Şimdi Ara

size saçma gelen, hiçbir amaca hizmet etmeyen geleneklerimiz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gar1diyan

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.”

aklınca laf sokmaya çalışmışsın ama o yazdığın ayetin anlamını anladın mı hiç sanmıyorum

allah onların kalbine mühür vurmuş, gözlerine perdeler çekmiş. ve bu adamın doğru yolu bulmasını mı bekliyor

bu adamı resmen cehenneme odun diye yaratmış ama dünyaya salmış işte ayette de görüldüğü gibi apaçık ortada.

allah senin kalbine mühür vursaydı o bakara suresini bu şekilde "ölümüne" savunacak mıydın?

bu kadar kapak sana yeter

Kapak yapmaya calisirken kendin fail oldun
    Islam dinini yeterince bilmedigin belli. Ayette, uyarildiktan sonra tekrar tekrar inanmamakta diretenlerin kalplerine muhur vuruldugu belirtiliyor. Arkadasin dedigi dogru aramizdaki sunnetli ateistlerden birisin iste.

anlatamıyorum galiba.

allah bile ümidi kesiyor. bu ne demek farkında mısınız yoksa gözleriniz kör mü?
    allah insana nasıl sırt çevirir? "1000 kere tövbeni bozsan da yine gel"e ne oldu?
    bu arada ateist değilim.

Ben de anlatamiyorum galiba. Ne olursan ol yine gel cagrisi gel ama yine ayni kal demek degildir. O cagri devam ediyor ama bu kalpleri muhurlu olanlar bu cagriyi anlayamiyorlar. Anlayip degismek istemiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.”

aklınca laf sokmaya çalışmışsın ama o yazdığın ayetin anlamını anladın mı hiç sanmıyorum

allah onların kalbine mühür vurmuş, gözlerine perdeler çekmiş. ve bu adamın doğru yolu bulmasını mı bekliyor

bu adamı resmen cehenneme odun diye yaratmış ama dünyaya salmış işte ayette de görüldüğü gibi apaçık ortada.

allah senin kalbine mühür vursaydı o bakara suresini bu şekilde "ölümüne" savunacak mıydın?

Kapak yapmaya calisirken kendin fail oldun
    Islam dinini yeterince bilmedigin belli. Ayette, uyarildiktan sonra tekrar tekrar inanmamakta diretenlerin kalplerine muhur vuruldugu belirtiliyor. Arkadasin dedigi dogru aramizdaki sunnetli ateistlerden birisin iste.

anlatamıyorum galiba.

allah bile ümidi kesiyor. bu ne demek farkında mısınız yoksa gözleriniz kör mü?
    allah insana nasıl sırt çevirir? "1000 kere tövbeni bozsan da yine gel"e ne oldu?
    bu arada ateist değilim.

Ben de anlatamiyorum galiba. Ne olursan ol yine gel cagrisi gel ama yine ayni kal demek degildir. O cagri devam ediyor ama bu kalpleri muhurlu olanlar bu cagriyi anlayamiyorlar. Anlayip degismek istemiyorlar.

evet, kalbi mühürlenmiş adamın çağrıyı duyamaması adamın suçu oldu, anladım teşekkürler

• Sünnet... Bana kalirsa cocugun bunu anlayacak yasa kadar gelip kendi karar vermesi daha mantikli sonucta onun vucudu,onun hayati.

• ölünün arkasından helva yapılması bare pasta kesseydin!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonw

din ve inanç uygulamaları

anlaşıldı ateist genç

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

Öldüğün gün annarsın cool olma çabası içindeki kardeş.

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

senin dinle alakan yok bilimle çok mu hani ne icat ettin ne buldun. Geç bunları avrupaya ilim bilim medeniyet getiren ıslam toplumlarıdır. Haa kendi yüksek medeniyetini kaybetmiştir sonradan o ayrı

• bu nedir arkadaş. geleneklere resmen saygısızlık yapıyorunuz . onemsiz gibi gorunsede bizi ayakta tutan belkide bu degerlerimiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakahmet19

quote:

quote:

quote:

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

okumak isteyen okur ilerlemek isteyen ilerler bu kişinin isteğine bağlıdır din bana şunu öğrenme diyormu demiyor ozaman susacaksın

din bunu yapma demiyor ama insanlar sadece ibadet yaparak dünyadaki görevlerini tamamen bitirdiklerini sanıyorlar ve bu sebeple ilerlemeye çalışmıyorlar ayrıca şükür ettikleri için benim bu şeyim eksik ben bunu çalışıp,ilerleyip düzeltmeliyim demiyor ve sonuç ortada.

peki astronomi fizik matematik gibi ilimlerde avrupada okutulan kitapların çoğu müslüman kişilerin buldukları en basiti farabi ıbni sina bunlara ne diyeceksin acaba önemli olan yaradanin oku emrini gözünle yapman çünkü beyne giden en kestirme yol orası

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

müslümanım fakat 5 vakit namaz kılmıyorum. gelenek sayılmaz ama sabah ezanlarının sesinden son derece rahatsızım.

önemli olanda o saatte uykunu bozup yaradanina onu hatırladığını verdikleri nimetler için ve o saate kadar uyuduğunun memnuniyetini belirtmek.

• Dinlere inanislara satasanlari+dini savunanlari 'olunce goruceksiniz keh keh biz inaniyoruz arkamiz saglamda siz hapi yuttunuz' modunda olanlari keyifle izliyorum yine bu konuda :) yahu kardesim inanmiyosan birak inanan inandigiyla kalsin birak sanane. Inaniyosanda birak inanmayan ne soylerse soylesin o inandigin tanrinin sence bu kisilerin soylemlerinden korunmaya ihtiyaci varmi? Ne diye sanal cihat yapip komik oluyosunuzki.

Neyse konumuza donelim bencede duyunler tamamen gereksiz. Butun kizlarin kafalari sacma sapan yapili makyaj o bicim. Andik gundik yer altindaki duyun salonlari. Ter kokulu halaylar. Se se ses bir iki diyen dayaklik kolpa sanatcilar :))) bide bunlara dunya para veren enayiler.

Git kardesim nikah salonuna kiy nikahini yap taki torenini hepi topu 1 saat suruyo mis gibi tertemiz.

• quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:

acaba sen anladın mi o ayeti ne diyor. Işte senin gibi inatlik eden gözünün önündekini görmeyenlere atıfta bulunuyor. Çünkü körsunuz etrafınızda muazzam işleyen düzeni muazzam çalışan bedeninizi görmüyorsunuz. Yani gözleriniz mühürlü kendi kendinizi mühürlediniz. Söylenenleri anlatılanları duymuyorsunuz çünkü kulağınızda mühürlü. Kulak arkası ediyorsunuz. En başından kalbinizi tembellik itiraz ve inkar kaplamış. Yaradanin toplumların nasıl refah ve mutluluk içinde yaşayacağını anlattığı dini ve kitabı red etmek ilk önceliğiniz olmuş. Eee size ne anlatsak boş sizinle uğraşmaktansa dini duyguları kalbinde var olup doğru yaklaşıma ve kalbindeki inancın varlığının gösterilmesi gereken kişilerle uğraşmak daha doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:

acaba sen anladın mi o ayeti ne diyor. Işte senin gibi inatlik eden gözünün önündekini görmeyenlere atıfta bulunuyor. Çünkü körsunuz etrafınızda muazzam işleyen düzeni muazzam çalışan bedeninizi görmüyorsunuz. Yani gözleriniz mühürlü kendi kendinizi mühürlediniz. Söylenenleri anlatılanları duymuyorsunuz çünkü kulağınızda mühürlü. Kulak arkası ediyorsunuz. En başından kalbinizi tembellik itiraz ve inkar kaplamış. Yaradanin toplumların nasıl refah ve mutluluk içinde yaşayacağını anlattığı dini ve kitabı red etmek ilk önceliğiniz olmuş. Eee size ne anlatsak boş sizinle uğraşmaktansa dini duyguları kalbinde var olup doğru yaklaşıma ve kalbindeki inancın varlığının gösterilmesi gereken kişilerle uğraşmak daha doğru

ayeti gayet güzel anladım.

atıfta bulunuyormuş ufalt da cebime sok. resmen afaroz edilmişler ayette açık ve net.

allah'ın varlığını inkar edenlerin kalbi mühürlenmiş, gözlerine perde çekilmiş. ama bu adamın normalde doğru yolu bulması gerekli. adam ne kadar kötü olursa olsun, bir şekilde tövbe edip doğru yolu bulmalı. ama allah bu adama sırtını dönmüş. gözlerini mühürlemiş.

söyle bana bu iş nasıl olacak?

• quote:

10. sınıfa giden çocuğun triplerine bak, dünyanın sırrını çözmüş de dini - inancı saçma görmeye başlamış.

quote:

quote:

quote:

quote:

senin dinle alakan yok bilimle çok mu hani ne icat ettin ne buldun. Geç bunları avrupaya ilim bilim medeniyet getiren ıslam toplumlarıdır. Haa kendi yüksek medeniyetini kaybetmiştir sonradan o ayrı

Muhattap alıp din konusunu tartıştığın kişi 10. sınıfa gidiyor. Muhtemelen 97 li falan yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 3 Şubat 2013; 7:54:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bakara suresi ayet 7:

ayeti gayet güzel anladım.

atıfta bulunuyormuş ufalt da cebime sok. resmen afaroz edilmişler ayette açık ve net.

allah'ın varlığını inkar edenlerin kalbi mühürlenmiş, gözlerine perde çekilmiş. ama bu adamın normalde doğru yolu bulması gerekli. adam ne kadar kötü olursa olsun, bir şekilde tövbe edip doğru yolu bulmalı. ama allah bu adama sırtını dönmüş. gözlerini mühürlemiş.

söyle bana bu iş nasıl olacak?

işte inadın hala devam ediyor arkadaş sen Allahın varlığına islam dinine ve kitaba inanıyormsun evetse gönlün zati koşarak ve zavkle imana sarılır ama sen baştan beri inkarda isen kendi kendini mühürlersin. sen doğduğundan beri sınavdasın ve bu sınavlarda hangi yola gireceğini kendin seçersin sen demekki islamı Allahı red etme yoluna gittin üstüne katlar ve katlarca yolundan dönme şansı verildi ise halada dönmemişsen daha ne istiyorsun. Madem çok pişmansın tövbe et dön islama sarıl Kurana Allaha hadi bakalım bu kounda yazılanlar sana bir şans hadi bakalım belki ben bir vesileyim hadi daha kalbin mühürlü değil demek hadi baklaım dön İslama görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 3 Şubat 2013; 7:54:23 >

• quote:

işte anıdın hala devam ediyor arkadaş sen Allahın varlığına islam dinine ve kitaba inanıyormsun evetse gönlün zati koşarak ve zavkle imana sarılır ama sen baştan beri inkarda isen kendi kendini mühürlersin. sen doğduğundan beri sınavdasın ve bu sınavlarda hangi yola gireceğini kendin seçersin sen demekki islamı Allahı red etme yoluna gittin üstüne katlar ve katlarca yolundan dönme şansı verildi ise halada dönmemişsen daha ne istiyorsun. Madem çok pişmansın tövbe et dön islama sarıl Kurana Allaha hadi bakalım bu kounda yazılanlar sana bir şans hadi bakalım belki ben bir vesileyim hadi daha kalbin mühürlü değil demek hadi baklaım dön İslama görelim.

şuraya olumsuz mesaj yazan herkes ateist zaten.

bir yere dönmemi gerektiricek durumda değilim konu ben değilim ayrıca.

yazdığım mesaja bir cevap değil malesef bu ki kabahat bende cevapları olmayan sorular soruyorum

• quote:

quote:

işte anıdın hala devam ediyor arkadaş sen Allahın varlığına islam dinine ve kitaba inanıyormsun evetse gönlün zati koşarak ve zavkle imana sarılır ama sen baştan beri inkarda isen kendi kendini mühürlersin. sen doğduğundan beri sınavdasın ve bu sınavlarda hangi yola gireceğini kendin seçersin sen demekki islamı Allahı red etme yoluna gittin üstüne katlar ve katlarca yolundan dönme şansı verildi ise halada dönmemişsen daha ne istiyorsun. Madem çok pişmansın tövbe et dön islama sarıl Kurana Allaha hadi bakalım bu kounda yazılanlar sana bir şans hadi bakalım belki ben bir vesileyim hadi daha kalbin mühürlü değil demek hadi baklaım dön İslama görelim.

şuraya olumsuz mesaj yazan herkes ateist zaten.

bir yere dönmemi gerektiricek durumda değilim konu ben değilim ayrıca.

yazdığım mesaja bir cevap değil malesef bu ki kabahat bende cevapları olmayan sorular soruyorum

yoo gayette cevap verdim hemde bayağı güzel cevap verdim işte kalbin ve gözün ve kulağın niye mühürlü deniliyor anlıyormsun dönmeni gerektirecek bir durumdasın tövbe ederek Allahtan bağışlanma ve kalbindeki imanın varlığını his etme için dua etmelisin Hala inkarda oluşun ayette tarifi birebir yansıtıyor.

• Yaşamak.

• Birkaç şey dişında hepsi saçma.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

müslümanım fakat 5 vakit namaz kılmıyorum. gelenek sayılmaz ama sabah ezanlarının sesinden son derece rahatsızım.

önemli olanda o saatte uykunu bozup yaradanina onu hatırladığını verdikleri nimetler için ve o saate kadar uyuduğunun memnuniyetini belirtmek.

tamam haklısın, kılınmalı ama sabah saat 5'te de hoparlörlerden ortalığı yıkmak gerekmez ki, uyanmayan uyanmıyordur. uyanmak isteyen gayet de güzel alarm kurabilir

• Neredeyse hatta tamamı gereksiz.Özelikle Sabah ezzanı(diğer ezanlara birşeyim yok ama 2 kişi namaz kılcak diye 30 kişinin uykusunu bölüyosunuz.Gitsin o 2 kişi saat kursun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.