Şimdi Ara

size saçma gelen, hiçbir amaca hizmet etmeyen geleneklerimiz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • El öpmek gerçekten saçma geliyor . Hele evlerine gider gitmez elini ağzıma dayayan amcalar yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tall Man -- 2 Şubat 2013; 23:10:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Zaten konu kilitlenir şimdi.

/>

• bu yeni evlenecek olanlarda nişanlarda bohça hazırlayıp millete gösteriş olsun diye ortaya seriyorlar insanı evlilikten soğutuyorlar
    bir de düğünde para takma merasimi.. damattan geline bilezik bilmem ne.. yahu kardeşim neden millete söyleme ihtiyacı duyuyorsunuz anlamıyorum
  • Beyler bu kadınların yok şu babaya gidelim agaca ip baglıyalım dedebaba bize cocuk ver flan varya onlara cok sinir oluyorum. Zaten o kişiler allaha şirk koşuyorlar farkında degiller allahdan degilde gidip o türbedeki kişiden istiyorlar. Yani bunun eski dönemdeki putlardan hiç bir farkı yok. Bence bu türbeler kapatılmalı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

Orijinalden alıntı: jasonw

din ve inanç uygulamaları

Öldüğün gün annarsın cool olma çabası içindeki kardeş.

fena kodun şuanda topluca imana geldik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonelist

Dinsizler basmış konuyu...Şöyle bir örnek veriyim kendimde...

Lise zamanımda proje hazırladım Türkiyede olamayanbir sistem 100-120 bin dolar arasında değişen bir renk okuyucu projesi yaptık bir arkadaşımla....Bizim mal ettiğimiz 2000 dolardı...Proje sonucunda 2. olduk...

Belirtmek isterim MÜSLÜMANIM...mesajımı almışsınızdır sanırım...Saçma sapan kulaktan dolma yada insanların neye inandığı yada müslümanız böyle yaparız demesiyle oluşan ön yargılarınızı bir kenara bırakın...İlk önce Kuran-ı Kerim i okuyun sonra Peygamber efendimizin hadislerini hala aklınıza yatmıyorsa ozaman eleştrirsiniz!!!!

+571
  • quote:

quote:

quote:

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

Sen ilerlediğini düşünüyor musun ? Kimden ileridesin kime göre neye göre ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hukukçu Bey -- 2 Şubat 2013; 23:37:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Zaten konu kilitlenir şimdi.

demi madem tesadüf niye uğraşıyolar bilim adamları.beklesinler tesadüfen oluşuristedikleri şey.mesela bir ferrari.

• Gelenekmidir bilmem ama bayram alışverişi çok saçmadır bana göre al önceden bayram olunca özel kıyafet mi alıyorsun sanki?

Hiç görmediğim insanları ziyaret etme (bazı akrabalar) vs.
  • quote:

Asker eğlencesi bence...Daha geçen gün gittim...Adam askere gidiyor anasını satıyım ne eğlencesi çıkıp şebeklik yaptıracaklar illa...Adamlar alkol almasa onlarda gelmez bence..

+1 bugün davul zurna ile gider yarın gelir ağıtla ve bu saçma şey sadece Türkiye'de oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

quote:

Asker eğlencesi bence...Daha geçen gün gittim...Adam askere gidiyor anasını satıyım ne eğlencesi çıkıp şebeklik yaptıracaklar illa...Adamlar alkol almasa onlarda gelmez bence..

+1 bugün davul zurna ile gider yarın gelir ağıtla ve bu saçma şey sadece Türkiye'de oluyor.

işte bu yüzden gitmicem askere kardeşim sanki komutan olcak tüm gün oturcak ona buna emir vericek kardeşim patetes soymaya dayak yemeye gidiyon nesini kutluyon bunun

• yazcaktım ama çoluk çocuk muhabbetini görünce iğrendim.
  • El opme cok sacma insqn saygisini sevgisini baska sekilde gostermez sanki kimsenin elini opmem kesinlikle hepsini gectim elinin temiz oldugunu nerden bilicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnriqueM

quote:

quote:

quote:

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

Sen ilerlediğini düşünüyor musun ? Kimden ileridesin kime göre neye göre ?

bu sen ile değil siz ile tanımlanması gereken hatta biz ile tanımlanması gereken bir konu ama illa soruyosan okudum kitapları st üste koysam boyumu geçiyor benim ve ayrıca bu düşünceleri ilerisürebilen birinin biyerlere gelebilmiş olması lazım dimi. not:boyum 188

• quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

quote:

quote:

quote:

quote:

İslam İlim öğrenmeyi farz kılmıştır araştır da gel.

14. Enes bin Mâlik (r.a.) rivayet ediyor:

"İlim öğrenmek her Müslümana farzdır."[162]

Kusura bakma.Amacım saygısızlık değil.Yukarı da attığım iki mesajı değerlendirirsen anlarsın zaten fakat şöyle bir şey var

Avrupa rönesans çağına girdi ve bilimde ilerlemeye başladı.Bundan öncesinde kilise insanları hunharca kullanıyordu.Olay resmen aşağılamaktan öteydi.Ardından Hristiyanlarca kabul edilen tabular dini değerlerin arasından kaldırılarak bilim ve sanat çağının başlangıcının temellerini attılar.Şuan ki Avrupa'nın sporda ki yerini gayet iyi biliyorsunuz(hala asyaya su dökemiyor).Sanat ve bilimde ki ilerlemelerini de biliyor olmalısınız.Peki bunlar neden İslam dünyasında gelişmiyor ? Bunu biz sömürge yapmadık diye açıklarsanız bunu saymam çünkü o adamlar bunu sömürge gücünden almıyor.Bizde/arap hala millet kızıma bakacak veya kızımın ahlağı bozulacak diye okula göndermeyen adamlar var yada artık kızımı elleyecekler diye mi korkuyor anlayamıyorum.Ne bileyim bizde hala bilimsel bir gelişme olduğunda bunu dine yorup ilk olarak öyle inceliyor insanlar.Kuran böyle demiş olabilir fakat şuanda bunu destekleyici bir unsur yok.Özellikle bilimsel bir gelişmeyi din açısından yorumlamak kadar yapılacak saçma bir durum yok.İnsanlar bugün ülkemizde çocuklarımın ahlakı bozuluyor diye dünya klasiklerini şikayet edip yasaklatıyorlar.Sanata verdiğimiz değerde bu spor/sanat/bilim üçlüsünden sınıfta kaldık.

bence şu an ki sporcular sanatçılar bilim adamları hiçte dindar değil (hatta çoğu devşirme) onlar niye başarılı olmuyor bu ülkede bilimin en büyük engeli dinse buyrun sizin yolunuz açık olsun biz o engelin arkasında dururuz

ayrıca öyle her konuya gelip inançlara dine hakaret etmek moda oldu ecdanım osmanlı diye övünmesinler onlar bi zahmet

• quote:

quote:

quote:

Bilime hizmet edenlerin sadece ateistler oldugunu saniyor arkadas

• quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Kız istemek olabilir.Sen kızın sahibimisin ki kızı başkasından istiyorsun ? Günümüzde artık formalite icabı yapılan bir şey zaten cümlede şu şekilde başlıyor "Gençler oturup anlaşmış eh bize bok yemek düşer.Allah'ın emri peygamberin kabriyle kızınızı oğlumuza istiyoruz/Karşı tarafın cevabı verdik gitti zaten gençler anlaşmış" eh ben şunu şöyle anlıyorum.Aileler tanışmak için bahane üretiyorlar ve böyle saçma bir gece ortaya çıkıyor.Bunun yerine bir restorantta oturup yemek yense hoş bir ortam yaratılsa daha yararlı olur zaten karar gençlere bırakılıyor
    Pek olmamış =))..

Vermeyen vermez. Benim kızım olsa her gelene verecek miyim? Yarın el evinde ağlayıp dizini döveceğine benim yanımda dizini dövsün. Sen genişsindir verirsin belki de . Ben erkek kimmiş ne yapar ne eder bilmeden vermem kızı. Ki zaten öyle hemen verdik gitti diye birşey yok kulaktan duyma şeylerle gelip yazmayın şuraya...

Bende en çok şu dönemde parası olan zenginin özel üniversitelerde yerleşip askerlik yapıp fakirin çile çekmesine izin verilmesine karşıyım. Ayrıca zorunlu askerlik de önemini kaybetmeli artık diye düşünüyorum...

Vejeteryanım deyip salam sucuk sosisin beline vuranlar saçma geliyor.

Asgari ücretle çalışıp evinde son model tv bulunduran insanlar saçma geliyor.

Cebinde parası olmayıp elinde son model cep telefonuyla dolaşan kişiler saçma geliyor.

Cüzdana bile sığmayan kocaman nüfus cüzdanları saçma geliyor, amaçsız geliyor.

Hala biryere kayıt yaptırırken abuk subuk saçma sapan belge istemeleri saçma geliyor amaçsız geliyor.

Dünyanın en pahalı internet ,mobil iletişim, benzin, araba vs. kullanmak saçma geliyor...

Herhangi bir dini eleştirmek saçma ve amaçsız geliyor. İnsanlara ve canlılara zarar vermiyorsa bu din tabii ki. Gidip satanizmin din sayılıp eleştirilmemesi değil bahsettiğim...

• kesinlikle ve kesinlikle "nişan" dır, özellikle salonda yapılan nişan saçmalığın daniskasıdır ki mayıs ayında salonda nişanım var!
  • Düğünleri çok gereksiz buluyorum nedenini burdan söylersem ban yerim ama neyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lothier

açıkca cahil olan insan körü körüne inanır sorgulamaz bunun için din dogmatiktir,az açın islam tarihi falan okuyun tarih okuyun dinleri araştırın,bitek matematik bilerek zeki olunmuyo tabi türkiyede öyle düşünülsede

Aslinda dinin dogmatizmi dinin icerigiyledir. Asla bilimi reddetmez. Bir hristiyana gore de bigbang olmustur. Muslumana gore de. O sadece enerjinin ve maddenin yokdan var edilemeyecegini bildiginicin dine inanir.

Naptim lan o.O

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.