Şimdi Ara

HAKLI İSYAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
16.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu arkadaş bi heves ettik elimizde ki üç beş kuruşla ayağımızı yerden kesecek bi araba alalım dedik, demez olaydık!

Araçlara bakıyorum en düşük binilebilecek durumda ki araca adam 70-80 istiyor. 96 model vuruklu kırıklı araca 70-80 istiyor.

4 kapı değişmiş şaseleri oynanmış kaput bagaj değişmiş komple boyalı 2008 leona 96 bin istiyor. Mühendisleri bu kadar işlem yapmadı bu arabaya. Allahtan da mı korkmazsınız? Yok beğenmiyorsan alma gibisine şeyler yazmayın boşuna, akıl sıçramasıdır bu normal bir durum değil arkadaşlar.

Ben inanmıyorum da yok pandemi yok ekonomik kriz yok siyasi konular falan. Bu tamamen akıl sıçraması ve fırsatçılık

Toplasan 60 bin etmeyecek arabaya, Adam parça parça toplam 20bin lira hasarlı araçtan 1-2bin düşerken, aracına yaptırdığı (en baba malzeme ve ustalık ile) tek sticker ile yada far yada egzos ile her neyse 6-7bin lira yükseltiyor.

110bin liraya Bomboş 2008 hyundai-Getz gördü bu gözler? Allah aşkına arabayı baştan icat etmek bile daha ucuz.

Bırakın altını doları hisseyi arsayı. Valla gidin araba alın. Hem binersiniz hem kilometre yapıp arabayı yıpratırsınız. 3-4 katı fiyatına alacak keriz mutlaka çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bildiğin Odun -- 25 Ocak 2021; 9:7:51 >

• piyasada bu tür saçma sapan fiyatların oluşmasının Allah'a inanmak ya da inanmamakla alakası olduğunu düşünmüyorum.

sadece biraz vicdan ve ahlak sahibi iyi bir insan olmak yeterli bence.

özellikle son yıllarda Allah, İslam, Kuran diyip milletin neler yaptığı ortada. o yüzden ilan sahiplerinin Allah inancını sorgulamak yerine insani değerlerini tartışmak daha doğru olacaktır.

Ülkemizde o kadar serbest bir piyasa var ki eşi benzeri dünya da görülmemiş bir serbestiyet. Dolar çıkıyor fiyatlar uçuyor, dolar iniyor fiyat sabit. Dolar çıkıyor benzin artıyor dolar iniyor fiyat sabit. İsteyen firma ve kişi istediği gibi piyasayı veya tüketiciyi manipüle etmekte serbest, o nedenle ben insanlarda kabahat bulmuyorum, imam cemaat ilişkisine bağlıyorum. Yahu bu ülkede çikolataların bisküvilerin gramajı düşürüldü ya gramajı kimsenin sesi çıkmadı, o yüzden SERBEST piyasa SERBEST...

Bu neyin isyani abicim.

Biri forumda 100 tane "BU NASIL FİYATLAR YAU" içerikli konu açılırsa fiyatların düşeceğine mi inandırdı sizi.

Piyasa denen şey alıcıyla satıcının buluştuğu yerde oluşur.

Alıcı var olmasa o fiyatlara ticaret olmaz.

PİYASADA FİYATLARI SATICI DEĞİL ALICI BELİRLER.

Örneğin Piyasa arabası tabiri. Her zaman muadillerinden en az %20 pahalı. Neden çünkü alıcı var.

Kimse satıcılara isyan etmesin.

120 bine 0 km araç varken 8-10 yaşında getz' 100 bin veren adamı sorgulayın.

• Kısmen haklısınız. İhtiyaçlarınızı bilmiyorum ama Clio 3 bakabilirsiniz. 70-90 K arasında satışlar oluyor. Takip ettiğim ilanlar 3-5 bin indirim yapıyorlar. Fırsatı değerlendirip uyguna almak muhtemel hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o paralar kadar da masraf açıyor ikinci el araçlar

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama problem gerçekten hangi aracın ne kadar ettiği değil.

https://www.autoscout24.com.tr/lst/renault/clio/ve_rs

hem yüzüne bakmayacağımız araçlara mecbur kaldık, Hem de mecbur kaldığımız araçlara tonla para ödüyoruz. Sürekli herşeyin en uygununu en ucuzunu hadi şuda olmayı versin deyip sürekli biryerlerden kısmaya mecbur kaldık.

Ne araçlar ucuz nede aldığımız araçların problemleri. Askıya aldım zaten araba düşüncesinide. Lanet olsun dedirtti bir kez daha bana bu ülke

• Ahlaksızlık ayyuka çıkmış ülkede artık çok bişey beklememek lazım herkes birbirini kandırma cebindeki parayı alma peşinde bakalım bu yozlaşmanın sonu nereye gidecek göreceğiz hep birlikte.

• Ülkemizde o kadar serbest bir piyasa var ki eşi benzeri dünya da görülmemiş bir serbestiyet. Dolar çıkıyor fiyatlar uçuyor, dolar iniyor fiyat sabit. Dolar çıkıyor benzin artıyor dolar iniyor fiyat sabit. İsteyen firma ve kişi istediği gibi piyasayı veya tüketiciyi manipüle etmekte serbest, o nedenle ben insanlarda kabahat bulmuyorum, imam cemaat ilişkisine bağlıyorum. Yahu bu ülkede çikolataların bisküvilerin gramajı düşürüldü ya gramajı kimsenin sesi çıkmadı, o yüzden SERBEST piyasa SERBEST...

• isteyen istediği fiyata malını satar.kimse de karışamaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizde oldu mu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O Leon sende olsa kaçtan ilana koyacaksın.min 90.

O zaman kişilere isyan etmenin bir alemi yok.

Al satcilar ,galericiler veya satıcılar yüzde 10 sisirir piyasayı maksimum.Problem doları ÖTV yi buraya getirenler

• Arkadaşlar neden focus 1 kasa benzinli LPG li araçlara da göz atmıyorsunuz? Piyasada abartı olmayan fiyatlara satılan bir sürü focus 1 kasa araç var. Kronik problemleri olmayan bir temiz focus 1 alabilirsiniz bütçenize göre. Ama boya değişen durumunu da özellikle bu piyasada çok abartmayın. Değişeni olup temiz binilen sorunsuz araçlar da var. Sadece focus özelinde demiyorum. Güzelce bir kontrol ettirip alabilirsiniz. Kontrol ettirip derken sadece expertiz ile yetinmeyin aracı güzelce kaporta ve motor ustalarına da gösterin. Ama özetle benim gördüğüm focus 1 kasa araçlar uyguna bulunuyor halen.

• Avrupada press makinasına soktukları arabalara burda 90-100 bin para istiyorlar.

• Sıfırı 200 olan 300 olmuş ama Allahsız olan satıcılar,bayiler,galericiler..
    Bağırmanız kızmanız gereken insanlar başkayken geliyorsun elinde ki parayı korumaya çalışan insanlara Allahsız diyorsun.
  • piyasada bu tür saçma sapan fiyatların oluşmasının Allah'a inanmak ya da inanmamakla alakası olduğunu düşünmüyorum.

sadece biraz vicdan ve ahlak sahibi iyi bir insan olmak yeterli bence.

özellikle son yıllarda Allah, İslam, Kuran diyip milletin neler yaptığı ortada. o yüzden ilan sahiplerinin Allah inancını sorgulamak yerine insani değerlerini tartışmak daha doğru olacaktır.

• İnsanlar arabalarını satıyorsa büyük ihtimal daha güncel modele geçmek için satıyordur.

Bu nedenle ikinci el fiyatları arabanın sıfır fiyatıyla orantılı olur. Sıfır fiyatı 300bin olan arabayı kimse bir iki yıl kullandım diye 50bine vermez. Sen de vermezsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serbest pıyasa tam da budur. alıcı sensın almazsın olur bıter. satıcıda eger denıldıgı gıbı fıyat yuksek ıse satamaz. soyledıgınız getz bombos x lıraysa aynı paraya daha ıyısını baska bır modelden alın. ya da tum getz sahıplerı mı cıldırmış. ben 2019 hazıranda aldıgım aracı 2020 kasımda 2 katından fazla fıyata sattım. cunku pıyasa buydu. sımdı soyledgınız adam getzı satacak, ne yapacak 6 7 yas daha ıyı bır araba alacak muhtemelen e o adamında 70-80 bın ustune vermesı gerek, ne yapsın 50 bıne mı satsın sıze arabayı. bır ulkede bu kadar otv olursa fıyatlarda boyle olur. ya da ıkıncı eller pahalı dıyorsanız gıdın 200 bıne 0 olanını alın. tabı bunu alırken getz e verdıgınız ustune ekledıgınız 90 bının aylık 1200 lıra faız gelırınden oldugunuzu, daha yuksek vergı daha yuksek kasko odeyecegınızıde hesap edın. serbest pıyasa benım ıstedıgım sartlarda benım ıstedıgım rakamlarla ıslemıyor, hele hele din iman karıstırmayla hıc ıslemıyor.

• Bugün 150binde 2004 model Palio gördüm 50bin fiyat koymuşlar.

Ne desek boş.

• Bildiğin Odun kullanıcısına yanıt

hocam ben bu zamana kadar arabada bekleyip kazanan görmedim. Bekleyen daha çok zarar ediyor. 1 sene önce aracımı alırken sahibindende en yüksek 4. Araçtı 58bine aldım. O zamanda arabanın fiyatının çok olduğunu aracın o para etmeyeceğine satıcıda kabul ediyordu. Şuan 70-100bin arasına yazıyorlar ama ortalama 75-85 bin arasına çok rahat satılır.

burada kar etmiş gibi görmüyorum kendimi. 1 sene önce 60 bin bugünün 85binine eşit olarak görünüyorum. Bu da enflasyon olan ülkede çok normal geliyor. İnsanlar şuan piyasanın yavaşlamasından dolayı daha da düşeceğini düşünüyor ama yanıldıkları konu şu çoğu kişi nakit yerine kredi ile aldığı için faizlerin yükselmesiyle insanların alımını durdurdu. Eğer faiz artırımı gibi durum ortaya çıkarsa otomobil piyasası tekrar hızlanırsa indirim oranlarındaki düşüşlerde durabilir.

• arkadaşlar bu fiyatların asıl sorumlusu ne bayi ne al-satçı nede ilan verendir, hükümetin bu kadar vergi aldığı, enflasyon ve kurun coştuğu bir yerde, onlarda neden bizde kazanmayalım diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasua85 -- 20 Ocak 2021; 15:1:4 >
  • Arkadaşlar yorumların çoğunda haklısınız. Herkes bir şekilde yolunu bulmaya çalışıyor sanırım. Ama sanırım ben yinede piyasa bu kadar yüksek iken bu paraları standartları düşük bir arabaya vermeye gönlüm razı değil.

Yorumlarınız için teşekkür ederim

• Araba piyasası şu Cem Yılmaz'ın 1982 renkli televizyon hikayesine döndü. Seninki 50 ederse benimki 70 eder. Seninki 70 ederse benimki 100 eder. Bunun fıttırı fıttırı özelliği yok benimkinde var 130 eder.

• Benim aracın kaput çamurluklar ön kapılar ve bagaj değişen. Tavan hariç diğer yerlerde boyalı. Alırken de 1-2 parça boya diye almıştım ve piyasa fiyatından almıştım. Yoktu ozamanlar öyle eksper falan gittik ustaya gösterdik, geçen sene satmaya karar verince kendim ekspertiz yaptırdım ve öğrendim satmaktanda vazgeçtim ne yapayım çöpe mi atayım. 14 yaşında araba 145 binde ok gibi gidiyor 160-170 güzel bakım yaptırıyorum iyi malzeme kullanıyorum. Şirkette bir arkadaşın 2015 1.18i var one edt. Adam 250 liraya komple bakım yaptırıyor. Ulan ben yağı 230a alıyorum. Arabasında 1 parça değişen boya yok. 5 lira aşağıya ilana koysa millet yalvarır almak için. Bana 50 lira aşağı verse almam.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.