Şimdi Ara

HAKLI İSYAN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
16.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: win11

kimseyi eleştirmeye hak görmeyin.

sıfır araçların fiyatları malum.

eniştem vicdanlılık yaptı. 45 bin tl ye arabayı verdi. şimdi aynı arabayı almak istese 75 bin.

herkes kendisine bir şey almak istediğinde ahlak bekliyor. sattığı zamanda ahlak hemen uçuveriyor.

şu laf kalabalığı içindeki en net yorum.

tebrik ederim.

• Şu "Allahsız" lafını kullanmasak mı ya, ateistlerin ne suçu var şimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam telefonun ne marka model?

• her haksızlığa karşı olup tek yumruk durmayıp, her girene eyvallah diyee diyee buralara geldik. 500 milyar olsun o araba yine bayii de sıra olur emin ol bundan. sıra olur sıra...

• Gel sana benim araci 180 e bırakayım.

İmzamdaki araç, ilgilenirsen detayları mesajdan konuşalım.

• Piyasa böyle, enflasyon yüzünden herkes elindekinin değerini kendince arttırıyor.

180.000 liraya gelen tofaş'lar var bu ülkede, Türkiye tam bir şizofreni.

• Satana bişey demem alana kızarım ben bu paraya bu araçlar satıyor demek ki ki adamlar istiyor bu paraları
  • Fiyatlar patladı, coştu, koptu, uçtu bin türlü şey oldu.
    Ama hala inatla firmalar A sınıfı modelleri ülkemize getirmemekte inatçı.
    Devlette bir zahmet A sınıfında Kdv bile almayı bıraksın.
    İmkansız ama birileri bir şey yapmalı.

• Klasik "alıcı" konusu. Sıkıldık artık.

Satarken sorun yok ama.

• İhtiyaç durumunda arabasızlık zor bir durum. Acil ihtiyacınız varsa bir yerden başlayıp psikolojinizi yıpratmadan bütçeniz kadar bir araç almanız iyi olabilir. Haklısın o araçlara o paraları vermeyi kimse istemiyor. Zaten buraya bakarsan yorum yapanların ya çoğunun pandemi öncesinden beri arabası var ya da cebinde beş kuruşu olmayan kişiler. Bizim millet üstten konuşmayı sever. Bu ülkede zaten eli yüzü düzgün araç sahibi olmak kolay değildi pandemi sonrasında sıfırdan araç almak isteyene çok daha zor. Piyasanın daha doğrusu herkesin tuttuğunu koparmaya çalıştığı ortam belli. Ya durumu olduğu gibi kabullenip kendimize uygun bir araç alacağız ya da piyasayla inatlaşıp yürümeye veya taksi kullanmaya devam edeceğiz. Ben ikinci seçeceği seçtim.

• adam gelmiş 2014 arabaya 170 200istigor. Senin hurdani kim ne yapsın. Ben de senin gibi düşünüp sıfır aldım. İkinci el satanlar kafayı yedi. Yahu bir aracın var diyelim sıfırı 230 bin. Senin anahtar değmiş olsa 210 dan yukarı yazamazsın.
  • Çocuk olunca araç şart oluyor bu durumda fiyatlara bakıyorsun uçmuş gitmiş.

• bir vergi artışı ile 2018 de 190bin e aldığım arabayı 300 bine sattım ve ilanı açtığım gün satıldı piyasadan 40 bin alt diye (xclass)

burada problem vergi dahil sistem eğer fiyat + vergi sistemi olsa bu ülkede savaş çıkar 300 bine sıfır aldığın arabanın ederinin 80 bin olduğunu görürse millet (haliyle 2.ci el ederi) ne Türk vergi sistemi kalır ne resmi bina yakarlar memleketi.

• ne zaman ki ikinci el araba almak isteyen tayfa duracak. anca o zaman düşer 100binlik araç 40bine normal değerine. arz-talep !!

• Hocam 2. el zor ötv yüzde 220 ye kadar olunca birde her geçen sene artınca işte bu şekilde oluyor

biz seat ibiza sattık 33k paraya sorunsuz sadece parça boya vardı şimdi o arabayı kullanan adam üstüne ne kadar ekleyip satcak öyle olunca vatandaş da ucuza satmak istemiyor

stabilite yok ülkede çünkü fiyatlar 10 senedir artıyor ve artmaya devam ediyor dolar artıyor vergiler artıyor tabiki 2. elde artcak tamamen ülke ekonomisi stabilitesinin suçu araba gibi ulaşım aracından bukadar vergi alan tek devlet biziz

telefon temel iletişim hakkı belki ama bizde özel iletişim vergisi var devlet size lüks diyor o nedenle fiyatlar arttıkça artıyor ve kimsede umut kalmadı fiyat düşmesi için artmaya devam edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 22 Ocak 2021; 2:50:7 >
  • HAKLI İSYAN

• Hocam balık baştan kokar tek diyebileceğim budur.

• teteni T kullanıcısına yanıt
    Konuyla pek alakası yok ama ek bilgi olsun diyerekten yazmak istedim, ahlâk da göreceli bir kavramdır hocam. Bu konuya ilişkin makaleleri, kitapları ya da size ne uygunsa açıp okumanızı tavsiye ederim eğer ilginiz de varsa, zira olaylara bakış açınızı değişecektir
  • haklı isyan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.