Şimdi Ara

size saçma gelen, hiçbir amaca hizmet etmeyen geleneklerimiz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kukaraça

el öpme

+

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonw

din ve inanç uygulamaları

Tebrikler marjinallikte bir kademe daha atladiniz

• baslik parasi ve tore cinayetleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: gar1diyan

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Zaten konu kilitlenir şimdi.

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.” yani kardeşim ne söylesen boşa duvara söylesen dile gelir , ağlar bunlar hala din ilmi yasaklıyor der

tam inançsızlara bir şey yazacak gibi oluyorum sonra aklıma bu ayet geliyor vazgeçiyorum

ama ben bunların çoğunun gerçekte inançsız olduğuna inanmıyorum ,bir çeşit özenti diyebilirim o nedenle çok ciddiye almıyorum ama yine de bloklamadan da edemiyorum :)

lakin bazıları çok ustaca yazıyor değilmi yoksa diye onu sonraya bırakıyorum ,nasıl olsa bir daha buna benzer bir konu açıldığında yine aklınca bilgelik taslayacak işte o zaman listeye ekliyorum :)

bloklasan çok mu önemli sanki diyecekleri kesin ama benim inancım onlardan uzak durmamı emrediyor, onlar istediği kadar hoplasın zıplasın

bana göre de saçma gelen gelinlik ,zaten ne bizim dinimizle ne de geleneklerimizle ilgili değil üstelik bir kucak para veriliyor

Bende o şekilde laf anlatmaya çalışsan işine geldiği gibi yontmaya başlıyor o yüzden pek bu tür konulara mesaj atmam aslında he der geçerim

Dediğiniz gibi zaten bazıları cool denilen sıfatı kazanmak için yapıyor çok arkadaşım var bu durumda Allah kitap bilmiyorum haşa yalan dolan uydurmaca der ortama girdiği zaman Allah ın selamını verir

Çok haklısınız ama her kızın hayalidir gelinlik giymek aşırıya kaçmadan mutlu edilmeli değil mi sevdiğiniz insanlar

doğru söylüyorsunuz da benim gelinliğe karşı bir antipatim var :)

üstelik çoğu kişi ucuz yollu olanı kabul etmiyor ,bunun yerine daha kaliteli ev eşyası almak varken bana biraz ters geliyor :)

bir defa da ağzımdan yemin çıktı ,oğluma ve annesine ,oğlum ilerde evlenirken benden gelinlik istemeyin almayacağım diye yemin ettim

illa istiyorsanız o zaman gelinliğin parasını şimdiden siz biriktirin demiştim o nedenle bu konu karşıma gelince biraz tatsızlık çıkacak gibi ama ne yapayım benim mantığım bir tül parçasına binlerce lira vermeyi kabul etmiyor :)

ucuz olanı kabul etmeme çok doğru bir nokta illaki pahalı olucak marka olucak kalitesiz olsada giyerler marka çünkü :D
    dediğiniz gibi çok mantıksız bir durum acaba ilerde bendemi böyle bir taktik geliştirsem tek sefer giyilecek tülden yapılmış elbiseye dünyanın parası verilmez kolaymı kazanılıyor

• araya karışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Kitap -- 3 Şubat 2013; 2:42:48 >
  • quote:

ucuz olanı kabul etmeme çok doğru bir nokta illaki pahalı olucak marka olucak kalitesiz olsada giyerler marka çünkü :D
    dediğiniz gibi çok mantıksız bir durum acaba ilerde bendemi böyle bir taktik geliştirsem tek sefer giyilecek tülden yapılmış elbiseye dünyanın parası verilmez kolaymı kazanılıyor

sorsanız çoğu kişi beyaz gelinliğin ingiliz adeti olduğunu bilmez :)
  • Gelinin damadın ayağına basması, düğün sırasında damada yolunacak kaz muamelesi yapılması, seçimlerdeki araç konvoyları.
  • karşılaşınca kafa tokuşturmak
  • quote:

quote:

sorsanız çoğu kişi beyaz gelinliğin ingiliz adeti olduğunu bilmez :)

şeref onur ve asil kanları için yaşayan ingilizler babası öldükten sonra akşam yemeği yiyen asil ingilizler

• quote:

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.”

aklınca laf sokmaya çalışmışsın ama o yazdığın ayetin anlamını anladın mı hiç sanmıyorum

allah onların kalbine mühür vurmuş, gözlerine perdeler çekmiş. ve bu adamın doğru yolu bulmasını mı bekliyor

bu adamı resmen cehenneme odun diye yaratmış ama dünyaya salmış işte ayette de görüldüğü gibi apaçık ortada.

allah senin kalbine mühür vursaydı o bakara suresini bu şekilde "ölümüne" savunacak mıydın?

bu kadar kapak sana yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Şubat 2013; 3:05:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

Öldüğün gün annarsın cool olma çabası içindeki kardeş.

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

Ibn-i Sina darwinciydi zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.”

aklınca laf sokmaya çalışmışsın ama o yazdığın ayetin anlamını anladın mı hiç sanmıyorum

allah onların kalbine mühür vurmuş, gözlerine perdeler çekmiş. ve bu adamın doğru yolu bulmasını mı bekliyor

bu adamı resmen cehenneme odun diye yaratmış ama dünyaya salmış işte ayette de görüldüğü gibi apaçık ortada.

allah senin kalbine mühür vursaydı o bakara suresini bu şekilde "ölümüne" savunacak mıydın?

1. si sen kimsin sana laf sokucam
    2. cool olmaya çalışan ergenlerden tekisin
    3. sü blocklusun alıntı yapma

• Cevap veriyorum.

Bütün TÜRK gelenekleri.
  • quote:

quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:

1. si sen kimsin sana laf sokucam
    2. cool olmaya çalışan ergenlerden tekisin
    3. sü blocklusun alıntı yapma

bana değil aklınca laf sokmaya çalıştığın kişilere. bana laf sokmaya senin fiziksel ve zihinsel yaşın yetmez koçum.

quote:

Doğum Tarihi13 Eylül 1995

kimin ergen olduğu belli

bloklanmışım tüh ne yapacağım ben şimdi kapağı yedin, görüldüğü gibi verecek cevabın bile yok

hristiyan veya budist bi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelseydin; anana-babana, geleneklerine karşı çıkıp müslüman mı olacaktın? hristiyan bi aile tarafından hristiyan inancına göre büyütülmüş biri olsaydın gelip burda bakara suresiyle millete artistlik yapabilecek miydin?

bu da sana son kapağım hadi selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Şubat 2013; 3:37:24 >

• Islam dininin ilerlemeyi engelledigini ortaya atanlar olmus buna bir aciklik getirelim.
    Hiristiyanlar ronesans oncesinde kilisenin insanlik disi uygulamalari altinda bir hayvan gibi yasiyorlardi. Dusunmeye imkanlari yoktu. Incil sonradan insanlar tarafindan yazildigindan dolayi sadece hikayeler iceriyordu. Vatikan ise kicindan uydursugu aciklamalarla cahil halki kandiriyor bunlara karsi cikanlari kafir ilan ediyordu. Ancak daha sonra ronesans ve reformun etkisiyle avrupalilat dinlerinden uzaklasti ve gelismeye basladi. Orta Cag avupada nasil bir karanliksa Islam dunyasinda ise ayni olcude bir aydinlik cagiydi.( Soylediklerime inanmayanlar Islam dinini arastirip Islam dininde ilim ogrenmenin erkek kadin her Muslumana farz oldugunu ogrenebilirler) Islam'in bilime verdigi onem sonucunda Musluman alimler bircok icat ve kesif yapmislardi. Daha sonralari Osmanli ulkesinde de bu devam etmisti. Taa ki dis gucler Osmanliyi nasil yikacagini bulana kadar. (Bu soyleyeceklerim de gercektir internetten bir arastirmayla kaynagina ulasilabilir.) Istanbulfaki ingiliz sefiri Osmanli'nin ulkeden topladigi zeki cocuklari cok iyi bir egitimle okuttugunu, devleti yikmanin tek yolunun bu egitim sistemini bozmak oldugunu Londraya bildirerek Osmanliyi icten cokertme adina buyuk bir adim atmis oluyordu. Ingilizler casusluk ve Masonluk faaliyetleri ile kendi yetistirdikleri kuklalari devlette ust kademelere yerlestirmeyr basladilar. Bunlar da ilk is olarak , ilk emri 'OKU' olan dinin temellerine aykiri bir karar vererek medreselerden poziif bilimleri kaldirdilar. Yillarca bu durumun rtkisiyle yeniliklere kapali, her seye gavur icadi, dine aykiri gozuyle bakan yanlis yonlendirilmis muslumanlar,din vr devlrt adamlari ortaya cikti. Daha sonra batiyi ornek alarak duzelme cabasiyla yabancilarin devlet uzerindeki emelleri son asamalarina yakladiyordu. Batinin sadece kulturu ornek alindi ve Muslumanlar Islam dininden uzaklastirildi. Zaten dinle bilimi catistirilarak dinin emri olan ilim ogrenmeyr karsi insanlar cephe aldirilmisti. Dininden iyice uzaklasan devlette ve halkta catirdamalar meydana geldi. Osmanli ulkesi guvrnli bir ulke olmaktan cikti. Rusvet ve diger kotulukler ulkeyi cokuse dogru adim adim goturdu.
    Yazdiklarim cok uzun oldu farkindayim ancak bunlar benim bir tarafimdan uydurdugum seyler drgildir. Bunla ilgili bircok kaynaktan buldugum bilgileri harmanlayip olusturdugum bir sentezdir. Isin ozetine bakarsak AVRUPA HIRISTIYANLIKTAN UZAKLASTIKCA GELISTI, ISLAM DUNYASI ISE DININDEN UZAKLASTIKCA GERI KALDI. Cunku hiristiyanlik papazlarin bozdugu, hikayelerden olusan bir kutsal kitabi olan bir dindi ; Islamiyet ise hayatin tum alanlarinda rehber olacak bir dindi ve dogruydu
    (Hicbir dine saldiri amacim yoktur. Hiristiyanligin papazlar taraifindan degistirilmis bir din oldugu herkes tarafindsn bilinmektedir.)

• tamam benimde sevmediğim geleneklerimiz var ancak o gelenekler örf adetler ortadan kalksa kültürümüzde yok olur ottan farkımız kalmaz
  • quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:

Kapak yapmaya calisirken kendin fail oldun
    Islam dinini yeterince bilmedigin belli. Ayette, uyarildiktan sonra tekrar tekrar inanmamakta diretenlerin kalplerine muhur vuruldugu belirtiliyor. Arkadasin dedigi dogru aramizdaki sunnetli ateistlerden birisin iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:

Kapak yapmaya calisirken kendin fail oldun
    Islam dinini yeterince bilmedigin belli. Ayette, uyarildiktan sonra tekrar tekrar inanmamakta diretenlerin kalplerine muhur vuruldugu belirtiliyor. Arkadasin dedigi dogru aramizdaki sunnetli ateistlerden birisin iste.

anlatamıyorum galiba.

allah bile ümidi kesiyor. bu ne demek farkında mısınız yoksa gözleriniz kör mü?
    allah insana nasıl sırt çevirir? "1000 kere tövbeni bozsan da yine gel"e ne oldu?
    bu arada ateist değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Şubat 2013; 3:46:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

Öldüğün gün annarsın cool olma çabası içindeki kardeş.

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

Sen ne yaptın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gereksizlik

Evet birçoğu saçma düşünüldüğünde hiçbir anlamı ve mantığı olmayabilir . Ama bunların yaşatılması gerekli olduğunu düşünüüyorum . Düşünün hepimiz eskiden daha mutluyduk . Bayramcılık alındığında sevinmezmiydik . Ama şimdiki çocuklar bunların hepsinden mahrum olmaya başladılar yavaş yavaş

Sonuna kadar katılıyorum hocam

DİPNOT:her bağlantının altında yapmayın şu kavgayı inanlar bende inanıyorum İslam da zorlama olmaz uğraşmayın inanmayanlarda saygı göstersin çok zor olcağını sanmıyorum

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.