Şimdi Ara

SİZİN DE ARACINIZ BAZEN İSTEKLİ BAZEN İSTEKSİZ Mİ ÇALIŞIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sabahta aynı şeyi yaşadığıma göre sizin görüşlerinizi alabilirim.

Daha dün çok az süre aracı ısıtıp direk yola çıktığımda ve seri şekilde kullandığımda müthiş bir isteksizlik, motorda hır gür sesleri farkettim, daha garibi şanzımanın bile kafası çok karışıktı ( Edc şanzımanın arada bir yokuşta yaşadığı kafa karışıklığı değil bu )

Bu sabah motoru biraz fazla rölantide tuttum, yağ gibi aktı araba, ne bir titreme, ne bir kararsızlık ne gürültü vs.

Not: Yeni yakıt almadım , arabayı yıkatmadım ( bir arkadaş öyle bir konu açmıştı ), yağı değiştirmedim, dünden bugüne değişen tek şey gece yediğim pideden dolayı şişkinlik ve miğdemin yanması

Sorunlu muyum, yoksa değişen hava kalitesi, sıcaklığın artması azalması, rölantide biraz motora nefes aldırmanın mı etkisi ?

• trip atıyor hocam sana bence. adam gibi bi yıkat, sonaxa götür iç dış güzel bi cila falan temizlet. bir şeyi kalmaz.

• Şirket aracı olarak dizel C-Elysee kullanıyoruz.Normalde iki kademe de çalıştırıp 15 saniye bekleyip hareket ediyoruz.Ana yola çıkana kadar yaklaşık 6 km yolumuz var.O arada hızımız maksimum 60 oluyor.Dolayısıyla motorun ısınması için ideal zaman ve ortam oluyor.

Ama bu sabah acil bi iş için arabayı çalıştırdım hemen çıktım yola,gece de hava 0-1 derece falandı.Ana yola çıkıp 140-150 bastım.Motor gerçekten sağır gibi gidiyor.Çok bağırıp isteksizce çıkıyor üst hızlara.Ama aynı yolda motor sıcakken gazı köklesem yardıra yardıra gidiyorum.Hava durumunun ve motor ısısının büyük payı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bazen başım ağrıyo otobüse bin diyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hysteria_ : Gıcık işte :)

kartalus : Evet tahmin ettiğim gibi hocam. Benim şahsi paranoyam zannedip korkmuştum, demek ki motora bir miktar nefes aldırmak faydalı, yağın dönmesine müsaade etmek falan. Eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

hysteria_ : Gıcık işte :)

kartalus : Evet tahmin ettiğim gibi hocam. Benim şahsi paranoyam zannedip korkmuştum, demek ki motora bir miktar nefes aldırmak faydalı, yağın dönmesine müsaade etmek falan. Eyvallah

Hocam kesinlikle,motor bi miktar ısındıktan sonra devir çevirin,yağ incelsin biraz.

Mesela kendi aracım otomatik,soğuk havalarda ısınana kadar vites geçişlerini gayet hissettiriyor.3-5 vites değiştirmeden sonra ısınıp hissettirmemeye başlıyor.Aynı mantık yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

evet bazen başım ağrıyo otobüse bin diyo

sesli güldüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bazen Bu Modda Oluyorum
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazen yakıttan dolayı daha iyi yürüdüğünü hissediyorum
  • Evet bazen oluyor. Ama dikkat edin genelde yazin araba bayılıyor aynen oyle. Sıcakta gitmiyor. Bi isteksiz falan. Basim agriyor diyor nerdeyse. Ama yazin aksaminda veya gece fissek gibi

• Galiba biraz ilgi istiyor.Aracınızla daha fazla ve kaliteli zaman geçirmeye çalışın.

• Motor sıcaklığı uygun seviyeye gelmeden ani hızlanmalarda isteksiz olması normaldir biraz sıkı çalışır hem yağ ısınıp görevimi tam yerine getiremez hemde piston ve gömlek ikilisi tam genleşme olmadığından aracın isteksiz oluşuna neden olur.

• Erotik çağrısımlı yorumlar alınca bir daha baktım başlık olarak kullandığım cümleye.. ve evet haketmişim
  • Onu başka araçlarla kıskandırın... göreceksiniz ki isteksizlik tarihin karanlık sayfalarına gömülecek

• Özellikle yakın memlekete gittiğimde antalya da yaşıyorum. Dediğiniz benzinli araçta bile roket gibi çıktığım ses hem farklı oluyor hem araba isteksiz oluyor.

Ama şöyle marşa basayim, montumu çıkarıp kemeri takayim, farları acayim, telefonu yerine yerlestireyim sonra besmeyeli çekip vitese atıp hareket edeyim araba bildiğin işve cilve yapıyor :) hemen vites atma azcik devri yukselt diyor ;)

• De?i?ken havalarda bu tip ayryntyya takylan adam farkeder ist.un hava kalitesi o2 orany da de?i?ken bu zamanlarda. Bu tip ?eyleri performanscylar fark eder aslynda.
  • Boşuna dememişler otomobiller kadin gibidir diye

• Valla bende polo classic varken sabahları hiç istekli olduğunu görmedim,bazen çalışmıyordu bile.ama çok tatlı homurtusu vardı soğukken motor.ilk çalıştırmada teklerdi,stop ederdi ama 1-2 dk ya düzelirdi,performansı soğukkende yerindeydi.accent blue da ise direk nazlanmadan marşı alıyor anında ne bir isteksizlik ne birşey,zaten performans diye birşey olmadığı içinde motor hiç kasmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Valla bende polo classic varken sabahları hiç istekli olduğunu görmedim,bazen çalışmıyordu bile.ama çok tatlı homurtusu vardı soğukken motor.ilk çalıştırmada teklerdi,stop ederdi ama 1-2 dk ya düzelirdi,performansı soğukkende yerindeydi.accent blue da ise direk nazlanmadan marşı alıyor anında ne bir isteksizlik ne birşey,zaten performans diye birşey olmadığı içinde motor hiç kasmıyor.

Hocam sizin aracın durumu isteksizlik değil, vazgeçmişlik olarak tezahür etmiş. Baya sitem olmuş bu :)

guyverland : Hakikaten havanın kalitesiyle ilgili bir sorun olduğunu tahmin ettiğim anlarda motor daha bir mutsuz çalışıyor hocam. Turbo emişli motorlarda daha belirgin, hava filtresinin kısa zamanda soba kurumu gibi dolmasının sebebi de bu zaten

ozgur_gs_91 : teşekkür ederim yani psikolojik değil anlattığınıza göre eyvallah

eren15935 : Sizin tatiliniz gelmiş hocam :)

bozak07 : Sizin de libidonuz gelmiş hocam

gkhn2355: Otomobil romantizmi güzell :

• Bu olay tüm arabalarda var stabil bir performansı yok ne yazık ki hiçbir otomobilin ... ve benim en gıcık olduğum şeylerden biridir bazen iyi giden araba bazen iyi gitmiyor tamamen hava ile alakalı , özellikle atmosferik araçlarda daha belli oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

evet bazen başım ağrıyo otobüse bin diyo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.