Şimdi Ara

size saçma gelen, hiçbir amaca hizmet etmeyen geleneklerimiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jasonw

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

din ve inanç uygulamaları

Öldüğün gün annarsın cool olma çabası içindeki kardeş.

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

okumak isteyen okur ilerlemek isteyen ilerler bu kişinin isteğine bağlıdır din bana şunu öğrenme diyormu demiyor ozaman susacaksın

• Büyüklerin elini öpüp anlına koymak çok saçma bence..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakahmet19

quote:

dawking geldi beyler şidmi evrenin yaratılışını anlatcak bize

Bunu yazmak icin gelmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Büyüklerin elini öpüp anlına koymak çok saçma bence..

bence saçma değil saygı göstergesi o avrupalılarda yapıyor zaten sorun yok sizin için
  • quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

okumak isteyen okur ilerlemek isteyen ilerler bu kişinin isteğine bağlıdır din bana şunu öğrenme diyormu demiyor ozaman susacaksın

din bunu yapma demiyor ama insanlar sadece ibadet yaparak dünyadaki görevlerini tamamen bitirdiklerini sanıyorlar ve bu sebeple ilerlemeye çalışmıyorlar ayrıca şükür ettikleri için benim bu şeyim eksik ben bunu çalışıp,ilerleyip düzeltmeliyim demiyor ve sonuç ortada.

• asker eğlenceleri ve davullu zurnalı düğün, düğün konvoyu.
    toplarsın aileni yakınlarını, kıyarsın nikahını nikah dairesinde sonra evine.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

din bunu yapma demiyor ama insanlar sadece ibadet yaparak dünyadaki görevlerini tamamen bitirdiklerini sanıyorlar ve bu sebeple ilerlemeye çalışmıyorlar ayrıca şükür ettikleri için benim bu şeyim eksik ben bunu çalışıp,ilerleyip düzeltmeliyim demiyor ve sonuç ortada.

hristiyanlarda ibadet ediyor ama ilerisini yapıyor bizimkiler oturmaya alışık adam emekli olmuş kitap oku diyorum yok direk kahveye gidiyor bu dine bağlı bişey değil

• açıkca cahil olan insan körü körüne inanır sorgulamaz bunun için din dogmatiktir,az açın islam tarihi falan okuyun tarih okuyun dinleri araştırın,bitek matematik bilerek zeki olunmuyo tabi türkiyede öyle düşünülsede
  • Kız istemek olabilir.Sen kızın sahibimisin ki kızı başkasından istiyorsun ? Günümüzde artık formalite icabı yapılan bir şey zaten cümlede şu şekilde başlıyor "Gençler oturup anlaşmış eh bize bok yemek düşer.Allah'ın emri peygamberin kabriyle kızınızı oğlumuza istiyoruz/Karşı tarafın cevabı verdik gitti zaten gençler anlaşmış" eh ben şunu şöyle anlıyorum.Aileler tanışmak için bahane üretiyorlar ve böyle saçma bir gece ortaya çıkıyor.Bunun yerine bir restorantta oturup yemek yense hoş bir ortam yaratılsa daha yararlı olur zaten karar gençlere bırakılıyor
  • kesinlikle dugunler. hele geline yapilan abartili makyaj. iiiyyy resmen fakir isi. gosterisli olma cabasi. evlendigimde dugun filan yapmam kesinlikle. aile arasinda ufak nikah tamamdir arkadas. banane ayda yilda bir gordugum akrabamin dugunume gelmesinden. kamiller dugun yapip bir suru borca giriyorlar. sonra da ugras dur o borcu odemek icin. mis gibi tatile giderim o parayla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 2 Şubat 2013; 21:21:43 >
  • quote:

quote:

quote:

Din, inanç, düşünce tarzı, kültür, siyasi düşünce ve yaşam tarzını cool olma çabası altında toplayamazsın.Bu karşında ki insana hakarettir.O halde ben de senin koyun gibi olduğunu düşünüyorum.Herkes müslüman olduğu için müslüman olduğunu savunuyorum.Ne yapacağız ? Adam düşüncesini belirtmiş işte üstüne çullanmaya gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

İslam İlim öğrenmeyi farz kılmıştır araştır da gel.

14. Enes bin Mâlik (r.a.) rivayet ediyor:

"İlim öğrenmek her Müslümana farzdır."[162]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 2 Şubat 2013; 21:24:16 >

• quote:

quote:

• Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Zaten konu kilitlenir şimdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İslam İlim öğrenmeyi farz kılmıştır araştır da gel.

14. Enes bin Mâlik (r.a.) rivayet ediyor:

"İlim öğrenmek her Müslümana farzdır."[162]

Kusura bakma.Amacım saygısızlık değil.Yukarı da attığım iki mesajı değerlendirirsen anlarsın zaten fakat şöyle bir şey var

Avrupa rönesans çağına girdi ve bilimde ilerlemeye başladı.Bundan öncesinde kilise insanları hunharca kullanıyordu.Olay resmen aşağılamaktan öteydi.Ardından Hristiyanlarca kabul edilen tabular dini değerlerin arasından kaldırılarak bilim ve sanat çağının başlangıcının temellerini attılar.Şuan ki Avrupa'nın sporda ki yerini gayet iyi biliyorsunuz(hala asyaya su dökemiyor).Sanat ve bilimde ki ilerlemelerini de biliyor olmalısınız.Peki bunlar neden İslam dünyasında gelişmiyor ? Bunu biz sömürge yapmadık diye açıklarsanız bunu saymam çünkü o adamlar bunu sömürge gücünden almıyor.Bizde/arap hala millet kızıma bakacak veya kızımın ahlağı bozulacak diye okula göndermeyen adamlar var yada artık kızımı elleyecekler diye mi korkuyor anlayamıyorum.Ne bileyim bizde hala bilimsel bir gelişme olduğunda bunu dine yorup ilk olarak öyle inceliyor insanlar.Kuran böyle demiş olabilir fakat şuanda bunu destekleyici bir unsur yok.Özellikle bilimsel bir gelişmeyi din açısından yorumlamak kadar yapılacak saçma bir durum yok.İnsanlar bugün ülkemizde çocuklarımın ahlakı bozuluyor diye dünya klasiklerini şikayet edip yasaklatıyorlar.Sanata verdiğimiz değerde bu spor/sanat/bilim üçlüsünden sınıfta kaldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Yukarida yazdiginin cevabi verilmis iyi oku oyle yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: yhut

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

Yukarida yazdiginin cevabi verilmis iyi oku oyle yaz

Eee ? 2 defa yazılsın ne olacak ? Ben atmadan önce onun attığını görmedim,görsem zaten atmam

• quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

el öpme

bunu yazmak icin girmistim +8 shard

hic bir amaci yok sadece egil kalkp el yala o ellerle neler yapiyorsalar artik ilerde opturmem ben kimseye el mel

• davulcu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.