı yüksek bitrate ile açtıysa, o zaman dediğim gibi içerikle alakalıymış.

Alıntıları Göster
    Aynen içerik ile alakalı. Netflix 1080p eklentisi ile izliyordum bir ara Chrome'dan. Her içerik 5-6k civarıydı en az. Şimdi o da çözüm olmuyor windows uygulaması da öyle. Torrentten indirip mis gibi 10k izlemek varken sürünüyoruz resmen para verip.

• Torrent'in zevk vermesi için önce eve iyi bir NAS cihazı gerekiyor. Yoksa, PC'den USB'ye oradan da TV'ye aktar.. Uğraşılmaz.
  • quote:

Torrent'in zevk vermesi için önce eve iyi bir NAS cihazı gerekiyor. Yoksa, PC'den USB'ye oradan da TV'ye aktar.. Uğraşılmaz.
    Hocam tv'den bahsetmiyorum hiçte bahsetmedim lütfen anla. Laptoptan izliyorum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry Toad

Hocam tv'den bahsetmiyorum hiçte bahsetmedim lütfen anla. Laptoptan izliyorum ben.

Alıntıları Göster
    "Sizde de böyle mi? Her şey bulanık resmen özellikle lg tv'de çoğu zaman 1080p'y geçmiyor bile geçse de 2k bitrate en fazla."

Sizin yazdığınız cümleler? Torrent'ten indirdiğiniz içerikleri Laptop'tan izlediğinizi nereden bilebilirim ki? Her neyse, iyi forumlar.

• quote:

"Sizde de böyle mi? Her şey bulanık resmen özellikle lg tv'de çoğu zaman 1080p'y geçmiyor bile geçse de 2k bitrate en fazla."

Sizin yazdığınız cümleler? Torrent'ten indirdiğiniz içerikleri Laptop'tan izlediğinizi nereden bilebilirim ki? Her neyse, iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Tamam da attığım resim pc'den çok belli üstüne torrent demişim siz sadece tv'den izliyorsunuz diye tv üzerinden gidiyorsunuz ben örnek verdim özellikle tv'de diye. Neyse teşekkürler yardım için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.