Şimdi Ara

Sizin kuşunuzda böylemiydi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,sorunum muhabbet kuşumla.Hocam bu kuşu kafesten indiremiyorum.Nerdeyse 2günde bir salıyorum odada 1tur atıp tekrar kafesin üstüne.Hep böyle yapıyor.Birkaç kere denedim masanın üstüne koymaya sanki ora çukurmuşta oraya çıkmak istemiyomuş gibi sadece kafesin üstünde dolanıyor.Her defasında böyle .

Ben kuşuma odanın heryerinin güvenlşi oldugunu nasıl ogreteceğim.ve sizin kuşunuzda ilk saldığınızda ne yapmıştı ??

Teşekkürler..

• Üzme,korkutma,çok fazla üsteleme,sabret,avcuna alma(ben bu hatayı yapmıştım),elinden yemlemeye çalış.Birde çok erkenden salmaya başlama(etrafa ve sana alışmadan.Önceden kafes içi eğitim ve alıştırma yapılmalıdır.).Salman gerektiği zaman kafesin tavanından sal,kapıdan çıkarken biraz daha ürkek oluyorr gibime geliyor.Nacizane tavsiyelerim.Birde kafesin içine ayna koyma.Hatta kuşun aynalarla temasını kes.Sağlık açısından kuş için zararlı.Kuş yem kusmaya çalışıyor,kusamıyor ve geri yutuyor.Boğazının hasta olma ihtimali var bu durumdan dolayı.Ama ben küçük bir aynayı kafese sokarken kullanıyorum zorlama olmasın diye.Kafese sokunca hemen kaldırıyorum aynayı.Kuş direk önüne koyunca takip etmeye başlıyor aynayı.

Tabi ödüllendirme yöntemi çok işe yarayabilir.Kafesin içinde parmagına çıkınca ödüllendirme gibisinden yani.Ödüllendirme teknikleri çok sorun için uyarlanabilir.Örneğin;odaya girdiğinde korkuyorsa,odaya gir yem ver çık ve bunu korkmayana kadar devam et gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikçiler -- 9 Ağustos 2012; 5:42:07 >

• Teşekkür ederim, öbür soruma bakmadın heralde.Senin kuşunda böylemiydi ?

2gün önce denedim defalarca kısa bi dolap var 1.5 metre kadar bişe kafes onun üstünde duruyordu.Ona koydum 2.3 dakika durdu...

Ve dün sabah konustum biraz baktım bi o yana bi buyana zıplıyor kafasını dışarı çıkarıyor kafesten çıkmak istedi zannetim çıkardım yattığım yerde nazikce konustum adını falan soyledim kafama kondu :D
  • Teşekkür ederim, öbür soruma bakmadın heralde.Senin kuşunda böylemiydi ?

2gün önce denedim defalarca kısa bi dolap var 1.5 metre kadar bişe kafes onun üstünde duruyordu.Ona koydum 2.3 dakika durdu...

Ve dün sabah konustum biraz baktım bi o yana bi buyana zıplıyor kafasını dışarı çıkarıyor kafesten çıkmak istedi zannetim çıkardım yattığım yerde nazikce konustum adını falan soyledim kafama kondu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.